Belcikaya geleceklerin Son durumlari? ( sohbet)

Eger Belcikaya gelecekseniz. Kendinizi burada tanitabilir. Durumunuz hakkinda bilgi verebilirsiniz.

Moderatörler: sansli, unknown

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
nil
Mezun-BE
Mezun-BE

Re: Belcikaya geleceklerin Son durumlari? ( sohbet)

Mesaj gönderen nil »

selam bacim senin adina cok sevindim okula baslanman cok iyi olmus senin icin okul sosyal bir kontak olacak bunu 2 ay sonra daha iyi anlarsin aman sakina evde tekrari ihmal etme okulda ogrendiginle kalirsan cok zor ogrenirsin elindeki sozlukte baslikta gramer yapisini anlatan kisim varsa sana cok yardimci olur iyi bak sozluge banercigim.bide mumkun oldugu kadar esinle ders calismaktan uzak durmaya calis bu sitededeki arkadaslardan yardim almaya calis bide kesinlikle her aksam alt yazili bir film takip et mesela bak sana yabanci olmayan bi dizi tavsiye edebilirim hatirlarmisin turkiyede yillarca oynadi cesur ve guzel o dizi simdi burda her aksam saat 6 da kanal vief(5)de oynuyor ingilizce konusuyor flemence alt yazili oyuncular ve konusuda bize yabanci degil,bide flemen kanali varsa eger evde kanal een(1) var onda her aksam saat 8.10 da thuis dizisi var duzgun flemence konusuyolar kulagin alisir onu takip et anlamasanda dinlersin.ben geldikden 2 ay sonra hizlandirilmis haftada 4 gun olan 1 yilligi 4 ay suren gunduz okuluna gittim 240 ders saati flemence ders gorduk 1.sinif bittim sayildi anlican 2.sinif pazartesi baslicak ama ben gunduz okuluna degilde aksam okuluna yani haftada 2 gun aksamlari gidicem senin gibi oda eylulde baslayacak bende cok zor donemleri atlattim cok sukur birazda cevre edindim ama tam bacim dostum deyecek sekilde sarilcak birini kestiremedim gozume arayis icindeyim anlican ama geziyorum artik bayaada ogrendim yollari turklerin olduklari yerlere gitmeye falan basladim alisverislere senin orayi bilsem gelirim arabam var esimin calistigi fabrikada is icin basvuru yapicam dil yeterli gelirse calismaya baslicam en kisa zamanda yoksa gez gez nereye kadar oturdugum yerdede hic turk yok ama duyduguma gore istanbullu bir bayan ve esi bana yakin tasinacaklarmis bu cok sevindirici ama keske sen bana yakin olsaydin yada ben sana taa ordan bile sicacik ve samimi geldin bana insallah gorusme imkanimiz olur.ben 6 ay bitirdim 7 aya girdim geleli gecirdigim zorluklari ben ve Allah biliyoruz cok sukur atlattim ama inan halaa alisamadim cok uzun yillarda alisacagimi sanmiyorum hakkimizda hayirlisi olur insallah.Allaha emanet ol optum bacim.
iyi seyler onu en az beklediginde olur.

nilibrahim
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen nilibrahim »

selam arkadaslar.cok özürdilerim görememistim cevabinizi o yüzden bir daha yazmistim kusura bakmayin.ilgi ve alakaniz icin cok tskler..efekentli....

Kullanıcı avatarı
alper68
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: aksaray
Yabanci_Ulke: hollanda rotterdam belcika genk

Mesaj gönderen alper68 »

yyy53 ne oldu pasaportun geldımı ups ye verdıler dıyodun ne olduu ses cıkmadı bı daha

bener can
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: osmaniye
Yabanci_Ulke: belcika hamont

Mesaj gönderen bener can »

canim bacim cok sagol ya hersey icin dusuncelerin icin bana teselli verdigin icin kanallari yazdim.genelde surekli yani tr kanallari izliyorum esim eve gelince nl izliyo anlamiyorum sozluge bakiyorum o zaman ama yinede guzel verdigin dizileri izliycem evde bos bos dizi izlemekten iyidir hafta ici her aksammi bu diziler.bide bacim yan tarafimda nl bi komsum var soyledim ona bana ogretecek ama benim cesaretim yok benden bikar ben anlamam adam anlatamaz bana bide kadin komsum var oda dil bilsem benle konusurmus oyle soyluyo cesaretim olsa sabah aksam evlerinden cikmiycam.komsularim cok iyi tr yemekleri goturuyorum baslarinda bekliyorum bi lokma al diyorum aliyolar oyle cikiyorum evlerinden artik yiyolarmi dokuyolarmi bilmiyorum onlarda tencereyle getiriyo yemeklerini bende bazen yiyorum bazen dokuyorum. okul haftada 2. cumle kurmasi zor geliyo bana napicam bilmiyorum keske gelebilsen bana sen nerde oturuyodun ben hamont achel dayim.bak firsat buldukca hafta sonlari Beringen e gidiyoruz orasi minik turkiye cok harika kebap yapiyolar burda bi tek orayi seviyorum :lol: adanaliyim ya....valla tom tomun varsa adresi vereyim hemen gelkapim sonuna kadar acik bacim.ben ehliyetimi almadan once 1 kere alisverise gittim bi kac kerede ekmege gittim polis durdurmadi ev sahibi beni gormus ehliyetin varmi dedi sorun olmasin dedi bende alicam demistim ehliyeti aldim ama arabam yok 5 ayligi doldurayim ilk sana gelirim sonra tr giderim bacim.ya bisey daha diycem okulda anlamadigim zaman demiyorum zaman yetmiyo 3 saat. hoca konuyu bitiriyo benlemi ilgilensin cumle kurmayimi ogretsin napicam ben ya sen soruyomuydun anlamadigini evde tekrar yapiyorum anlamadigim zaman dersten zevk almiyorum yanimda tr oturuyor oda tam aciklayamiyor sennasil cozdun cumle kurmasini...ya bacim gelemeyen bir dertli biz bin dertli demi arkadaslar sadece burda nefes almak bedava onunda vergisini oderiz heralde

nil
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen nil »

selam banercan.oncelikle okulda anlamak icin ilk gunler zaman yetmez ogretmenler anlatmaktan SIKILMAZLAR ama sen 3.kez sormaktan utanirsin anlarim seni ozamanda anlamadigin konularin altini kirmizi kalemle hemen ciz ve eve gelince zorlada olsa kavga dogusde olsa esin anlatir sana cok zorda olsa bu durum ondan baska kimse katlanmaz kolay kolay bizim anlama kabiliyetimize ilk gunler :) ben cumle kurma isini 2.aydan sonra okulda cozdum ama evdede esim cok yardimci oldu ama gel sen bana sor o durumu sinir kupu olduk ikimizde onu o durumda bosamadimya anam baska sekilde hic bosamam herhalde sende cozeceksin olayi sabirsiz olma sakin zor degil sadece ilk once zamanlari cozmeye calis evde ayni turkcedeki gibi zamanlar o zaman cumle kurma yapisini daha iyi anlayacaksin ama okulda yaptiginizi evde tekrar yap mutlaka arta kalan zamanda zamanlari anlamaya calis sakin sakin yap acele etme tez canli olma burada dogma buyume olan birisi turkce grameri bilmiyor bazen flemencenin turkce karsiligini bulup sana aciklayamazda iste bu cok zor bir durum oluyor o zaman onu es gec kafani yorma o an turkce dusunme flemence kelimeleri otomatik dusun derste mumkun oldugu kadar sozluk kullanmamaya calis bacim bunlar benden sana tavsiye sana soyledigim diziler her aksam ayni saatte izlersen senin icin iyi olur.ben aarschotta oturuyorum her hafta bende beringene gidiyorum :) bende araba var bulusalim bi ara ben ise baslamadan turk marketlerine gidiyorum oraya :)ozelden bana msn yazarsan iyi olur gorusuruz bacim optum.
iyi seyler onu en az beklediginde olur.

bener can
Mezun-BE
Mezun-BE

vallahi bacim soruyorum anlatamiyoki okula niye gidiyon ogren iste orda diyo yanimdaki tr anlatamiyor bende evde yuzune bakiyorum defterin hebben heb hebt ziyn ziyn bak bunlar aklima geldi simdi ama tr karsiliginda ne ise yarar bilmem.valla bu hafta beringene gitmek icin dolu gitmek lazim ya bi bakalim cuzdani doldurup gelmeye calisirim konusuruz ya msn ekledim seni

prenses
Gonullu
Gonullu
Turkiye_Sehir: turkiye_mersin-tarsus
Yabanci_Ulke: Hollanda-Zaandam

Mesaj gönderen prenses »

bener can
Mezun-BE
Mezun-BE

prenses sakin yanlis bisey yapma onlara kocani seviyosan bak hakkini kaybedersin sakin yanlis bisey yapma yuksek sesle bile konusma onlarla alcak sesle konus, ya sen niye gidiyosunki 3 ay oldumu ya daha dur az sabret be guzelim 3 ay gecsin oyle git simdi konusmaya hakkin bile yok yani bana oyle geliyor

prenses
Gonullu
Gonullu
Turkiye_Sehir: turkiye_mersin-tarsus
Yabanci_Ulke: Hollanda-Zaandam

Mesaj gönderen prenses »

ya tamamda hala eksık evragım var gözukuyo ikste delı olcam ben baska napıcamkı

Kullanıcı avatarı
alper68
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: aksaray
Yabanci_Ulke: hollanda rotterdam belcika genk

Mesaj gönderen alper68 »

prenses eksık evrak mı gorunuyo ozaman eksıgını sor ve tamamlamaya calıssana ve oyle gıt kac ay oldu basvuru yapalı benımı 2 ay bı hafta oldu ama beklıyorum az daha bekle bence

Kilitli

“Belcikaya Gelenler ( Sohbet )” sayfasına dön