okulda ilk gun

NT2 sinavi ve Inburgeringsexamen icin Testler alistirmalar, Soru ornekleri ve Dil okullari ve Arkadaslarin Tecrubeleri

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

okulda ilk gun

Mesaj gönderen sansli »

evet arkdslar gecenlerde okulumun ertelendigini ve yeni okulun bulundugunu soylemistim,,,nihayet dun okula baslayabildim,,,simdi sizlere ilk gunumu anlatmak istiyorum ben cok stresliydim cunku ilk gunu oldugu icin,okula yyeni baslicak olan arkdslara biraz da olsa nelerle karsilasabilceklerini soyleyerek rahatlamalarini istedim,,,
sabah 9 dan oglen 4 e kadar di dun ki okulum,sabah kalktim ve hazirlanip saat 8 de ciktim(malum okulum biraz uzaga dustu bu sefer)neyse gittim okula benden 2 sn ye once bi zenci adam girdi iceri arkasindanda ben,sonrada japon bi bayan ilk gelenler bizlerdik yani,resepsiona gittim ve mektubumu verdim,siz soyle oturun bekleyin biz sizi cagiricaz dediler,10 dk fln bekledikden sonra bayan ilk beni cagirdi ve bi odaya gittik orda kayit islemlerim yapildi,3haftalik startprogramma icin 150 eruo oddeyecegimi soylemistim daha once,adam bunu 2 hafta icinde odemem gerektigini soyledi bende simdi oderim dedim zaten hazirlikli gitmistim,oo ok dedi parayi yatirdim,paranin yatirildigina dair bi kagit aldim,ve isim bitti kayit yerinde,programimi ve okul gunlerimi gosteren bi kagit verdiler ve 1 inci kata cikmami sinifimin orda oldugunu soylediler,,,kagitta 112 yaziodu ama ben heyecandan onu 212 olarak goruyomusum ve 2inci kata ciktim ve 212 nolu kapida bekliyorum saat 9a 5 var bende bu ogretmen niye gelmedi diye dusunuyorum sonra geldi ve test kitaplarini sinifa birakip gitti,sonra iste 5 dk kala sinifin kapisina tekrar baktim skntidan napcami sasirmistimki sonra elimdeki kagida bida baktim ve 112 kapidada 212 yazdigini gorunce eyvah dedim ve ilk dusundugum sey ins esas sinifimdaki hoca derse girmemistir oldu,,,kosa kosa bi alt kata indim ve baktim sinifimda olacak kisiler hep toplanmislar kapida ogretmeni beklyiolar biraz olsun rahatladim sinifa girmedikleri icin,,,sonra hoca geldi iceri gectik tanistik tokalastik,,,hollandali 50 55 yaslarinda bi adam,,once ilk iki saat tanisma test kitaplarinin ustune adimizi soyadimizi adresimizi yazmakla gecti,,,baska bi sinifa bilgisaayar sinifina gittik,ordada bize kitapciklar dagitildi ve 30 dk maksimum sure verildi,anladigim kadariyla daha cok zeka ustune sorulan sorulardi,anlamadigimizi yapmamamizi ve bi sonraki teste gecmemizi kendisinin yardim etmiceni ve yanimizdakine kesinlikle bakmamamizi soyledi,,,daha sonra pc kullanmaya sira geldi hepimizi basina topladi ve pc kullanmayi bilmeyenlere calisicagimiz sayfayi nasil acacaklarini gosterdi dahaa sonra herkes kendi pc sinin basina gecsin ve calissin nl fotolarina baksin,,testler yapsin dedi,,,sonra pc drsi bittikden sonra yine kendi siniifimza indik,tabi bu aralarda 15 dk lik cay kahve molalari var,,sinifa indik ve dili iyi bilenler de vardi aramizda bize gore sakir sakir konusuolardi onlari yolladi evlerine hoca ve yeni baslayanlarla devam edicez dedi saat 12 den sonra,,,yeni gelenler olarak 4 kisi kaldik,yeniden teker teker
adimizi
soyadimizi
adresimizi
ne zaman hollandaya geldigimizi
nekadar zamandir hollandada kaldigimizi
yasimizi
evli olup olmadigimizi
esimizin nereli oldugunu
esimizin nl cesinin iyi olup olmadigini
evde esimizle nl ce konusup konusmadigimizi
cocugumuzun olup olmadigini
varsa kac yaslarinda ve kizmi erkekmi olduklarini
hollandada calisip calismadigimizi
calisiosak nerde calistigiizi
kendi ulkemizde kac yil okul okudumuzu
bu okulun kucuk okulmu ortaokulmu buyuk okulumu yoksa yuksek okul kolejmi oldugunu,
kendi ulkemizde calisip calismadigimizi
sordu bizi konusturmaya calisti,
daha sonra bizimle cuma gunu tekrar calisicagini bizi ekstra kontrol edicegini digerlerinin bize gore daha iyyi oldugunu yani (3yil once 5veya 6 yil once gelenlerden bahsediyo bizimle onlarin ayni olmasini bekliyo sanirim :lol: )oyuzden bizi ekstra kontrol edicegini yavas yavas ilerlicemizi daha sonra konusabilicegimizi fln anlatti ve biz 4 bayan butun bunlari anlamamiza ragmen hoca digerlerini gorunce bizim seviyemizi begenmedi sanirim,,, :lol: :oops: :x neyse zamanla ogrenicez artik simdlik aklima gelenler bunlar yine paylasmaya devam edeerim yasadikca,,,

ayrica siniflar cok soguktu herkes montla oturmak zorunda kaldi ama ogretmenimiz kisa kollu gomlekle otruuodu :D ) bide ortam okuldan cok zindana hapise beenziyodu ust siniflar tas duvalarla kapli,koca koca perdesiz camlar,bi boru kaydirak genisliginde borular heryerde ilk girisden en ust kata kadar boruydu heryer ne olduklarini anlayamadim dun ilerde anlarim belki :lol: ama hocamiz iyi her sorumuza gayet iyi sabirli bi sekilde cvp veriyo,yardimci oluyo,en basit haliyle anlatmaya calisio bazen hopluyo zipliyo komiklikle anlatmaya calisio,yardimci oluyo yani,,,simdilik bukadar arkdslar dedigim gibi ilerde konulari isledikce yazmaya bildiklerimi paylasmaya devam ederimm,,,

haa buarada az daha unutuyodum hocanin bize pc de actirip test yaptirdigi site nt2taalmenu.nl burdan bakabilirsiniz az cokda olsa okulda neler yapildigini gorebilirsiniz,tabi kitaplardan yapilan testler zekaya yonelik testler cok farkli ama bu sitedede ilerleyen zmanlarda kasetten dinleyip cvpliyaaginiz yada bosluk doldurma yapacaginiz testler yer aliyo herkese yardimci olur umarim kolay gelsin arkdslar,,,,

ayriyetten tekrarda herkesin bu sitedeki arkdslarin,tum islam aleminin,muslumanlarin herkesin mubarek ramazan bayrami mubarek olsun,,,allah nice nice guzel bayramlari yasamak nasip etsin bizlere,,,ve birdahaki bayramlari benim gibi ailesinin yaninda olamayanlara ailesiyle gecirmeyi nasip etsin yuce rabbim,,,insan anneyi babayi kardesleri boyle zamanda daha cok ariyomus onu anladim,,,tekrar herkesin bayrami kutlu olsun,,,
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

ebucendel
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: kütahya
Yabanci_Ulke: Hollanda-Amsterdam

Re: okulda ilk gun

Mesaj gönderen ebucendel »

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

hollandadayim(2008-5)

ebucendel
Beginner
Beginner

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

hollandadayim(2008-5)

ebucendel
Beginner
Beginner

Kullanıcı avatarı
kimene
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: istanbul-izmir
Yabanci_Ulke: Rotterdam

Mesaj gönderen kimene »

bu okulda ilk gunu anlatmisinda hangi okul anlamadim inburgering mi nt2 mi hbo mu ney
28 temmuz 2009 Hollandaya geldim
3 ayda Oturum kartim cikti
14 aralik 2009 dil okuluna yazildim okula yazildim
2 april 2011 inburgering kursu bitti

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

hbo icin fazla basit degilmi bu anlattigim konular arkdsm,,,bu benim roc mondriaan daki nt2 icin basladigim gunun ozetiydi,,,bu yazdiklarimin onceside var eski uyeler takip ettikleri icin bilirler sen direk bunu okudugun icin kafan karisti sanirim,,,inburgeringsexamen icin basladigim okulun ilk gunuydu...
hollandadayim(2008-5)

Kullanıcı avatarı
Esra70
NT2
NT2
Turkiye_Sehir: Karaman
Yabanci_Ulke: Hollanda-Zaandam

Mesaj gönderen Esra70 »

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

aslinda bu konuyu guncelledigi icin kimene arkdsmza tesekkur ederim,,,cok geride kalmisti baslik ama simdi bikac kisi daha okursa hem nasil bi ilk gun beklyio kendilerini en azindan fikir olur,,,rabbim hepimizden razi olsun canim tesekkur ederim,,,umarim sizlerinde butun isleri sular seller gibi kolaylikla ve hizla hallolur arkdsm,,,
hollandadayim(2008-5)

“NT 2 & Inburgeringsexamen Sinavlari ve Dil Okullari..!” sayfasına dön