HOLLANDA PASAPORTU
Moderatör: sansli
- murat.kara
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: istanbul
- Yabanci_Ulke: Hollanda Rijswijk
Re: HOLLANDA PASAPORTU
arkadaslar ben buraya geleli onbirinci ayda uc seneyi dolduruyorum bu nedenle gecen gunlerde belediyeden bu konu hakkinda bilgi aldim ileteyim.
1.pasaport basvurusu icin oncelikle hollandada toplam 3 sene oturmus olmalisiniz (esinizin hollanda pasaportu var ise)(belediyeye ilk kayit gununuz baslangic sayilir)
2 portofolio ile girilen sinavin tum bolumlerinden gecmis olmaniz ve diplomaniz elinizde olmali
3.yukaridaki sartlar tamamsa belediyeye pasaport basvurusu yapabiliyorsunuz pasaportunuzu elinize almaniz 1.5 ay ile 3 ay arasinda degisiyormus.
4.su anda esiniz hollanda pasaportuna sahip ise turk pasaportunu oldurmenize gerek yok su an cifte vatandaslik alabiliyorsunuz .esinizin hollanda pasaportu yok ise cifte vatandaslik alamassiniz ama hollanda pasaportu alabilirsiniz.
5turk vatandasligindan cikmalimiyim.
arkadaslar eger cifte vatandaslik alamiyorsaniz kesinlikle turk vatandasligindan cikin ve hollanda vatandasligina gecin derim,nedennn.
bunun icin konsoluslukta bir memur arkadasimla konustum artilari eksileri nelerdir diye
simdi siz turk vatandasliginda cikarsaniz turk pasaportunuzu goturuyor turk konsolosluguna teslim ediyorsunuz onlarda islemi yapip rafa kaldiriyorlar.turkiyede yabancilarin toprak ve eev alma hakki var turkiye de herhangi bir kisitlamayla karsilasma imkaniniz yok turkiyede nufus kaydiniz turk ehliyetiniz ve buna benzer seyler hicbir sekilde etkilenmiyor.ileride turk vatandasligina geri gecmek istersenizde hicbir engel yok direk gecebiliyorsunuz.
arkadaslar bu ulkede kalmaya devam edecekseniz ve birseyler yapmak istiyorsaniz hollanda pasaportuna sahip olun kendinizi garintiye alan eminim yarin oburgun pasaport vermeyecekler sadece oturum karti verecekler iplerimiz ellerinde olacak yanii.
iyi dusunun
1.pasaport basvurusu icin oncelikle hollandada toplam 3 sene oturmus olmalisiniz (esinizin hollanda pasaportu var ise)(belediyeye ilk kayit gununuz baslangic sayilir)
2 portofolio ile girilen sinavin tum bolumlerinden gecmis olmaniz ve diplomaniz elinizde olmali
3.yukaridaki sartlar tamamsa belediyeye pasaport basvurusu yapabiliyorsunuz pasaportunuzu elinize almaniz 1.5 ay ile 3 ay arasinda degisiyormus.
4.su anda esiniz hollanda pasaportuna sahip ise turk pasaportunu oldurmenize gerek yok su an cifte vatandaslik alabiliyorsunuz .esinizin hollanda pasaportu yok ise cifte vatandaslik alamassiniz ama hollanda pasaportu alabilirsiniz.
arkadaslar eger cifte vatandaslik alamiyorsaniz kesinlikle turk vatandasligindan cikin ve hollanda vatandasligina gecin derim,nedennn.
bunun icin konsoluslukta bir memur arkadasimla konustum artilari eksileri nelerdir diye
simdi siz turk vatandasliginda cikarsaniz turk pasaportunuzu goturuyor turk konsolosluguna teslim ediyorsunuz onlarda islemi yapip rafa kaldiriyorlar.turkiyede yabancilarin toprak ve eev alma hakki var turkiye de herhangi bir kisitlamayla karsilasma imkaniniz yok turkiyede nufus kaydiniz turk ehliyetiniz ve buna benzer seyler hicbir sekilde etkilenmiyor.ileride turk vatandasligina geri gecmek istersenizde hicbir engel yok direk gecebiliyorsunuz.
arkadaslar bu ulkede kalmaya devam edecekseniz ve birseyler yapmak istiyorsaniz hollanda pasaportuna sahip olun kendinizi garintiye alan eminim yarin oburgun pasaport vermeyecekler sadece oturum karti verecekler iplerimiz ellerinde olacak yanii.
iyi dusunun
- sansli
- Ogretmen
- Turkiye_Sehir: turkiye
- Yabanci_Ulke: hollanda-den haag
kesinlikle katiliyorum hollanda pasaportu ilerisi icin bi artidir,,,murat.kara yazdı:arkadaslar ben buraya geleli onbirinci ayda uc seneyi dolduruyorum bu nedenle gecen gunlerde belediyeden bu konu hakkinda bilgi aldim ileteyim.
iyi dusunun
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09
-
- Beginner
slm arkadaslar ben de size katilmak istiyorum .benim esim cifte vatandas bende inburgering exameni kazandim ve pasport icin basvuru yaptim ilk basta bana belediyede calisan bi bayan alamazssin dedi sadece hollanda vatandasi olabilirsin demisti.ama iki gun sonra belediyeden mektup aldim ceromoniye cagrdilar.ve ayni kadina rast geldim basvurumu yaptim su an cifte vatandasligi hak kazandim pasportumu aldim .Yani 3 sene evli olmaniz gerekiyor belediyede adresinizin silinmemesi gerekiyor agir bir suc islememeniz gerekiyor veya para cezasi da olabilir .eger bunlar varsa vermiyorlar.insaallah yardimci olabilmisimdir.kolay gelsin arkadaslar
- sansli
- Ogretmen
- Turkiye_Sehir: turkiye
- Yabanci_Ulke: hollanda-den haag
mrb arkdsm oncelikle hosgeldin sitemize,,,sormak istedigim bisey var ne zamandir hollandadasiniz yani 3 seneyi doldurdunuzmu yazinda bunu bellirtmemissin oyuzden merak ettim,,,tekrar hosgeldin ve ileriki hayatinda basarilar diliyorum arkdsm,,,melis007 yazdı:slm arkadaslar ben de size katilmak istiyorum .benim esim cifte vatandas bende inburgering exameni kazandim ve pasport icin basvuru yaptim ilk basta bana belediyede calisan bi bayan alamazssin dedi sadece hollanda vatandasi olabilirsin demisti.ama iki gun sonra belediyeden mektup aldim ceromoniye cagrdilar.ve ayni kadina rast geldim basvurumu yaptim su an cifte vatandasligi hak kazandim pasportumu aldim .Yani 3 sene evli olmaniz gerekiyor belediyede adresinizin silinmemesi gerekiyor agir bir suc islememeniz gerekiyor veya para cezasi da olabilir .eger bunlar varsa vermiyorlar.insaallah yardimci olabilmisimdir.kolay gelsin arkadaslar
hollandadayim(2008-5)
-
- Gonullu
bir cok uluslar arasi eu kimlik(Yerlesim ) karti &Hollanda pasaportu icin(www.ind.nl)Dil uyum Sertifikalari mecburiyeti!!!
Eski kisiler ve yeni nesiller artik hep birlik de imtihan Hollanda Vatandasligina uyum Paketi uygulanmisdir( ve de Belediye Reisi Onun de)basarinizi Gostermelisiniz!!
Bu Konuda Uzman Danismanlik Hattiniz
www.iot.nl
a=Hollanda vatandasligina gecis icin Sertifika Mecburiyeti(Diploma)Burda Egitim Yapmislar icin Gerekmez!!
b=Hollanda pasaportu iicin alternatif ID karti(maviKart)Eu Yerlessim Karti(Imtihansiz)
Kosul kesintisiz 10 yil burda yerlesmis(regulier onbepaaldetijdverblijfdocument) olan kisiler
imtihansiz IND zwollo Merkezine Dilekce ile basvuru yapilmasi maas(3 aylik)Banka Maas girdi)
saglik policesi(yerlesim kartinin on ve arka kopyesi)
NOT Odenek alanlar icin geecersizdir!!!
kisa bir aydinlatma ....................
Avrupa ulkesinde gecici calisma max 9 ay .o yil icerision de geri donmelisiniz(Gurbetci isci statusu)..........................firma ile calisabilirsdiniz ornegin hollandali baska ulkede is yapiyorsa ok anlasildimi o zaman sorun yok (Vergiler bu ulkeye kesiliyorsa(Primler Odeniyorsa)
bu daha iyi sonuc ok!!!esleri burda esi yurd disinda calisan(Sinir ulkelerde)
.........!!!her iki ulke ind(Gocmenlik) Dairesinin kurallarini unutmayiniz!!
Gideceginiz ulkeden bilgi aliniz kesin yerlesmeden ok(TAM YERLESIM HAKKINIZ ICIN)
NOT Hollanda ya geri Dondugunuzde Eski Haklariniz Devam eder ,bildirmeden dahi gider calisir Donebilirsiniz!!!IND sartlari kisitli !!Kurnaz olmak gerekir lakin bunu alinca Europa Yerlesim karti Ayni Hollanda Pasaportu hakkina sahipsiniz(Sinirli)..............!!
(O ulke sartlarina (Yabancilar yasasi(Gocmenlik Dairesi Gore yerlesim ) hakkinizi sorunuz!
Eski kisiler ve yeni nesiller artik hep birlik de imtihan Hollanda Vatandasligina uyum Paketi uygulanmisdir( ve de Belediye Reisi Onun de)basarinizi Gostermelisiniz!!
www.iot.nl
a=Hollanda vatandasligina gecis icin Sertifika Mecburiyeti(Diploma)Burda Egitim Yapmislar icin Gerekmez!!
b=Hollanda pasaportu iicin alternatif ID karti(maviKart)Eu Yerlessim Karti(Imtihansiz)
Kosul kesintisiz 10 yil burda yerlesmis(regulier onbepaaldetijdverblijfdocument) olan kisiler
imtihansiz IND zwollo Merkezine Dilekce ile basvuru yapilmasi maas(3 aylik)Banka Maas girdi)
Avrupa ulkesinde gecici calisma max 9 ay .o yil icerision de geri donmelisiniz(Gurbetci isci statusu)..........................firma ile calisabilirsdiniz ornegin hollandali baska ulkede is yapiyorsa ok anlasildimi o zaman sorun yok (Vergiler bu ulkeye kesiliyorsa(Primler Odeniyorsa)
Gideceginiz ulkeden bilgi aliniz kesin yerlesmeden ok(TAM YERLESIM HAKKINIZ ICIN)
NOT Hollanda ya geri Dondugunuzde Eski Haklariniz Devam eder ,bildirmeden dahi gider calisir Donebilirsiniz!!!IND sartlari kisitli !!Kurnaz olmak gerekir lakin bunu alinca Europa Yerlesim karti Ayni Hollanda Pasaportu hakkina sahipsiniz(Sinirli)..............!!
(O ulke sartlarina (Yabancilar yasasi(Gocmenlik Dairesi Gore yerlesim ) hakkinizi sorunuz!
-
- Gonullu
arar_55 yazdı:bir cok uluslar arasi eu kimlik(Yerlesim ) karti &Hollanda pasaportu icin(www.ind.nl)Dil uyum Sertifikalari mecburiyeti!!!
www.iot.nl
a=http://www.inburgeren.nl/inburgeraar/Na ... isatie.asp
b=turkler icin suresiz yerlesim karti sahipleri en az 5 yil(vatandaslik ve Diploma)almalidir
Eski ve yeni Yerlesenler artik hep Birlikde uyum vatandasliga gecis uygulamasi(Mecburi Egitim)baslamisdir!!!!!
c=hollandali ile evli olanlarda en az 3 yilini ind yerlesim karti tarihinden itibaren
http://www.inburgeren.nl/inburgeraar/Na ... isatie.asp
Diploma(sertifikalari)almalari gerekli!!
Not:Hollandada Egitim Yapmislarda bu Isdenilmiyor(Merburiyet yok)Diploma o okulun Diplomasi yeterli
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Ankara
- Yabanci_Ulke: Den Haag
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Ankara
- Yabanci_Ulke: Den Haag
-
- Gonullu
Burda iki ulke Sosyal Guvenlik haklari(Vergi Dairesi Kurallari)Vatandaslik Cikis
a=Hollanda yasalarina Gore Emeklilik maasi Alinmasi Halinde Onceden NL GBA (Belediye Kayitlarin)da iken Su Malk mulk Maasim)vardir Belirtilmeli(Kurumlara)isder!!
a=Hollandada Calismiyor olup Evli iseniz(Bunu Belirtirseniz)Olasi Evet?
Aksine Turkiye ssk sosyal sigortalar kanununa Gore ise Hayir?
Iki ulke Sigorta maaslari birlestirile biliyor ?SSK Iletisimli Hollanda SVB.........Tam Yarim Emekliliklerde!!! TH225 Olsa Gerek Form adi......................!!!
Turk vatandasligin dan cikdiginiz da Mal mulk para vs(Emeklilik) Gizlilik{Kapali}durum Olmali!!!
Hollandada iki vatandaslik munkun?Hollandada ki Belediye Memuru NL vatandasligina Gectiginizde IND vatandaslik Kabul edilmesin deki Belgede Durumunuzu(bildiriyor)ki bunun
Tercume edilip Turk konsolosluklarin da Harc Odeyerek(Dilekce Ile Haklarinizin Korunmasi Hakkin)da Bilgio aliyorsunuz,Turk Vatandasliginda cikis suresi Yani Kimlik ve Turk pasaportunu Teslim etme mecburiyeti?IND sartlarin da on kosel iletilmisse o zaman zaden gerekli Islem icin Size Genis Bilgi Veriliyor Taki Turk kimligini Teslim edene kadar(Mecbur ise)Bakiniz Tercume Edilmis IND vatandaslik kanunun daki size Taninan Onay!!!!
Burda iki ulkenin karsi zit kosullari Hollanda sert Kontrol edici(TR)icin Sizin verilenizi korunabilmesi icin Bilgi cikar yol verir!! VAR ve ya Yok!!
Bu Durumlarda SSK kurumun Dan Yazili Dilekce ile Bilgi Alabilirsiniz!
ATV tv Bilgi Aksamlari sunulmak dadir anonim soru ile cevabiniza ulasabilirsiniz?
Hollandada maasinizi devam ettirebilirsiniz turkiye ssk devam ettirirse hakkiniz olan maasi size tanirsa burda vergi dairesine bildirmelisiniz
Uyari Esiniz Sosyal odenek aliyorsa dahi bunu odenek kurumlarina bas dan belirtmelisiniz
Deventer veya Rotterdam Turk konsoloslugu nda Bu konuda calisma musaviri Size Genis SSK konusun da bilgi sahibidir
a=Hollanda yasalarina Gore Emeklilik maasi Alinmasi Halinde Onceden NL GBA (Belediye Kayitlarin)da iken Su Malk mulk Maasim)vardir Belirtilmeli(Kurumlara)isder!!
a=Hollandada Calismiyor olup Evli iseniz(Bunu Belirtirseniz)Olasi Evet?
Aksine Turkiye ssk sosyal sigortalar kanununa Gore ise Hayir?
Iki ulke Sigorta maaslari birlestirile biliyor ?SSK Iletisimli Hollanda SVB.........Tam Yarim Emekliliklerde!!! TH225 Olsa Gerek Form adi......................!!!
Turk vatandasligin dan cikdiginiz da Mal mulk para vs(Emeklilik) Gizlilik{Kapali}durum Olmali!!!
Hollandada iki vatandaslik munkun?Hollandada ki Belediye Memuru NL vatandasligina Gectiginizde IND vatandaslik Kabul edilmesin deki Belgede Durumunuzu(bildiriyor)ki bunun
Tercume edilip Turk konsolosluklarin da Harc Odeyerek(Dilekce Ile Haklarinizin Korunmasi Hakkin)da Bilgio aliyorsunuz,Turk Vatandasliginda cikis suresi Yani Kimlik ve Turk pasaportunu Teslim etme mecburiyeti?IND sartlarin da on kosel iletilmisse o zaman zaden gerekli Islem icin Size Genis Bilgi Veriliyor Taki Turk kimligini Teslim edene kadar(Mecbur ise)Bakiniz Tercume Edilmis IND vatandaslik kanunun daki size Taninan Onay!!!!
Burda iki ulkenin karsi zit kosullari Hollanda sert Kontrol edici(TR)icin Sizin verilenizi korunabilmesi icin Bilgi cikar yol verir!! VAR ve ya Yok!!
Bu Durumlarda SSK kurumun Dan Yazili Dilekce ile Bilgi Alabilirsiniz!
ATV tv Bilgi Aksamlari sunulmak dadir anonim soru ile cevabiniza ulasabilirsiniz?
Hollandada maasinizi devam ettirebilirsiniz turkiye ssk devam ettirirse hakkiniz olan maasi size tanirsa burda vergi dairesine bildirmelisiniz
Uyari Esiniz Sosyal odenek aliyorsa dahi bunu odenek kurumlarina bas dan belirtmelisiniz
Deventer veya Rotterdam Turk konsoloslugu nda Bu konuda calisma musaviri Size Genis SSK konusun da bilgi sahibidir
-
- Beginner
slm arkadaslar benim esimin onbepaaldetijd oturum karti var ve benim oturum yok oyuzden belcikaya tasindik ve 2 yildir burdayiz henuz oturum alamadik baya bi zorluk yasadik esime calisma musadesi vermediler belcikada is bulmamiza ragmen bizden verblijfsvergunning EG langdurige ingezetene istiyorlar ve esimin tekrar nl de adres gosterdik ve calisdi 3 aylik maas kagidiyla ind muracat ettik ama kanun deyisdi dediler 14 yildan beri hollandada esim bu konuda bilgisi olan arkadaslar yardimci olursaniz sevinirim tsk