pasakurt yazdı:evi henuz tam dizemedik yoksa ne kadar program varsa bakicam internetten benimde aslinda fena degil hollandacam daha cok anliyorum bende tabi calisirsam alti aya kalmaz sinavi alirim ama sinavi almak veya almamak onuda dusunmuyorum.mesela burda tanidiklarim var buyuklerden okula hic gitmemisler ve hollandacalari benim kadar yok.dedikleri okula gitmeyen ogrenemiyor ee okulda eger boyle ise desene is basa dusuyor.hayirlisi olsun hepimiz icin.
Valla turklerin yogun oldugu yerler gercektende icler acisi hem is yonunden hemde dil yonunden adamlar turkiyedeki calisma sistemini burda uygulamaya calisiyorlar (07:00-19:00)
birde surekli turkce konusunca tabiki dil ogrenemez.Ben Alkmaardayim cumartesileri camiye gidiyorun 100 kisiden 5 tanesi iyi hollandaca biliyor gerisi fasa fiso ben hollandaca konusuyorum adam turkce konus anlamiyorum diyo.Birde sunu ogrendim kiminle tanissam birbirini kotuluyor sen bu milletten ne beklersin.bence kimseden akil alma kendi yolunda git.Uzulerek soyluyorum ama turk cevresinden uzak dur.tabi herkesin secimi kendine beni yanlis anlama.