bu bilgilendirme amacli yazim da dikkat edilmesi gereken bazi husulari iceriyor,
daha onceki yazimda hollanda daki yasal mafyalar hakkinda bilgi vermistim,bu yazimda bu bilgilerin devami sayilabilir...
hollanda geneli yasal mafya ve mafyaciklar tarafindan isgal edilmis ve halk somurulmekte ve hic bir hollandali buna itiraz etmemektedir,mesela buraya gelince hastalik sigortasi yaptiracaksiniz,bu sigortayi en minumum ve dolayisiyla en az para odeyerek yaptirin,yani sigorta seceneklerinde en temel primleri isaretleyin,cok fazla secenegi secerek sigortanizi cok kapsamli yaparsiniz herseyi kapsar gibi bilgiler vererek sigorta sirketleri sizi kandirmaya ve sizden cok prim almaya bakarlar,bunlara aldanmayin,cunku hasta olup doktora gittiginizde dediklerimin ne kadar dogru oldugunu goreceksiniz,sizin en mukemmel ve en kapsamli sigortaniz bile olsa ev doktorunuz sizi dogru duzgun muayne bile etmeden parasetamol yazip evinize yollar,burdaki doktorlarin tek bildigi ilac parasetamol dur,kafaniza gore hastaneye gidemezsiniz,ev doktorunuz yollamazsa hic bi yere gidemezsiniz ve odediginiz yuklu sigorta primlerinin meyvalarini yedirmezler size,burda doktorunuzu begenmez ve degistirmek isterseniz bunu kolay kolay yapamazsiniz,hepsi bir agizdan yerimiz yok derler,burda hasta olmamaya ozen gostermeniz gerekir,bir hollandali ev doktoruna gidince icerde en az yarim saat kalip doktorla muhabbet bile eder,ama bir yabanci doktorun yanina girince maximum 5 dk sonra doktor tarafindan parasetamol yazilarak cikarilir,hastanedeki uzman hekimleri bile turkiyedeki saglik ocaklarindaki calisan pratisyen hekimden daha az sey bilirler,onlarda genelde parasetamol yazar,parasetamol yazmayacaksa 15-20 dk ilac rehberi kitabindan size hangi ilaci yazmasi gerektigini ararlar,dis klinikleri ise iclerinde en simarik olan kurumdur,en basit dis cekme islemi icin bile haftalar once randevu alip disinizi cektirip size verecekleri 150 euroluk ceki yatirmaniz gerekir ve hizmet olarakta turkiyemdeki dis hekimlerinin eline su dokemez bunlar,saglik sektoru ulkenin en simarik sektorudur bunlari bilmenizde fayda var...
diger bir konu bankalar, bankalarda cok simarmis bir duzeyde olup,ordada bir hesap acmak icin en az 1 hafta once randevu almaniz icab eder,randevu gununde gittiginizde size hesap acip acmamak onlarin elindedir,mesela bana gittigimde sen esinin bankasinda hesap actir biz acmayiz dediler hepsi,turkiye gibi istedigin bankada gidip hesap acamiyorsun,yani burada aslinda ozgurluk falan yok,turkiye bunlardan daha ozgur diyebilirim..
arabanizi sigorta ettirecekkende cok arastirma yapmaniz lazim,arabanizin modeli dusukse minumum ucret odeyeceginiz sigortayi yaptirin..
birde eve gelen reklam turu tanitim burosurlerine dikkat edin,bu brosurlerde asagiya adinizi soyadinizi yazip imzanizi atin size bedava falanca hediyeyi yolluyacaz discman yollayacaz cep tel yollayacaz diyorlar,sizde imzalayip yolluyorsunuz,gercektende hediyeniz geliyor ama o sirketin bir klubune otomatik uye yapiliyorsunuz ve en az 3 yil o uyelikte kalip gonderdikleri kitaplari almak zorunda kaliyorsunuz birde 3 yil boyunca o klube uyelik ucreti oduyorunuz,itiraz ettiginizde diyorlarki sen kagidi imzaladin yolladin sartlari kabul ettin,siz diyorsunuzki orda oyle bisey yazmiyordu,onlarda diyorki en alt tarafta karinca duasi gibi yazilar vardi orda hepsi yaziyordu,falan filan..neticede yasal mafyalarin eline dusuyorsunuz 3 yil boyunca kurtlus yok
demek istedigim,bu ulkede bisey imzalarken iyice okumadan hic biseye imza atmayin,imzarsaniz avukat bile sizi kurtaramaz,size israrla imza attirmak icin ugrasan insanlara deyinki,ben bunu eve goturup inceleyip oyle imzalarim...kabul etmezse bilinki yasal mafya ile muhattap oluyorsunuz...tabiki imzalamayin
dikkat edilmesi gereken bazi hususlar
Moderatör: sansli
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
-
- Mezun-NL
-
- Bolum Yoneticisi
- Turkiye_Sehir: konya
- Yabanci_Ulke: hollanda
Re: dikkat edilmesi gereken bazi hususlar
sevgili arkadasim yazdiklarinda cogu gercekten dogru olabilir. ben 20 gundur buradayim bende doktora gittim bende sigorta yaptirdim esim benim adima hesap actirdi yani yazdiklarini bu 20 gunde yasadim ama dediklerinin tersini yasadim. benim esim hollandali turk degil inanin beni ailesi havaalanina ciceklerle gelip karsiladilar. ve bana hosgeldine geldiler hergun arayip soruyorlar nasilsin ne yapiyorsun diye esimin is arkadaslari ve eski arkadaslarindan tebrik kartlari aldim. yani bana hollandalinin gosterdigi sicakligi yolda gider bir turke verdigim selami almayan kisilerle karsilastirinca sanki eskiden gelenler yeni gelenleri istemiyorlar gibi bi izlenime kapildim. ve suan turklerlede ben muhatap olmuyorum acikcasi. ve bana hastanade bankada yasadigim seylere gelince hepsiyle inan insan muamelesi gordum. benim 30 yilim tr de gecti. ben oradaki doktorlarida bilirim ben hastaneye gidip kafa agrisindan gittim doktor eger benim midemden rontgen cektirmeye yolladiysa demek ki bu seyler tr de var. biraz gercekci olmak lazim gormek istedimiz gibi degil gordumuz gibi kabul etmek lazim. benim 20 gunde burda yasadiklarim inan senin anlattigindan cok farkli. bende gercekten burda ozgurlugu yasadim.
2. bi sey bankada hesap actirma konusu dedigin gibi ise cok iyi yapiyorlar tr de onune gelene kredi karti verdilerde ne oldu? suan toplam 6 milyon kredi karti borcu olan var yani nerdeyse hollanda nufusunun yarisi yani bunlarin dusunup oyle karar vermek lazim.
burada basimdan gecen bir olayi anlatayim..... bana cok garip geldi gercekten...
esim calistigi icin gunduzleri ister istemez yalniz kaliyorum. bu arada aksam yemekleri icin alisverise gidiyorum. burada bir turk marketi var burada calisanlarin hepsi turk ve turkce konusan insanlar. bende hollandaca bilemedigim icin bu markete gittim turkce anlatabilirim derdimi diye keske gitmeseydim.
buraya gittigimde alisverisi yaptim hesabimi odedikten sonra poset istedim turkce olarak bana hollandaca cevap verdi tabi anlamadim bende ingilizce sordu biliyormusun diye bana biliyorum dedi. orada bulunan turk. sonra poseti aldiktan sonra 15 cent istedi bende 1 euro verdim. bana tekrar 15 cent dedi biraz afalladim acaba verdigim para 5 cent filanmi diye baktim 1 euro sordum 1 euro mu buyuk 15 cent mi diye? bana tekrar 15 cent deyince acikcasi kizdim (burada konusulanlar ingilizce ve devamida turkce konusmuyoruz) dedim oturdugun yerden ben cok mu Ozur Dilerim birine benziyorum? ben aptalmiyim 1 euro mu yoksa 15 cent mi buyuk oldugunu. alacaksan al almayacaksan beni ugrastirma dedim. biraz atistik ilginc tarafi olayda bizleri yeni gelenleri kucumsemeleri cunku arkamdan gelen bayan turktu ve onunla turkce konustular yani anlayacaginiz bizden once gelenler gercekten bizi istemiyorlar biliyorlar ki biz onlardan daha mantikli ve daha olumluyuz. .....
2. bi sey bankada hesap actirma konusu dedigin gibi ise cok iyi yapiyorlar tr de onune gelene kredi karti verdilerde ne oldu? suan toplam 6 milyon kredi karti borcu olan var yani nerdeyse hollanda nufusunun yarisi yani bunlarin dusunup oyle karar vermek lazim.
burada basimdan gecen bir olayi anlatayim..... bana cok garip geldi gercekten...
esim calistigi icin gunduzleri ister istemez yalniz kaliyorum. bu arada aksam yemekleri icin alisverise gidiyorum. burada bir turk marketi var burada calisanlarin hepsi turk ve turkce konusan insanlar. bende hollandaca bilemedigim icin bu markete gittim turkce anlatabilirim derdimi diye keske gitmeseydim.
buraya gittigimde alisverisi yaptim hesabimi odedikten sonra poset istedim turkce olarak bana hollandaca cevap verdi tabi anlamadim bende ingilizce sordu biliyormusun diye bana biliyorum dedi. orada bulunan turk. sonra poseti aldiktan sonra 15 cent istedi bende 1 euro verdim. bana tekrar 15 cent dedi biraz afalladim acaba verdigim para 5 cent filanmi diye baktim 1 euro sordum 1 euro mu buyuk 15 cent mi diye? bana tekrar 15 cent deyince acikcasi kizdim (burada konusulanlar ingilizce ve devamida turkce konusmuyoruz) dedim oturdugun yerden ben cok mu Ozur Dilerim birine benziyorum? ben aptalmiyim 1 euro mu yoksa 15 cent mi buyuk oldugunu. alacaksan al almayacaksan beni ugrastirma dedim. biraz atistik ilginc tarafi olayda bizleri yeni gelenleri kucumsemeleri cunku arkamdan gelen bayan turktu ve onunla turkce konustular yani anlayacaginiz bizden once gelenler gercekten bizi istemiyorlar biliyorlar ki biz onlardan daha mantikli ve daha olumluyuz. .....
-
- Mezun-NL
-
- Mezun-NL
fyesil arkadasim,
ben burda hastanede veya disarida insan muamelesi yapmiyorlar demedim(zaten buna cesaret edemezler),sen 20 gundur burdayim diyorsun ve ben 3 seneden fazladir burdayim,ilk zamanlar sana burasi toz pembe gorunuyor olabilir ama boyle olmadigini ilerde anlayacaksin,ama insallah senin dusundugun gibi olur...
banka konusunda ise kredi karti vermiyorlar demedim,sadece istedigin bankada hesap acma ozgurlugun yok dedim,memurun insiyatifindesin...oturum kartin olup bir iste calisiyorsan git bankaya 1000 euro ihtiyac kredisi almak istiyorum de ,bakalım vereceklermi,hollanda vatandasi degilsen 1 cent bile kredi alamazsin bankadan...
sizler hollandalilari medeni demokrat saniyorsunuz ama bu ozelliklerde hollandali bulmak cok zor,yani hollanda turkiyeden gorundugu gibi toz tembe degil....
ama umarim ben yaniliyorumdur ve sen haklisindir,bunu zamanla yasayarak anlayacak olanda sensin...
selamlar
ben burda hastanede veya disarida insan muamelesi yapmiyorlar demedim(zaten buna cesaret edemezler),sen 20 gundur burdayim diyorsun ve ben 3 seneden fazladir burdayim,ilk zamanlar sana burasi toz pembe gorunuyor olabilir ama boyle olmadigini ilerde anlayacaksin,ama insallah senin dusundugun gibi olur...
banka konusunda ise kredi karti vermiyorlar demedim,sadece istedigin bankada hesap acma ozgurlugun yok dedim,memurun insiyatifindesin...oturum kartin olup bir iste calisiyorsan git bankaya 1000 euro ihtiyac kredisi almak istiyorum de ,bakalım vereceklermi,hollanda vatandasi degilsen 1 cent bile kredi alamazsin bankadan...
sizler hollandalilari medeni demokrat saniyorsunuz ama bu ozelliklerde hollandali bulmak cok zor,yani hollanda turkiyeden gorundugu gibi toz tembe degil....
ama umarim ben yaniliyorumdur ve sen haklisindir,bunu zamanla yasayarak anlayacak olanda sensin...
selamlar
-
- Bolum Yoneticisi
- Turkiye_Sehir: konya
- Yabanci_Ulke: hollanda
bende zaten banka kredisi almayi seven veya isteyen biri degilim. ve allahtan o yola asla basvurtmasin. bunu tr de daha net goruyoruz. ve ben yine soyluyorum vermesinler daha iyi her bankadan hesap actirma. dedigim gibi bugun tr de 6 milyon kredi karti borclusu varken ve ben bunlara sahit olmusken kalkip buradan da kredi alacak kadar Ozur Dilerim bi insan degilim. ne kadar berbar bisey oldugunu bizzat yakin cevremden sahit oldum. ve tr den haberiniz varsa bugun bankalar kanunda degisiklik yapilarak kredi ve karti almayi zorlastiriyorlar. yani buralar gibi yapiyorlar bilmem anlatabildim mi?
benim sana sahsina veya turklere dusmanligim filan yok. sadece bazi yasadigim ve basima gelen olaylardan sana katilmadimi yazdim burasi ozgur bir site siyaset yapilmadigi muddetce. herkes gorusunu paylasabilir ve buna itiraz da edilebilir birbizirimizi kirmamak sartiyla.
kolay gelsin
benim sana sahsina veya turklere dusmanligim filan yok. sadece bazi yasadigim ve basima gelen olaylardan sana katilmadimi yazdim burasi ozgur bir site siyaset yapilmadigi muddetce. herkes gorusunu paylasabilir ve buna itiraz da edilebilir birbizirimizi kirmamak sartiyla.
kolay gelsin