belcikaya gelmek icin sorusu olanlar buraya
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
-
- Mezun-BE
Re: belcikaya gelmek icin sorusu olanlar buraya
bener can slm sen nerdesin arkadasim bende yeni geldim evet hersey cok guzel burada islemlerde tikirinda yuruyor tr deki gibi bugun git yarin gel yok ama tek sorun komsuluk falan yok ben okula basladim hizlandirlimis sinif 4 ayi 4 ayda bitirttiler cokda faydasini gordum ama yinede oradaki sinif arkadaslariyla halaa arkadaslik yapamiyoruz hepimizin orendikleri sinirli simdi 1.sinifin 2.bolumu baslayacak hayirlisi olsun bakalim neyseki ebn gelir gelmez ehliyetimi degistirdimde biraz gezmeye basladim esim isde oldugu zamanlar.alisiriz sanirim hakkimizda hayirlisi olsun.
iyi seyler onu en az beklediginde olur.
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: osmaniye
- Yabanci_Ulke: belcika hamont
selam nil arkadasimnil yazdı:bener can slm sen nerdesin arkadasim bende yeni geldim evet hersey cok guzel burada islemlerde tikirinda yuruyor tr deki gibi bugun git yarin gel yok ama tek sorun komsuluk falan yok ben okula basladim hizlandirlimis sinif 4 ayi 4 ayda bitirttiler cokda faydasini gordum ama yinede oradaki sinif arkadaslariyla halaa arkadaslik yapamiyoruz hepimizin orendikleri sinirli simdi 1.sinifin 2.bolumu baslayacak hayirlisi olsun bakalim neyseki ebn gelir gelmez ehliyetimi degistirdimde biraz gezmeye basladim esim isde oldugu zamanlar.alisiriz sanirim hakkimizda hayirlisi olsun.
benim evimin bitisiginde tr var esimin 8 yillik arkadasi ama olsun tr deki gibi arkadaslik istiyorum yani ev kadini hani sabah kahvesine gidersin ya oyle bisey yok oda.gunum evi derleyip toparlamakla geciyor bide yemek hani kocana aksam nasil yemek hazirlarsin oyle iste zaman boyle geciyor. belediyeden 3 ay icinde dil kursuna baslama zorunlulugundan bahsettiler basliycam bende en kisa zamanda.nl gitmemeyi dusunuyorum ama gitmem lazim gece gidicem 3 gun kalicam yine gece gelirim polise yakalanmamak icin hapis cezasi varmis belediyeden dediler galiba sende bu sorun bitti heralde ben geleli 6 gun oldu sen geleli ne kadar oldu?.ordaki arkadaslarla niye arkadaslik yapamiyosun onu da anlayamadim zamaninmi yok yoksa ilgisizlikmi bide ben okula baslamayi cok istiyorum hemen kendime nl arkadaslar bulmak istiyorum konusup ne bilim iste evde tr konusmak istemiyorum dili gelistirmek icin. ehliyeti verdim ama nasil degisicek bana ne zaman yeni ehliyet gelicek o konularda bilgim yok poliste eve gelmedi daha evin ust katina bile cikmiyorum polis gelirse beni goremiycek diye gozum yollarda kaldi gelsede gitse su polis. trafik kurallari tr gibi degil ama esimle ciktigimda bazi kurallari gosteriyor bana
arkadasim ben ACHEL da yasiyorum sen nerde yasiyorsun? bana ne kadar uzakliktasin? tr neresindensin? ben osmaniyeliyim adana osmaniye
bu arada seker pinarim cok guzel yerler tarif etmis yarin misafir gelicek ama en kisa zamanda gidicem makinam tr gelmesi lazim en yakin zamanda gelicek orda en guzel fotograflari ve kamerayi cekmem lazim hatirasi olmasi lazim ailem icin yani. sekerpinari seni cok seviyorum herkesin dert ortagi oldun ZORLUKLAR KAPINI CALMASIN...
-
- Mezun-BE
bener can arkadasim.okuldaki arkadaslarla arkadaslilik yapamamamin sebebi kimse yeteri kadar dil bilmiyorda ondan bende dahil :)birde ACHEL netarafta kaliyor?ben tr den istanbulluyum esim denizlili.ben belediyeye ehliyetimi verdim 3 hafta sonra eve tel actilar gelin alin hazir diye gittim aldim baskada sorun yok sen tam olarak ne kadar yakindasin onu solersen eger belki gorusme sansimiz olur arkadasim ben alistim artik bayaa bi turk kadinlari buldum matinelere falan gidiyom
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: osmaniye
- Yabanci_Ulke: belcika hamont
hahaha matinemi bana yakinmiiii????? ay bende gitsem deeermisim? ya aslinda ben senin nerde oturdugunu bilmedigim icin sana km soyleyemiyorum esim bodrumlu. sen ne kadar oldu geleli? bide benim kaldigim yer sinira cok yakin 2 km nl sinirina yani 2 km. sen neredesin dedigim gibi geleli 6 gun oldu daha sokaga cikmadim tek basima alisveris icin yanima sozluk almak istiyorum daha tek cikmiyorum yani kendime guvenim yok... insanlar selam veriyo cok guzel ama hallo dan baska bisey demiyorum garaghi dan dank u vel rakamlar baska bisey yok......nil yazdı:bener can arkadasim.okuldaki arkadaslarla arkadaslilik yapamamamin sebebi kimse yeteri kadar dil bilmiyorda ondan bende dahil :)birde ACHEL netarafta kaliyor?ben tr den istanbulluyum esim denizlili.ben belediyeye ehliyetimi verdim 3 hafta sonra eve tel actilar gelin alin hazir diye gittim aldim baskada sorun yok sen tam olarak ne kadar yakindasin onu solersen eger belki gorusme sansimiz olur arkadasim ben alistim artik bayaa bi turk kadinlari buldum matinelere falan gidiyom
- sekerpinari
- Bolum Yoneticisi
- Turkiye_Sehir: izmir
- Yabanci_Ulke: hollanda-denhaag
hayir sorun yok zaten hollandadan almasi gerekiyor ama nufus kayit ornegi esinin belcikadan alabilir cunku oraya tasinmis oluyor ve ikametgah i oraya bagli olmus oluyor kolay gelcin arkadasimalper68 yazdı:arkadaslar esım dogum kayıt ornegını almaya gıttıgınde belcıka beledıyesı esıme ve kızıma aıt dogum kayıt ornegını burdan veremeyız hollandadan alabılırsın demısler esımde hollandadan aldı sızede boylemı dedıler bi sorun olurmu
benim yasama sevincim senden kaynaklanan bir duygu degil bu benim dogamda var
http://www.sekerpinari.azbuz.com
-
- Mezun-BE
slm bener can.ben senin oturdgun yere baktim haritadan ben Aarschot'tayim pek yakin degiliz yani sizinle ama belcikanin bi ucundan bi ucu 2 saat en fazla :)bende sozlukle disari cikiyorum ben 3.5 ay oldu geleli ama hizlandirlmis okula gidiyorum hafta 4 gun sabahlari bayaa bi faydasini gordum okulun ama buraya geldigimde biseyler biliyodum saolsunla siteden burcu ve ugurun derslerine katiliyodum burada okla baslayinca anladimki onlardan bayaa bisii orenmisim Allah razi olsun onlardan.ben tam olarak alisamadim alismaya calisiyorum hic turk olmadigi gibi cevremde komsuda yok dist diye bi yer var allahtan orayi orendimde oraya gidiyorum turk kadinlarinin yanina onlarla geziyorum iste iyiki ehliyetim varmis cok kolayligini gordum burda valla ilk baslarda degisik gibi geliyor ama 1-2 ay sonra SIKILMAYA basliyor insan.bize polis 2 haftada geldi.hakkimizda hayirlisi olsun.
-
- Gonullu
- Turkiye_Sehir: turkiye_mersin-tarsus
- Yabanci_Ulke: Hollanda-Zaandam
- sekerpinari
- Bolum Yoneticisi
- Turkiye_Sehir: izmir
- Yabanci_Ulke: hollanda-denhaag
hayir arkadasim oyle bir zamani yok direk degistirebilir ve kullanabilirsin iyi calismalar
benim yasama sevincim senden kaynaklanan bir duygu degil bu benim dogamda var
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: Trabzon
- Yabanci_Ulke: Belcika - Beverlo/ Beringen
bener can yazdı:BELCIKA KONSOLOSLUGUNLA ISIN NE ? HEM ARA BI NE DIYCEKLER YANLISLIKLA ARADIM KADIN YUZUME KAPADI TLF BENIM BELCIKA KONSOLOSLUGUMLA ISIM YOKMUS IKS ARA DEDI.yasgok yazdı:arkadaslar once basvuru yapmadan belcika konsoloslugunu arayip randevu aliyorsunuz sonra gidip gorusuyorsunuz pasaportunuzla birlikte bundan sonra size gerekli evraklarin listesini verecekler ve size bir tarih verecekler bu tarihe kadar bu evraklari tamamlayip gidip basvuru yapiyorsunuz...
PARDON SIZ RANDEVUYU BELCIKA KONSOLOSLUGUNDANMI ALDINIZ? RANDEVUYU IKS 0 212 340 44 32 nolu tlf dan alıyorsunuz. hem gıdıp gorusmuyorsunuz tlf gorusuyorsunuz gereklı evrak lıstesını tlf alıyorsunuz.evragın tamsa ıks arayıp randevu alıyorsun.
(BIZIM BELCIKA KONSOLOSLUGUYLA ILGIMIZ YOK TR DEKI ARKADASLAR SIZDE BUNU BOYLE BILIN BIZ IKS ILE IRTIBATA GECECEGIZ.UPS INDE YOLUNU BEKLIYCEGIZ TABI DILERSENIZ KENDINIZ GIDIP IKS BINASINDAN PASAPORTUNUZU VIZENIZI herneyse ALIYORSUNUZ...
Ben 5 ay once belcikaya gelmeden once bu is benim soyledigim gibiydi su anda degismis olabilir sonucta yontem ayni bi numarayi arayip gerekli belgeleri elde ediyorsun ve belirli bir tarihe kadar onlari tammalaman gerekiyor....
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: Trabzon
- Yabanci_Ulke: Belcika - Beverlo/ Beringen
bener can yazdı: selam nil arkadasim
benim evimin bitisiginde tr var esimin 8 yillik arkadasi ama olsun tr deki gibi arkadaslik istiyorum yani ev kadini hani sabah kahvesine gidersin ya oyle bisey yok oda.gunum evi derleyip toparlamakla geciyor bide yemek hani kocana aksam nasil yemek hazirlarsin oyle iste zaman boyle geciyor. belediyeden 3 ay icinde dil kursuna baslama zorunlulugundan bahsettiler basliycam bende en kisa zamanda.nl gitmemeyi dusunuyorum ama gitmem lazim gece gidicem 3 gun kalicam yine gece gelirim polise yakalanmamak icin hapis cezasi varmis belediyeden dediler galiba sende bu sorun bitti heralde ben geleli 6 gun oldu sen geleli ne kadar oldu?.ordaki arkadaslarla niye arkadaslik yapamiyosun onu da anlayamadim zamaninmi yok yoksa ilgisizlikmi bide ben okula baslamayi cok istiyorum hemen kendime nl arkadaslar bulmak istiyorum konusup ne bilim iste evde tr konusmak istemiyorum dili gelistirmek icin. ehliyeti verdim ama nasil degisicek bana ne zaman yeni ehliyet gelicek o konularda bilgim yok poliste eve gelmedi daha evin ust katina bile cikmiyorum polis gelirse beni goremiycek diye gozum yollarda kaldi gelsede gitse su polis. trafik kurallari tr gibi degil ama esimle ciktigimda bazi kurallari gosteriyor bana
arkadasim ben ACHEL da yasiyorum sen nerde yasiyorsun? bana ne kadar uzakliktasin? tr neresindensin? ben osmaniyeliyim adana osmaniye
bu arada seker pinarim cok guzel yerler tarif etmis yarin misafir gelicek ama en kisa zamanda gidicem makinam tr gelmesi lazim en yakin zamanda gelicek orda en guzel fotograflari ve kamerayi cekmem lazim hatirasi olmasi lazim ailem icin yani. sekerpinari seni cok seviyorum herkesin dert ortagi oldun ZORLUKLAR KAPINI CALMASIN...
Bende dil kurslarini yani NT2 Nederlands tweede taal kurslarini devam ettiriyorum su anda 3/ seviyeye gectim geleli 5 ay olmasina ragmen hem calisiyorum hemde dil kurslarini devam ettiriyorum evde hollandaca konusmaktan bahsetmissin olabilir boyle bisey ama bizde cok denedik baya bir hollandacani gelistirmeden olmuyor... Ehliyete gelince ben ehliyetimi verdikten 2 hafta sonra belcika ehliyetini almistim ama kanun deisti baya uzun surede verecekler falan diyorlar tabi bu belediyeden belediyeye degisiyor... Polisin gelme olayi ise ben belcikaya gelip belediyeye basvurduktan 1 yada 2 hafta icinde geliyor bende o sure boyunca evden disariya adim atmadim. Hollandaya gecme konusuna gelince ben esim yanimdayken ve pasaportum evlilik cuzdanim yanimdayken rahat rahat dolasabiliyordum ama hic polis rastlamadi rastlasa ne olur tam olarak bilmiyorum fakat bence belediyedekiler sen baska yere gecme gitme diye bence bu sekilde bisey soylemis olabilirler benim bildigim kaDARIYLA ESIN YANINDAYSA BUTUN KAGITLARIN YANINDAYSA EVLILIK CUZDANIN PASAPORTUN O ZAMAN SORUN YOK ZANNEDERSEM BENDE SU AN DA 5 SENELIK OTURUMUMU ALMIS BULUNMAKTAYIM BU NEREDEYSE VATANDASLIK GIBI BISEY OLUYOR YANI 3 SENE DOLUNCE VATANDASLIGA DA BASVURACAM BEN BU ARADA BELCIKADAKI ENTEGRASYON KURSLARINA DA KATILDIM SIZIN DE KATILMANIZI TAVSIYE EDERIM COK YARARLI BILGILER VERIYORLAR AYRICA BU KURSLAR TURKCE VERILIYOR....