hollandadayim yarin sinava cagirdilar

Hollandaya geldikden sonra yapilmasi gereken islemler oturuma basvuru.

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
selda y.t
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: istanbul
Yabanci_Ulke: amsterdam

hollandadayim yarin sinava cagirdilar

Mesaj gönderen selda y.t »

slm arkadaslar nl ye geleli 4 ay olcak oturum kartimi aldim okula basvurmamiz icin mektup geldi aradik randevu aldik ve gittik hangi gunler ve kac saat gitmek istedigimi falan sordular ve mektup gelicegini soylediler bizde beklemeye koyulduk ve mektup geldi yarin 3 saat surecek sozlu sinava cagirdilar boyle birseyi ilk defa duydum nedir nasil bir sinavdir hic bir bilgim yok yardimci olursaniz sevinirim acil

selda y.t
Mezun-NL
Mezun-NL

Re: hollandadayim yarin sinava cagirdilar

yanlislikla iki kere ayni konuyu actim ozur dilerim

yay58
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: sivas
Yabanci_Ulke: Hollanda-Veghel

Mesaj gönderen yay58 »

merhaba bahsettigin sinava bende girdim hollandaya gelince merak etme sinav cok basit sadece hollandaca seviyeni olcmek ve kavrama becerini anlamak icin yaplan bir sinav 3 saat de surmuyor yaklasik 1.5 saat filan suruyor mesela sana ajanda gosteriyor bu nedir diye soruyor yada kart postal gosteriyor bu nedir diye soruyor yada dakika tutuyor ne kadar kelime okuyabildigine bakiyor rahat ol birde okula basladiginda bir sinava gireceksin oda bu sinava benziyor o sonuca gore hangi sinifta ders alman gerektigine karar verecekler basarilar ....

selda y.t
Mezun-NL
Mezun-NL

cok tesekkur ederim bende 2 gundur haril haril ders calisiyorum icimi ferahlattin saol

yay58
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: sivas
Yabanci_Ulke: Hollanda-Veghel

Mesaj gönderen yay58 »

bak sunuda belirtmek istiyorum ben buraya gelince senin bahsettigin sinava girdim ben cok kelime biliyordum ama cumle kurmakta zorlaniyordum bu sinavda genelde kelimeye yonelikti sinavdan sonra tekrar beni gorusmeye cagirdilar sinav sonucuna gore okula degilde bir kurs merkezindede egitim alabilirsin dediler bende kabul ettim kursa basladim ama sonucu husran cunki tam bir ayim bos gecti benim icin kursda toplam 10 kisiyiz ama bir tek benim 6 aydir hollandada yasayan digerleri en az 3 yildir en fazla 14 yildir hollandada yasayan insanlar ve onlar konusabiliyrolardi bense sadece kisa cumle kurabiliyordu ogretmene esim sordugunda hersey yolunda burasi bir kurs bizim amacimiz farkli seviyedekilere ayni sinifta ders vermek ben 1 ay dayanabildim cunki sinirlerim yiprandi resmen cunki herkes anliyo ben anlamiyorum ve en sonunda ben bu kursu biraktim tekrar gorusmeye cagrildim neden gitmek istemedigimi sordular ve beni hakli buldular simdi ben 4 aydir ROC gidiyorum ve cok memnunum sunu demek istiyorum eger buraya yeni geldiyseniz ROC tercih edin benim yasadigim sikintiyi kimsenin yasamasini istemiyorum cunki evde bunaliyor insan kimsen yok okula baslamak istiyorsun bisiyler ogrenmek istiyorsun cok sukur suan hersey cok daha iyi herkese basarilar

“Hollandadaki Asamalar ve Tecrubeler” sayfasına dön