HOLLANDA PASAPOTUNA VEYA VATANDASLIGINA BAS VURMA SARTLARI

Hollandada Yasam nasildir. Nerede nasil davranmali? Hollandadaki gunluk yasamla ilgili ip uclari

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
v-ozberk
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: mugla
Yabanci_Ulke: Hollanda-Gouda

HOLLANDA PASAPOTUNA VEYA VATANDASLIGINA BAS VURMA SARTLARI

Mesaj gönderen v-ozberk »

Merhaba,
benim sizden bi ricam var, mumkunse beni anlatacagim konu hakkinda biraz bilgilendirirmisiniz?
ben 15 ay once hollandaya geldim,
okula bitirdim tum sinavlari gectim inburgering diplomasini aldim,
calistigim isyerinden 1 yillik vast contract( 1 yillik anlasma ) ta aldim..(partnerim hollandali).
ben bu durumda pasaporta basvursam pasaportu alma ihtimalim varmi acaba?
size simdiden tesekur ederim.
saygilarimla..

Geluk
Site Admin
Site Admin
Turkiye_Sehir: yozgat-kayseri-tekirdag-trabzon
Yabanci_Ulke: hollanda-breda

Re: HOLLANDA PASAPOTUNA VEYA VATANDASLIGINA BAS VURMA SARTLARI

Mesaj gönderen Geluk »

selam arkadasim
hollanda pasaportuna basvurman icin kesintisiz 3 sene hollandada oturmus olman ve inburgering sinavini almis olman gerekiyor..! sinavi aldigina gore 3 senen dolduktan sonra basvuru yapabilirsin..!

kolay gele

mstosman
NT1
NT1
Turkiye_Sehir: kirsehir
Yabanci_Ulke: Hollanda-Apeldoorn

Mesaj gönderen mstosman »

benim arastirmalarima gore alamaz..inburgering sinavini da alsa,3 yilida doldursa arkadas nt2 sinavini almasi lazim.(ve ya nt2 derecesinde bir okul bitirmek meslek okulu gibi)..inburgering sinavi turkce anlami zaten uyum sinavi..bu diplomayla sadece suresiz oturuma basvuru hakki bulunabilir..tabi 3 yilli doldurmak kaydi ile..

asagida linki tiklarsaniz kesin bilgiyi almis olacaksiniz...

http://www.inburgeren.nl/inburgeraar/Na ... isatie.asp
İyilik yap denize at , balık bilmezse Halik bilir...

Maniak_Mafia
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Enschede
Yabanci_Ulke: Hollanda

Mesaj gönderen Maniak_Mafia »

[*]18 yas veya ustu olmalisin
[*]Bulundugun yerin Belediyesine yazili olmalisin.
[*]Partnerin Hollanda vatandasi ise 3 yil turk vatandasi ise 5 yil hollandada ikamet etmis olmalisin.
[*]Hollandaca dilin oldugunu kanitlayan NT2 diploman olmasi lazim
[*]Gecerli ve gunu olan oturum kartin olmasi lazim(verblijfsvergunning)
[*]235 euro pasaport basvurma ve bölgeye gore degisen pasaport bedeli ödenmesi lazim.(± 50 eu)

Bu yazilanlar kesinlikle Zorunludur.Yalniz Avrupa birliginin gectigimiz yillarda cikardigi bir kanun sunu belirtmektedir

Kisi eger Hollandaca ogrenemeyecek durumda ise kisaca hastalik sahibi ise ve Oturum gununu doldurmussa Hastaligini kanitlayan doktor damgali tek sayfalik bir dokumanla Pasaport sahibi olabilir.(Kisi doktor heyetinden gececek belgeyi bulundugu Belediyeden temin edecek)

NT2 diplomam Yok diye uzulenler ama hollandacasina guvenenler icin ayrica bir hak taninmistir,Yalniz bunun icin SIKI bir sinava tabii tutulmaktadirlar.Ve ucret 285 euro civarindaydi.Her yeni sinava giriste bu para ödenme zorunlulugu vardir.Bununla ilgili bilgim bu kadar daha fazlasini yazamayacagim.Ama giren arkadasim var eger görebilirsem sorar ögrenirim.

ALLAH kolaylik versin.

italiano_dj22
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: Adana
Yabanci_Ulke: Hollanda-Oosterhout

Mesaj gönderen italiano_dj22 »

ben hollandaya yaklasik 11 ay once geldim ve inburgering sinavlarimin hepsini aldim , benim partnerim hollandali benim simdi hollanda vatandasi olmam icin tam 3 senneyi doldurmammi gerekir ?? yani partnerimden ayrilsam bile burda kalma sansim warmi 3 yildan 1 gun sonra ??

gkce77
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: İstanbul
Yabanci_Ulke: Hollanda-Rotterdam

Mesaj gönderen gkce77 »

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

helin
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Ankara
Yabanci_Ulke: Den Haag

Mesaj gönderen helin »

el lobo
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Kayseri
Yabanci_Ulke: Hollanda

Mesaj gönderen el lobo »

NT2 ve Inburgeringexamen arasindaki farklar : her 2 sinavda vatandaslik basvurusu icin yeterlidir :!: bakiniz Ind.nl verblijfwijzer #Ik wil Nederlader worden# ;
http://ind.nl/NL/verblijfwijzer/verblij ... =1&lang=nl
gerekli dokumanlar :
een geldig paspoort;
(gecerli bir pasaport )
een geldige verblijfsvergunning voor een niet-tijdelijk doel;( gecerli bir oturum belgesi )
een gelegaliseerde geboorteakte; (Hukuki ve gecerli Dogum kayit belgesi )
eventueel een gelegaliseerde huwelijksakte; ( gecerli bir evlilik cuzdani ve evlilik belgesi )
een inburgeringsdiploma of een vergelijkbaar diploma. (uyum diplomasi veya dengi bir diploma )

Bu yukardaki sartlar Genel sartlardir . Bazi belediyeler ek belgelerde isteyebiliyor (KNS veya OM ) Ama IND yin istedigi dil seviyesi A2 yani inburgeringsdiploma buna yeterlidir . Inburgeringsdiploma Hollandada yasamak icin temel olarak yeterli bir seviyedir .
NT2 ise 2 turu var. Ilki programma 1 bunun dil seviyesi B1 dir yani MBO okuyabilcek ve ortalama seyide (halfgevorderden) Hollandaca konusabilecek orta seviyede islerde calisabilecek durumdasiniz demektir NT2 programma 1 diplomaniz olursa Hollandacayi biliyor kabul ediliyorsunuz ve herhangi baska bir belgeye gerek yoktur
NT2 programma 2 ise yuksek egitim almak isteyenler ve daha onceden yuksek bir diplomaya sahip olup Hollandada boyle bir iste calismak icin kisiler icindir seviye olarak minimum :idea: B2 ve ustu gerekiyor .
Simdi butun arkadaslar kendine uygun olani gorup ona gore daha iyi kararlar alirlar . selamlar kolay gelsin
Eylul 2007 MVV basvuru
Aralik 2007 Hollanda`ya gelis
Eylul 2008 Dil kursuna basladim
Mayis 2009 NT2 diplomasi
Aralik 2010 Pasaport basvurusu
Haziran 2011 Hollanda vatandasligi

“Hollandada Yasam - Kanunlar” sayfasına dön