ne var burda gelmeyin

Hollandaya geldikden sonra yapilmasi gereken islemler oturuma basvuru.

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
trnlali
Mezun-NL
Mezun-NL

Re: ne var burda gelmeyin

Mesaj gönderen trnlali »

kemik_adam yazdı:burda konu actim ve fikirlerimi soyledim ama karsimda fikirlerime karsi fikirle cevap cevap verecek insan gibi konusan kimseyi bulamadim,herkesin bir gorusu vardir ve saygi cok onemlidir, pek cok maganda bana cevap vermek yerine kufurle karsilik verdi, bu da o insanlarin seviyesini ve egitim durumunu gosteriyor,cahil cok insan hollandaya geliyor,agzi bozuk,kavgadan baska biseyi bilmeyen bu serseriler burdaki turk toplumuna cok zarar veriyor, ben fikirlerimi soyledim,sizde kufur etmek yerine fikirlerinizi soyleyebilirdiniz ,ama bunun yerine kufurler ettiniz,bu da sizin neden hollandaya gelmemmeniz gerektigini birkez daha gosteriyor,kufur eden ve hakaret eden kisilere aynen iade ediyorum ve site yonetimine sesleniyorum, bana kufur eden hakaret edenlere hicbirsey demediniz fakat beni siteden ip adresine ban yaparak uzaklastirdiniz,bunlar gosteriyorki malesef sizde o insanlar gibisiniz,madem bu sitede gorus alisverisi ve bilgiler veriliyor,sizin ayriki goruslere tahammulunuz yok demektir ve yazik diyorum,fikirleri tartismak yerine kavga eden insanlar hollandaya geldiginde bi baltaya sap olamaz, burasi turkiye degil,turkiyede sebebsiz bile kufur ve kavga ediliyor ama hollanda da bunu yapamazsin,cunku burda magandalik gecmez,fikirlerini soyleyenleri atmak yerine kufur eden magandalarla bir oldunuz sizlere yaziklar olsun,kalitenizi gosterdiniz,beni istediginiz kadar banlayin ,ip degistiren programlarla yeniden gelecegim,amac sizi egitmek ve magandaliktan kurtarmak
milletin isi gucu yok senlemi ugrasacak, yoksa sana o klavyeyi coktan yutturmuslardi,
sanki sen gelmeyin diyince millet herseyi birakip seni dinlicek :lol:
ip adresini degistirecegine beynine giden damarlari temizle, yanlis yere kan pompaliyor :lol:
yoksa seni hicbir hollandali almaz evde kalirsin, yazik olur sana ;)

ogrenci33
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: Mersin
Yabanci_Ulke: Hollanda-Haarlem

Mesaj gönderen ogrenci33 »

kemik_adam yazdı:burda konu actim ve fikirlerimi soyledim ama karsimda fikirlerime karsi fikirle cevap cevap verecek insan gibi konusan kimseyi bulamadim,herkesin bir gorusu vardir ve saygi cok onemlidir, pek cok maganda bana cevap vermek yerine kufurle karsilik verdi, bu da o insanlarin seviyesini ve egitim durumunu gosteriyor,cahil cok insan hollandaya geliyor,agzi bozuk,kavgadan baska biseyi bilmeyen bu serseriler burdaki turk toplumuna cok zarar veriyor, ben fikirlerimi soyledim,sizde kufur etmek yerine fikirlerinizi soyleyebilirdiniz ,ama bunun yerine kufurler ettiniz,bu da sizin neden hollandaya gelmemmeniz gerektigini birkez daha gosteriyor,kufur eden ve hakaret eden kisilere aynen iade ediyorum ve site yonetimine sesleniyorum, bana kufur eden hakaret edenlere hicbirsey demediniz fakat beni siteden ip adresine ban yaparak uzaklastirdiniz,bunlar gosteriyorki malesef sizde o insanlar gibisiniz,madem bu sitede gorus alisverisi ve bilgiler veriliyor,sizin ayriki goruslere tahammulunuz yok demektir ve yazik diyorum,fikirleri tartismak yerine kavga eden insanlar hollandaya geldiginde bi baltaya sap olamaz, burasi turkiye degil,turkiyede sebebsiz bile kufur ve kavga ediliyor ama hollanda da bunu yapamazsin,cunku burda magandalik gecmez,fikirlerini soyleyenleri atmak yerine kufur eden magandalarla bir oldunuz sizlere yaziklar olsun,kalitenizi gosterdiniz,beni istediginiz kadar banlayin ,ip degistiren programlarla yeniden gelecegim,amac sizi egitmek ve magandaliktan kurtarmak

1. Milleti egitmek sanami kalmis?

2. Eger hollanda da ne var gelmeyin diyor isen Sen bir ilk yap git arkandan gelenleri gorelim.

3. Cok merak ediyorum hollanda da ne kadar zamandir yasadigini? Cok uzun sure eger yasiyorsan yaziklar olsun sana. Cunku senin gibilerinin yanlislarini duzeltmek icin ugrasacam. Avrupali insanlar sizin sayenizde Turk toplumunu yobaz insanlar toplulugu gibi bir ulke gibi gostermissiniz tebrik ederim.. Bence gelenlere degil ilk once sen kendini ve seningibileri egitmekle basla. Akliniz fikriniz nerden yardim alirim? Parami nasil ceviririm..
4. Bence korkuyorsun cunku sana devlet daha az yardim parasi verecek.

Bu suclamalar hosuna gittimi?? Bilmeden soylemek nekadar basit ne kadar istersen yazabilirim buraya sayfalar dolusu istermisin?? Ilk once cuvaldizi kendine batir sonra etrafindakilere sonra gel Turkiyedekilere.. Seni ne tanirim ne birsey sende beni ama ettigin hakaretler soylediklerimin yaninda az kalir. Sen bilirmisin bir babanin evlat ozlemini sen bilirmisin bir sevgilinin hasretini.

Eger sen iyi niyetli biri olsaydin kimseyi kirmadan bu konuyu acardin.. KISTASA KISTAS..

fyesil
Bolum Yoneticisi
Bolum Yoneticisi
Turkiye_Sehir: konya
Yabanci_Ulke: hollanda

Mesaj gönderen fyesil »

bak arkadasim kimse sana kufur etmedi veya magandalik etmedi. buraya gelmeye calisan insanlar zaten streslerinden bir sevgiliye duyulan ozlemden bazi arkadaslarin olacak cocuklarini uzun zamandir gorememekten olusan asiri bir stresleri var bunun uzerine senin yazdigin dozunu asan konun buradaki cogu arkadasi patlatti. burada mumkun oldugu mertebe herkes birbirini kirmadan belli bir saygi cercevesinde erkegiyle bayani bir kardeslik cemberinde goruslerini paylasiyor. dedgim gibi herkeste belli bir stress var. onu kasimanin onu patlatmanin ne sana ne bize bir katkisi olur. mesele burda hepimizin oturakli bir sekilde bir konuyu tartismamizdir.
ben buraya geleli 1 ayim doldu, benim esim aslen burali turklukle alakasi yok. aileside hollandali. benimle konustuklarinda bana dedikleri eskilerin cok bagnaz oldugu yeni gelenlerin genelde daha egitimli olduklarini soylediler. selam dahi vermediklerini soylediler.
ben kendim universite mezunuyum fizik bolumu. yani sunu bilinki buraya yeni gelenlerin cogu bu sekilde okumus insanlar nerde ne yapacagini cok iyi bilen insanlar bizler sizlerin yanlislarinizi duzeltmek icin geliyoruz bu sizi korkutmasin sizi memnun etmesi lazim cunku siz gibileri egitmek kolay olmaz. ama biz bunu yapacagiz. bu yuzden bizi istememek degil sevgiyle karsilamaniz lazim.
bir digeride siz bu soylediklerinizi gercekten hollandalilarda boyle dusundukleri icinmi soylediniz? buna ben inanmiyorum. cunku onlar gercekten sizleri istemiyorlar. bana burda bunu soyleyen turkler degil hollandalilar. eskiden gelenler icin soyledikleri aynen su sekilde "íse git gel sabah ise git aksam eve gel. maasi alinca tr ye yolla. kimseyle muhabbet kurma yasa bir amele gibi" bunu diyenler inan hollandalilar.
o yuzden gercekten senin gibilerin egitilmesi lazim. bunu cok iyi dusun!!!!!!!!!

brrnyksl
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir:
Yabanci_Ulke: Holländä - Roosendääl
İletişim:

Mesaj gönderen brrnyksl »

ah haftalardir giremiyordum, gelip dostlara bakayim dedim bu yaziyla karsilastim . bu ne kendini bilmez bir yazi boyle . uzaklastirmak yetmez bunlari mail adresini felan yayinlayinda direk kendisine dokelim icimizi . kimse yabanci olacagi bir ulkede yasamaya hevesli degil . sevdiklerimizle bir arada olabilmek adina okadar uzun ve zor yollar katediyoruzki bunu o yaziyi yazan adam anlayamaz. ve bence asil o yaziyi yazan kisi gibileri uyum saglayamadigi icin biz turkleri avrupada kucuk dusurdukleri icin simdi bizlerde ayni kefeye konup zorluklara maruz birakildik. bizim bu kadar engellenmeye calisilmamizdaki en buyuk etken senin igibi geri kalmis beyinlerin butun avrupaya butun turkler boyle dedirtecek kadar kotu ornek olmanizdir . irkil ve kendine gel !!!

Efeler Diyarı
Bolum Yoneticisi
Bolum Yoneticisi
Turkiye_Sehir: Turkiye - Aydin
Yabanci_Ulke: Hollanda - Noord Brabant

Mesaj gönderen Efeler Diyarı »

Bosuna dememisler
besle kargayi oysun gozunu
bu vatandas ayni bu soz misali
bunun anasi babasi Turkiye' de yetismis buyumusler
sonrada ektikleri yeni nesil tohumlar bu sonucu vermektedir.
En basta suclu olan kisiler ana ve babalar.
ana ve baba basindan kulturune, degerine ve dinine sahip cikmis olsa idi
boyle 5 yasindaki cocuk beynine sahip kisiler burada sacma sacma konusmazlardi

NE EKERSEN ONU BICERSIN !!!

sevdunay
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen sevdunay »

mehmet_27
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen mehmet_27 »

MERTAY
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen MERTAY »

hollandali yazdı:gelmeyin cunku i-s-t-e-m-i-y-o-r-u-z ,yeni gelen turklere doyduk ,gidin rusyaya amerikaya fransaya ,ama buraya gelmeyin canlarim okey?

saygisizca , kirici ve neredeyse assagilayici seviyeye kadar mesaj yazdiginiz icin
siteden uzaklastirilmis bulunmaktasiniz. Burada sizin gibi insanlara yer yoktur !
(Efeler Diyari )
Siz ozunuzu bilmeyen kisi, siz turkiye ve dunya icin utanc vericisiniz, dunya insanlarin, nerde olursa yasarim ozgurum! allah dunya yi yaratmis herkes icin!siz kim oluyorsunuz da hem turkce konusup hem turklere dusman oluyorsunuz?Ozunu bilmeyen kisi, saygisiz ve negatif bir insan hayatta basarirsiz, hep boyle mutsuz kalir, mutsuz oldugunuz icin boyle mutsuz seyler soyluyorsunuz,
aciyorum su beginner een echte beginner zielige beginner insana

zeyna_m
NT1
NT1

Mesaj gönderen zeyna_m »

Resim

Resim

ela
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen ela »

slm arkadaslar.uzn zamandir giremedim siteye.bu yaziyi yazan arkadas biz gelenlere ve gelecek olanlara sozde akil verecegine madem bu ulkede bisey olmadigini savunuyor kendisiniye donmuyo turkiye'"ye hayret.ama su bi gercek ki burda dogup buyuyen turklerin cogu gercekten sonradan gelen biz turkleri istemiyolarlar.yada sonradan gelen biz turklerin belkide onlardan daha basarili olacagimizi cekemiyolardir kimbilir :lol:

“Hollandadaki Asamalar ve Tecrubeler” sayfasına dön