hollandaya gelmenın artıları ve eksılerını tartısalım ha?

Hollandaya geldikden sonra yapilmasi gereken islemler oturuma basvuru.

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
leonardo06
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Ankara
Yabanci_Ulke: Rotterdam

Re: hollandaya gelmenın artıları ve eksılerını tartısalım ha?

Mesaj gönderen leonardo06 »

selda y.t
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: istanbul
Yabanci_Ulke: amsterdam

Mesaj gönderen selda y.t »

leonardo06 arkadasim kesinlikle sonuna kadar katiliyorum sana 10 aydir nl deyim burdaki Turkler beni geldigimden beri saskinliga ugratiyorlar sanki Hollandali olmuslar sanki vatanlari burasi bir millet ulkesini bu kadar mi kotuler ben her gittigim ortamda elimden geldigince Turkiye'nin bulunmaz bir cennet oldugunu anlatiyorum en acisida bunlari yabancilara degil kendi milletimize Turklere anlatiyorum biz daha kendi milletimize ogretemedik baska milletlerin bizim hakkimizda yanlis seyler bilmeleri ve dusunmeleri gayet normal ama cat pat hollandacam ile cumle kuramadigim halde bile dil kursunda surekli Turklerden ve Turkiyeden bahsediyorum tabiki bu dili en iyi sekilde ogrenicem ama bildidigm kadariyla bisiler yapmaya calisiyorum fakat anadili gibi konusan Turkler aksine vatanimizi kotuluyorlar cok yazik diyorum ben sadece lafla peynir yurumedigini en iyi bilenlerdenim ben icraatta bulunuyorum ve faydaLi oldugumu dusunuyorum herkes keske en az bu kadar cabalasa...

leonardo06
Mezun-NL
Mezun-NL

attractive01
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen attractive01 »

Merhabalar arkadaslar guzel konuya parmak basmissiniz Hollandaya gelmenin artilari eksileri Peki nedir artilari eksileri Bence her sey once kadar kismet diyerek basliyim soze ama sunu soyliyim Burdaki Turk vatandaslarimizin bizi hic iyi yansittiklarini soylemem bu bir ikincisi saten tr den eskiden kuusr bakmayin oyle modern kafasi genis insanlar gelmedi simdiki nesil gibi biraz sonradan gorme biraz karekter birden avrupayi gormek bence onlara yaramamis hepmizin koylu cocuguyuz demek istedigim bu degil ama yani tuaf olmuslar ozunu yitirmisler kultur saygi ne avrupali olmuslar ki olamazlar olamiyacaklar nede bizim gibi Turk adat gelenejk saygi ve kultur cercevesinde kalmislar... Ben Alanyada rehber olarak calisirken adamlara Ter deki insanlar soyle boyle ove ove biteremezdim onlarda haklisuj gel yurt disindakileri gor derlerdi aynen oyle .....
Ikinci konu Hollandaya gelmek benim cocukluktan berli en buyuk hayalimdi Van basten Gullutten baslayarak :)) o hayal bana gore cok buyuktu gercek oldu sunu soylemek isterim gozumuzde fazla buyutmusuz hi bu demek olmuyor ki NL Cok kotu hayir sadece gozumuzde fazla buyutmusuz Ikinci evlenerek gelmek de farkli bir olay esiniz bura dogumlu bir Turk olursa bunu herkes icin soylemiyorum ama genel konusuyorum biraz Tr den kulturu uzaklasmis ve Turk hanimlari gibi davranmayarak yok sinirlendigi zaman ben getirdim seni falan havasina girmeleri insani cileden cikartir orasi kesin esiniz hollandaliysa ne kadarda modern ve olsaniz biribirinizi sevseniz yinede kultur farki oluyor ve siz onlarin yasam tarzi dusunme tarsiz biraz farkli olunca catisma cikiyor catisma demiyelimde munakasa ve cok daha zor oluyor acik olmak gerekirse....
Ama Dilde bir en onemli konu bence guzel karakterden sonra hemen hemen hser sey dil Allah ika sukur ben 5 sene once evledim 2.5 sene kitaplar aldim sozluk her gun cok calistim chat yaptim :) ogrenmek icin dil ogrenme delisiydim sinava bile kursa girmeden en yuksek puani aldim su an 5 aydir burdayim kimse inanmiyor :) ama yine tyeterli olmuyor gazetelerin 100 70 ini anlayabiliyorum 100 yuz anlamak lasim yoksa bu ulkede NL De cok iyi dil bilmedikten sonra mutlu olmak daha dogrtusu guzel bri is bulmak bence cok zor onun icin gelmeyi dusunen arkadaslar evine kapansin benim gibi :) tr deyken gece gunduz calissinlar tabiiri caizsse Bunlar benim dusuncelerimde paylasirsiniz paylasmazsaniz saygi duyarum bende paylasmak istedim... Bu arada Belcikanin NL Den yasama sartlari olarak daha iyi oldugunu burdaki cok kisidende duydum gelir ve vergi azligi acisindan gitmek isteyenlere duyurulur :)) ALLAH herkesin kalbine gore versin :geek:

el lobo
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Kayseri
Yabanci_Ulke: Hollanda

Mesaj gönderen el lobo »

merhaha bu konu daha oncede farkli isimlered acilmisti ama yinede yazalim bizde 1 yildir burdayim sanirim objektif olabilrim bu 1 icindede 1 kere izinede gittim

aradiginiz seyler gore kendi cevabinizi bulursunuz mesela ben Turkieyede calisiyorum belli yasamim var sevdigim insanda orda ordada calsirim diyorsaniz yer farketmez zaten siz bu olayi asmissiniz demektir bu ulke cok karmasik oncelikle dunyanin heryerinde Turkiyeden aldiginiz ehliyetiniz aynen gecer veya basit bir sinav yapilirsiniz ama burda gecmiste yasadiklari deneyimlerden dolayi burda gecmez benim gibi bir daha lamak zorunda kalirsiniz gecmiste yapilan sizde once gelenlerin yaptigi hatalari cekersiniz cogu yerde hemen hangi milleten oldugunuza gore size davranis tipleri degisir bunlar gercektir ve itiraz edecek cok kiside yoktur sanirim ama ben belli bir yasam standardinda yasiyacagim bunun icin farketmez diyorsaniz burasi tam size gore bir yer ama sunu unutmayin her zaman 1 adim geriden baslayacaksiniz bunu kapatmak icin daha fazla emek harcamaniz lazim bunlari bilin DIL en buyuk problem bunu asmak icin kisiden kisiye degisir ama 1ila 3 yil arasinda ugrasmaniz lazim surekli cevrenizle iliski icinde olursaniz biraz istek ve yeteneginiz varsa olur ama mesela 23 yasinda bir insan Turkiyede coktan hayata atilmis ise buraya 23 yasinda gelen birisinin kendi seviyesinde dil konusarak bir hayata tailmasi 25-26 yasinda olur ya hic dille ugrasmayip bir ise girip calisacaksiniz ekonomik olarak sikinti cekmeyip evinize gelen kagidi anlamdan yasayacaksiniz cocugunuzun okuluna gittiginiz ogretmeninin size soyledilerinin ancak %30 anlayip kalanina da jaa jaa okey diyeceksiniz ve surekli size sagir moron muamelesi yapip bagirarak konusacaklar yada buraya gelip aslanlar gibi dil ogrenip iyi islere gireceksiniz elinizden geldigi kadar okulllara devam edecesiniz avantajlar ve dez avantajlar size kalmis

ONCELIKLE KENDINIZE SORUN ARADIGINIZ NASIL BIR YASAM ? rahat yasamakmi ? para mal mulk sahibi olmakmi ? sevdiginiz isi yapmakmi? dininizi yasamakmi?
ve daha bir suru soru bunlara gore cevaplar gelir evet bende burdayim donerim ulkeme bir gun ama buraya kadar gelmisken neden bu dili ogrenmeyeyim neden okulumu tamamlamamayim ben kendime bunlari sordum ve cevapladim sizde kedinize gore sorun ve cevaplayin kimseyi dinlemenize gerek yok

GELIN YASAYIN VE GORUN
Eylul 2007 MVV basvuru
Aralik 2007 Hollanda`ya gelis
Eylul 2008 Dil kursuna basladim
Mayis 2009 NT2 diplomasi
Aralik 2010 Pasaport basvurusu
Haziran 2011 Hollanda vatandasligi

Kullanıcı avatarı
bejeke
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen bejeke »

erkan
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: İstanbul
Yabanci_Ulke: Hollanda/ Amsterdam

Mesaj gönderen erkan »

leonardo06
Mezun-NL
Mezun-NL

helal olsun...

guzel yazmis.

“Hollandadaki Asamalar ve Tecrubeler” sayfasına dön