Is buldum hemde full time

Hollandaya geldikden sonra yapilmasi gereken islemler oturuma basvuru.

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Re: Is buldum hemde full time

Mesaj gönderen sansli »

D-lis yazdı:Burda polis sektorunde is cok ve ozelikle yabanci uyruklu insanlar ariyorlar. Bu yonden iyisiniz ama Hollanda vatandasi olmadan kesinlikle olmaz ama tabiki deneyebilirsiniz.
evet polislik sektorunde yabanci uyruklularin arandigini bende duymustum...benim suanda tek problemim pasaport olmadan okulada mi yazilamiyorum polislik icin,,,cunku eger yazilabilirsem 2.sinifa gectigimde pasaportu almak icin basvurmus olucam...pasaport alma hakkim var ama suremi doldurmadim henuz,,,okula pasaportsuz yazilamazmiyim acaba?
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

Kullanıcı avatarı
D-lis
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: Hollanda
Yabanci_Ulke: Hollanda

Mesaj gönderen D-lis »

Sanirim yazilamazsiniz, cunku bu evraklar olmadan almazlar. Ortada garanti yok pasaportu alacagina dair. Bu yuzden pasaport olmadan almazlar.

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

benim esim hollanda vatandasi+nt2 yi aldim+1.5 senedir burdayim bir bucuk sene sonra hicbisey yapmadan pasaport alma hakkim oldugunu ciddi bi kaynakdan ogrendim pasaportu alamamam gibi bisey soz konusu degil diye dusunuyorum...sadece pasaportmu yani sorun benim 2018 e kadar gecerli hollanda ehliyetim var 2014 e kadar gecerli 5 senelik oturum kartim var esim nl vatandasi bu belgeleri bu tarihe kadar bana veren yine hollanda devleti bunlarin bana bi artisi olamazmi acaba?
hollandadayim(2008-5)

Kullanıcı avatarı
2run34
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: tokat
Yabanci_Ulke: Alkmaardayım :-)

Mesaj gönderen 2run34 »

sansli yazdı:benim esim hollanda vatandasi+nt2 yi aldim+1.5 senedir burdayim bir bucuk sene sonra hicbisey yapmadan pasaport alma hakkim oldugunu ciddi bi kaynakdan ogrendim pasaportu alamamam gibi bisey soz konusu degil diye dusunuyorum...sadece pasaportmu yani sorun benim 2018 e kadar gecerli hollanda ehliyetim var 2014 e kadar gecerli 5 senelik oturum kartim var esim nl vatandasi bu belgeleri bu tarihe kadar bana veren yine hollanda devleti bunlarin bana bi artisi olamazmi acaba?

Sanslı MBO+ 2 veya üstü varsa vatandaslıgada gecersen nt2 en az... nt4 alırsan polis olursun polis web sitesinde aranan özelliklerde bunlar var...Ama nt4 yapmaya bak cunki nt2 yi pek takmıyolar..
03 Kasım 2009 Hollanda dayım.
10 06 2010 Inburgering examen Geslaagd
17 06 2010 Rijbewijs ophalen
03 09 2010 5 yillik oturum.
30 09 2010 B2 tot C1 Cursus
10- 11 -10 Uniye basladim ( Hukuk fakultesi )
.

Kullanıcı avatarı
D-lis
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: Hollanda
Yabanci_Ulke: Hollanda

Mesaj gönderen D-lis »

Pasaportu alamazsin demiyorum, Insallah alirsin tabiki. Ama onlar garanti ister ve bu saydiklarinin artisi olmaz.

Kullanıcı avatarı
darısıbasima
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: kayseri
Yabanci_Ulke: turkiye

Mesaj gönderen darısıbasima »

turanim :)) 40 yildir burda gibi olmussun haa helal olsun gardasima :)) slmlar bu turkiyede sokak bekcisi yada zabita deniliyor galiba polislik normal polislik icin :D 4 sene felan okutuyorlar ..

MAASLARI N KADAR MIS haberi olan var mi
Yorum yazanıda yazmayanıda goruyorum . İlgiye karsı ilgi gosterırım

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

2run34 yazdı: Sanslı MBO+ 2 veya üstü varsa vatandaslıgada gecersen nt2 en az... nt4 alırsan polis olursun polis web sitesinde aranan özelliklerde bunlar var...Ama nt4 yapmaya bak cunki nt2 yi pek takmıyolar..
arkdsm benim amacim zaten nt4 yapmak ben nt2 yi sadece okula yazilabilme araci olarak goruyorum gercekten nt2 cokda iyi bi seviye degil eksiklikler tabiki var ve bu seviyede biliyorumki polis olunamaz sadece herangi bi bolume (bazilari haric)yazilabilmeniz icin nt2 diplomasini sart kosuyolar minimaal...ben gittim mbo ya ve adamlarla konustum ozaman kinderopvang icin sormustum adam bana uzun uzun anlatti okulumu sordu soyledim hatta hocami tanidigini soyledi,,,tamam ddi nt2 diplomani al gel hemen yazilabilirsin ama o diplomayi getirmen gerek yazilabilmen icin demisti,,,bende oyuzden okula yazilabilme araci olarak goruyorum dedigin gibi nt2 yi pek takmiyolar seviye olarak...diplomami aldigim zaman(hala mektup bekliyorum)gidip konusucam tekrar boyle boyle durumum ama ben polis olmak istiyorum ne yapabilirim yada bana nasil bi onerirsiniz dicem,,,ins ins ins yardimci olurlar diye umuyorum,,,(hem uyum saglayin diyolar hem engel cikartiyolar anlamiyorum)neyse hele su diplomayi bi aliyimda biseyler dusunucem artik,,,bide adam bana (GIT) diye biseyden bahsetmisti senin icin dil ve meslek derslerini combineerd yapicaz demisti yani nt2 yle baslicam sectigim meslegin bollumune mesela 3 gun meslek dersi 2 gun nt3 e yukseltme dersleri,,,daha sonra nt4 e yukseltme dersleri yani ikisini ayni donem icinde yapicam,,,,
hollandadayim(2008-5)

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

D-lis yazdı:Pasaportu alamazsin demiyorum, Insallah alirsin tabiki. Ama onlar garanti ister ve bu saydiklarinin artisi olmaz.

yok arkdsm yanlis anlasildim sanirim oyle dedin demek istemedim,,,saol cok yardimci oluyosun gercekten ama iste bu meslegi cok istedigim icin kendime bi cikarr yol bulmaya calisiyorum napabbilrimde okula yazilabilirim elimdeki imkanlar nasil + olur bana die dusunuyorum oyuzden oyle yazdim,,,tabiki garanti dgil belki ozamana (1.5 sene sonrasina) bi kanun cikar nt3 diplomasiyla veriyoruz nl pasportunu derler yada baska bisey garanti degil dogru soyluyosun da iste bende biran once yazilabilmek icin cabaliyorum cok tesekkur ederim yardim ve fikirlerin icin gercekten,,,,
hollandadayim(2008-5)

“Hollandadaki Asamalar ve Tecrubeler” sayfasına dön