HOLLANDAYA YENI GELENLERIN SORUNLARI
Moderatör: sansli
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
-
- Mezun-NL
HOLLANDAYA YENI GELENLERIN SORUNLARI
Selam arkadaslar sanirim benim durumumda olan cok kisi var ben buraya geleli ortalama 8 ay oldu
yasam sekliyle kulturuyle havasiyla ve buna benzer bir cok seyle oldukca sorun yasadim ve hala yasamaya devam ediyorum.Gelince belediyeye muracat ettik oturum icin ben buraya gelirken 3 aylik vizem vardi ve onlarda bana 6 aylik vize verdiler ve oturum kartimi almak icin beklemeye basladim bu zaman zarfinda okula baslayamiyorsun calisamiyorsun dediler ve evde bombos gecen 5 ay sonunda oturum geldi ve okul icin bilgi vereceklerini soylediler ama aradan bir ay gecti yine bilgi gelmeyince tekrar belediyeye gittik bu seferde bizim okullara muracat edebilecegimizi soylediler bizde okul aramaya basladik ama sezon gectigi icin okul bulamadik sonra belediyeden gorusmek icin cagirdilar ve okul basliyacak dediler ve ortalama 7 ay sonrasinda okula basladim okulda niwieu buren diye bir kitap verdiler ve ben gunduz tercihini kullandim haftada 4 gun ve 4 saat olmak uzere okula gidiyorum okulda hic birsey ogretmiyorlar sen evde calisiyorsun ve okulda her bolum sonunda sinav yapiyorlar ortalama bir konu 40 sayfa ve her hafta bu 40 sayfayi bitiriyoruz ayni anda bilgisayardanda ayni konulari isliyorsunuz yani hem kitap hem bilgisayar ayni anda gidiyor ve sizin bu sinavlardan az veya cok puan almaniz bisey degistirmiyor benim puanlarim oldukca yuksek cunku yazilardan anliyorum ama konusmam sifir ne konusabiliyorum nede konustularindan anliyorum bir ayda nerdeyse kitap bitti sanirim 2 hafta sonra baska kitaba gececegiz isin kotu tarafi sinifta 9 kisiyiz erkek olara tek benim (bu kotu tarafi degil elbet) siniftaki turk sayisi 5 ve biz hep turkce konusuyoruz cunku basit geliyor dolayisiyla hic birsey ogrenemiyorum ve adamlar ekimde bana nt2 sinavina sokacaklar bu kadar kisa zamanda nasil olacak anlamiyorum okula gidecegim gun sayisi nerdeyse 90 gun bile degil ve suanda vizemin bitmesine 3 ay kaldi bu hafta ind ye oturum icin muracat edecegiz duyumlarima gore 5 yillik veriyorlarmis birde burda is yerlerine muracat ettik ama dil olmadigi icin kimse ise almiyor
Neyse benim gibi uyum sinavini gecip burda uyumsuzluk yasayan arkadaslar varsa bunlari paylasmalarini istiyorum ben nijmegende oturuyorum bu yakinlarda olan varsada tanismak isterim bu arada bunu tr den buraya gelmek isteyenler de okurlarsa sanirim gerekli dersi cikarirlar simdilik bu kadar herkese basarinin yaninda mutluluklar dilerim.
yasam sekliyle kulturuyle havasiyla ve buna benzer bir cok seyle oldukca sorun yasadim ve hala yasamaya devam ediyorum.Gelince belediyeye muracat ettik oturum icin ben buraya gelirken 3 aylik vizem vardi ve onlarda bana 6 aylik vize verdiler ve oturum kartimi almak icin beklemeye basladim bu zaman zarfinda okula baslayamiyorsun calisamiyorsun dediler ve evde bombos gecen 5 ay sonunda oturum geldi ve okul icin bilgi vereceklerini soylediler ama aradan bir ay gecti yine bilgi gelmeyince tekrar belediyeye gittik bu seferde bizim okullara muracat edebilecegimizi soylediler bizde okul aramaya basladik ama sezon gectigi icin okul bulamadik sonra belediyeden gorusmek icin cagirdilar ve okul basliyacak dediler ve ortalama 7 ay sonrasinda okula basladim okulda niwieu buren diye bir kitap verdiler ve ben gunduz tercihini kullandim haftada 4 gun ve 4 saat olmak uzere okula gidiyorum okulda hic birsey ogretmiyorlar sen evde calisiyorsun ve okulda her bolum sonunda sinav yapiyorlar ortalama bir konu 40 sayfa ve her hafta bu 40 sayfayi bitiriyoruz ayni anda bilgisayardanda ayni konulari isliyorsunuz yani hem kitap hem bilgisayar ayni anda gidiyor ve sizin bu sinavlardan az veya cok puan almaniz bisey degistirmiyor benim puanlarim oldukca yuksek cunku yazilardan anliyorum ama konusmam sifir ne konusabiliyorum nede konustularindan anliyorum bir ayda nerdeyse kitap bitti sanirim 2 hafta sonra baska kitaba gececegiz isin kotu tarafi sinifta 9 kisiyiz erkek olara tek benim (bu kotu tarafi degil elbet) siniftaki turk sayisi 5 ve biz hep turkce konusuyoruz cunku basit geliyor dolayisiyla hic birsey ogrenemiyorum ve adamlar ekimde bana nt2 sinavina sokacaklar bu kadar kisa zamanda nasil olacak anlamiyorum okula gidecegim gun sayisi nerdeyse 90 gun bile degil ve suanda vizemin bitmesine 3 ay kaldi bu hafta ind ye oturum icin muracat edecegiz duyumlarima gore 5 yillik veriyorlarmis birde burda is yerlerine muracat ettik ama dil olmadigi icin kimse ise almiyor
Neyse benim gibi uyum sinavini gecip burda uyumsuzluk yasayan arkadaslar varsa bunlari paylasmalarini istiyorum ben nijmegende oturuyorum bu yakinlarda olan varsada tanismak isterim bu arada bunu tr den buraya gelmek isteyenler de okurlarsa sanirim gerekli dersi cikarirlar simdilik bu kadar herkese basarinin yaninda mutluluklar dilerim.
-
- Mezun-NL
Re: HOLLANDAYA YENI GELENLERIN SORUNLARI
slm bende tipk senin gibi hollandaya gelip her nekadar uyum sinavini kazanip gelsekte buraya ayak uyduramaynlardanim.bu ulkeye geldikten sonra kendiimi ayatta hic bukadar yalniz issetmemisti.zor olacagini biliydum ama bukadarida bekleimiyordum.8 aydir burdayim henuz okula baslayamadim.belediyeden hala haber bekliyorum.geldigim gunden itibaren cok zorluk cektim.malesef uzucu olylar yasadi,ve hala da atltabilis diylim aslinda.geldgimde kayinpderimle oturmaya basladik ve kendi evimiz cikmakcind tadilatlara baslaik.eim isten sonra butun vaktini evle gecirmeye basladi.bizim icin di elbette ama ben bu arada cok bunaldi.ailesiyle yni tanisiyodum ve butun gunum onlarla gecer odu.kayin pderim rhatsizdi tam evin isi bitti drken babam rahatsizlandi ve inanain beni bu olay cok uzdu.oysaki birbirimize daha yeni alisiyouk ve ben uzun yillar birlikte olacagimizi dusunuyodum.sonra uzun bi sur hastane izim ikinci evimiz oldu.malesef 1.5ay sonra kaybettik memleketimize gittik.inanin bu gidise sevindim diyemem.sadece anne babami gorme iyi geldi hem onlara hemde bana.sonra yine donduk ve kendi eviize taidk ay sonra.ama sounlar yine bitmedi.bu seferde esimle ayladir yalniz kalamayip konusamadigimiz icin yabanci gibi olduk.ona da hak veriyorum.zor gunler gcirdi.buralara daha yeni yeni alisyorum.carsisii falan yeni yeni taniyorum.ama insan burda kendini kafeste hissediyo.ben ozgurce yasiyodum.fakat burda yalniz disara bile cikamiyorum.bide burda sanki iyice aptallastim.ve gittikce sinirli bi insan oldu.umarim en kisa zama da dili ogrenip eski ozgurlugume kavusurum.uzun oldu dimi neyse kusuruma bakmayin.bunlari hic kimseyle konusmadi esimle bile.bde ben dert olmiyi basina diye.oda farkinda burda utlu olmadigiin.yapcak bisy yok.geldik bikere.ve artik bundan sonra da burdayiz .neyse bukara anlatmak bile yetti sanki bana.iyiki bu site var.allah kuranlardan razi olsun
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Kayseri
- Yabanci_Ulke: Hollanda-Eindhoven
Ela arkadasım senı cok ıyı anlıyorum,onemlı olan hollandaya gıtmek degıl asıl hayat oraya gıttıkten sonra baslıyor.Ben de cok zorluklar cektım,hıc arkadasım yoktu,esım cok calısıyordu yuzunu hafta sonu zor goruyordum butun gunlerım esımın anne ve babasıyla gecıyordu.Dedımı anlatacak kımse bulamıyordum.Haklısın ınsan orda tek basına dısarı cıkamıyor takı hollandacayı ogrenene kadar,ben daha sonra onları asmıstım hatta trenle tek basıma dıger sehırlere bıle gıdıyordum. Yanı dıgecegım arkadasım hersey yavas yavas degısebılıyor yeterkı ınsan ıstesın.Haaa bu arada kayınbabanı kaybetmıssınız basınız sagolsun.
Umarım hayatınızda cook mutlu olursunuz.
Umarım hayatınızda cook mutlu olursunuz.
-
- Mezun-NL
tes.ederim gokkusagi;evet artik yalniz degilim :)bu sitede senin gibi tanimadigim ama dertlerimi paylasabilecegim arkadaslar var.3hafta sonra okula baslayacagim .umarim en kisa zamanda hollandacayi ogrenip ozgurlugume kavusurum.tipki senin gibi.allah yardimcimiz olsun.ama en onemlisi senin de dedigin gibi allh sevenleri ayirmasin.
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Kayseri
- Yabanci_Ulke: Hollanda-Eindhoven
Merhaba arkadasim,
Iyisindir insallah.3 hafta sonra okula baslayacagini soylemistin, basladinmi? Nasil gidiyor?
Hersey yolundadir insallah.
Iyisindir insallah.3 hafta sonra okula baslayacagini soylemistin, basladinmi? Nasil gidiyor?
Hersey yolundadir insallah.
-
- Mezun-NL
slm gokkusagi,iyiyim tes.sende iisindir umarim .malesef okula baslamadim hala haber bekliyoruz.ya biz belediyenin okulunu secmistek.roc pahali die secmez olaydik.aylardir bizi oyalamaktan baska bisey yaptiklari yok.bide okul hicde ii degilmis burda yillardir oturan issiz insanlari falan mec buri gonderdikleri biyermis.ben saniyodumki yeni gelenler icin ama maleseh 40,50 yaslarindki insanlarla ders gorucez.roc gecis icin basvuruda bulunucaz.umarim olumlu olur.burda bedava haftada 1gun hollandaca gelistirme kurslari var onlara katilmak istiyorum oda olmuyor belediyenn projesinde 1 kursdan yararlana biliyomusuz kabul edilmiyorum yani.heba olacagim anlasilan.ben okula gidip bir an once ogreneyim die aylardir bekliyorum.ne yalan soyleyim sevkim kirildi tamammen siteden ders calisiyodum onuda biraktim.biyere kadar insan kendi kendine yetemiyo yani.isimiz zor valla.nediyim allah sabirlar versin bize.ilgin icin tesekkurler buarada sen hangi sehirdesin senin icin mahsuru yoksa tabi,ve ne kadar zamandir hollandadasin bu arada gulum arkadasa bi hosgeldin diyeli dimi