HOLLANDA vatandasi olmanin sartlari

Hollandada Yasam nasildir. Nerede nasil davranmali? Hollandadaki gunluk yasamla ilgili ip uclari

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
attractive01
Mezun-NL
Mezun-NL

HOLLANDA vatandasi olmanin sartlari

Mesaj gönderen attractive01 »

Arkadaslar, oncelikle Herkesin simdiden Ramazan bayraminizi simdiden kutlarim... Allah devani ve ve nice hayirli bayramlara dilegini sunarim. Arkadaslar Hollanda vatandasi olmanin sartlari hakkinda genis bilgisi olan arkadaslardan sira edecegim. Hollanda vatandasligina bnasvurmak icin ne kadar sure lasim? Google dan arastirdigimda 3-5 sene o ulke vatandasiyla evli olmak yereli deniliyor ama 3-5 sene derken Hollanda veya o avrupa ulkesinde mi kalmis olmak lasim ? Yoksa yasalara gore evli kalmak mi lasim ? Simdiden tesekurler ve tekrar iyi bayramlar arkadaslar

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Re: HOLLANDA vatandasi olmanin sartlari

Mesaj gönderen sansli »

attractive01 yazdı:Arkadaslar, oncelikle Herkesin simdiden Ramazan bayraminizi simdiden kutlarim... Allah devani ve ve nice hayirli bayramlara dilegini sunarim. Arkadaslar Hollanda vatandasi olmanin sartlari hakkinda genis bilgisi olan arkadaslardan sira edecegim. Hollanda vatandasligina bnasvurmak icin ne kadar sure lasim? Google dan arastirdigimda 3-5 sene o ulke vatandasiyla evli olmak yereli deniliyor ama 3-5 sene derken Hollanda veya o avrupa ulkesinde mi kalmis olmak lasim ? Yoksa yasalara gore evli kalmak mi lasim ? Simdiden tesekurler ve tekrar iyi bayramlar arkadaslar
arkdsm bildigim kadariyla
eger esin nl vatandasiysa 3,5 sene sonra basvurabilirsin
eger esin tr vatandaasi ama sureli veya suresiz oturumluysa 5 sene sonra basvurabilirsin nl pasaportuna
ayni zamanda 3,5 sene icinde o nt2 yi almis olman gerek pasaporta basvurmak icin
ve de eger nt2 ni 3,5 seneden once alabildiysen yine nl pasaportuna basvuru yapma hakkin var diye biliyorum 3,5 yada 5 sene beklemeden diye biliyorum ben,,,eger yanlis biliyosam bilen arkdslar duzeltsinler,,,umarim yardimci olmusumdur,,,
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

attractive01
Mezun-NL
Mezun-NL

Cevabin icin tesekkuler arkadasim onceliikle ama anlamadigim konu eskim saten Turk degil Hollandali kendisi biz 4 seneden fazladir evliyiz Ama ogrenmek istedigim sey Hollanda pasaportuna absvurmak icin 3*5 sene hollandada mi yaSamak lasim ??? yoksa evli olmak yeter li mi yasal olarak ? Bu durumda NT2 almam yeter li olur gibi ama tam bilmiyorum bu konuda kesin bilgeye ihtiyacim var ama cevapin icin cok tesekur ederim.....

Ikincisi ise esimde Turk vatandasi olmak istiyor o Da TuRK vatandasi olabilir mi ? Sartari nelerdir Simdiden herkese IYI bayramlar Allah yar ve yardimciniz olsun :geek: :geek:

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

attractive01 yazdı:Cevabin icin tesekkuler arkadasim onceliikle ama anlamadigim konu eskim saten Turk degil Hollandali kendisi biz 4 seneden fazladir evliyiz Ama ogrenmek istedigim sey Hollanda pasaportuna absvurmak icin 3*5 sene hollandada mi yaSamak lasim ??? yoksa evli olmak yeter li mi yasal olarak ? Bu durumda NT2 almam yeter li olur gibi ama tam bilmiyorum bu konuda kesin bilgeye ihtiyacim var ama cevapin icin cok tesekur ederim.....

Ikincisi ise esimde Turk vatandasi olmak istiyor o Da TuRK vatandasi olabilir mi ? Sartari nelerdir Simdiden herkese IYI bayramlar Allah yar ve yardimciniz olsun :geek: :geek:
yani iste hollanda vatandasi yada hollandali ikiside hollanda vatandasi gorunuyo kanunlar onunde,hayir tam emin degilim ama hollanda vatandasi biriyle evli olan kisi 3,5 seene sonra nl pasaportuna basvurabilir deniliyo yani 3,5 sene nl de yasicaksiniz denmiyo bildigim kadariyla,,,yani seen nt 2 yi alirsan 3,5 sene beklemeden basvurabilirsin pasaporta diye biliyorum,,,ikinci soruna gelince bircok hollandali ve bircok musluman olmayan kisilerin musluman oldugnu tr de yasadigini veya turk vatandasligina gectgini biliyoruz duyuyoruz,tabiki esinde turk vatandasligina gecebilir,ha kimlik uzerinde ismi degistirilmesi gerekirmi onu tam bilmiyorum ama bilen birileri cvplicakdir eminim,,,yada bi avukata danisabilirsiniz yada netten kendi capinizda arastirabilirsiniz,,,sizlere de iyyi bayramlar arkdsm,,,
hollandadayim(2008-5)

vildans
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen vildans »

el lobo
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Kayseri
Yabanci_Ulke: Hollanda

Mesaj gönderen el lobo »

attractive01 yazdı:Cevabin icin tesekkuler arkadasim onceliikle ama anlamadigim konu eskim saten Turk degil Hollandali kendisi biz 4 seneden fazladir evliyiz Ama ogrenmek istedigim sey Hollanda pasaportuna absvurmak icin 3*5 sene hollandada mi yaSamak lasim ??? yoksa evli olmak yeter li mi yasal olarak ? Bu durumda NT2 almam yeter li olur gibi ama tam bilmiyorum bu konuda kesin bilgeye ihtiyacim var ama cevapin icin cok tesekur ederim.....

merhaba kardesim sorunun cevabini tam degil ama kismen biliyorum 3-5 yil konusu soyle 3 yil soyle gecerli esiniz hollanda vatandasi ise yani bir hollandali ile yasayan yabanci bir kimse 3 yil sonra gerekli dil sartlarini tamamladiysa (ayrica birkac durum daha var ornek ceza almamak vb...) Hollanda vatandasligi icin basvurabiliyor 5 yil ise soyle samenwonen yapan ve ayrica hollandada oturumu olan kisilerin getirdigi yabancilar 5 yil bekleyecekler bu kisim boyle NT2 ise vatandas olmak tek yol degil inburgering sinavindan sonra naturalisatie-toets diye bir sinav var onu basarirsaniz da oluyor ama nt2 daha iyi cunku o diploma ile is hayatiniz daha kolay olur bu konularda uzman kisilerle veya deneyimli yani yakin zamanlarda bu islerle ugrasmis kisilerle konusmak daha iyi ama nt2 den B1 seviyesi en iyisi almak

ikinci soruna cevap ise ben okurken yabancilarla ilgili Turk hukuk dersleri almistim biliyorum seninle birlikte 5 yil evli kalmasi ve turkceyi anlasilir bir sekilde konusmasi veya bunu bir diploma ile belgelemesi gerekiyor
selamlar
Eylul 2007 MVV basvuru
Aralik 2007 Hollanda`ya gelis
Eylul 2008 Dil kursuna basladim
Mayis 2009 NT2 diplomasi
Aralik 2010 Pasaport basvurusu
Haziran 2011 Hollanda vatandasligi

attractive01
Mezun-NL
Mezun-NL

Arkadaslar oncelikle zahmet edip karsilik veren iletimi butun arkadaslara tesekkurler. Bagislayin yazdiklarinizdan istedigim bilgileri aldim ama anlamadigim konu Hollandali biriyle 3 sene Hollanda da mi yasamak lasim yoksa 3 Yil evli olmak yeter mi ?? Bu konuda benim durumumda olmus sonra Hollanda vatandasligini almis veya kesin bir bilgisi olan arkadaslardan yardim bekliyorum. Elciligi aradim ama bayram dolaySiyla kapaliydi. Onceden de iletimde bildirdigim gibi ben eskimle 4 seneden fazla 5 olacak evliyim ve 5. senemde NL e gelmek kismet oldu O yuzden soruyorum Eger Nt2 sinavi ni alirsam hollanda vatandalisligina basvurablir miyim ?. Bunun prodeseduru hakkinda bilgisi olan arkadaslarda yardim bekliyorum. Bir de arkafasimizin biri Hollanda Turk vatandasligini kabul etmiyor oncelikle Turk vatandasligindan cikmam mi gerektigi soyledi :o dogruluk derecesi nedir bilmiyorum.
Bu aradada Esimde Turk vatandasligina gecmek icin sabirsizlaniyor dogal olarak o ama arkadaslarimizdan birinin yazdigina gore lebo nikliydi sanirim arkadasimiz hatirladigim kadariyla 5 sene evli kalmasi ve birz turkce sinavini gecmesi lasim demisti. Peki sinava nasil girecek ? Ne tur bir sinav onuda merak ediyoruz . Biliyorum biraz fazla soru isareti kullandim Affiniza siginarak. Bu konularda kesin bir bilgiye sahip olan arkadaslar yazarsa memnun olurum. Allah yar ve yardimciniz olsun.(Bu arada Sansli arkadas ehliteyin ilk asamasni gecmis tebrikler darisi basimiza

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

attractive01 yazdı:Arkadaslar oncelikle zahmet edip karsilik veren iletimi butun arkadaslara tesekkurler. Bagislayin yazdiklarinizdan istedigim bilgileri aldim ama anlamadigim konu Hollandali biriyle 3 sene Hollanda da mi yasamak lasim yoksa 3 Yil evli olmak yeter mi ?? Bu konuda benim durumumda olmus sonra Hollanda vatandasligini almis veya kesin bir bilgisi olan arkadaslardan yardim bekliyorum. Elciligi aradim ama bayram dolaySiyla kapaliydi. Onceden de iletimde bildirdigim gibi ben eskimle 4 seneden fazla 5 olacak evliyim ve 5. senemde NL e gelmek kismet oldu O yuzden soruyorum Eger Nt2 sinavi ni alirsam hollanda vatandalisligina basvurablir miyim ?. Bunun prodeseduru hakkinda bilgisi olan arkadaslarda yardim bekliyorum. Bir de arkafasimizin biri Hollanda Turk vatandasligini kabul etmiyor oncelikle Turk vatandasligindan cikmam mi gerektigi soyledi :o dogruluk derecesi nedir bilmiyorum.
Bu aradada Esimde Turk vatandasligina gecmek icin sabirsizlaniyor dogal olarak o ama arkadaslarimizdan birinin yazdigina gore lebo nikliydi sanirim arkadasimiz hatirladigim kadariyla 5 sene evli kalmasi ve birz turkce sinavini gecmesi lasim demisti. Peki sinava nasil girecek ? Ne tur bir sinav onuda merak ediyoruz . Biliyorum biraz fazla soru isareti kullandim Affiniza siginarak. Bu konularda kesin bir bilgiye sahip olan arkadaslar yazarsa memnun olurum. Allah yar ve yardimciniz olsun.(Bu arada Sansli arkadas ehliteyin ilk asamasni gecmis tebrikler darisi basimiza
arkdsm bunu bende duydum hollanda vatandasligina gecmek isteyen yabanci uyruklu kisi kendi pasaportunu vatandasligini birakcak sadece hollanda vatandasi olacak dediler biara ama kanun yururluge girdimi kabul edildimi kesin bi bilgim yok bu konuda,,,tebrigin icinde tesekkur ederim arkdsm darisi dedigin gibi senin ve tum ehliyet almak isteyenlerin basina ins ins ins,,,size bi tavsiye yeni geldiginizde ne yapabiliosaniz yapin,dil okulu,teori,direksiyon,gezi,akliniza ne gelirse cunku yillar ilerledkce gercekten is,guc,coluk cocuk,maddiyat,sartlar degisebilio,ve artik sadece sabah evdden ise aksam isden eve haftasonu cocuklarin beraber olmak istemesi derken,kendinize ayiracak vakit bulamazsiniz,,,bide suanda 50 soru olan teori sinavi 70 yada75 soruya cikarilicakmis,cunku hollandada 5 milyon araba varmis ve buyuzden zorlastirmak amaciyla boyle bi yola basvurcakarmis,,,elinizi cabuk tutun derim ben ,,,diger soruna gelince 3,5 yil evli olmak diye biliyorum ben 3,5 yil evli kaldiysan ve nt2 aldiysan basvurabilirsin diye biliyorum,,,bide bunu ogrenmek icin bi avukati arayip telefonda sadece bi soru sormak istediginizi belirtirseniz genellikle izin verirler normalde parayla bilgi aliyosunuz buroya gidip ama telde rica ederseniz genellikle cvpliyolar,,,vatandasliga gecmek icin 3,5yil nl de yasamak mi yoksa evli kalmak yeterli oluyomu diye,,,arkdsm buarada kusura bakma senin sorularinin arasina ehliyetle ilgili dusuncelerimide kattim ama bunun icin ayri bi baslik acmak istemedim sende tebrik edipde darisi basima deyince burdan yazmak istedim umarim kizmassin banakolay gelsin arkdsm,,,
hollandadayim(2008-5)

attractive01
Mezun-NL
Mezun-NL

sansli yazdı:
attractive01 yazdı:Arkadaslar oncelikle zahmet edip karsilik veren iletimi butun arkadaslara tesekkurler. Bagislayin yazdiklarinizdan istedigim bilgileri aldim ama anlamadigim konu Hollandali biriyle 3 sene Hollanda da mi yasamak lasim yoksa 3 Yil evli olmak yeter mi ?? Bu konuda benim durumumda olmus sonra Hollanda vatandasligini almis veya kesin bir bilgisi olan arkadaslardan yardim bekliyorum. Elciligi aradim ama bayram dolaySiyla kapaliydi. Onceden de iletimde bildirdigim gibi ben eskimle 4 seneden fazla 5 olacak evliyim ve 5. senemde NL e gelmek kismet oldu O yuzden soruyorum Eger Nt2 sinavi ni alirsam hollanda vatandalisligina basvurablir miyim ?. Bunun prodeseduru hakkinda bilgisi olan arkadaslarda yardim bekliyorum. Bir de arkafasimizin biri Hollanda Turk vatandasligini kabul etmiyor oncelikle Turk vatandasligindan cikmam mi gerektigi soyledi :o dogruluk derecesi nedir bilmiyorum.
arkdsm bunu bende duydum hollanda vatandasligina gecmek isteyen yabanci uyruklu kisi kendi pasaportunu vatandasligini birakcak sadece hollanda vatandasi olacak dediler biara ama kanun yururluge girdimi kabul edildimi kesin bi bilgim yok bu konuda,,,tebrigin icinde tesekkur ederim arkdsm darisi dedigin gibi senin ve tum ehliyet almak isteyenlerin basina ins ins ins,,,size bi tavsiye yeni geldiginizde ne yapabiliosaniz yapin,dil okulu,teori,direksiyon,gezi,akliniza ne gelirse cunku yillar ilerledkce gercekten is,guc,coluk cocuk,maddiyat,sartlar degisebilio,ve artik sadece sabah evdden ise aksam isden eve haftasonu cocuklarin beraber olmak istemesi derken,kendinize ayiracak vakit bulamazsiniz,,,bide suanda 50 soru olan teori sinavi 70 yada75 soruya cikarilicakmis,cunku hollandada 5 milyon araba varmis ve buyuzden zorlastirmak amaciyla boyle bi yola basvurcakarmis,,,elinizi cabuk tutun derim ben ,,,diger soruna gelince 3,5 yil evli olmak diye biliyorum ben 3,5 yil evli kaldiysan ve nt2 aldiysan basvurabilirsin diye biliyorum,,,bide bunu ogrenmek icin bi avukati arayip telefonda sadece bi soru sormak istediginizi belirtirseniz genellikle izin verirler normalde parayla bilgi aliyosunuz buroya gidip ama telde rica ederseniz genellikle cvpliyolar,,,vatandasliga gecmek icin 3,5yil nl de yasamak mi yoksa evli kalmak yeterli oluyomu diye,,,arkdsm buarada kusura bakma senin sorularinin arasina ehliyetle ilgili dusuncelerimide kattim ama bunun icin ayri bi baslik acmak istemedim sende tebrik edipde darisi basima deyince burdan yazmak istedim umarim kizmassin banakolay gelsin arkdsm,,,
Estagfurullah ne kizacam tam aksine her zaman ki gibi kibarlik ve iyi kalbliliginle beni ve diger arkadaslarida elinden geldigi kadar bilgilendirdigin icin sana sanlis arkadasim ve diger arkadaslara geluk olsun efeler diyari olsun ve diker arkadaslara tesekkurler AYricada ehliyet tercubeni aktardigin icin bir kez daha tsekurler cunku ebnimde almam lasim ayrica haklisin ggeli 1.5 ay oldu elimden geldigi kadar gezmeye cocugumla vakit gecirmeye dilimi gelistirmeye bakiyorum bu arada okula gelecek hasta sanirim gidebilirim seviye tesbit yaptirdiktan sonra kismetse Dedigin gibi yinede bir avukat bulup danismam lasim insAllah her sey dedigin gibiyse sinavi alirim kismetse c kendime guveniyorum simdiden yardimlarin ve zahmet edip yazdigin icin cok cok tsekurler Allah senin ve doger butun inanlarin yar ve yardimcisi olsum ins :geek: Allah

el lobo
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Kayseri
Yabanci_Ulke: Hollanda

Mesaj gönderen el lobo »

merhaba attractive01 kardesim simdi 3,5 yil meselesi ne ben hic anlamadim ;) bi kere 3 veya 5 yil var bucuk yil ise su olsa gerek sanirim vatandasliga gecis suresi 6 ayi gectigi icin 3.5 yil deniyor

bu 3 yil konusunda ise ben bizzat ind in sitesinden ingilizce okudum esimede hollandaca okuttum sonuc olarak hollandada yasimis olmak diye bir ibare yok yani sanirim dilden sonra bizim gibi uzun suredir evli olanlar (bende 4yil olacak insallah :P ) bundan yararlanabiliyor ama basvuru asamasida bildigim kadariyla 1 yil calismis olmak avantaj

bu cifte vatandaslik konusu ise dogru sadece hollandali olabiliyoruz ama bu ilgili kanun 2 yil ionce bir kere degismis bu yil belki degisir

selamlar
Eylul 2007 MVV basvuru
Aralik 2007 Hollanda`ya gelis
Eylul 2008 Dil kursuna basladim
Mayis 2009 NT2 diplomasi
Aralik 2010 Pasaport basvurusu
Haziran 2011 Hollanda vatandasligi

“Hollandada Yasam - Kanunlar” sayfasına dön