arkadasim evin kucuklugu buyuklugu bunlari pek enterese etmiyo orda sizin kalabileceginiz size ayrilmis 1 oda olsun kafi. bu arada Turkiyeden gelenler icin bunu anlatmak cok zor ama malesef burda buyuk ev bulmak cok zor yani tum evler kucuk burda. hollanda belcika ayni hele evli ve iki kisi yaziycaksan sana 45 50 metrekare ev yeter diyorlar

garip bi yer. oyle misafirlik nedir bilmedikleri icin pek gitgel yapmadiklari icin zaten disarda yerler. evlere pek onem vermemisler. sen hele gel gor birde yakindan evlerin ne kadar eski oldugunu sanarsin ki yakinda tarihi eser olcak. acik mutfaklar yada neyi nereye koycagini bilemedin ayri mutfaklar yani bir bosluk var oraya camasir makinesini mi buzdolabini firinini mi yoksa bulasik makinesimi koysan karar veremezsin

kimi insanlarin buz dolaplari ayri odada. vede azimsanmiycak kadar sayida banyo mutfagin icinden geciyor. kimi banyolar 2 metre kare. kimi mutfaklar 4 metre kare. odalar labirent gibi bi odaya girmen icin once oteki odaya girmen lazimdir falan filan.
lafin ozu bunlar eve pek bakmiyorlar. bu arada bu dedigim evler hollandada ozellikle gordugum evler . belcikada pek ev gormedim ama cok farklari olcaginida sanmiyorum. ben belcikada oturuyorum benim evimin banyo tuvaletine gitmek icinde once mutfaga girmeniz gerekiyor.