Sonunda bugun aldim inbugeringsdiploma'yi

NT2 sinavi ve Inburgeringsexamen icin Testler alistirmalar, Soru ornekleri ve Dil okullari ve Arkadaslarin Tecrubeleri

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Kullanıcı avatarı
acer
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: yozgat cayiralan
Yabanci_Ulke: hollanda rotterdam

Re: Sonunda bugun aldim inbugeringsdiploma'yi

Mesaj gönderen acer »

tebrikler canim darisi benim gibi olan tum arkadaslarin basina ins ins ins bizde diplamamizi alip senin gibi sevinirmiyiz acaba
UYUM SINAVINA 10/10/2007 GIRDIM
NL 17/08/2008 GELDIM
okula baslidim
ikinci oturuma basvurdum 02/06/2009
bes yıllık oturumum geldı 10 07 2009

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

acer yazdı:tebrikler canim darisi benim gibi olan tum arkadaslarin basina ins ins ins bizde diplamamizi alip senin gibi sevinirmiyiz acaba

saol canim allah razi olsun,,,amin amin amin darisi sizlerin basina ins ins ins,,,tabiki arkdsm o gunlerde gelicek diyorumya ben okula basladigim gunn koca bi EYVAAAH cekmistim ben bu dili nasil ogrenicem bide 3.5sene vermisler hic bilmedigim bi dili nasil 3.5 sene icinde ogrenicemde sinava giricemde kazanicamda diye dusunuyodum ve 10 ay okula gittim ve butun sinavlari hallettim bittide diplomayi aldimda simdi gozumu nt3-4 e diktim suanda cok kolaymis bumuydu nt2 zor zor dedikleri diyorum,,,gorumcemin kizida benden bi sene once fln geldi diodu aaay nekadar zor ben cok zor aldim fln bende yeni yeni okula baslammisim bilmiyorumya sinav nedir nasildir die inaniyorum halbuki onun havasi seydi yani ben zoru basardim fln gibicesinden oyle hava atmaya bayilir kendiside ondan ama simdi bakiorumda bumuydu yani diyorum seninde oyle dicen gunler cok yakinda arkdsm hic merak etme,,,,
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

reisbey2008
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: hatay
Yabanci_Ulke: oss/hollanda

Mesaj gönderen reisbey2008 »

gefeliciteerd

hayrili ugurlu olsun sen aldiysan ozaman sira bende demek

cunku senden bir adim geriden geliyorum.bize uitnodig brief mi gonderiyorlar.yoksa sen kendinmi gidip aldin.

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

reisbey2008 yazdı:gefeliciteerd

hayrili ugurlu olsun sen aldiysan ozaman sira bende demek

cunku senden bir adim geriden geliyorum.bize uitnodig brief mi gonderiyorlar.yoksa sen kendinmi gidip aldin.
saol arkdsm allah razi olsun evet sira sende sanirim :) ...
ben butun sinavlari kazandigimda bana bi brief yolladilar;
U bent geslaagd voor het inburgeringsexamen.Van harte gefeliciteerd.U krijgt een inbugeringsdiploma.Hieronder leest u waar en wanneer u het diploma krijgt.
yaziodu altindada adres ve hangi saatler arasinda oldugu yaziliydi,,,bugun bende gittim brief ve gecerli legitimatiebewijs istiyolar mektupdada belirtmisler zaten eger gecerli bi kimlik getirmesseniz diplomayi alamassiniz diye...bende ehliyetimi verdim araba kullanmakdan baska islerede yarasin istiyorum,,,sinava girerkende ehliyetimi gostermistim kimlik olarak belki sans getirirde bu sefer kazanirim demistim oylede oldu oyuzden buseferde ehliyetimi verdim,,,adam elini uzatti tebrik etti ilerdeki hayatinizdada basarilar dilerim iyi hafta sonlari ve hos bi tatil diliyorum dedi cok guleryuzluydu bende tesekkur ettim iyi gunler dedi iyi gunler dedim ve aldim diplomayi geldim boyle iste arkdsm biraz uzun oldu kusura bakma,,,
hollandadayim(2008-5)

ozi
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: samsun
Yabanci_Ulke: den haag

Mesaj gönderen ozi »

sansli tebrikler.birsey sorucam mumkunse imzanda yaziyor cunku. senin aldigin diploma A2 mi yoksa NT2 mi cunku benim bildigim NT3-4 gibi bir seviyelendirme yok. NT2 en ust seviye benim bildigim. sende gorunce simdi kafam karisti bir izah edersen sevinirim.
http://www.nt2.nl/images/schema-examen.jpg

helin
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Ankara
Yabanci_Ulke: Den Haag

Mesaj gönderen helin »

Kullanıcı avatarı
acer
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: yozgat cayiralan
Yabanci_Ulke: hollanda rotterdam

Mesaj gönderen acer »

sansli yazdı:
acer yazdı:tebrikler canim darisi benim gibi olan tum arkadaslarin basina ins ins ins bizde diplamamizi alip senin gibi sevinirmiyiz acaba

saol canim allah razi olsun,,,amin amin amin darisi sizlerin basina ins ins ins,,,tabiki arkdsm o gunlerde gelicek diyorumya ben okula basladigim gunn koca bi EYVAAAH cekmistim ben bu dili nasil ogrenicem bide 3.5sene vermisler hic bilmedigim bi dili nasil 3.5 sene icinde ogrenicemde sinava giricemde kazanicamda diye dusunuyodum ve 10 ay okula gittim ve butun sinavlari hallettim bittide diplomayi aldimda simdi gozumu nt3-4 e diktim suanda cok kolaymis bumuydu nt2 zor zor dedikleri diyorum,,,gorumcemin kizida benden bi sene once fln geldi diodu aaay nekadar zor ben cok zor aldim fln bende yeni yeni okula baslammisim bilmiyorumya sinav nedir nasildir die inaniyorum halbuki onun havasi seydi yani ben zoru basardim fln gibicesinden oyle hava atmaya bayilir kendiside ondan ama simdi bakiorumda bumuydu yani diyorum seninde oyle dicen gunler cok yakinda arkdsm hic merak etme,,,,
sanslicim insallah senin dedin gibi kolay olurda alirim sinavi sen ilk geldin siralardada biraz konusa biliyormussun birde okul saatlerin cok uzun ve gunluk bende o imkanlar yok bilmiyorum nasil kazanacami ve konusmayi nasil ogrenecemi hayirlisi allahtan umit kesilmez bendede inat bitmez
UYUM SINAVINA 10/10/2007 GIRDIM
NL 17/08/2008 GELDIM
okula baslidim
ikinci oturuma basvurdum 02/06/2009
bes yıllık oturumum geldı 10 07 2009

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

ozi yazdı:sansli tebrikler.birsey sorucam mumkunse imzanda yaziyor cunku. senin aldigin diploma A2 mi yoksa NT2 mi cunku benim bildigim NT3-4 gibi bir seviyelendirme yok. NT2 en ust seviye benim bildigim. sende gorunce simdi kafam karisti bir izah edersen sevinirim.
http://www.nt2.nl/images/schema-examen.jpg
saol arkdsm allah razi olsun bakma nt2 dedigime eski adiyla nt2 yeni adlandirilmasiyla A2 aldim ben,,,nt3-4 dedigimde B1- en B2 ....boyle yani arkdsm,,,onlar eski ismiyle ama genelde eski adini bildigi icin herkes ondan oyle yazdim,,,
hollandadayim(2008-5)

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

hollandadayim(2008-5)

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

acer yazdı: saol canimsanslicim insallah senin dedin gibi kolay olurda alirim sinavi sen ilk geldin siralardada biraz konusa biliyormussun birde okul saatlerin cok uzun ve gunluk bende o imkanlar yok bilmiyorum nasil kazanacami ve konusmayi nasil ogrenecemi hayirlisi allahtan umit kesilmez bendede inat bitmez
ins ins ins arkdsm,,,konusamiyodum ama konusmaya calisiyodum cat pat kelimeleri arka arkaya diiziyodum anliyolardi,,, :lol: :lol: :lol: ilk baslarda evet saatlerim coktu ,,,simdi okulum bitti mesela ama hocalardan rica ettim mbo ya yazilana kadar gelebilirmiyim okulda hollandaca konusmak icin cunku evde kalirsam hic konusamiyorum ddedim onlarda yardimci oldular saolsunlar giidiyorum bilgisayarda calisiorum surekli diger insanlarla konusmaya calisiyorum surekli hocalarla konusuyorum,,,sende bunu deneyebilirsin gercekten cok isey yariyo bugun bi kadinla konusuyorum B2 yapmis kadin hala okula gidiyomus meslek yapiyomus biraz sohbet ettik kadin benim konusmami 18 aydir gelen birisi olarak cok guzel konusuyosun ve cok dikkatimi ceken bisey oldu bisey anlatirken gecmis zaman fiillerini kullaniyosun bu cok onemli dedi,,,ben biseyden bahsediyodum dedimki ik dacht diye basladim dedi normalde herkes bunu ik denk olarak soyler simdi veya gecmiste dusunmus olsa bile dedi ama sen gecmiste dusundugun biseyi soyluyodun ve ik dacht diye basladin bu heeeel belangrijk dedi,,,calisma notlarima bakti bunlar B4 seviyesinde dedi sen mslek okuluna baslayinca bikac ay icinde 3 u alirsin 4 de cok kolay gelir sana onuda cok cabuk alirsin deid bende b4 yaparsam daha sonra ingilizcede ogrenmek istiyorum dedim b3 yaparsan cok rahat ogrenirsin ing ceyi dedi cok kolay gelir sana dedi,,,bende cok mutlu oldum demekki calismalar uzerinde dogru yoldayim,,,sanada tavsiye ederim gulnur arkdsmzin yolladigi siteye ara sira bak cok iyi verleden tijd(gecmis zaman fiilleri) simdi snein icin a2 onemli ama arasira bakarsin cnn istedikce bikac werkwoorden in bile gecmis halini ogrensen kar kalir yanina,,,inadin hic bitmesin arkdsm azim inat edersen yaparsin sartlar ne olursa olsun,,,
hollandadayim(2008-5)

“NT 2 & Inburgeringsexamen Sinavlari ve Dil Okullari..!” sayfasına dön