PABO(De pedagogische academie voor het basisonderwijs)

Avrupada ( Hollanda, Belcika, Almanya, Ingiltere Fransa ) egitim alma okuya bilme sartlari. Diploma cevirisi okul bilgileri..

Moderatör: sansli

Geluk
Site Admin
Site Admin
Turkiye_Sehir: yozgat-kayseri-tekirdag-trabzon
Yabanci_Ulke: hollanda-breda

PABO(De pedagogische academie voor het basisonderwijs)

Mesaj gönderen Geluk »

ILK OKUL OGRETMENLIGI (pabo)

PABO yapmak icin asagidaki belgelerden bitanesine sahip olmak gerekiyor.!

- een havo of vwo diploma (alle profielen)
- een mbo-4 diploma
- een mbo diploma van een voltijd 3- of 4-jarige opleiding van voor de stelselherziening
-lise diplomasi(HAVO)
-NT 2 staatsexamen programma II diplomasi

bu bolumde aldigin dersler asagi yukari soyle..!
hoorcolleges
werkgroepen en individuele begeleiding bij zelfstudie en stages
pedagogiek
rekenen
Nederlands
wereldoriëntatie
beeldende vorming,beweging, muziek en drama

ve ilk sene okul basladiktan bi kac hafta sonra herhangi bi ilk okulda ve herhangi bi groepta haftada birgun staj yapiyorsun..( genelde staj yerini sen bulmalisin, ama bulamazsan okul sana yardimci oluyor), ve tabiki ilk sene okuldan okula degisiyor ama minimaal 46 studiepunten alman gerekiyor. eger alamazsan, malesefki bu bolume ayni okulda devam etme hakkin olmuyo..! 4 senelik sure icinde 240 studiepunten alman lazim..!

2. senede haftada iki kez staj yapiyorsun ve diger gunlerde okula gidiyorsun..!
3 senede kendine staj yeri icin bi secim yapiyorsun ve 3. / 4. senelerde staj yerine daha fazla zaman harciyorsun..!

yani;
onderbouw, groep 1, 2, 3 en 4
veya
bovenbouw, groep 5, 6, 7 en 8 ..!

nerde staj yapmak ve ileride calismak istiyorsan, bi secim yapiyorsun..!

dikkat: bu anlattiklarim okuldan okula degisebilir, ama asagi yukari ayni sistem gecerli..!

kolay gele

yildiz
Beginner
Beginner

Re: PABO(De pedagogische academie voor het basisonderwijs)

Mesaj gönderen yildiz »

cok tesekkur ederım ılgılendıgın ıcın ben de okula devam etmek ıstıyorum ama ıste korkuyorum ben nt2 3 aldım kısa bı zamanda 2 yıl bıle dolmadan ama meslek okulları nasıl olur yapabılırmıyım bılmıyorum pabo cok ıstıyorum ve yeterınce ıyı konusamıyorum anlıyorum ama cok ıyı degılım 2 yıl nl kaldım sadece overblıjve aptım onun faydası cok oldu ve oradakı ogretmenler cocuklarla ılgılı bırsey okumamı tavsıye ettıler yatkın oldugumu soyledıler arkadasımda opleıdıng yapıyor ve dıl okulu gıbı dıyor yıne tek yapmamız gereken hergun ders calısmak oluyormus ınsallah ıstedıgım gıbı olur hersey su vızeden de bı haber gelseydı daha bı netlesek kafamda kı dusunceler sımdı sadece bı arastırma ıcerısındeyım opleıdıng benı korkutuyor basarızıs olmakda var tabı okulu yarım bırakmakda o yuzden basladıgım bır ısı bıtırmek ısterım.

Geluk
Site Admin
Site Admin
Turkiye_Sehir: yozgat-kayseri-tekirdag-trabzon
Yabanci_Ulke: hollanda-breda

Re: PABO(De pedagogische academie voor het basisonderwijs)

Mesaj gönderen Geluk »

selam Yildiz arkadasim,

evet dil buyuk bi engel oluyor malesef, ama eger dilim yeterli degil yapabilirmiyim diye tereddutte isen, SPW 3/4 (basisonderwijs) yaparsan, hem dilini gelistirmis olursun hemde burdaki sistemi azda olsa ogrenirsin.! SPW 3/4 opleiding i yaparsan, ilk okulda staj da yapabiliyorsun..!ben yaptim ve bu opleiding in cok yararini gordum..!

umarim vize islemlerin en kisa zamanda yoluna girer ve egitimine devam edersin..!

Allah yardimcin olsun

kolay gele

“Avrupada Egitim” sayfasına dön