Eger Belcikaya gelecekseniz. Kendinizi burada tanitabilir. Durumunuz hakkinda bilgi verebilirsiniz.

Moderatörler: sansli, unknown

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
kudret sabancı
Beginner
Beginner

Belçikalı bir bayanla evlenmek üzreyim.. Ne yapmalım?!

Mesaj gönderen kudret sabancı »

nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: TURKIYE - Manisa
Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen

Re: Belçikalı bir bayanla evlenmek üzreyim.. Ne yapmalım?!

Mesaj gönderen nevilen »

tr de evlilik icin ,mustakbel esiniz ; cok dilli medeni hlini gosteren belge (formu b) ikametgah(her nikah dairesi istemez) pasaportu yeterli.sizin icin karsiyaka nikah memeurlugunu arayin en iyi onlar yardimci olur(kendimden biliorm) yada kadikoy evlendirme dairesini arayin( googledan bulursunuz) onlar en dogrusunu soyler.nikah icin cok bi zorluk yok. dedigim gibi mustakbel esinizden bu 3 belgeyi getirmesini soyleyin,sizde belediyenin istedigi belgeleri temin edip memura verin onlar zzaten o an bakar,sorun olursa size soyler,,,sorun oldugundada belcikadan mustakbel esinizin herhangi bi tanidigi o belgeyi yolluyabilir,kisa zamanda nikahiniz olur.sorun yasarsaniz tekrar yazin bana.nikahdan sonra diger sorunlarinizi buraya yazabilirsiniz.sizinde bayraminiz kutlu olsun.

kudret sabancı
Beginner
Beginner

nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen nevilen »

kudret kardesim nikahdan sonraki prosedur derken,vizeni kasdettin sanirim.tam anliyamadimda,kusura bakma.evlilik tanitmak falan heralde.dimi.ben kisaca sana bildiklerimi suniim,,sen istersen surularla sorununu bildir,,ben bilmiyorsm dahi,muhakkak bilen bi kardes ilgilenir sizinle
evlendikten sonra tr deki bulundugunuz nufus dairesine,evlenme memurunun evlilik defteri ile verdigi 2 evrak i goturuosun.o islem 3,4 gun alio.sonra senin kaydina su bayanla yada erkekle evlidir diye gecio.sonra formul b yi istiosun,iste orda sunla evlidir su tarihte falan yazio.o belgey ve evlilik defterini esin belcikaya kendi belediyesine goturuo orda evliligi tanitio bu zaman alabilio ama bizde 1 gunde olmustu.
vize islemlerin icin sorun varsa,onu evlendikten bu islemi yaptiktan sonra gorusebiliriz.zaten evlenene kadar cogu seyi ogrenirsiniz.
daha cok gorusuruz.ben evlenirken cok panik yapmistim.pek bi sorun zorluk yok,vizeye basvurana kadar dahi bi zorluk yok.sen rahat ol.

kudret sabancı
Beginner
Beginner

nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen nevilen »

kudret kardesim,vize icin mi soyledin bunu,vize icin bekleme den bahsediyosun heralde.oyleyse 3 ay kesin cikar kafadan,nufus pek islemez vizede,benim 2.5 ay oldu hala beklioz,hic bi ses yok.bende birilerine rusvet falan halledelim dedimde,adamlar ya ev ya araba yoksa rusvetten bahsetme diolar. ;) vize islerin boyle,bundan kacis yok.
diger turlu beklemeyi anliyamadim,nikah tarihi alimi,yada onaylatma anlaminda kullandiysan onlar zaten pek zaman almio.
sen acik sekilde sor,ben basimdan gecenleri,bildigimi anlatirim sana

kudret sabancı
Beginner
Beginner

nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen nevilen »

sevgili kardesim kudret.
evlendikden sonra 1 hafta icinde esiniz gider bulundugu belediyede evliliginizi isleme aldirtir,onaylatir.daha sonra elciligin sizden ve esinizden talep ettigi belgeleri toplamak 1 haftanizi alir sanirim.sonra iks yi arar randevu alirsiniz .kis mevsimi pek yogun olmaz.tahminim 2 gun sonrasina gun verirler.yani evraklarinizi iks ye teslik edene kadar ;
1 hafta+1 hafta+2 gun=2 hafta 2 gun (bakiniz bu islemler olagan,tahminidir)
iks ye evraklarinizi teslim ettiginiz gunden itibaren 3 ayi gozden cikarmaniz gerekir.
sevgili kardesim kudret
lutfen tekrar okuyunuz.ben illegal is yapin demedim!ben size ben illegal is yapmayi dusundum olmadi dedim.dofiyi etkileyebilecek kadar nufus sahibiyseniz insallah faydasi olur.belki bekleme suresi azalir,belki dosyanizi one alirlar,bilemiorum.ama asgari sartlarda forumda bin defa gecen aciklama azami 3 ay bekleme suresidir.ilerki donemlerde dofiyle ilisige girdiginizde,kendileride aciklarlar 3 ay bekleyiniz diye.

kudret sabancı
Beginner
Beginner

nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen nevilen »

estagfirullh ozur olur mu.burda birbirimize fayda icin variz.bende o kadar usta deilim.ama evlilik mevzu basimdan yakin tarihte gectigi icin taze bilgileri ben sundum.insallah hayirlisi olur.insallah en yakin zamanda halledersin.daha cok gorusuruz forumda.
iyi geceler ;)

“Belcikaya Gelenler ( Sohbet )” sayfasına dön