ne var burda gelmeyin

Hollandaya geldikden sonra yapilmasi gereken islemler oturuma basvuru.

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
gonca
Beginner
Beginner

Re: ne var burda gelmeyin

Mesaj gönderen gonca »

bikere senin yaptigin buyuk terbiyesizlik sanane insanlar sanami soracak gelelimmi diye sen ne hakla bunlari soyliyebileyosun cok biliyosan sen defol git tamammi yabanci dusmani seni ilgilendirmez turklugunden utan buralar bittiyse sen git bu ulkeden cunku ulkeyi cok kirletiyosun cop tenekesi p... :x :x

rukiye
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen rukiye »

hey m...l ik weet nie wie je bent maar praat normaal ja jij heb geen regt op zulke praatjes mensen zoeken ergens leven en geluk praat voor je eigen voortaan

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

gonca yazdı:slm canlarim arkadslr bu arkadas ne yapmaya calisiyo sanki kendi baska uyruklu birinden dogmus once sen turk degilsin echt niet bu kelimeleri sarfeden birisi turk olamaz gotu boklu hollandayi cok begendigimi sanma cocugum esim burda oldugu icin buna katlaniyorum senin gibi bi gavurlada ani ulkede yasamak gercekten veel slecht yanihollanda cok guzel bi ulke degil hertaraf kopek boku of be ayni senin gibi kufur etmiyorum saygiyla cevap veriyorum lutfen lutfen iste ADI BUYUK HOLLANDAYMIS GORMEYEN BI BOK SANIYO
arkdsm sakin ol bu basligi acan kisinin terbiyesizligine agzini bozarak karsilik verme hatta cvp yazmaya bbile degmez o kisi,,cvp yazilinca oda kendini insandan sayar benide birileri ciddiye alip cvp yazio demekki benide takanlar var der,herkes burayi sevdigi icin gelmiyo esi burda annesi babasi burda yada cocugu burda oldugu icin geliyo gelmek zorunda kaliyo,,gelince memnun kalan var kalmayan var bu herkesin yasadigi ortama ve gordugu hayata bagli bisey,,,anladigim kadariyla cocugunuz var ve bence akil vermek degil amacim nacizane fikrim bian once buraya alismaya calismaniz cunku sizin mutsuzlugunuz huzursuzlugunuz cocugunuzada yansir ve daha kucuck yasta buraya alisamiyacagini dusunurse asla mutlu bi birey olamaz,,,bence insan su gorusu benimsemeli yani benim hayat felsefem ''yasamayi bilene heryer guzel"yoksa hicbiyerde yasayamaz mutlu olamaz insan,,,ama suanda icinde bulundugunuz durumdan yani kart okul vs isleriniz hallolmadigi icin bukadar skntilisiniz sabredin dua edin kartinizi aldiktan sonra hersey corap sokugu gibi gelisecek hayatiniz duzene girecek ve bugunleri gecirdiginiz icin kendinizi mutlu hissedeceksiniz,,,allah yar ve yardimciniz olsun,,,kolay gelsin,,,
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

fyesil
Bolum Yoneticisi
Bolum Yoneticisi
Turkiye_Sehir: konya
Yabanci_Ulke: hollanda

Mesaj gönderen fyesil »

arkadasim gonca mesajini sildim. biz mumkun oldugu mertebe sitenin seviyesini korumaya calisiyoruz. O gibi kisilerin mesajina verilecek en iyi cevap onun seviyesine inmemektir. sitede mumkun oldugu mertebe seviyeyi koruyup onlari kirici bir yontemle degil insanca oturup onlari yola getirmeye calismaktir. onlarin cevaplarina onlar gibi cevap verirsek onlardan ne farkimiz kalacak. bu konuda yanlis anlama amacim seni karalamak degil. kizgin olabilirsiniz ama bunu belli etmeden bunu kelimelere dokmeden uygun bir usluple cevaplar verelim.

mehmet
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen mehmet »

arkadasim hollanda senin olsun insanlik benim ben geleli 3 yil oldu seninj gibi kisi ve kisileri hollandanin taslarina kavasini surttum kislilyini bil yerinde adam gibi otur ok

gonca
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen gonca »

oncelikle slm haklisiniz bu gibi insanlara cevap vermemek gerekir ama susmakda olmaz canlarim sustukca tepenize binerler artik onemsemiyorum zaten ne yazarsa yazsin beni baglamaz cok sinirlendigim icin bu sozleri sarfettim sayin site yoneticimiz kusura kalmayin ama bu siteyi cok seviyorum gercekten beni cok bilgilendiriyo ben burayi sevmeye basladim napim ya bu deveyi gudecen yada bu diyardan gidicen demi arkadaslar napalim kader :lol: :lol: :roll: :lol:

Kullanıcı avatarı
murat.kara
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: istanbul
Yabanci_Ulke: Hollanda Rijswijk

Mesaj gönderen murat.kara »

duramadim yaa be akil noksani arkadasim bende yeni geldim buraya burdaki genclerimizi arkadaslari gorunce icim burkuldu benim .turkiye de okumak icin karda kista kilometrelerce yol yuruyen okul kiyafeti olmadigi icin okula gidemeyen daha saymama gerek varmi bilmem o kadar zorluklarin arasinda okuduk bizler.gelelim sizlere burda dogduk diyosunya elinde her imkanin varken ne yaptin meslegin ne ve nerde calisiyorsun allah adina soyle bunlari .iyi bir mevkide oldugunu hic sanmiyorum cunki inan kendini gelistirememissin daha.buraya yeni gelenlere oyle cagri yapacagina arkadaslar aman dile onem verin yoksa issiz kalirsiniz kimse size yardim etmez aklinizi basiniza alin diye bir iki ogut verirsin.ben iki senedir burdayim oyle bir iste ve oyle bir maasla calisiyorumki aklin durur senin yeterki insan inansin asamayacagi engel yoktur.sunuda blirteyim hollanda firmasindayim ve ingilizcemde sifir arkadaslar.ben burada basarili turkler gordukce gururlaniyorum ama 10 sene 20 sene burda kalipta hatta ve hatta burda dogma ama elinde hicbir meslegi olmayanda cok kisi tanidim burda yardim etmeye calistim halada etmeye calisiyorum turkluk vatanseverlik bunu gerektirir.
burda issiz gucsuz surunuyorsunuz diyorsun .arkadasim bu sitenin uyeleri buraya yeni gelenler daha dili ogrenenler.sen o diyecekleri git kahfelerde soyle yillardir burda olupta bir isin elinden tutmayanlara soyle.
hollandaliyim diyorsun bende sana soruyorum ne olur cevapla bu soruyu.
neden cikti bu siki kanunlar sinavlar uyum yasalari felan anlatirmisin.bu site uyeleri hollanda ya gelir ve uyum saglayamazlar biz simdiden tedbirimizi alalimmi dediler yoksaaaa
yaaa eskilere bakin uyum saglayamadilar yeni gelenlerde saglayamayacak isi siki tutalim diyemi hangisi sence hollandaliiii.
sizin korkunuz ne biliyormusun senin gibilerin daha dogrusu boynuzun kulagi gecmesi korkusu inanin bundan rahatsizsiniz .burda adam gibi egitim almis bir insanin bu yastan sonra ne yapsak onune gecemeyiz.amma yetersiz bir egitim almis veya kendine hayri olmayan insanlarin altindada kalmayiz.
bu site daha cooookkk mezun verecekkkk sen icine sindiremesende
groeten murat

metiny
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen metiny »

yenibirhayat
NT1
NT1

Mesaj gönderen yenibirhayat »