Belcikaya geleceklerin Son durumlari? ( sohbet)

Eger Belcikaya gelecekseniz. Kendinizi burada tanitabilir. Durumunuz hakkinda bilgi verebilirsiniz.

Moderatörler: sansli, unknown

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
bener can
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: osmaniye
Yabanci_Ulke: belcika hamont

Re: Belcikaya geleceklerin Son durumlari? ( sohbet)

Mesaj gönderen bener can »

nilibrahim yazdı:selam arkadaslar.arkadaslar ben ab vatandasi ile evliyim.belcikaya gitmek istiyorum..pasaport ve pin kodunu aldim..konsolosluguda aradim sanki benden dünyalari istiyorlar.bir ton evrak.istedikleri evraklari not alirken bile baya zorlandim.arkadaslar vize icin ne gibi seyler yapmam gerek..ben su anda trde calismaktayim.benden isyeriyle ilgili bi ton evrak talep ediliyo benim korkum is yerinin bu evraklari vermemesi..lütfen bana yardimci olurmusunuz.simdiden cok tskler..efekentli
nil ibrahim allah sabir versin diyerek baslayayim
senden istenilen evraklar 11 baslik altindami.bide tek tek neyi istediklerini yazarsan adreslerini verebiliriz alperde yeni gitti sayilir oda yardimci olur bende.aslinda cok kolay bu sitede gidecek oldugun yerleri alper resmini cekmis siteyi baya bi kontrol et.(belcika basligini kontrol et)isyerinden de korkma calismaya devam et sorun cikmaz ne evragi istediler is yerinden? yazarsan belki anladigimiz biseydir.

bener can
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: osmaniye
Yabanci_Ulke: belcika hamont

Mesaj gönderen bener can »

heralde biz bu baslik altinda sohbet edicez demi sekerpinari?

Kullanıcı avatarı
sekerpinari
Bolum Yoneticisi
Bolum Yoneticisi
Turkiye_Sehir: izmir
Yabanci_Ulke: hollanda-denhaag

Mesaj gönderen sekerpinari »

bener can yazdı:heralde biz bu baslik altinda sohbet edicez demi sekerpinari?
evet canim kolay gelsin
benim yasama sevincim senden kaynaklanan bir duygu degil bu benim dogamda var
http://www.sekerpinari.azbuz.com

Kullanıcı avatarı
sekerpinari
Bolum Yoneticisi
Bolum Yoneticisi
Turkiye_Sehir: izmir
Yabanci_Ulke: hollanda-denhaag

Mesaj gönderen sekerpinari »

nil yazdı:selam cozi sana bisii anlatcam bunu iyi oku ama benim burada canlis ahit oldugum bir durum benim esimin arkadasi tr de evleniyo vizeye basvuruyo vizeyi red ediyolar kadin belcikada adam tr de bu arada kadin burdan bir avukatla konusuyo avukat bir dilekce yaziyor dava acmadan muvekkilimin vizesini hic bir gerekce ve yasa disi bir durumlari olmadan vizesini red edemezsiniz diye ama tam icerigini bilmiyom dilekcenin dilekceyi tr deki konsolosluga faxladilar hemen vize cikti sadece tr de vize bekleyen arkadaslarin buradaki esleri haklarini tam bilmemesinden kaynaklaniyo sorunlar aslinda birazda benim esimin 2.evliligi benimle ama benim vize tam 45gunde verdiler ustelik eski esinden bosandigi onay kagidi biz evlenmeden 2 ay once onaylanmisti ben onda sorun cikar diye korkuyordum dosyami 10 gun tr de 35 gunde belcika yabancilar subesinde beklettiler hepsi bu kadar ve bende 50.gun burdaydim.buraya bizim gibi sonradan gelenler haklarini daha iyi biliyorlar burada dogup buyuyeler cok iyi bilmiyorlar haklari burada cok iyi turk avukatlar var ve biz yabancilar icin sosyal danismanlar var sadece girip cikmak gerekli bazi yerlere oturdugun yerde vize yollamiyolar burada durum avrupada olan eslere dusuyor benim esim ulasmadigi yer kalmamisti burada vede 50.gun burdaydim iste.once hollandadan sonra belcikadan basvuranlar biraz bekleyebilirleronlarin sorusturmalari daha uzun surebilir hollanda konsoloslugu belcikadan daha yogundur sanirim ama inanin esinizin devletle ilgili ve yasa disi hic bir sorunu yoksa belcika aile vizesini red etmez red edersede mutlaka sizinde bilmediginiz esinizin burada ciddi problemi vardir devletle burada devletten kacilmiyor devletle ic ice oluyor vatandas ve gozleri daima yabancilarin ustunde surekli kagit kurek isleri ile takip ediyorlar ama bizimkilerde bayaa uskaat yapmislar mesele artik turk ve musluman toplum istenmez olmus benim gozlemledigim ve burada gittiginde dinledigim turk topluluklarindaki sohbetlerde Allah sonumuzu hayir ede.burada benim arastirmami yada yapabilmemi istediginiz birsey varsa elimden geldigi kadar yardimci olurum ama turklerin yogun oturdugu bolegelerdeki belediler yabancilara ait daha cok bilgileri var benim oturdugum bolgede yabanci fazla yok.Allahin selami daima uzerimizde olsun. http://www.belturk.be/go.php buna bir bakin belcikana haberler var burada yasayan turklerin rehberi var eczane doktor avukat falan arkadaslar fikir almakta ne sakinca varki?sevgiler
nil arkadasim sonucta buraya birtek turkiyeden degil bircok ulkeden binlerce insan geliyor ve hergun bir farkli sorunlar yasiyor ben Belcikanin Antwerpen sehrinde yasadigim zamanlarda cevremde cok fazla yabanci yoktu ancak merkezde okadar cok yabanci varki bir cogunun ulkesinin ismini yeni duyuyordum.Ancak insanlarin ortak olduklari bir konu vardiki kacak yollardan calismak,fazla para kazanmak ,issizlik parasi almak,vs vs...ve butur yollarla yollarini bulan bir cok insan bizlerin yani eslerimizin vergilerinden odemeleri yapiliyor yai sirtimizdan geciniyorlar.Dogal olarakta bir belcikali bunu istemez..

Arastirin arastirdiginiz zaman bir cok konuda butur islerle ugrasan insanlardan dahi daha bigili olacaksinizdir emin olun ve hakkinizi daha iyi arayacaksiniz.Cunku bircok belediye calisani yada memuru cok fazla birsey bilmiyor.korkmayin kendinizden emin olun elbetteki zor donemler yasayabilirsiniz uyum konusu cok onemli ben 3 yildir buradayim cok zor uyum saglamaya basladim .Ama basladim.cunku ailenizi dusunun sizlerin iyi haberlerini almak icin neler sarf ediyorlar.evlilik zor bir ortak yasamdir yeri geliyor bilmiyorsunuz neyin ne oldugunu yada kimin kim oldugunu ama siz bu ulkede yada buralarda kendi ayaklariniz uzerinde durmak zorundasiniz.Hickimseden yardim beklemeyin herseyinizi kendini basarmaya calisin. Buralarda iki seceneginiz var ya uyum problemi yasayip husranli bir son yasiyacaksiniz yada uyum saglamasanizda saglams gibi gorunecek ve basarili olacaksiniz .Buralara geldiginiz zaman yada geleceginizde herkes turkiyedeki gibi hayallerdeki gibi guzel olmuyor.cok farkli .burayi TR den farkli gormemelisiniz cunku burasida zor.Ama TR den tek farki var oda sizler burada birseyler basarabilirsiniz sizin elinizde TR de oturan bir insanin kolay kolay sahip olamiyacagi bir takim imkanlariniz var is konusundan okumak konusundan vs cok .Yasadiklariniza birde sizi mutlu edecek pencereden bakin ...

Bener CAN arkadasim okula basladigin zaman bu yazilarini okuyup guleceksin emin ol :D :D :D ;) ;) sevgiler arkadaslar kolay gelsin iyi calismalar herkese
benim yasama sevincim senden kaynaklanan bir duygu degil bu benim dogamda var
http://www.sekerpinari.azbuz.com

nil
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen nil »

evet haklisin sekerpinari bende insanlarin haklarini kendileri arastirip bulmalarini yazmistim zaten daha oncede aslinda konu ortak ama ilk sorun dil sorunu onuda astikmi hersey corap sokugu gibi gelicek cok sukur acili gunleri geride biraktim ben artik kabullenmeye basladim ama alismadim sanirim zamanla oda olur Allah yardimcisi olacaktir hepimizin.Banercan canim aglama kisss bak uzulurum sen aglayasin diye anlatmadim insallah gitmek gormek sanada nasip olur dedigim gibi 18 gun degil 18 saat icin bile gitmeye deger bacim esininde izin verdigine senin adina sevindim insallah gidip gelincede duygularini sen anlatirsin bizde dinleriz bacim.Allahin selami uzerinizde olsun.
iyi seyler onu en az beklediginde olur.

nilibrahim
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen nilibrahim »

selam alper68 ben de basvuru yapacagim aile birlesimi icin.dostum neler yapmam gerekli bu konuda hic bi bir fikrim yok..lütfen bana yardimci olurmusun..cok tskler...

Kullanıcı avatarı
alper68
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: aksaray
Yabanci_Ulke: hollanda rotterdam belcika genk

Mesaj gönderen alper68 »

nilibrahim zor bı yola baslıyosun ılk ıs cok sabır lazım ıkıncısı durumunu bana anlat kı hangı kategorıye gırıyosun bana onu soyle esın ne vatandası sen nerdesın evlımısınız durumunu anlat kı ona gore sana yapaman gerekenlerı soyleyım ılk bastan baslayım adan zye senı yonlendırırım ama once durumunu yaz okkk

Kullanıcı avatarı
alper68
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: aksaray
Yabanci_Ulke: hollanda rotterdam belcika genk

Mesaj gönderen alper68 »

nılıbrahım baktım senın yazılarınada sen zaten ıksyı aramısın randevualmısın evraklarını soylemısler sana sen sımdı bana anlamadıgını sorkı onu soyleyım sana sıteyı ıyı ıncele nereye gıdecegın neler yapman gerek hepsı var ama yınede anlamadıgını sorablırısın

sLosH
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen sLosH »

Yazilanlarin hemen hemen hepsini okumaya calistim ki zor oldu :) bende bundan 4-5 ay once bu cikacika belcika denen ulkeye geldim yazilanlari okuyuncada gercekten sansli oldugumu hissettim benim vize aldigim donemde iks yoktu konsolosluk onunde sira vardi (istanbul) tabi aile birlesimi icin de randevu, bizde aldik 1 ay sonraya gun verdiler heryerden herkezden farkli bilgiler aman cikmaz surunursunler filan ya dedim bu nemenem bir is zor olacak herhalde neyse aldim dosyami resimlerimi ivirimi zivirimi gittim iceri aldilar mulakat basladi.
sorular: nerede tanistiniz, kim tanistirdi, tanistiran kisinin telefonu verirmisiniz, nerede oturuyor... bende cok sene gecti gorusmuyorum dedim ee 2002e de tanistik 2007de evlendik nereden hatirlayim canim yanliz kadinin felaket ukala bir taviri vardi. can alici soru ailene nasil bakacaksin diye sordu bende bu benim sorunum bir sekilde bakarim diye cevap verdim ve bitti. Ertesi gun gidip vizemi aldim 1 gunde oldu bu isler gercekten cok zorlu oluyormus gerci kimse inanmadi bir gunde aldigima ama allahtan randevu tarihi ve pasaportu aldigim tarihler beni dogruluyor. isin ozu ben gercekten sansliydim amaa bir usdadimizin sozu hic unutmam sans hazirlikli olana guler yani ben goturulebilecek her evragi goturmustum ve resim istediklerinde onlari resime bogmustum 5 senelik flort doneminde tonlarca resim cekilmisti sizde bunu ihmal etmeyin ve bol bol resim cekilin bilmiyorum(ik weet het niet) tabi hala faydasi varmi yeni sistemde....

Buradaki yasam ise su an okul ve ev arasinda geciyor.... sikici....

gereksiz not: kullandigim klavyeden oturu noktaliharf yazamiyorum

yyy53
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen yyy53 »

Slm arkadaslar ben yasin size bi sorum olacakti esim ayin 07/12/2007 de iks ye basvuru yapti dosyayi iceri verdi ama iks sitesinden takip ediyorum pasaport islemde yaziyor peki bu pasaport belcikaya gelmiyormu ? neden yazmiyor bana cevap yazarsanis cok sevinirim hayirli gunler.

Kilitli

“Belcikaya Gelenler ( Sohbet )” sayfasına dön