6 AYLIK OTURMA IZNI

Hollandada Yasam nasildir. Nerede nasil davranmali? Hollandadaki gunluk yasamla ilgili ip uclari

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
attractive01
Mezun-NL
Mezun-NL

6 AYLIK OTURMA IZNI

Mesaj gönderen attractive01 »

Herkese merhabalar arkadaslar. Iki aydir yaklasik Hollandadayim Sofi numaramim aldim belediye kayitli oldum okulada yakinda yarin baslicagim kismetse. Ilk basta 6 aylik oturmaz izni verdiler sanirim bunu herkes icin ayni ama az once Ind yi aradik ne zaman calisabilicegime ve calisma karimi alip calisabilirim diye yeterli bilgi almak icin ama Bana Aralik 15 e kadar calisamiyacagimi o zamana kadar calisip calisamayacagina dair karar verecklerini veya oturma izinini uzatip uzatmayacaklarina dair karar verilecegini soylediler. Benu pek anlamadim gerci kadin genelde herp uzatirlar dedi ama anlamadigim sey su ben buraya MVV alarak geldim sofu numarami dahi aldim okula dahi baslicayacagim Telefondaki bayan boye diyince biraz strese girdim anlayamadigim sey su Acaba bunu MVV ALAN Herkes icin bit formalite mi ? Gerci bayan verirler dedi ama telefondaki yoksa bu herkes icin gerecli mi Tr den gelen bizim gibi ? Bu konuda bir bilgisi olan arkadaslran bilgilendirsem memnun olurum. Bir de 15 araliga kadar calisamiyacam soylendi nerdeyse 2 aydir burdayim buda olagan bir sey mi simdiden 2 ay ne yapacam diye dusunmeye basladim gerci yapilacak her zaman cok sey var dili superlestirmek ve etc etc ama bununda normal olup olmadigini merak ediyorum.

Bir diger sey ise gerci 2 defa yazdim arkadaslara ama Hollanda vatandasligiyla igili bir bazi arkadaslarimiz 3 sene evli kalmak falan demisti ama bende buiraz fazla ustelemistim ama ben internetten takip ettigimd e15 sene diyince sok oldum 15 sene ??????? hic olmam daha iyi kesinlikle ama bu konudada Hollanda vatandasligiyle ilgili kesin net bir bilgisi olan ki buraya gelip sonradan bizim gibi NL vatandasligina gecen illaki bior vok aerkadasimiz vardir Detayli bir bilgisi olan varsa yardimlarini bekliyorum. Cunku bende 3 sene diye falan biliyordum hatta el laba ve sansli arkadasimizda sanirim aynisi dusunmuslerdi. Neyse Herkese simdiden kolay geLSIN Allah yar ev yardimciniz olsun :geek: :geek:

fyesil
Bolum Yoneticisi
Bolum Yoneticisi
Turkiye_Sehir: konya
Yabanci_Ulke: hollanda

Re: 6 AYLIK OTURMA IZNI

Mesaj gönderen fyesil »

merhaba arkadasim ben 1 senelik oturum almistim. elinde oturum kartin varsa calisabilirsin. sadece ilk gelindigi zaman pasoporta yapistirilan sticker varsa o zaman 6 aylik oturum demek oluyor ve calisamazsin. sanirim sende oturum karti var o halde calisabilirsin. hicbirsekildede sorun yoktur.
hollanda pasaportu konusunda eger esin hollandali ise o zaman 3 yil burda yasaman yeterli bize bunu ind nin ofisinde demislerdi benim esimde hollandali 3 sene sonunda NT2 sinavini verdikten sonra hollanda pasaportuna basvurabilirsin dediler. eger turk vatandasi ise 5 yil sarti var. umarim yardimci olmusumdur.

attractive01
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen attractive01 »

Oncelikle iletin icin cok Tesekkurler Konyali arkadasim.. Soyle anlatim Ben bir MVV ye legdim ve bana nedeNDIR Bilmiyorum 6 aylik oturum verdiler bende sastim prosedurunde ne oldugu bilmiyorum belkide herkese 6 ay veriyorlardir ama sana 1 sen vermisler bende simdi anlamadim yoksa kurallar mi degisti onuda bilmiyorum ama su an Sofi numarami aldim yani var be belediu7eden kayirli olduguma dair kagitta geldi onceki yazdigin gibi arkadasim 2 gun sonr aokula baslicam ama Bugun Ind YI ARADIGIMIZda aralik 13 e kadar calisip calismamicaginiza vizeninin uzayip uzamiyacagina karar verecgiz falan diyince bende anlamadim ve biraz gerildim acikcasi ne yani dedim simdi ben buraya geldim Mvv alarak 5 sene sonra 6 ay sonra Tr ye mi geri gonderecekler diye kendimden cok cocuklarim ve alime icin uzuldum .. ama Prosedurude bilmedigim icin siteye yazdim sende zahmet edip yazmissin tesekkur ederim ama anlamadigim sey benim durumum normal mi? Benim gibi olan arkadaslarda var mi ve beni hic bir sey yapmamisken Tr ye gonderebilirler mi ? biraz kafam karisti gercekten bu konuda bilgin varsa paylasirsa cok sevinirim arkadasim veya bilen arkadaslar varsa benim durumumda....

Vatandaslik konusunada gelince benimde kafam karisti Efeler diyari dostum burdaki arkadaslrin ocugu 3 sene diyor ben 4 sneden fazla evliyim 2 ay once geldim Bazi arkadaslar Hollandadada yasamadanda basvurabilirsin Nt2 SINAVINI ALDIKTAN SONRA diyor ama interentte yaptigim ve Ind nin sayfasini su yaaziyo goruncve Nl vatandasi olmaktan vazgectim cunku Orda 15 sene diyince dedim kendime bu kadar sacmalik olmaz yani 15 sene dile koyal ve ne bilim yortum bile edmiyorum tam resine argi zozler aklima geliyor sanki CennetiN BILETINI VERECEKLER o yuzden 15 sene burda yasarmiyim Allah bilir istememde yani her neyse iste bunu IND sayfasinda okudum Hollandaacam cok iyi degil ama yazilanlarin hepsni anladim
(U bent ten minste 3 jaar getrouwd met een Nederlander en woont ten minste 15 jaar onafgebroken legaal in Nederland, de Nederlandse Antillen of Aruba)
OrDa BU yaziyordu acikcasi ... UmaRIMm dogru degildir neyse Bu konuda bilgini ve tercubelerini paylasirsan Konyali arkadasim veya bilen diger arkadaslardan memnun olurum.. Allah yar ve yardimcin olsun herkesin :geek:

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

arkdsm anladigim kadariyla suan 6 aylik dedigine gore stiker dan bahsediyosun,ve eger oyleyse evet stikerla bildigim kadariyla calisamazssin,kadinin 2 ay demesi 2 ay icinde oturum kartini alacagini dusundugunden oyle demistir,,,bende ilk once 6 aylik stiker aldim,ama daha o bitmeden kartimi aldim ve bu 1 senelik,bunula calisabilirsin,anormallik yok yani korkma,,soyle biliyorumki 1 sene icinde fln nt2 yi alirsan pasaporta basvurabiliyosun uc sene beklemene gerek yok diye biliyorum,,,
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

helin
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Ankara
Yabanci_Ulke: Den Haag

Mesaj gönderen helin »

“Hollandada Yasam - Kanunlar” sayfasına dön