merhaba arkadaslar;
ben belcikada kacak olarak yasiyorum ve kiz arkadasim ile evlenmek icin ne yapmam gerektigini bilmiyordum fakat arastira arstira buldum ve bu tecrübemi benim gibi zor durumda olan ve belçikada yasayan arkadaslara az da olsa bildirmek istiyorum.
öncelikle evlenmek isteyen arkadas türkiyeden akraba vasitasi ile 1.evlendirme ehliyet belgesi (bekar belgesi) 2.nüfus kayit örnegi 3.uluslararasi dogum kayit ornegi getirtecek fakat bunlari getirtmeden önce türkiyedeki akrabaniz sizin adiniza ankaradaki belçika büyukelçiliginde bu evraklari serh ettirecek (apostel serh i).sonrada bu evraklari alip brusselde bulunan bir yardim kurulusu var adi FOYER ordan randevu alip oraya bu evraklar ve evlenecek kisiyle beraber gidecek.inanin ben kiz arkadasimla gittim ve çok yardimci oluyorlar.ilk yaptiklari sey sizin kanunen belcikada kalmanizi sagliyorlar yani avukatliginizi yapiyorlar hemde hic bir ücret almadan.size ne yapmaniz gerektigini ayrintili olarak söylüyorlar.inanin bunlarin hepisi dogru,korkmadan gidebilirsiniz fakat önceden telefonla randevu almaniz gerekiyor¨çünkü ortalama bir ay sonrasina randevu veriyorlar.kendi gözlerimle gördüm çok yogunlar.
daha önceleri disariya çikmaya korkuyordum kacagim diye fakat simdi elimde evrak var ve polis durdursa bile birsey yapamiyor.
daha iyi bilgi alabilmeniz için site yönetiminden destur alarak sizlere FOYER in adresini veriyorum.
internet adresi:www.foyer.be adresi : juridische dienst foyer vzw,mommaertsstraat 22,1080 brussel tel.:02/4140453 fax.:02/4141697
ayrica burda size nerde flemence dil kursuna gidebileceginizi ayrintilarla söylüyorlar.
az da olsa tercübelerime dayanarak insallah siz degerli arkadaslarima yardimim dokunur.
saygi ve sevgilerimle...
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
-
- Mezun-BE
- İletişim:
- alper68
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: aksaray
- Yabanci_Ulke: hollanda rotterdam belcika genk
Re: Belçikada kaçak olup evlenmek isteyenler...
cok tesekkurler arkadasım elıne saglık guzel bılgıler ınsallah bırılerıne yarayacak
-
- NT1
- Mezun-BE
- İletişim:
merhaba arkadaslar,
yukarida belirttigim (apostel serh i) türkiyedeki belçika büyükelçiliginde degil kayitli bulundugunuz il/ilçe valiligi yada kaymakamligi tarafindan yapiliyormus.
saygilar sevgiler
yukarida belirttigim (apostel serh i) türkiyedeki belçika büyükelçiliginde degil kayitli bulundugunuz il/ilçe valiligi yada kaymakamligi tarafindan yapiliyormus.
saygilar sevgiler
-
- Beginner
- Turkiye_Sehir: Istanbul
- Yabanci_Ulke: Antwerpen
Merhaba jemdenise
Sana ozelden bir mesaj gonderdim. Bir bakar misin lutfen.
Sana ozelden bir mesaj gonderdim. Bir bakar misin lutfen.