NT2 sınav sonucu ( staatexamen programma 2) sinav sonucu
Moderatör: sansli
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Ankara
- Yabanci_Ulke: Rotterdam
-
- Beginner
- Turkiye_Sehir: izmir
- Yabanci_Ulke: hollanda
Re: NT2 sınav sonucu ( staatexamen programma 2) sinav sonucu
maalesef hollanda da ki toetsenbord larda turkce karakterler olmadigi icin,mecburen bazi kelimeleri tam turkce yazamiyoruz.yazmak istedigimiz bazi cumlelerden farkli anlamlar cikartmak size kalmis.yada kelimeleri mantikli bir sekilde okuyamamak birazda sizin beceriniz ile alakali.saygilar
-
- Mezun-NL
- Yabanci_Ulke: Rotterdam
biliyorum arkadasim. turkce karakter yazamiyoruz. neden hemen savunmaya geciyosunuz, bi sey demedim ki.
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Kayseri
- Yabanci_Ulke: Hollanda
Eylul 2007 MVV basvuru
Aralik 2007 Hollanda`ya gelis
Eylul 2008 Dil kursuna basladim
Mayis 2009 NT2 diplomasi
Aralik 2010 Pasaport basvurusu
Haziran 2011 Hollanda vatandasligi
Mayis 2009 NT2 diplomasi
-
- Mezun-NL
- Yabanci_Ulke: Den Haag
-
- Mezun-NL
Okuldaki duzensizlikten cok yabancilar hic dikkate almamalari bunu sadece olmasi gereken bir prosedur olarak gormeleri beni cok kizdiriyor. Ben geldikten 6 ay sonra belediyeye en az 10 kere giderek, kavga ederek ancak baslayabildim . Benimle gelip daha bekleyen insanlar var .Parasini kendiniz verirseniz veya multeci iseniz hic sorun yok size musteri gibi bakiyorlar ama diger turlu inburgeringsverplichting isen ( yani uyum kursuna tabi iseniz .) sanki bir sorun dert gibi gorunuyorsunuz . Ben gozumle gordum benim yarim kadar yabanci dil konusamayan hicbir dogru durust diplomasi olmayan benden once gelmis hala ayni yerde sayan insanlari sadece multeci diye universite kurslarina yollamislar sonra ben buna itiraz edince bana verdiklerini geri cekme tehdidi ile karsilastim uzerine gidincede olayin ustu kapatilmaya calisildi ve bana bir daha ne yazili ne sozlu bir cevap gelmedi . Bu uyum kurslari tamamen buyuk bir umursamazligin eseridir.
Bencede Helin kardesim programma 2 Turkiye den gelen lise ve universite mezunu tum arkadaslarin yapmasi gereken en iyi yoldur . Cok zormus gibi gosteriliyor ama ben cok zor olduguna inanmiyorum . Bir sinav 1. sefer olmazsa 2. sefer oda olmaz 3. sefere sonuc alinir
yarin gorecez bakalim nasil birseymis
Bencede Helin kardesim programma 2 Turkiye den gelen lise ve universite mezunu tum arkadaslarin yapmasi gereken en iyi yoldur . Cok zormus gibi gosteriliyor ama ben cok zor olduguna inanmiyorum . Bir sinav 1. sefer olmazsa 2. sefer oda olmaz 3. sefere sonuc alinir
yarin gorecez bakalim nasil birseymis
Eylul 2007 MVV basvuru
Mayis 2009 NT2 diplomasi
Mayis 2009 NT2 diplomasi
-
- Mezun-NL
- Yabanci_Ulke: Den Haag
- sansli
- Ogretmen
- Turkiye_Sehir: turkiye
- Yabanci_Ulke: hollanda-den haag
sana bol bol sans diliyorum ellobo arkdsm,,,allah yaninda ve yardimcin olsun ins ins ins
iyi haberlerini verirsin sitede ins ins ins
iyi haberlerini verirsin sitede ins ins ins
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09
-
- Mezun-NL
Merhaba Tum arkadaslara sinavlarima girdim 2 gun surdu ve birgun dinlendiktan sonra simdi rahatca yazabiliyorum
Ilk gun Lezen ve Spreken sinavlarina girdim .Lezen o kadarda zor degildi acikcasi veya bana kolay geldi .Lezen 8 tane herbiri tam 1 sayfa uzunlugunda bazi bilimsel veya sosyal yazilar var bunlardan toplam 41 soruya cevap verdik sorulardan 20 si kolay 10 tanesi orta seviyede kalani ise zor diyebilirim her bolumle ilgili kesin bir kazik soru var eger bu sorulardan herhangi birine takilirsaniz sure ucup gidiyor ama ben daha onceden ornek sorulardan bu durumu biliyordum once bildigim sorulari yaptim sonra o zor sorulari tekrardan iyice okuyup cozdum ve hem de herkes sure yetmiyor diyordu benim 15 dakika zamanim bile kaldi .
Spreken ise hayatimda yaptigim en garip sinavda oyleki bir salona oturuyorsunuz ayni anda 40 kisi soruyu dinleyip ayni anda herkes konusmaya basliyor . cok garipti ben cok sasirdim elimden geldigi kadar yapmaya calsitim ama benim konsantre problemim var o yuzden genelde hem cevap verdim hemde yanimdaki bagiran insanlari dinledim
Ikinci gun ise once Luisteren yaptik ve gercekten cok zordu ya konusan kisileri anlamak zor oluyor cunku cok zor kelimelrle konustular ya da konustuklari konular cok zordu mesela birisi hastahanelerde doktor veya calsianlarin hatalarindan hasta olumleri ve bunun sebeb sonuclari ve hukuksal yukumlulukleri , bir digeri orkestra sefi bir kadinin bir konservatuar ogrencisiyle muzik hayatiyla ilgili konusmasi ve ogrenciye tavsiyeleri ama o kadar agir bir dille konusuyorlar ki anlatamam .
En son olarakta Schrijven burda ise ilk kisimda kolay cumleler ve son 2 soru ise once Hollandada basgosteren enerji problemi ile ilgili tasaaruf lambalri ile ilgili bir folder ( brosur ) yasiyorsunuz bir bakanlik gorevlisi olarak bir digeri ise Hollanda bir universitede ingiliz dili ve kulturu bolumu okuyorsunuz sizinle ayni seviyedeki tum bolumlere staj olanagi veriliyor ama size bu firsat taninmiyor sizde fakulte decanini staj yapma konsunda yazili olarak basvurup ikna etmeye ve cozum yollari sunmaya calisiyorsunuz
aklimda kalanlar bunlar oldu .Lezen de aceleci olmayin once kolay sorulari bulup sonra zorolanalri rahatca halledersiniz Spreken ve luisteren kisisel hollandaca seviyenize kaliyor Schrijven da ise olabildigince sorulara tam ve yeterli cevap verin fazla yazmak kayip ettiriyormus fazla detaya takilmayin . sinava gelenlerin cogu ya universite okumaya gelmis insanlar veya hollanda en az 4-5 yil kalmis kisiler dogal olarak ben cok umitli degilim ama en azindan 2 kismi alsam cok mutlu olurum . girecek kisilere cok kolay gelsin
Ilk gun Lezen ve Spreken sinavlarina girdim .Lezen o kadarda zor degildi acikcasi veya bana kolay geldi .Lezen 8 tane herbiri tam 1 sayfa uzunlugunda bazi bilimsel veya sosyal yazilar var bunlardan toplam 41 soruya cevap verdik sorulardan 20 si kolay 10 tanesi orta seviyede kalani ise zor diyebilirim her bolumle ilgili kesin bir kazik soru var eger bu sorulardan herhangi birine takilirsaniz sure ucup gidiyor ama ben daha onceden ornek sorulardan bu durumu biliyordum once bildigim sorulari yaptim sonra o zor sorulari tekrardan iyice okuyup cozdum ve hem de herkes sure yetmiyor diyordu benim 15 dakika zamanim bile kaldi .
Spreken ise hayatimda yaptigim en garip sinavda oyleki bir salona oturuyorsunuz ayni anda 40 kisi soruyu dinleyip ayni anda herkes konusmaya basliyor . cok garipti ben cok sasirdim elimden geldigi kadar yapmaya calsitim ama benim konsantre problemim var o yuzden genelde hem cevap verdim hemde yanimdaki bagiran insanlari dinledim
Ikinci gun ise once Luisteren yaptik ve gercekten cok zordu ya konusan kisileri anlamak zor oluyor cunku cok zor kelimelrle konustular ya da konustuklari konular cok zordu mesela birisi hastahanelerde doktor veya calsianlarin hatalarindan hasta olumleri ve bunun sebeb sonuclari ve hukuksal yukumlulukleri , bir digeri orkestra sefi bir kadinin bir konservatuar ogrencisiyle muzik hayatiyla ilgili konusmasi ve ogrenciye tavsiyeleri ama o kadar agir bir dille konusuyorlar ki anlatamam .
En son olarakta Schrijven burda ise ilk kisimda kolay cumleler ve son 2 soru ise once Hollandada basgosteren enerji problemi ile ilgili tasaaruf lambalri ile ilgili bir folder ( brosur ) yasiyorsunuz bir bakanlik gorevlisi olarak bir digeri ise Hollanda bir universitede ingiliz dili ve kulturu bolumu okuyorsunuz sizinle ayni seviyedeki tum bolumlere staj olanagi veriliyor ama size bu firsat taninmiyor sizde fakulte decanini staj yapma konsunda yazili olarak basvurup ikna etmeye ve cozum yollari sunmaya calisiyorsunuz
aklimda kalanlar bunlar oldu .Lezen de aceleci olmayin once kolay sorulari bulup sonra zorolanalri rahatca halledersiniz Spreken ve luisteren kisisel hollandaca seviyenize kaliyor Schrijven da ise olabildigince sorulara tam ve yeterli cevap verin fazla yazmak kayip ettiriyormus fazla detaya takilmayin . sinava gelenlerin cogu ya universite okumaya gelmis insanlar veya hollanda en az 4-5 yil kalmis kisiler dogal olarak ben cok umitli degilim ama en azindan 2 kismi alsam cok mutlu olurum . girecek kisilere cok kolay gelsin
Eylul 2007 MVV basvuru
Mayis 2009 NT2 diplomasi
Mayis 2009 NT2 diplomasi
-