2009 hollandada yapilmasi gereken sinav sorulari

NT2 sinavi ve Inburgeringsexamen icin Testler alistirmalar, Soru ornekleri ve Dil okullari ve Arkadaslarin Tecrubeleri

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Kullanıcı avatarı
ceylanmelek
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: Kirsehir-Aksaray
Yabanci_Ulke: Hollanda-Arnhem :((

Re: 2009 hollandada yapilmasi gereken sinav sorulari

Mesaj gönderen ceylanmelek »

Merhaba sansli...Werk hebben kismini ben o donem temizlik sirketindeis bulup calistim ama bu portfolio icin degildi,o yuzden is collegalarimla ve sefimle yaptik,,daha dogrusu sadece altina ceylanmelek le is yerinde hollandaca konusyoruz o beni anliyor vs vs,,,bu tur,,,bugun bir arkadas bunu nasil yapacagini sordu ogretmene,cunku onunda isi yoktu...ogretmende gonullu 1 2 gunluk yere gidin bu tur seyler hakkinda konusun dedi,,mesela buurthuis te kahve ver kantinde dedi,,,oda oraya gidip orada calisanlara bu konuda yardim etmesni isticek...Cok kolay sart degil hollandali tanidigin biri varsa holllandali yada turk (ama hollandacasi iyi olan turk) onlara imza attira bilir,altina senin hakkinda dusuncelerini yazarlar ....umarim anlatabilmisimdir !!! kolay gelsin!!! cok kolayyyyy emin ol
ALDANMA INSANLARIN HALINE,,,
MENFAAT UGRUNA EDERLER SECDE...!

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

ceylanmelek yazdı:Merhaba sansli...Werk hebben kismini ben o donem temizlik sirketindeis bulup calistim ama bu portfolio icin degildi,o yuzden is collegalarimla ve sefimle yaptik,,daha dogrusu sadece altina ceylanmelek le is yerinde hollandaca konusyoruz o beni anliyor vs vs,,,bu tur,,,bugun bir arkadas bunu nasil yapacagini sordu ogretmene,cunku onunda isi yoktu...ogretmende gonullu 1 2 gunluk yere gidin bu tur seyler hakkinda konusun dedi,,mesela buurthuis te kahve ver kantinde dedi,,,oda oraya gidip orada calisanlara bu konuda yardim etmesni isticek...Cok kolay sart degil hollandali tanidigin biri varsa holllandali yada turk (ama hollandacasi iyi olan turk) onlara imza attira bilir,altina senin hakkinda dusuncelerini yazarlar ....umarim anlatabilmisimdir !!! kolay gelsin!!! cok kolayyyyy emin ol
cok saol arkdsm,yani sart degil diyosun calismak,,,ya bizim hocamiz ara ara soruyo is buldunmu gonullu is diye,siteye bilgilerini yolladinmi,fln diye,sanki mecbur calismak zorundaymisiz gibi anladim ben oyuzden tedigrgin oldumki zaten is yok gonullu istiyoruz ona bile kriz var diolar...simdi hocamizda bize rode kruis (kizilay)oraya gidin gonullu olarak dedi bi bakalim artiik biseyler yapmaya calisicaz...bide bu gonullu islerde kontrat fln yapiliomu bilgin varmi?yani ben 1 ay gonullu calisip portfolioyu hazirladikdan sonra cikmaya kalksam zorluk cikartmazlar demi bana kontrat var fln diye...simdiden verdigin ve verecegin cvplar icin cok tesekkurler arkdsm...
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

Kullanıcı avatarı
ceylanmelek
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: Kirsehir-Aksaray
Yabanci_Ulke: Hollanda-Arnhem :((

Mesaj gönderen ceylanmelek »

Merhaba sansli....Hayir contrata falan gerek yok...Ben bugun brezilyali bir arkadasa sordum tamamiyle yalandan hazirlamis,,(calismis gibi yani :)) Bir temizlik sirketinin veilig heid kagidini almis(bunu bulmak cok kolay) 2.2 saatlik is yerinde neler yaptigini yazmis
17;00 tafel stoffen
17;35 kantine wissen
18;00 mop
18;35 wc papier aanvullen
Bu sekilde bende yaptim kafadan :) hepsinin altina bir imza attir callisan bir arkadasin varsa...Bu sekilde yapan cok sansli...ama 2 gunluk gonullu bir yere gidersen daha kolay bir sekilde hallersin(contrat falan yok)...Tanidigin turk is yeri falan olabilir..yardim eden olur cevren genisse bu konuda...alti ustu bir imza,,,onemli olan iyi anlamak,sinav esnasinda rahat cevap verebilmek...Bu arada senin diger sinav ne zaman ?Ben calisiyorum bu yuzden hep hizli yaziyorum kusura bakma,ne kadar aciklayici yaziyorum bilmiyorum :? hatta ise gecikiyorum :)))) tot later....doeiiiiiiiii
ALDANMA INSANLARIN HALINE,,,
MENFAAT UGRUNA EDERLER SECDE...!

Kullanıcı avatarı
murat.kara
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: istanbul
Yabanci_Ulke: Hollanda Rijswijk

Mesaj gönderen murat.kara »

arkadaslar fazla kafanizi yormayin bu is konusuna eger tanidik bir yer varsa arkadaslarin dedigi gibi bir iki gun gidin gitmenize bile gerek yok gerekli konusmalari felan yazin gitsin hic olmadi oturun evde kendiniz hazirlayin komsulariniza felan isim yazdirttirin yalniz unutmayin sakin karsi tarafin yazmasi gereken yerleri kendiniz yazmayin sakin baska baska kisiler yazdirin hani el yazisindan felan suphelenmesinler basarilar..

Kullanıcı avatarı
murat.kara
Mezun-NL
Mezun-NL

evet arkadaslar bugun kalan uc sinavima girdim .uc bolumden olusan sinavin birinci bolumu
kennis nederlandse samenleving;bu bolumde 40 kusur soru soruluyor ekranda resiler goruyorsunuz ve siklarin arasindan dogru cevabi seciyorsunuz.ornek sorular aklimda kaldigi kadariyla.araba sigortasi cesitleri .zorgverzekiring hakkinda sorular kimler icindir ne zaman yaptirilmali.postanede verhuisbericht hakkinda sorular ne zaman gerekli nicin onemli ne ise yarar gibisinden.cocuk dogumunda belediyeye bildirme islemleri,atiilacak copler hakkinda sorular boya hangi cope tuin afval hangi cope gibi.ev esyasi nasil atilir.belediyeyle ilgili sorular vardi ornegin evinizin bahcesinde buyuk agac dallari kestiniz kimi ararsiniz ve bu dallari ne yaparsiniz.bu gibi sorular ve bazi sorularda kucuk filmler var onlari izliyorsunuz daha sonra sorulara yanit verbiliyorsunuz sanirim 43 soru vardi ama degisebiliyormu bu sayi zaman biraz kisitli haberiniz olsun bir saat uzun yollu dusunmeye zaman yok sorularda
ikinci bolum
elektronisch praktijkexemen werk;benk werk secmistim bu bolum icin bu sinavda yukaridaki sinavla ayni tarzda ve 40 kusur sorudan olusuyor.okunmasi gereken formuller var kisa filmler var telesekreterde secilmesi gereken kisimlar var.ornek sorulara gelince.yaslisiniz ve is arkadaslariniz sizi aralarina almiyorlar.ne yaparsiniz onlara karsi.kime derdinizi anlatirsiniz.vergi ile sorununuz var kime basvurursunuz patronunuzami,arkadaslarinizami vergi dairesinemi.isyeri icinde yapilan toplantilarin size yarari nedir.kendi isinizi kurmak istiyorsunuz nereye gidersiniz.kendi yapmayi planladiginiz is hakkinda bilgi edinmek istiyorsunuz nereye gidersiniz.cesitli doldurulmasi gereken formuller var isim nereye tarih nereye yazilmasi lazim gibi.banka ile ilgili sorular var kartiniz kayboldu nereyi ararsiniz gibi.
ucuncu bolum
gesproken nederlands
evet arkadaslar bu bolumu hepimiz taniyoruz ve turkiye de bu sinava konsolosluklarda girdik tum bolumleriyle tipatip aynisi.kisa sorular .zit anlamlilar vee veee arkalarindan birilerinin kovaladigi cumleler.tabii hikayeyide unutmayalim.
sinavlarin nasil gectigine gelince birinci bolum ne olur bilemiyorum arkadaslar ben biraz zorlayici buldum sorulari,ikinci bolum ve son bolum kolaydi diyebilirim.
neyin farkina vardim biliyormusunuz arkadaslar son sinavdaki tekrarlama kisa soru ve zit anlamlilari iki bucuk sene sonra karsimda tekrar gordum ve hakikaten bugun bu gecen zamanda cok sey ogrendigimi anladim o gunlerde ula bu ne olakii dedigim seyleri simdi takir takir saydigimi gordum.zaman herseyin ilaci sanirim.insallah yardimim dokunmustur basarilar herkeze
sinav sonuclari 4 hafta icinde verilecekmis onuda iletirim arkadaslar.

tan_mer
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Ankara
Yabanci_Ulke: Hollanda

Mesaj gönderen tan_mer »

ne guzel hadi gecmis olsun arkadasim atlatmissin darisi biz bekleyenlerin basina hayirlisi olsun diyelim insallah kazanirsin ama bence kolay kazanirsin bunlari yaptina eminim cunku basit bi sinav bu bisey sormak istiyorum sana bu
elektronisch praktijkexemen da sen werk secmissin ya o nasil oldu yani sinavda mi sectin o secenegi yoksa sinava girmeden onceki bizim bu yaptimiz werk kitabini mi kastediosun tam analamadim orayi sen ogo muydun werk miydin? bende insallah b u persembe staja basliyorum basisschool da 3 hafta haftada 2 gun gidicem iste sonrada kns grubuna gecicem insallah bende hayirlisiyla atlatirim bu sinavi insallah burdaki onemli sinavi da kazaniriz.

Kullanıcı avatarı
murat.kara
Mezun-NL
Mezun-NL

sinavdan once sinav icin basvurdugum donemde secmistim werkt kismini.valla gecmis oldu ama simdide sonuclari bekleme heyacani sardi.ya biz ulkede ne zaman oh bee diyecegiz cok merak ediyorum inanin.

yals
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: Ankara
Yabanci_Ulke: TBS

Mesaj gönderen yals »

“NT 2 & Inburgeringsexamen Sinavlari ve Dil Okullari..!” sayfasına dön