arkadaslar aranizda yeniyim,bazi basliklari inceledim fakat yinede pek anliyamadigim yerler var benim sorum hakkinda,soyle ki: kiz arkadsimla evlilik yapicaz cok yakin bi zamanda,kendisi nl vatandasi fakat belcika yolunu denicez,kendisi evini tutu su anda belcikada (antwerpende) peki su anda yapilmasi gereken resmi prosedur nedir? oturdugu belediyeye mi basvurmasi gerekir(nl deki) yada simdiki belediyeye gidip sormasi mi gerekir(antwerpene) ne tur islem yapmasi icin? birde polis in gelip ev kontrolu yapmasi ona mi bagli? kendisi mi gidip polise basvurucak gelin kontrol edin diye yoksa belediyeye basvurdugundami ,belediye polisi oturdugu eve mi gonderecek. suan ki durum ile ilgili bilgisi olan bi arkadasimiz yapmamiz gerekenleri teferruatli sekilde bana tekrardan anlatabilirse,cok sevinirim.cok tesekkur ediyorum yardimci olmaya calisan arkadslara.
a.morali
UYARI= Lutfen konuya uygun baslik kullaniniz. Benim duzenledigim gibi. Aksi taktirde konu kilitlenecektir..
acemiyim yardimci ...(nlden evlenecegim. belcikadan basvuru)
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
-
- Beginner
- alper68
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: aksaray
- Yabanci_Ulke: hollanda rotterdam belcika genk
Re: acemiyim yardimci olursaniz cok minnettar kalirim .
adnan karısık bısey yok ılk once belcıkada ev tutuyorsunuz sonra belcıka beledıyesıne bu evın adresını soyluyorsunuz ben burdayım artık belcıka beldeıyesıne kayırt oluyorsunuz onlar sıden nldekı beldeıyeden sılındıgınıze daır bı kagıt ıster bu kagıtla belcıkadakı beldeıyeye yazılırsınız sonra polıs gelır evı kontrol eder burda yasayıp yasamadıgına daır evde tabıkı esya lar olmalı burda yasadıgınııspat etmelısın sonra polıs rapor tutar ve gıder ve 5 aylık oturum alırısınız sonra ıs bulursunuz kontrat yaprsın bu kontratla 5 yıllık oturuma basvurursun (kontrat onemlı yanı) kontratı beldeıyeye verdıkten sonra da bı ayda 5 yıllık oturum mavı kart alırsın ve vızeye basvuru yapabılırsın sımdlık bu kadar aklına takılanı yazabılırısın bunlaraı hallett dıger yapacakların sonra
-
- Beginner
alper arkadsim cevabin icin cok tesekkur ediyorum.isler bu sekilde olursa demekki 2 bilemedin 3 aya 5 yillik oturumunu alabiliyor.kontratli isi var fakat hollandada 40 dkka ,pek uzak deil,diger topic teki arkadaslar bunun pek bi sorun olmayacaini soylemisler.sornirim buda sorun olmaz.
su anki durum icin bu bilgiler sanirim yeterli.daha sonraki asamalrda insallah yardimlarini gorurum.
tekrar cok tesekkur ediorum.adnan
su anki durum icin bu bilgiler sanirim yeterli.daha sonraki asamalrda insallah yardimlarini gorurum.
tekrar cok tesekkur ediorum.adnan
- alper68
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: aksaray
- Yabanci_Ulke: hollanda rotterdam belcika genk
evet nl dekı ıs yerı belcıkaya yakınsa sorun olmaz o sıkılde belcıkaya gecebılır ve dedıgın gıbı kontrat varsa anca o kadar surer haydı allah yardımcın olsun
-
- NT1
-
- Gonullu
- Turkiye_Sehir: turkiye_mersin-tarsus
- Yabanci_Ulke: Hollanda-Zaandam