arkadaslar gene diyorum ve demeye devam edecegim anlamadiginiz bir sey bu evlendin geldin al sana haybeden para degil bu esiniz duzenli olarak calisiyorsa kesintisiz ama ve yil sonunda vergi hesaplamasi yapildiginda belli bir miktar var o miktarin altinda yillik vergiden para aliyorsa siz hollandaya geldiyseniz ve calismiyorsaniz muracat ediyorsunuz ve istersen size 1 yilda odecek parayi toplu aliyorsunuz isterseniz aylik olarak istiyorsunuz ve bu calisan esin yillik vergiden alacagi paradan kesiliyor mesela esiniz yillik vergi zamani geldiginde 4000 aliyorsa bunun belli bir miktari calisan ve duzenli vergisini odeyen esinizden kesiliyor anlayacaginiz esinizden aliyor size veriyor yani ha siz almissiniz ha esiniz o para sonucta almasanizda esinize vergi zamaninda zaten aliyor ve bu para esiniz duzenli calistigi surece odeniyor esinizde calismazsa odemezler bu parayi bu parayi alan kisi yani evlenip buraya gelen sizler calismadiginiz surece alabilirsiniz calismayacaginiz zaman bunu belastingdienst arayip durdurmaniz gerek aksi taktirde belastingdienst calistiginizi gorunce odedigi parayi geri iste ciftlerden calismayan kisi bu paraya muracat edebilir ama burdaki esiniz duzenli olarak calisiyorsa alabiliyorsunuz esiniz calismiyor sizde calismiyorsaniz alamazsiniz
ayrica turkiyede evli kaldiginiz sure calismayacaksiniz diyede kaide yok belastingdienst sen turkiyede calismissin calismamissin onlar icin farketmez buna bakmiyor tamamen burdaki esiniz duzenli calisip yillik kazancindan alacagi vergi parasina bakip hesaplayip veriyor
ve gene diyorum bu paranin adi zorgtoeslag
run24 arkadasin dedigi parada bu allah askina belastindienst ne diyecek aman hosgeldin way way tr de calismadinmi evlendikten sonra ayyy alsana 1900 euro tr de calismadin ya onun parasimi diyecek yapmayin allah askina yanlis bilgiler vermeyin
bende evlendim geldim ve benim meslegim ben grafikerim taaaki evlenene kadar calistim tr de evlendikten sonra 1 yil calismadim vizemi bekledim buraya gelince haklarimi yasalari kanunlari ogrenmekti ilk isim bilgi sahibi olmakti arastira arastira insanlardan aldigim duyumlari sorgulaya sorgulaya ogrendim bir gun arkadasim bana banu sen neden belastingdiensten para almiyorsun dedi ne parasi dedim boyle boyle dedi eve geldim esime sordum evet boyle birsey var dedi ama bu bana odenen yillik kazancimin vergisinden kesilip sana veriliyor dedi ve istersen al calismayacaksan dedi gidip muracat ettik
ve almaya basladim belastingdienste gittigimizde adamin sordugu tek soru calisiyormusunuz ve hemen bilgisayardan esimin calisip calismadigina bakti yillik kazancina bakti ve almaya hakkim oldugunu soyledi esimin yillik alacagi vergi parasindan kesilecegi soyle hani evlisiniz buna ne gerek var ha sen almisin birazi ha calisan esin toplu almis ne gerek var tarzinda soru sordu bizde oyle istiyoruz dedik ilk parayi toplu aldim toplu aldigim icin 1 yil para almadim daha sonra aylik olarak olarak istedigimi soyledim simdi aylik olarak aliyorum
Belastingdienst den para geldi
Moderatör: sansli
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
-
- Beginner
- Turkiye_Sehir: izmir
- Yabanci_Ulke: hollanda / Schiedam
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Aydin
- Yabanci_Ulke: Hollanda-Groningen
Re: Belastingdienst den para geldi
Arkadaslar esim sosyalden maas aliyor \.ben evlendikten 8 ay sonra geldim buraya,bu parayi alabilirmiyim yada alamazmiyim,belasting biz boyle para odemiyoruz diyor.ve bu formulun linkini siteye koyan olursa cok sevinirim,ve esimde belastingin boyle para verdigine kesinlikle inanamiyor.
-
- Beginner
- Turkiye_Sehir: izmir
- Yabanci_Ulke: hollanda / Schiedam
Re: Belastingdienst den para geldi
esiniz sosyalden aldigi icin siz bu parayi alamazsiniz esi calisan olan kisiler aliyor
sana link veriyorum burdan inceleyip formul indirebilirsin sosyalden alanlar alamiyor ama genede esiniz bir incelesin
http://www.toeslagen.nl/particulier/zorgtoeslag.html
sana link veriyorum burdan inceleyip formul indirebilirsin sosyalden alanlar alamiyor ama genede esiniz bir incelesin
http://www.toeslagen.nl/particulier/zorgtoeslag.html