Hollanda' ya Geldikten Sonraki NT2 Sinavi Hakkinda ! ONEMLI

Hollandaya geldikden sonra yapilmasi gereken islemler oturuma basvuru.

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Efeler Diyarı
Bolum Yoneticisi
Bolum Yoneticisi
Turkiye_Sehir: Turkiye - Aydin
Yabanci_Ulke: Hollanda - Noord Brabant

Hollanda' ya Geldikten Sonraki NT2 Sinavi Hakkinda ! ONEMLI

Mesaj gönderen Efeler Diyarı »

Biliyorsunuz ki Hollanda' da yapilan NT2 sinavi hakkinda sizi bilgi vermek istiyorum.
Biz bu NT2 sinavini arastirdik ve bir gercegi gorduk.
Daha once sitemizden mezun olan arkadaslar ve Hollanda' da bulunan arkadaslarimiz tecrubelerini sitemizde paylasmislardi. Ve herkes ayni sonuca variyordu. Hollanda' ya yerlestikten sonra IND' ye verblijfsvergunning ( oturum izni ) muracaati yapildiktan sonra oturum kartimizin evemize gelmesini bekliyoruz.
Kartimiz elimize ulastiktan sonra herkes sunu soyluyor, direkt bir okul bulup o okula baslayip NT2 sinavini 3 yil icinde vermemiz gerekiyor bir nevi sanki cok mecburmus gibi !

Simdi arkadaslar bugun ku tarihe kadar bende boyle biliyordum ben ve benim gibi diger arkadaslarimiz Hollanda' ya vardiktan sonra NT2 sinavini nasil veririzde rahata kavusuruz diye sitres yapiyoruz.

Arkadaslar NT2 sinavini hangi durumlar cercevesinde vermemiz gerektigini simdi size yaziyorum !

1. Hollanda' ya evlilik yolu yada samenwonen olarak geldiyseniz. Eger bir tanidiginizin isyeri varsa size NT2 diplomasi istemezse calismaniz icin yada bir isyerine is muracaati yaptiginizda sizden NT2 diplomasi istemezlerse ( bazi isyerleri calismaniz icin sizden NT2 diplomasi istemiyebilir ) o zaman arkadaslar okula gitme ve 3 yil icinde NT2 sinavini verme sorumlulugunuz yoktur !

Bu sekilde en azindan ilk 5 yillik surenizde okul ve sinav sitresi olmadan dilinizi gelistirebilirsiniz!

Daha sonra eger ki suresiz verblijfsvergunning ( oturum izni ) , kendi isyerinizi kurmak ve Hollanda vatandasligina gecis yapmak istediginizde ve okumak istediginiz de NT2 sinavi icin basvuru yapar ve okula gidersiniz.

Herkese kolay gele

emrahtr
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Mugla/Ortaca
Yabanci_Ulke: Nederland/Dokkum
İletişim:

Re: Hollanda' ya Geldikten Sonraki NT2 Sinavi Hakkinda ! ONEMLI

Mesaj gönderen emrahtr »

Alle goede dingen komen langzaam..

Geluk
Site Admin
Site Admin
Turkiye_Sehir: yozgat-kayseri-tekirdag-trabzon
Yabanci_Ulke: hollanda-breda

Mesaj gönderen Geluk »

selam Ali
dedigin dogru bu NT2 sinavina bi yerde calismak istiyorsan veya egitimine devam istiyorsan girip kazanmalisin. ama bi baska sinav daha var ve bu sinavi 3 yil icinde alman gerekiyor..! galiba sinavlar karisti..!!!!

3 yil icinde alman gereken sinavin ismi, Naturalisatietoets.bu sinavi 3 yil icinde almak gerekiyor..!
buraya sonradan gelmis, 65 ila 16(18) yaslari arasindaki ve 1 ocak 2007 den sonra hollandaya gelip oturmak isteyen butun yabancilarin girmesi gerekiyor..!

Yani buda uyum sinavi ama bunu Hollandaya geldikten sonra yapiyorsun..!

Bu sinavdan ne zaman muafsin

Eger hollanda pasaportun varsa,(hollanda pasaportu icin NT2 sinavini almak yeterli)
bi okulda okuyorsan (okulda okumak icinde NT2 sinavini alman gerekiyor)
ve Nt 2 sinavina girip (niveau 2 voor Luisteren en Spreken, niveau 1 voor Lezen en Schrijven ) bu sekilde sinavi kazandiysan Naturalisatietoets yapmana gerek yok..!!! birde bedensel veya ruhsal sagligin yerinde degilse sinava girmene gerek yok..!!!

Arkadaslar sinavlari karistirmayalim lutfen..!

kolay gele

Geluk
Site Admin
Site Admin

Mesaj gönderen Geluk »

avrupa birligine uye olmayan ulkelerin vatandaslari bu sinava tabi tutuluyor.
sadece Turklere tutuluyo diye yanlis anlasilma olmasin..!!

kolay gele

Geluk
Site Admin
Site Admin

Mesaj gönderen Geluk »

Arkadaslar
sizin gireceginiz sinav hakkinda sitede paylasimda bulunuldu..!
http://hollandaca.youprog.com/viewtopic.php?f=25&t=2238

kolay gele

Kullanıcı avatarı
murat.kara
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: istanbul
Yabanci_Ulke: Hollanda Rijswijk

Mesaj gönderen murat.kara »

arkadaslar rijswijk belediyesinden yaklasik 2 saat once tarafimca alinan bilgileri aktarayim
1 eski gelen veya yeni gelen arkadaslar artik nt 2 sinavini almak zorunda degilsiniz.bu ileride brokratik anlamda ayak bagi olmayacaktir.amma buraya dikkat calismak isteyen arkadaslarimniz hollandali virmalarin cogu bu belgeyi soruyorlar haberiniz olsun oyleki agzinizla kus tutsaniz bu diplomaniz yoksa sizi ise almayan yerler cikar karsiniza ileride soylemedi demeyin .bu sinavin diger adida staatexemen
2 inburgersexemen a gelince bu sinavi eski konunla gelipte simdiye kadar nt2 sinavini alamayan arkadaslar 5 sene icinde yeni gelen arkadaslar 3.5 sene icerisinde almak zorundalar.belirtilen sureler zarfinda alinmassa bu sinav para cezasi ,devamli oturum karti verilmemesi ve hatta oturum karti iptali bile soz konu olabilir bilginize
arkadaslar bakin ben iki senedir burdayim
son bir senedir hollandali bir firmada calisiyorum nt 2 sinavini kazanamadim ve belediye bana ne yapmak istedigimi sordu istersen bekle iki uc sene sonra tekra girersin sinava ve o zaman kesin kazinirsin diye dusunuyorum dedi cunki hollandacam benim idare eder seviyede,vaya okula gitmek istersen gondereyim dedi ben okulu tercih ettim arkadaslar bakin burda uzun sure kalan bir suru arkadasla tanistim 5 sene 10 sene ve ancak benim kadar hatta daha kotu hollandaca konusanlarina rasladimm hepsini dedigi ayni sey ilk geldigimiz yillarda bosverdik ileride nasilsa ogreniriz diye evet simdi konusuyoruz ama tarzanca resmi bir daireye gidip konusma yapamiyorlar.evet agir geliyor insana aksama kadar calis bide gece okula git ama ilerisi icin katlanmamiz gerek arkasalar sonra uzulen biz biz oluruz.
bu yeni sinav size daha cok bu tur iletisimlaeri ogretiyor belediye resmi daireler ev burolarindaki gorusmeler felan filan hayatin ta kendisi yani .yalniz bu kurslara baslamadan once hollandaca bilginiz az cok olmali arkadaslar bunuda ileteyim.sifirdan bu kursa girerseniz cok cok agir gelecektir.
tum arkadaslarima basarilar.

ebucendel
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: kütahya
Yabanci_Ulke: Hollanda-Amsterdam

Mesaj gönderen ebucendel »

“Hollandadaki Asamalar ve Tecrubeler” sayfasına dön