dil kursu hakkinda bilgi
Moderatör: sansli
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
- sansli
- Ogretmen
- Turkiye_Sehir: turkiye
- Yabanci_Ulke: hollanda-den haag
Re: dil kursu hakkinda bilgi
beni analdigin icin tskr ederim arkdsm,,,
yani ben nt 2 alinca nl pasaprtuna basvurulabiliniyo diye biliyorum ama avrupa kanunlarina gore gelince sartlar degisiyomu bilmiyorum arkdsm,benim bildiigm soyle mesela nl vatandasi biriyle evlilik yapilmissa 3 sneden sonra nl pasaportu icin basvurabiliyosun sadece oturumu olan nl vatandasi olmayan biriyle evlilik yapilmissa ozaman 5 seneden sonra pasaprt icin basvuru yapabiliyosun diye biliyorum bide egerki hollndaya gittkten sonra 1 sene icinde nt 2 seviyesini alabilirsen 3 veya 5 sene beklemene gerek kalmadan nl pasaprtuna basvurabiliyosun diye biliyorum ama senin durum farklidir belki bu konuda pek bilgim yok acikcasi,,buarada bende memnun oldum tanistima,,,egerki senin dedigine goreyse sartlar sen sansliymissin gercketen cunku nt 2 nin zor oldugunu soyluyolar hem okuma hem yazma hem anlama hem konusma seklinde 4 bolummus sinav ins ins ins anlimizin akiyla oralarada gelir geceriz de basvurur aliriz pasaprtu haklarimizi kullanabilirz,,,ayrim gormeden yasayabiliriz ins ins ins,,,,
yani ben nt 2 alinca nl pasaprtuna basvurulabiliniyo diye biliyorum ama avrupa kanunlarina gore gelince sartlar degisiyomu bilmiyorum arkdsm,benim bildiigm soyle mesela nl vatandasi biriyle evlilik yapilmissa 3 sneden sonra nl pasaportu icin basvurabiliyosun sadece oturumu olan nl vatandasi olmayan biriyle evlilik yapilmissa ozaman 5 seneden sonra pasaprt icin basvuru yapabiliyosun diye biliyorum bide egerki hollndaya gittkten sonra 1 sene icinde nt 2 seviyesini alabilirsen 3 veya 5 sene beklemene gerek kalmadan nl pasaprtuna basvurabiliyosun diye biliyorum ama senin durum farklidir belki bu konuda pek bilgim yok acikcasi,,buarada bende memnun oldum tanistima,,,egerki senin dedigine goreyse sartlar sen sansliymissin gercketen cunku nt 2 nin zor oldugunu soyluyolar hem okuma hem yazma hem anlama hem konusma seklinde 4 bolummus sinav ins ins ins anlimizin akiyla oralarada gelir geceriz de basvurur aliriz pasaprtu haklarimizi kullanabilirz,,,ayrim gormeden yasayabiliriz ins ins ins,,,,
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: ankara
- Yabanci_Ulke: hollanda
herkesin umarim sansi cok olur.hepimiz ins istedigimiz yerlere geliriz,hayatta mucadele etmek zor cunku.benim hayalim dilimi iyice ogrenip kreste ogretmen olmak,cok istiyorum bunu anlatamam.elimden geleni yapicam bunu icin.esimde cok destek veriyo bana.neyse uzatmim.hoscakal arkadas
- sansli
- Ogretmen
aaaa inanmiyorum gercektenmi arkdsm bende oraya gittigimde dil okluunu bitirdikten sonra meslek okluuna gidip bitirdikten sonra kreste calismak istiyorum,,,ben tr de cocuk gelisimi bolumunde okuudum,,aslinda tam okudum da denemez cunku 1 sinifi bitirdim ve 2 ye baslaamadan biraktim ama orda devam etmek istiyorum ve bunun meslek okluuna giderek yapabilcegimi duydum ins ins ins dogrudur,,,umarim hepimiz istedigimiz seyleri basaririrz,,,basarilar dilioyrum sana,,,
hollandadayim(2008-5)
-
- Mezun-NL
bak bu konuda ayni dustuk goruyomusun?evet meslek okuluna gidip yapabilirsin bence.guzel bi meslek ya hemde cok guzel.imkanlarida cok iyi.ins hersey istedigimiz gibi olur.
- sansli
- Ogretmen
evet iste bu sekilde fikirler paylasildikca neyi dogur bildigimizi neyi yanlia bildigimizi ogrenmis oluyoruz,,evet gercekten guzel bi meslek hem de cocuklarla daha iyi dil ogrenildigini dusunuyorum sade konusuyolar cunku.imkanlari konusunda bilgim yok eger bildiklerini paylasirsan bende gitmeden once ogrenmis olurum,,,benim dusuncem ilerde cocugum oldugunda oda gozumun onunnde olur hem calisirim hem cocugm yanimda olur,,,hemde kresde calismayi cok istiyorum burda bikac kere kreslere gitmistik okuldayken cok zevkli cocuklarin senden biseyler beklemesi ogretmenim diyerek bisey icin izin istemesi cokguzel duygu ins ins ins olur bakalim hayirlisi bi gitseydik,,,bian once gidip dili ogrenip calismak istiyorum cunku,,,sen benden once gittigine gore senden ogrenecegim bilgiler olacaktir paylasirsan cok seviniirm simdiden tskrler arkdsm,,,ben kacar yavas yavas 2 bucuga geliyo saat yarin ilk isim eger paylasirsan bilgilerini ve tavsiyelerini okumak olacak saygilar iyi geceeler arkdsm,,,
hollandadayim(2008-5)
-
- Mezun-NL
senle ayni dusunceleri tasiyorum.benim kreleilgili bildiklerim su,is imkanlari burda cok iyi,maasi iyi,izin gunleri iyi ve kres okulu icin 2 sene okumak gerekiyo diye biliyorum.mesela ben dilimi ogrendikten sonra bi sinava girip meslek okuluna gitmeyi dusunuyorum.buda kres okulu olucak.benim sana tavsiyem dili ogren ve sinavi kazanip meslek okuluna gitmen.esinde destek verir ve basarirsin ins.ben gunduzleri ise gidiyorum aksamlari hatta geceleri ders calisyorum sadece.eger evdeysen bu imkanin iyi degerlendir derim.ben bilgi aldikca sana soylerim.meslektasiz sura dimi.hoscakal
- sansli
- Ogretmen
arkdsm cook ama coook tesekkur ederim,,,bilgilerini bekliyorum evet nede olsa meslektas olucaz ins ins ins,,,esimde destekliyo kresde calismami,,,ortam duzgun nede olsa
evet ben evdeyim genelde yani calismiyorum tr de biyerde oyuzden elimden geldigince calismaya ve ogrenemeye calisiorum dili ki orda dil kursunu daha cabuk bitirebilmek amacim,,,cunku dogrumu bilmiyorum ama ne kadar bilgili olursan okadar cabuk bitiyomus dil kursu,msla 3 ayda yada 6 ayda 1 senede fln ama hic bilgisiz gidersek daha da uzar surec ve buda meslek okuluna gec gitmemiz anlamina geliyor,,,tavsiyelerini tutucam emin olabilirsin arkdsm,,,sen nerde calisiosun buarada,ya calisma izninide almissin ne guzel ins bende o gunleri gorebilriim,2 sene olmasida iyimis buarada kres okuluna gidekren baska biyerde parttime calisilinabilir,,,nerden baksan uc senede hallederiz dil ve kres okulunu ins ins ins,,,bilgilerini bekliyorum arkdsm,,,eger bende esimden yada ordaki gorumcemlerden fln bisey duyarsam paylasirim emin ol ama sen daha kolay bilgilenmen ordasin cunku,,,saygilar

hollandadayim(2008-5)
-
- Mezun-NL
evet dili ne kadar erken ogrenirsen okadar cabuk meslegini alirsin.okurkende calsiyobiliyosun zaten,okul sana staj icin is buluyo zaten.benim vergi numaram oldugu icin calisabiliyorum istedigim yerde ama fabrika yada ozel baska yerlerde eleman almak icin dil bilmen gerekiyo.ama bazi kucuk yerlerde gerek olmuyo dile.is sahibi begenirse seni calsitiriyo.ben bi firin dukkaninda calisiyorum.elimle ,kolumla,azda olsa konusmamla idare ediyorum.zaten cevren burda hep hollandali ogreniyosun ister istemez.esimin isi iyi,ben evde sIKILDIGIM icin calisiyorum bide maddi anlamda daha rahat oluyoruz.burda hayat cok pahali cunku.bilgilerimizi paylasiriz hep.byby
-
- Mezun-NL
bencede tam 4 senede bence cok guzel bir hollandaca bilen ve isi olan biri oluruz.bize bagli tabi.sabir lazim.hayatin tadini da doya doya yasamak lazim tabi.eslerimizle yani
insan hayatta mutluyken yapamadigi bisey yok benim bence.by

- sansli
- Ogretmen
ne guzel is olduktan sonra nerde olursa olsun okulunu bitirince de kresde calismaya baslarsin buarada dedigin gibi evde oturup sklmammis olursun,,,bende orda evde oturup sklmak istemedigim icin calismak istiyorum cunku duyduguma gore evde oturanlarin cogu depresyonda ve bunalim takiliyomus haberlerden takip ediyorum hep,,,yani bide insanin kendi kazanmasi kadar guzel bisey olabilirmi yaa,,,eslerimiz elbetteki bizim ihtyiclarimizi karsiliyolar ama yarin ne olcagi belli degil onlara destek olmamiz gereken zaman gelir ve bizde calisio olursak kafamiz rahat olur sknti cekmyiz,,,evet oyleymis gercekten pahaliymis hayat,,,iki kisi calisirsa hem birikimde olabilir,,,ilerisi icin bebisler icin,,,burda birbirimizden ogrencegmiz cok sey var cunku,,,evet bide etrafinda hollandali olunca kulak dolgunlugundan daha cabuk ogreniliyomus galiba,,,tabiki paylasiriz arkdsm ne demek doei doei
hollandadayim(2008-5)