dil kursu hakkinda bilgi

NT2 sinavi ve Inburgeringsexamen icin Testler alistirmalar, Soru ornekleri ve Dil okullari ve Arkadaslarin Tecrubeleri

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
melos
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: ankara
Yabanci_Ulke: hollanda

Re: dil kursu hakkinda bilgi

Mesaj gönderen melos »

evet sende kursa gidersen burda eger vergi numaran olursa calsirsinda.evde oturmak bana gore degil adam kafayi yer.burda hayat pahali sana soyle anlatim yani birikim de cok zor helede cocuk hic demim en iyisi.sana kendi hayatimdan bisey soylim.esim 1400 yuro aliyo,ben 500 yuro aliyorum.ev kiramiz hersey icinde 800 yuro.sogortamiz ikimizin 230.sonra araba vergisi,benzini,alisveris,cep faturalari,internet anla yani hayat zor.o eskidenmis birikim.simdi zor yani.yinede ufak tefek biriktirmek sart.boyle bi yer bura.benim ailemden insan burda var.yani sabah aksam calisiyolar burda hayat hep calismakla geciyo.zaman cok cabuk geciyo.ben ilk buraya geldigimde burasi uzaymi dedim.tuhaf oldum.ama bende zamanla bu calisma temposuna girdim.boyle iste.

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

ayyy arkdsm icim karardi walla,,,aslinda haklisin butun bunlari sayinca maas gidiyo zaten,,,gercekten evde oturunca insan kafayi yer heleki ilk gittgin zmaanlarda dilin olmassa kimseyle konusamassin etrafinda tanidik es dost akraba olmassa onlarda calisirssa tek kalir insan evde oturmak da olursa ustune insan kafayi yer bencede,,,,bende bi gelseydim hayirlisiyla ins ins ins kursu bitirseydim okula baslasaydim cok guzel olcakti hayirilisi nisanda basvurcaz bakalim nolcak sonuc ins ins ins olumlu gelir 5 senedir bekliyorum artik daha fazla beklemek istemiorum,,,bian once hayatim duzene girsin artik istiyorum,,,
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

melos
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen melos »

karamasar olma yinede,ben bu sekilde mutluyum yinede.anladigim kadariyle esin hollandada dimi?yani sen 5 senedir evlimisin pek anlamadim bunu?ins olur ya vizen.

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

melos yazdı:karamasar olma yinede,ben bu sekilde mutluyum yinede.anladigim kadariyle esin hollandada dimi?yani sen 5 senedir evlimisin pek anlamadim bunu?ins olur ya vizen.

evet arkdsm ben tr deyim esim nl de ve ben 5 senelik evliyim,,,haklisin karamsar olmamak lazim ama sen iste oyle yazinca birden icim karardi ama benim felsefem yasamayi bilene heryer guzel,,,sevdigimiz insan (lar) yanimizda olduktan sonra heryer guzel dimi arkdsm,,,ins ins ins olur arkdsm yani cok zor beklemek ben evlendim tam 18 yasima girmeme 3,,,4 ay kala 21 yas cikti cok uzuldum cok sinirlendim ama yapacak biseyim yoktu ve bekledim tam 21 ime yaklastim dedim bu seferde sinav isi cikti yine cok uzuldum ama yilmadim evde kendi imkanlarimla yapmak istedim calsitim girdim ve ilk seferde kazandim cok sukur,,,simdi 21 yasi bekliyorum bir aydan az bi zaman kaldi yasimi doldurmama nisanin basinda basvurumu yapicam ins ins ins bu 5 sene beklememmin bi mukafati olarak cok cabuk cikar vizem ins ins ins hepimizinki cok cabuk cikar rabbimin izniyle,,,,
hollandadayim(2008-5)

melos
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen melos »

evet anladim.ins vizen olur ya bir an once esinin yaninda kalirsin.tabiki sevdiklerimiz yanimizda olunca her yer guzel.ben bilmiyodum 5 sene bekledigini evet talihsizlik ama olsun vizen bir once cikar ins.yani cok erken evlenmissin 16ta.ama olsun mutlu olda sorun yok.ben fazla dua etmem ama bugun senin icin dua edicem.icimden oyle geliyo.by

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

melos yazdı:evet anladim.ins vizen olur ya bir an once esinin yaninda kalirsin.tabiki sevdiklerimiz yanimizda olunca her yer guzel.ben bilmiyodum 5 sene bekledigini evet talihsizlik ama olsun vizen bir once cikar ins.yani cok erken evlenmissin 16ta.ama olsun mutlu olda sorun yok.ben fazla dua etmem ama bugun senin icin dua edicem.icimden oyle geliyo.by
evetk arkdsm ben isteyerek ve severek erkende olsa evlendim cunku esimin beni cok sevdigine inandim inandirdi beni,,,mutluyum cok sukur rabbime,,,allah razi olsun arkdsm dualarin vede dualarimiz kabul olsun eslerimize kavusalim bizde muradimiza erelim senin gibi ins ins ins,,,benim ki buyuk talihsizlikti tam 18 olmama 3 ay kala 21 yas kanunu cikti neyse ogunler geeride kaldi yasimi doldurmama 2 3 hafta fln kaldi hayirlisi bakalim,,,saol iyi dileklerin icin arkdsm,,,
hollandadayim(2008-5)

yals
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: Ankara
Yabanci_Ulke: TBS

Mesaj gönderen yals »

“NT 2 & Inburgeringsexamen Sinavlari ve Dil Okullari..!” sayfasına dön