becikada evlilik

Belcikadan vize basvurusu nasil yapilir. Belcikadan Hollandaya gecis nasil hangi sartlarda yapilir. Belcika uyum sinavi

Moderatörler: sansli, unknown

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
demir
Beginner
Beginner

becikada evlilik

Mesaj gönderen demir »

selam arkadaslar once allah herkese sabir versin ben su an holllandada illagal durumdayim 6 senedir burdayim 2 sne once hollandali bir bayanla imam nikahi ile evlendim ama illagal oldugumm icin tabi resmi olarak burda evlenemiyorum neyse simdi 1 yasinda bir oglum var oturum islerini holandadan haledemiyoruz onun icin belcika yolunu deneyecegiz ve gecen ay antwerpendan bir ev kiraladik ve esime orda bir is ayarladim allahin yardimiyla isim o yonden rast gitti esim orda vast kontratli calisiyor haftada 20 saat ve oranin belediyesine gitti belediye cok yogun oldugu icin temmuzun 30 na gun verdi temmuzun 30 nda evraklari iceri verecek ve sanirim sonra polis gelip eve kotrol edecekmis sonra polis kayit olmak icin gereken evrak listesini verecekmis tabi cocuguda orya kayit ettirmesi gerekiyormus su an bizim hollandada bir ev var ben hollandada kaliyorum esim simdi belcikada eger esim belickadan 5 yillik oturum kartini Alirsa ben ordaki belediyede acaba evlene bilirmiyim turkiyeye gitmeden ??? acaba aranizda benim durumumda olup da orda evlenen varmi????yada bilgisi olan yani gercekten bilen varmi eger yardimci olabilirsenin sevinirim simdiden tesekur ederim cevapalriniz icin!!! ve ilerlyen zamanda tecrubelerimi sizle paylasacagim umarim bende yardimici olabilirm size!!

nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: TURKIYE - Manisa
Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen

Re: becikada evlilik

Mesaj gönderen nevilen »

demir kardesim,senin durumuna ait genis bilgim yok fakat sana sunu soyliyebilirim.bak islerini siki takip et.sanirim bu ise girisen son vatandas benim,keske antwerpen denemeseydin,keske baska yere gitseydin kucuk bi yere cunku onlar salladigi kadar salliyo,,benim esim marrta tasindi antwerpene 2 ay sonra 5 ayligini aldi,,ve hala 5 yillik bekliyorz,,ekimde verceklermis,,anlican antwerpen belediyesi berbat.zamanla sende gorursun belediyeye isin dusunce.ama dene moral bozmak degil amacim,bilgilendirmek,cunku forum gercekten paylasim araci.ve sanirim belediyeye kayit olabilirsiniz,,eger orda olmazz turkiyeye donup burdan basvuru yapma geregi olursa o zaman iste o oturuma ihtiyacin olucak,onun icin soyledim,antwerpen biraz kotu diye.lutfen forumu arastir.senin durumda olan bi arkadsin verdigi bi adress vardi,oraya basvurabilirsin.insallah bilgi sahibi olan arkadslar yakin zamanda seni yonlendirir allah yardimcin olsun

Kullanıcı avatarı
alper68
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: aksaray
Yabanci_Ulke: hollanda rotterdam belcika genk

Mesaj gönderen alper68 »

arkadasım zor bı yol basladıgın yol am sana tavsıyem bı arkadas esı nl vatandası ve kenısıde kacaktı belcıkaya ıkısı bırlıkte gıttıler ve yazıldılar sımdı arkadas oturum aldı sende bu yolu dene ama hersey degıstı ne olacagı bellı olmaz sen bı avukat aracılıgyla bu yolu bı dene kolay gelsın

demir
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen demir »

sagolun arkadaslar nevilen kardes 5 yillik oturumu almak icin belcikada vastkontratli bir isi olmasi lazimmis ee simdi benim esimde zaten vast kontarli yani suresiz kotrati var ozman direk 5 yillik veriyorlarmis galiba yani bir senelik vaya iki senelik degil yani bir isyerinden suresiz kontrati varsa ozman 5 aylikdegilde 5 yillik icin direk basvuru yapacak insallah zorluk cikartmazlar .sonra zaten bir avukat araciligi ile devam etmeyi dusunuyorum ama daha bir turk avukat bulamadim. antwerpen de

nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: TURKIYE - Manisa
Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen

Mesaj gönderen nevilen »

demir kardesim insallah dusundugun gibi olur.suresiz kontrathakkinda bilgim yok ama sunu soyliyebilirim sana cunku hala basimda bi dert.yaklasik her 2 gunde bi belediyeyi ariyoruz,1 temmuzda yasa cikmis.artik 5 aylik kartta verilmicekmis,bunu esime soylediler.bi belge var bi kagit onu veriolarmis.hata bi arkadsimda basvurmustu gecen ona 5 aylik bile vermemisler sade bi kagit uzerinde yazio iste bu tarihte aldi bu tarihe kadar.ve 5 ayi mutlaka bekliceksiniz ve tarihi gelince 5 ay sonra belediyeye gidip basvurucaksiniz( fakat daha once istedikleri seyleri goturceksiniz 5 aylik kartinizla onlarda bruksele yolluyomus,okey lenirse tmm,ama problem cikarsa belediye sizi arayip problemi soyluyomus) yani 5 ay beklencekmis.mis diyorm kardesim,,cunku esim konusuo hep benim flemenkcem yok,ben mesela 5 aylik kartimla basvurcam haftaya ki mayista aldi esim 5 aylik kartini( 5 yillik icin basvurcakti randevuyu bile 4 hafta sonrasina verdiler haziranda verdi istene evrajlari hala beklemekteyiz) hala 5 yillik vermiyolar,bekliceksiniz diyolar ki benim esimdede yeni kontrat var,flmen,yas 24,eski bi evliliktir problemdir sabikadir yok...ama bak alper in bi yakina antwerpen disinda bi sehirde basvurmus orda bu sisteme daha gecmemisler.yani boyle bi muhallak.insallah sen benim kadar problem yasamazsin,biz 5 ayligi bile 2 ayda aldik ki ben 5 yilliktan bile supheliyim.kardesim biz myista evlendik bi arkads sayesinde antwerpende hesapli bi ev bulduk cok masraf oldu eve,bide bebek gelcek yakinda yani ayni cileyi esim kaldiramaz zaten ben gelcem turkiyeye deyip duruyo doguma.vallahi stres kaldircak durumum olsa ben baska bi sehre tasirdim esimi.battik zaten yeterince ama o cins insanlarla ugrasmayiz.sen esi belediyeye gidince yada aryinca yada isin dusunce anlican,aslinda anliyamican da nasil calisiolar :) allah yardimcin olsun kardesim,,insallah bi sorun yasamassin.

demir
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen demir »

allah sabir versin nevillen umarim her sey en kisa zamanda birterde sizde rahata kavusursunuz . bakalim esime ne diyelecler ayin 30 unu bekliyorum .esim cemtrumda ki belediye stad takine basvurmusutu siz antwerpenenn hangi bolgesindeki belediyeye basvurmustunuz ?

“Belcikadan Basvuru” sayfasına dön