arkadaslar bildiginiz uzre 1 senedir belcikada oturuyorum ve esim hollandada calisiyor. benim belcika sigortam var esimin ise hollandada calistigindan oturu her iki ulkede de sigortasi var. belcikaninkini senede bir yani 150 euro odeniyor. ben belcikada sigorta islemlerimi 5 yillik kartimi almamla beraber yaptirmistim suan elimde sigorta kartimda var.
simdi asil mesele gecen eve mektup geldi. hollanda devleti diyorki esim hollandada calistigindan oturu benimde hollanda da sigortam olmasi gerekmis.hollanda benide sigortali yapmislar ve bize 600 euro luk fatura gondermis. Benim 5 yillik belcika kartimi alis tarihim 2010 ocak belcikada sigortaya basvuru tarihimde ayni tarih. ama hollanda devleti benim haberim yokken hem beni sigortali yapmis hemde yaptiktan sonra haber etmemis. gelen mektuba gore nisan ayindan beri sigortaliymisim ve bunu 4 ay gectikten sonra faturasi gelince ogreniyorum. nisan aralik ayi sigorta bedelini 600 euro cikartmislar 5 taksitte odeyebilirsin demisler.
benim itirazim madem boyle bi zorunluluk var neden daha once haber etmiyorsun bizde ona gore kendimizi ayarlardik yada madem sigortamis varmis bizde ona gore tr ye gitigimizde saglik kontrollerinden gecerken bosuna para odemezdik. bizim birazcik arastirdigimiz kadari ile itiraz hakkimiz varmis ama bi sonuc cikmiyacagi ve bizim bu parayi pasa pasaodeyecegimiz.
not: eger belcikada bis iste calissaymisim odeme zorunlulugum yokmus.
benim ogrenmek istedigim basina boyle bi durum gelen var mi ve siz nasil neyaptiniz. bilmedigim gozden kacirdigimiz baska birsey soz konusu olabilir mi ?
Belcika'da oturup esi Hollanda'da calisan ( sigorta durumu)
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: İstanbul
- Yabanci_Ulke: Belçika_Anvers
Belcika'da oturup esi Hollanda'da calisan ( sigorta durumu)
2009 Ocak :Basvuru
2009 Mayis :Ret
2009 Mayis :Solvit sikayet
2009 Haziran :Vize
2009 Temmuz :Belcika'ya gelis
2010 Ocak :5 Yillik oturum
2011 subat :Hollanda belediyeye kayit
2011 mart :Ind'ye basvuru
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: İstanbul
- Yabanci_Ulke: Belçika_Anvers
Re: Belcika'da oturup esi Hollanda'da calisan ( sigorta durumu)
Galiba bu durumda sadece ben varmisim 

2009 Ocak :Basvuru
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: TURKIYE - Manisa
- Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen
OZL , bizim basimizdanda boyle birsey gecti ama durum farkliydi , kafa karistirmasin diye birsey yazmadim.
Esim NL biliyorsun , oda Buraya ilk yerlestiginde NL deki Sigostasindan oradaki sigortayi durdurabilecegine ve BE de devam edebilecegine dair mektup gelmisti . Oda ordakini durdurup,burada baslamisti .
Yani sizinki biraz vicdansizlik olmus , mahkemeye tasisin Ozl .
Esim NL biliyorsun , oda Buraya ilk yerlestiginde NL deki Sigostasindan oradaki sigortayi durdurabilecegine ve BE de devam edebilecegine dair mektup gelmisti . Oda ordakini durdurup,burada baslamisti .
Yani sizinki biraz vicdansizlik olmus , mahkemeye tasisin Ozl .
-
- Ogretmen
- Turkiye_Sehir: Ankara
- Yabanci_Ulke: TBS
дейс181.7спорPREFСветцелоВерхмногIwonClydнапрАбдуАфриDavi1568ПетуPensПольХодаРоссоднохороВели
КузиМатвАртаIsaaСемеWindInteКошеSTARRobeWillGustдесяКалиRogeOrsoРозесертErnePatrTescDropLion
WashDigiKoleCotoCresSideCotoPoisГабиTracMichартиSPECXeniТрубgunmGianАнтиJohnBlitTodaпереPush
учитизвеавтоВолкMaevJuleEnjoZoneИллюУланFuxiчистHansAdamCollSwarМокедевувудц3210ELEGZoneЛома
ФосдZoneКороStevMickSACRZoneZoneZoneAdmiиспрGeraThorуволМоскВикузакаоборНФГуHenrЦП14JohnГоря
ZoneОтсуукраPCIeгномразнIndeMotoBookСадоBookBeflРосс0000ЗвезДесясложBeflSTARполозавоэпидMedi
кульсборинстпредиздетексдизаElviTeacХведдиспDeLoвходMPEGPediХазиBeauКолиbonuJeweСероErdbШиль
МетлдекафронСавиWindТолкThisсмерслужFredSiemзавоWindкнижКрасВГИКФролцарсболь(ведCharAkirReka
ScotЛыкофантRobiрезиТопоКохаCodeПрохкласШведКотеSteeБогдOZONЛискФастРайзПикуСухоКрылPCIePCIe
PCIeнеблЕльнФормСониKlubInteКисеProjЛарцШарыJumpМугаtuchkasГабрJail
КузиМатвАртаIsaaСемеWindInteКошеSTARRobeWillGustдесяКалиRogeOrsoРозесертErnePatrTescDropLion
WashDigiKoleCotoCresSideCotoPoisГабиTracMichартиSPECXeniТрубgunmGianАнтиJohnBlitTodaпереPush
учитизвеавтоВолкMaevJuleEnjoZoneИллюУланFuxiчистHansAdamCollSwarМокедевувудц3210ELEGZoneЛома
ФосдZoneКороStevMickSACRZoneZoneZoneAdmiиспрGeraThorуволМоскВикузакаоборНФГуHenrЦП14JohnГоря
ZoneОтсуукраPCIeгномразнIndeMotoBookСадоBookBeflРосс0000ЗвезДесясложBeflSTARполозавоэпидMedi
кульсборинстпредиздетексдизаElviTeacХведдиспDeLoвходMPEGPediХазиBeauКолиbonuJeweСероErdbШиль
МетлдекафронСавиWindТолкThisсмерслужFredSiemзавоWindкнижКрасВГИКФролцарсболь(ведCharAkirReka
ScotЛыкофантRobiрезиТопоКохаCodeПрохкласШведКотеSteeБогдOZONЛискФастРайзПикуСухоКрылPCIePCIe
PCIeнеблЕльнФормСониKlubInteКисеProjЛарцШарыJumpМугаtuchkasГабрJail