TURIST OLANLAR BELCIKADAN OTURUM ALABILIYORMU BILEN VARMI???

Eger Belcikaya gelecekseniz. Kendinizi burada tanitabilir. Durumunuz hakkinda bilgi verebilirsiniz.

Moderatörler: sansli, unknown

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
lener1903
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: Istanbul
Yabanci_Ulke: Antwerpen

Re: TURIST OLANLAR BELCIKADAN OTURUM ALABILIYORMU BILEN VARMI???

Mesaj gönderen lener1903 »

Arkadaslar konuyu tam anlayamadim sanirim. Bir Hollanda ya da Belcika vatandasi ile evli ya da samenwonen kontrati olmayan ve sadece turist vizesi sahibi bir kimsenin oturum hakkindan mi bahsediyorsunuz?

Ben de Belcika'ya turist vizesiyle gelmistim. Ancak oturum almak icin, kizarkadasimla samenwonen kontrati yapmamiz gerekti. Ben, son yillarda, evlenmeden ya da samenwonen kontrati yapmadan oturum hakki alinabilecegi konusunda hic birsey duymadim.

Hatta, gecen sene 2 yildan uzun suredir Belcika'da kalan kacaklara oturum izni hakki tanimislardi. Buraya turist vizesiyle gelip, ev tutan, hatta aile kuran ve yillardir oturum alamayip, kacak kalan insanlar var.

Kullanıcı avatarı
serdariscan
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: bursa
Yabanci_Ulke: breda

Mesaj gönderen serdariscan »

ozl
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: İstanbul
Yabanci_Ulke: Belçika_Anvers

Mesaj gönderen ozl »

sude erik yazdı:hollandaya gıtmek kolaymı sanıyorsunuz turıst gıtmeyı bırakın aılebırlesımı bıle zor ancak ordakı esınız oranın vatandasıysa bıraz kolay.

Arkadasim sizde baska bir ulkeye gidin oradan vize alin o zaman hollanda vermiyebilir ama kolay vize veren yeni sengen ulkeleride var :) neden daraltiyorsunuz ki seceneklerinizi. ben daha once bahsetmistim bunu forumda gidebilmenin pek cok yolundan. ama ozmanlar bazi ark.lara inandirici gelmemisti pek cok yolu var ama cesaret gerektirir.

1) Ab vatandasi biri ile evliyseniz (belcika harici) ve belcikaya bir sekilde gitmisseniz sizi geri yollayamazlar. belediyeye sadece ben geldim demeniz yeterli olacaktir. ornegin esniniz hollanda vatandasi ve ev tuttu belcikadan diyelim sizde bir sekilde belcikaya vardiniz sonra belediyeye gidersiniz ben geldim dersiniz. sizi geri yollayamazlar.

NOT: imkaniniz varsa evi antwerpen gibi buyuk ugrastirici belediyelerden tutmayin yoksa coook ugrasirsiniz 1 ayda olcak isiniz 6 ayda anca olur.

2) esiniz hollanda vatandasi olup baska bir ulkede oturmuslugu varsa ve sizde esiniz ordayken onu ziyarette bulunmussaniz.suanda esiniz hollandada ise sizde direk hollandaya gidebiliyorsunuz. ( hollanda forumlarinda bunu yapan ark lar var. kibrista oturmus calismisligi varmis ve eside o tarihlerde kibrista bulunmus)bizim niye yapmadimiz sorusuna gelince. esimin baska bi ab ulkesinde calismisligi ve oturmuslugu vardi fakat benim oraya gitmisligim yoktu. esim Hollanda da suan kime telefon actigini hatirlayamiyorum ama yetkili biriyle gorustu ve bu durumu sordu. karsidaki kiside karar verilelene kadar oturumu olur fakat sonrasi icin garantisi yok geride gidebilir tr ye burda oturum kararida cikabilir dendigi icin geri donme riskini alamadik.

3) ve en riskli yola gelelim ben tavsiye etmiyorum ama yine hollanda forumlarinda denenmis tecrubelerden birini yaziyorum ab vatandasi esiniz belcikadan ev tuttu ve yerlesti. sizde turkiyeden vize istemeyen bir ulkeye mesela brezilyaya hollanda aktarmali bir bilet alcaksiniz binceksiniz ucaga varcaksiniz hollandaya esinizin belcika oturum kartinin fotokopisini ve evlilik cuzdanini gosterceksiniz. eger haklarinizi bilmezseniz sizi orda ugrastirabilirler ama almak zorundalar.risklere gelince polis listede suphelenip farkederse ucaktan indirmeyebilir. sonra dogru geri tr gonderebilir. yani cook ugrastirirlar. avukat fln getirtmeniz gerekebilir.yada cok sansli olcaksiniz ki az ugrastircaklar:) oda zor

benim vizem ret geldiginde ben 1. yolu denemeye karar vermistim. sengen ulkesi olan baska konsoloslukta gorustum. ve esimin pasaportunun benim pasaportumun ve evlilik cuzdanimizin yeterli oldugunu soyledi vize vermek icin hatta ucak biletimi vizeden oncemi sonra mi alayim sorusuna ise siz bilirsiniz cevabini aldim. arkadaslar asil olmasi gerekende budur zaten ab vatandasi esi olanlar baska bir ab ulkesine bulunacaklari ziyaretlerde oyle birsuru evrak isteyemezler haklari yok ama istiyorlar bizde veriyoz. ornegin herkes Sengen formu doldurmustur orda esi ab vatandasi olanlar yildizli sorulari cevaplamak zorunda degillerdir yazar ama bize orayi zorla doldurttururlar.

ben hangi yolla geldim diye sorarsaniz 1. yolu denemeye karar verdigim gun ve konsolosluga telefon actiktan 2 saat sonra solvitten vizemin ciktigi karari haberini aldim.pasaportumu geri gonderdim ve vizemi 2 gun sonra aldim.
2009 Ocak :Basvuru
2009 Mayis :Ret
2009 Mayis :Solvit sikayet
2009 Haziran :Vize
2009 Temmuz :Belcika'ya gelis
2010 Ocak :5 Yillik oturum
2011 subat :Hollanda belediyeye kayit
2011 mart :Ind'ye basvuru

fatih12
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: Eskisehir
Yabanci_Ulke: Belcika

Mesaj gönderen fatih12 »

Kullanıcı avatarı
atabilgin
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: istanbul
Yabanci_Ulke: belçika-zele

Mesaj gönderen atabilgin »

ozl
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: İstanbul
Yabanci_Ulke: Belçika_Anvers

Mesaj gönderen ozl »

arkadasim ben oyle biliyordum belkide kendi durumum bu oldugundan oturu diger secenekleri atlamis olabilirim. eger boyle bir seceneginin oldugunu dusunuyorsan arastir derim en azindan ogrenmis olursun cepte kalir. www.buitenlandsepartner.nl bu siteye bak orda yasanmis denenmis hikaye cok milletin tecrubelerinden faydalanirsin. ben istanbul cek cumhuriyeti konsoloslugu ile gorustum. esim ab vatandasi oldugu icin sadece esimin ve benim pasaportlarimizi ve evlilik cuzdanlarimizin yeterli oldugunu soyledi. web sayfasinda sadece bu belgeleri istediklerinde sasirdim ve emin olmak icin aradim ve telefondada ayni seyleri soylediler.ama gitmedim oraya cunku telefonu kapattiktan 2 saat sonra ret kararinin degistigini vizemin verilcegi haberini aldim.
2009 Ocak :Basvuru
2009 Mayis :Ret
2009 Mayis :Solvit sikayet
2009 Haziran :Vize
2009 Temmuz :Belcika'ya gelis
2010 Ocak :5 Yillik oturum
2011 subat :Hollanda belediyeye kayit
2011 mart :Ind'ye basvuru

Kullanıcı avatarı
umuder
NT2
NT2
Turkiye_Sehir: balikesir
Yabanci_Ulke: turkije

Mesaj gönderen umuder »

14 Eylul 2009 sinava girdim
15 Ekim 2009 Hollandadan basvuru
17 Ekim 2009 vize kabul edildi(rekor)(Masallah)
5 Kasim HOLLANDADAYIM:)))

sempatic_
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: bingöl
Yabanci_Ulke: hollanda-breda
İletişim:

Mesaj gönderen sempatic_ »

arkadasim ben ole yaptim simdi oturmum war turist vizesiyle geldim hollandaya sonra da belckiya gectik ev falan tutuk sonrada belediye ye oturum icin basvurduk 3 gun sonarada oturum kartimi aldim eger istersen yardimci olurum sana

alperenNL
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: sivas
Yabanci_Ulke: holanda

Mesaj gönderen alperenNL »

slm arkadaslar benim bir sorum olacakti ben hollandada kaliyorum ama belcikaya tasinmak icin beldiyeye yazildim benim avrupa birligi oturum kartim var EG laangdure ingezetene belcikada zelfstandig calisiyorum ebnim yerlesmem icin buraya benden sadece broepskaart istediler onu aldim ve artik bunun yaninda bvelcika konsoloslugu yani hollandadaki bana D vizesi verdi neyse belediyeye gittim kadin vizeye gerek yoktu broepskaart yetiyor dedi yani bunlarda fazla kanunlari bilmiyorlar sanirim bana broepskarti al direk esinle sana bes yillik veririz demisti dun voon kontrolu geldi kadin beni aradi birer yillik oturum vermisler benim bes yillik oturum alabilmem icin ne yapmam gerekiyor bir yillk oturumla bisey yapilmazki ne kredi alabilirim be bisey demi neymis efendim bropskartin gunune gore bide aldigim vize ne olcak ozel bir vize oldugu soylendi bana D kodu birde son olarak ben hollandada siyah listedeydim kredi veya vergi yuzunden degil ufak bisey yuzunden sinirlendim odemedim suan siyah listedeyim ben buraya tasindigimda her hangi bi kredi cektigimde bura oturumuyla bi sorun cikarmi acaba?VALLA BENI BO KONULARDA AYDINLATIRSANIZ COK SEVINIRIM ARKADASLAR

yals
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: Ankara
Yabanci_Ulke: TBS

Mesaj gönderen yals »

“Belcikaya Gelenler ( Sohbet )” sayfasına dön