Belcikaya geleceklerin Son durumlari? ( sohbet)
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: osmaniye
- Yabanci_Ulke: belcika hamont
Re: Belcikaya geleceklerin Son durumlari? ( sohbet)
merhaba sekerpinari
zaman su gibi geciyor. eve alistigimi farkettim.carsiya cikmiyodum esimle cikiyorum dil bilmedigim icin alisveris yerlerindeki esyalarin uzerindeki yazilari anlamiyorum esim aliyo evde yine zorluk cekiyorum mesela en basit ornek mutfaktaki bazi yiycekler domates sosu neye koyulur hangi yemekte guzel gider bende tr marketinden aldigim salcayi kullaniyorum. bilmedigim seyleride esim kullaniyor o asci.
dun zamanim cok guzel gecti nl bi kadinla (una) dun gezdik pazara gittik. ben ona tr ogretiyorum o bana nl.o aslinda tr ilerletmis fazlada olmasada benden iyi. o kadinla senin dedigin yerler gezilip gorulmesi olan yerlere gitmek istiyorum. una benden cok sey kapti tr icin tr yerlesmek istiyor. (bodruma) o bi psikolog ama simdi yapmiyor. surekli gorusmek istiyorum oda oyle 2 senedir tr kurslara gidiyomus.simdi kursa sali gunleri gidiyomus elimizde sozluk var bazi seyleri sozlukten bazi seyleride vucut diliyle anlatiyoruz. yarin nl gidicem yakalanmak istemiyorum.cuma yada c tesi gelicem evime.polise yakalanirsam beni tr gonderir yoksa hapis cezasimi nasil olucak.
kendine iyi bak seker pinari iyi aksamlar
zaman su gibi geciyor. eve alistigimi farkettim.carsiya cikmiyodum esimle cikiyorum dil bilmedigim icin alisveris yerlerindeki esyalarin uzerindeki yazilari anlamiyorum esim aliyo evde yine zorluk cekiyorum mesela en basit ornek mutfaktaki bazi yiycekler domates sosu neye koyulur hangi yemekte guzel gider bende tr marketinden aldigim salcayi kullaniyorum. bilmedigim seyleride esim kullaniyor o asci.
dun zamanim cok guzel gecti nl bi kadinla (una) dun gezdik pazara gittik. ben ona tr ogretiyorum o bana nl.o aslinda tr ilerletmis fazlada olmasada benden iyi. o kadinla senin dedigin yerler gezilip gorulmesi olan yerlere gitmek istiyorum. una benden cok sey kapti tr icin tr yerlesmek istiyor. (bodruma) o bi psikolog ama simdi yapmiyor. surekli gorusmek istiyorum oda oyle 2 senedir tr kurslara gidiyomus.simdi kursa sali gunleri gidiyomus elimizde sozluk var bazi seyleri sozlukten bazi seyleride vucut diliyle anlatiyoruz. yarin nl gidicem yakalanmak istemiyorum.cuma yada c tesi gelicem evime.polise yakalanirsam beni tr gonderir yoksa hapis cezasimi nasil olucak.
-
- Mezun-BE
merhaba sekerpinari
3 ay icinde dil kursuna baslama zorunlulugum varmis. belediyeden bi katalog verdiler flanders a ilk gelisinizmi diye baslik altinda butun dillelri kapsiyor tr olani sectim.
basvuru kime yapilicak?
en kisa zamanda karsilama burosuyla irtibat kurunburada size ihtiyaclariniza uygun kente uyum programi saglanir. bu amac dogrultusunda
bir sozlesme hazirlanir. sozlesmenin gereklerini yerine getirdiginizde kente uyum saglama sertifikasini almaya hak kazanirsiniz
karsilama burosunun adresi bu klasorde bulunmaktadir.
kente uyum programi nedir?1 temel nl kursu, 2 flanders ve belcika daki yasamla ilgili kurs , 3 flanders ve belcika da bir ogrenim kursuna baslama ve is bulma konularinda destek(duyduguma gore bu 2 yillik bi okulmus)
hangi adimlari izlemeniz gerekmektedir? 1 asagidaki islemleri gerceklestirdikten sonra 3 ay icinde karsilama burosuna basvurmaniz gerekmektedir: belediyeye kayit yaptirma
siginma talebinizin kabul edilebilir oldugunun belirtilmesi
siginmaci olarak taninma
2 uyum programi kurslarina duzenli olarak katilmaniz gerekir. kurslara duzenli olarak katilmazsaniz para cezasi odemek zorunda kalabilirsiniz
bazi kisiler bu durumdan muaf olarak tutulur bu konuda daha fazla bilgi edinmek icin karsilama burossuyla irtibat kurun.
3 ay icinde dil kursuna baslama zorunlulugum varmis. belediyeden bi katalog verdiler flanders a ilk gelisinizmi diye baslik altinda butun dillelri kapsiyor tr olani sectim.
basvuru kime yapilicak?
en kisa zamanda karsilama burosuyla irtibat kurunburada size ihtiyaclariniza uygun kente uyum programi saglanir. bu amac dogrultusunda
bir sozlesme hazirlanir. sozlesmenin gereklerini yerine getirdiginizde kente uyum saglama sertifikasini almaya hak kazanirsiniz
kente uyum programi nedir?1 temel nl kursu, 2 flanders ve belcika daki yasamla ilgili kurs , 3 flanders ve belcika da bir ogrenim kursuna baslama ve is bulma konularinda destek(duyduguma gore bu 2 yillik bi okulmus)
hangi adimlari izlemeniz gerekmektedir? 1 asagidaki islemleri gerceklestirdikten sonra 3 ay icinde karsilama burosuna basvurmaniz gerekmektedir: belediyeye kayit yaptirma
siginmaci olarak taninma
2 uyum programi kurslarina duzenli olarak katilmaniz gerekir. kurslara duzenli olarak katilmazsaniz para cezasi odemek zorunda kalabilirsiniz
bazi kisiler bu durumdan muaf olarak tutulur bu konuda daha fazla bilgi edinmek icin karsilama burossuyla irtibat kurun.
- alper68
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: aksaray
- Yabanci_Ulke: hollanda rotterdam belcika genk
merhaba arkadaslar saolun ıns en yakın zamanda cıkar vıze de kurtulurumm ya evet dedıgın gıbı bener cok kolay oldu hepsını hallettım kolayca sorun yasamadım cok sukur. vızeyı verene kadar pasaportu gondermıyolarmı 12 hafta ups yı bekle demısın bener bıde benım esım belcıkadan tr ye gelecek kızımı cok ozledım eksık bısey cıkmaz demı 2 hafta sonra esımın gelmesını ıstıyorum bı sorun olmaz demı arkadaslar.
- alper68
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: aksaray
- Yabanci_Ulke: hollanda rotterdam belcika genk
arkadaslr ya cepten cektıgım resımlerı ekleyemedım yanı bılgısayardan nasıl ekleyecez yardım edermısınız
- ufoss
- Site Admin
- Turkiye_Sehir: Trabzon/Tekirdag
- Yabanci_Ulke: Hollanda-Breda
- İletişim:
http://imageshack.us/ buraya yukleyip linkleri bizle paylasabilirsin...
yada zipleyip bana mail at ufoss61@gmail.com
ben ekleyeyimmm
yada zipleyip bana mail at ufoss61@gmail.com
ben ekleyeyimmm
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: bursa
- Yabanci_Ulke: hollanda
selam bende geldim belcika antwerpene ama ne is bulabiliyorum ne esim is bulabiliyo simdi hollandadayiz valla ne yapacaz ne edecez bilmiyorum evler desen 600 ero orta evler simdi bazen gidip kaldigimiz ev bir oda arti antwerpen belediyesinden 5 aylik oturumu aldim bu ain besinde daha hic bisey yapmadik 3 ay oluyo nerdeyse geldigim afalladim kaldim yardim lutven..
- sekerpinari
- Bolum Yoneticisi
- Turkiye_Sehir: izmir
- Yabanci_Ulke: hollanda-denhaag
canim adina cok sevindim bak sana tavsiyem once kendi sokak yada mahalle etrafinda hergun yada zaman buldukca bir tur at yuru illa bir markete alis verise gitmek zorunda degilsin sonralari gidebilecegin kilometreleri daha fazla genislet bi de tek basina gittigin zaman zaten market lerde yada gida esyasi alirken uzerlerinde isimleri fiyat lari yazar onlari okuyabilirsin ama bence sen daha pek ev kadini olmaya alisamadin gibi canim benim benim ilk hallerim geldi aklima haha y suan sadece yolda yada markette yanliz yurudugun zaman birsi sana bisey sorsa yada birsey soylemeye calissa ik weet het niet yada ik begrijp het niet diyebilirsin ozaman ustelemezler ama asla hollandaca bilmedigini belli etme ne olur ne olmaz gorusuruz canim sevgilerbener can yazdı:merhaba sekerpinari
benim yasama sevincim senden kaynaklanan bir duygu degil bu benim dogamda var
http://www.sekerpinari.azbuz.com
- sekerpinari
- Bolum Yoneticisi
- Turkiye_Sehir: izmir
- Yabanci_Ulke: hollanda-denhaag
bener can yazdı:merhaba sekerpinari
basvuru kime yapilicak?
siginmaci olarak taninma
bak bu cok onemli ozelliklede eger nl ye gecmeyi dusunen arkadaslar mutlaka gidip sertifika alsinlar tesekkurler benercim verdigin bilgilerin icin
benim yasama sevincim senden kaynaklanan bir duygu degil bu benim dogamda var
-
- Mezun-BE
alpr selam iyi aksamlar
vize denilen sey pasaport taki bi sayfaya resmini yapistiriyolar ve oraya baslikta sengen vizesi diye geciyo o yapiskanli sey vize oluyo. yani sana ups le gelecek olan pasaportun. ben ups bana geldigi aksam inanamadim sok gecirdim cunku hic beklemiyodum banada tam o sirada resimlerim gelicekti adanadan onu bekliyodum her neyse poseti bi elledim resime benzemiyo pasaportum elime gelidi poseti acmak istemedim afalladim cunku ret cevabida gelebilirdi korkarak vede aglayarak actim posetimi pasaportumuda actim icine sengen denilen seye baktim ve sengen vizesi yaziyodu yapiskanli bisey yani o cok onemli olan sey 1 sayfadan ibaret ve muhurlu bisey nl gelene kadarda surekli baktim ve basucumda uyudum onla simdi ellemiyorum sadece sokaga ciktigimda yanima aliyorum.
bide benim pasaport burda onaylandi bana 2 hafta sonra geldi. yada 1 haftada olabilir . hani burda onaylanmadan once esim evde pazar gunu sabah uyurken polis geldi demistim ya o gun geldi ama bisey demeden geri gitmis anlatmistim burda yine. ondan sonrada cuma gunude onaylanip vizem bana geldi. senden tavsiyem esin 1 yada 2 hafta once yani vizeni bekliyceksin ya 12 hafta dolmadan 9 yada 10 hafta sonra mutlaka verdiginiz adreste olsun polis tekrar eve bakiyo onaylamak icin yani orda oturuyomu oturmuyomu diye. ondan sonra onaylaniyo. polis oylece gelmis esimin ismini sormus sen tr musun demis ve gitmis. bide kapida acik kalmis esimde uyyomus o sirada polis uyandirmis esimi. aman dikkat alper yuzdun yuzdun kuyruguna geldin. 12 hafta daha sabir gerci esin gelse bile fazla kalmiycak ki hemen geri gelicek belcikaya. bence sorun cikmaz. 10 haftan dolmadan belcikaya geri gelsin. hadi hayirlisi.cocugun kac yasinda kizin vardi herhalde... selamlar
vize denilen sey pasaport taki bi sayfaya resmini yapistiriyolar ve oraya baslikta sengen vizesi diye geciyo o yapiskanli sey vize oluyo. yani sana ups le gelecek olan pasaportun. ben ups bana geldigi aksam inanamadim sok gecirdim cunku hic beklemiyodum banada tam o sirada resimlerim gelicekti adanadan onu bekliyodum her neyse poseti bi elledim resime benzemiyo pasaportum elime gelidi poseti acmak istemedim afalladim cunku ret cevabida gelebilirdi korkarak vede aglayarak actim posetimi pasaportumuda actim icine sengen denilen seye baktim ve sengen vizesi yaziyodu yapiskanli bisey yani o cok onemli olan sey 1 sayfadan ibaret ve muhurlu bisey nl gelene kadarda surekli baktim ve basucumda uyudum onla simdi ellemiyorum sadece sokaga ciktigimda yanima aliyorum.
bide benim pasaport burda onaylandi bana 2 hafta sonra geldi. yada 1 haftada olabilir . hani burda onaylanmadan once esim evde pazar gunu sabah uyurken polis geldi demistim ya o gun geldi ama bisey demeden geri gitmis anlatmistim burda yine. ondan sonrada cuma gunude onaylanip vizem bana geldi. senden tavsiyem esin 1 yada 2 hafta once yani vizeni bekliyceksin ya 12 hafta dolmadan 9 yada 10 hafta sonra mutlaka verdiginiz adreste olsun polis tekrar eve bakiyo onaylamak icin yani orda oturuyomu oturmuyomu diye. ondan sonra onaylaniyo. polis oylece gelmis esimin ismini sormus sen tr musun demis ve gitmis. bide kapida acik kalmis esimde uyyomus o sirada polis uyandirmis esimi. aman dikkat alper yuzdun yuzdun kuyruguna geldin. 12 hafta daha sabir gerci esin gelse bile fazla kalmiycak ki hemen geri gelicek belcikaya. bence sorun cikmaz. 10 haftan dolmadan belcikaya geri gelsin. hadi hayirlisi.cocugun kac yasinda kizin vardi herhalde... selamlar
-
- Mezun-BE
ceylanzg selam arkadasim bence eger antverpende bi kalma mecburiyetiniz yoksa daha uygun bi koye tasinsaniz cok pahali hem calismiyosunuz hemde ev cok pahali.bizim evin kirasi 350 euro hemde ev guzel yani fazla kotu degil sicak bide ev buyuk bize gore iki katli bide cati kati 3 katli ama cok buyuk fiyatta uygun. bizim burasi koymus ama tr koylere benzemiyor tabiki buraya koy diyolar hamonta bagliymis achel koyun adi. bizim sokakta 2 tane bos ev gordum ama kac para bilmiyorumo evlerde mustakil. benim ev bitisik.yanim yonum ev. seni nl polis durdurmadimi? ben gecen gun polis gordum korktum arabadan inmedim esimde gitti sohbet etti. ben cok korkuyorum. sen galiba rahatsin o konuda yakalanirsam diye. aslinda insan afalliyo bende afalladim diyebilirim 2 gun once polis yakalasinda beni tr gondersin diye dua etmistim. geleli 3 hafta oluyo. ama olsun biraz daha sabir belki duzelir....