BELASTINGDIENST para yardimi ile alakali....

Hollandaya geldikden sonra yapilmasi gereken islemler oturuma basvuru.

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
romelow
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: bursa
Yabanci_Ulke: hollanda-oss

BELASTINGDIENST para yardimi ile alakali....

Mesaj gönderen romelow »

esim turkiyeden yeni geldi ve voorlopige toeslag almak icin bas vurmak istiyorum. isi garibi vergi dairesindeki memurlarda bi sey bilmiyorlar. yada bastan savma yapiyorlar bir cok seyi.
is basa dustu ve bu site geldi tekrardan aklima, sizlere sorayim dedim.

esimle ben ekim 2008 den beri evliyiz. esim 1 senelik oturumunu burda eylul 2009 da aldi.
simdi ben 2009 icin voorlopig toeslag forumulunu doldurdugumda tum 2009 icinmi gecerli olacak, yoksa esimin oturum aldigi andan itibarenmi?

yoksa esim turkiyede oldugu sure icin ayri bir formul, oturum suresinden sonraki sure icin ayri bir formulmu doldurmam gerekiyor?

cevaplariniz icin simdiden tesekkurler.

sunhorse63
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: gaziantep
Yabanci_Ulke: arnhem

Re: BELASTINGDIENST para yardimi ile alakali....

Mesaj gönderen sunhorse63 »

esın 2009 un ıkıncı 6 aylık surecınde hollandaya geldıgı ıcın 2009 ıcın bı kurus alamazsın eger esın ılk 6 aylık sureden once gelseydı alırdın yanı esını 1 hazıran 2009 dan once getırseydın alırdın ama sımdı alamzsın fakat 2010 ıcın alabılırsın ve bunun ıcınde esının 2010 yılında calısmaması lazım calısırsa alamazsın

cartel
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: svs
Yabanci_Ulke: tr

Re: BELASTINGDIENST para yardimi ile alakali....

Mesaj gönderen cartel »

arkadaslar birsey soracam ben 29 ekim 2006 da evlendim ve simdi hollandaya geldim 3 yıl trukiyede kaldigim icin para alacakmiyim ? konuyla ilgili hic birsey bilmiyorum:D

“Hollandadaki Asamalar ve Tecrubeler” sayfasına dön