universitelilere dil okulu

NT2 sinavi ve Inburgeringsexamen icin Testler alistirmalar, Soru ornekleri ve Dil okullari ve Arkadaslarin Tecrubeleri

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Kullanıcı avatarı
2run34
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: tokat
Yabanci_Ulke: Alkmaardayım :-)

Re: universitelilere dil okulu

Mesaj gönderen 2run34 »

pasakurt yazdı:evi henuz tam dizemedik yoksa ne kadar program varsa bakicam internetten benimde aslinda fena degil hollandacam daha cok anliyorum bende tabi calisirsam alti aya kalmaz sinavi alirim ama sinavi almak veya almamak onuda dusunmuyorum.mesela burda tanidiklarim var buyuklerden okula hic gitmemisler ve hollandacalari benim kadar yok.dedikleri okula gitmeyen ogrenemiyor ee okulda eger boyle ise desene is basa dusuyor.hayirlisi olsun hepimiz icin.

Valla turklerin yogun oldugu yerler gercektende icler acisi hem is yonunden hemde dil yonunden adamlar turkiyedeki calisma sistemini burda uygulamaya calisiyorlar (07:00-19:00)
birde surekli turkce konusunca tabiki dil ogrenemez.Ben Alkmaardayim cumartesileri camiye gidiyorun 100 kisiden 5 tanesi iyi hollandaca biliyor gerisi fasa fiso ben hollandaca konusuyorum adam turkce konus anlamiyorum diyo.Birde sunu ogrendim kiminle tanissam birbirini kotuluyor sen bu milletten ne beklersin.bence kimseden akil alma kendi yolunda git.Uzulerek soyluyorum ama turk cevresinden uzak dur.tabi herkesin secimi kendine beni yanlis anlama.
03 Kasım 2009 Hollanda dayım.
10 06 2010 Inburgering examen Geslaagd
17 06 2010 Rijbewijs ophalen
03 09 2010 5 yillik oturum.
30 09 2010 B2 tot C1 Cursus
10- 11 -10 Uniye basladim ( Hukuk fakultesi )
.

Kullanıcı avatarı
darısıbasima
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: kayseri
Yabanci_Ulke: turkiye

Mesaj gönderen darısıbasima »

:) ben burdaki is veren turklerden bikdim yavf cok erken ama bikdim ... biri essek gibi calistiriyor 6 euro veriyor saat basi biride elin hollandali is vereninin cikarini dusunuyor kendi milletinin degil hollandalilar kadar yapamiyor oysaki fazla bisey istemiyoruz gercek hak ettigimiz hakki .. yok yapmiyorlar SEREFSIZLIGIN KRALIni yapiyorlar ama ALLAHCC hepsini soracak bende haram olsun dicemm ... ARKADASLAR eger bi yerde calisiyorsaniz tam konusun ve isin basindayken konusun calisdikdan sonra yada ay sonu konusmayin.. bi isde extra mesai niz felan varsa ilk basta konusun.

adam bana tam 2 aydir benim yapdigim yer 2 kisinin yapdigi yer 5 saat paralik diye diye tuy bitti tam bana geldi 2 hafta calisdim bana diyor ki o senin yapdigin yer 1 bucuk kisilik 3.5 saatten fazla yazmiyorum ben sana diyor .... OYsa ki Yemin ederim isimi tam yapiyorum ama yaranamiyorsun Burdaki turklerin bi yerleri havalarda oluyor eli para gorunce... kayseri ve karamanli FORMAN seflerde gordum bakalim daha kimlerde gorecemm ....
Yorum yazanıda yazmayanıda goruyorum . İlgiye karsı ilgi gosterırım

Kullanıcı avatarı
2run34
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: tokat
Yabanci_Ulke: Alkmaardayım :-)

Mesaj gönderen 2run34 »

Turklerin yaninda calismamaya gayret et serkan ve her zaman sikayet et yanlislari varsa.Burda turkler uyanik davranmaya calisiyor bide yeni geldigini anlarsa seni ucuza calistirmaya bakiyor adiler.
03 Kasım 2009 Hollanda dayım.
10 06 2010 Inburgering examen Geslaagd
17 06 2010 Rijbewijs ophalen
03 09 2010 5 yillik oturum.
30 09 2010 B2 tot C1 Cursus
10- 11 -10 Uniye basladim ( Hukuk fakultesi )
.

Kullanıcı avatarı
darısıbasima
Mezun-NL
Mezun-NL

2run34 yazdı:Turklerin yaninda calismamaya gayret et serkan ve her zaman sikayet et yanlislari varsa.Burda turkler uyanik davranmaya calisiyor bide yeni geldigini anlarsa seni ucuza calistirmaya bakiyor adiler.

serefsizligin krali diyorum ya isde ... verdigi 500 euro para bunun 300 eunu eksik veriyorlar sonra diyorlar yanlislik olmus ozur dileriz gelecek ay bu para 400 euro eksige cikiyor. daha once getirseydin odenirdi . Benim o anda paraya ihtiyacim olmadigi ve su an icin amsterdamda hic bir is yerinin isci almadigini bildigim icin sabrediyorum.Verecekler ama uzatiyorlar ben o kadar iscinin paralarini zimmetlerine gecirdigini dusunuyorum.cunku gelecek ayinki eksik geliyor ve diger aya mesai parasi olarak yaziyorlar yeniden ... anlayan anlamisdir. Bakalim hayirlisi kurtulmaya calisiyom . sirket westervelt temizlik sirketi zaten yaklasik 10 sene onceye kadar cook iyilerdenmis ama kimse artik ragbet gostertmiyormus para sikintisi forman ve isci anlasmalari diyaloglari vs... birde turk basa gecince dusunun gayri :) ... Ben sevmiyorum arkadaslar kusura bakmayin ben milletimi seviyorum ama cogunun is yeri ve eli para gorunce daha cok nasil kazanirim diye haksizliga basvuruyorlar . hak yiyerek zenginlemeye calisiyorlar cunku araba aliyorlar son model yuksek vergi ev satin almaya calisiyorlar yuksek borc sonra turkiye tatil gitmek vs... BIRDE HARAM para tatli geliyor tamamdir ... ( geneli boyle demiyorum ) istisnalar haric

pasakurt
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: istanbul
Yabanci_Ulke: hollanda den haag

Mesaj gönderen pasakurt »

arkdasim benim yapimda var zaten kolay kolay kimseyi dinlemem.birsey sormak olabilir bilmedigin konuda ama genelde icimden gelen sese kulak verne biriyimdir.turkler belli zaten insallah bizde bozulmayiz.darisibasima arkadasim hadisi serifte soyle buyurmustur peygamber efendimiz gercekten bilselerdi yapmazlardi.yani iman eksikligi dunya mali duskunlugu insanllari sasirtiyor.bende yabanciya gitmeyi dusunuyorum oncelikle ama cuma namazlarinda hepside musade etmiyormus bide vakit namazlarida var tabi oyle bir yer nasip olur insallah maasi azmis cokmus farketmez tabi dolandiricilik yada darisibasima akadasimizin basina geldigi sekilde olursa hakkimi soke soke almasini bilirim.ne diyeyim

ALLAH (cc) YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN

Kullanıcı avatarı
darısıbasima
Mezun-NL
Mezun-NL

insALLAHCC pasam , bizimde sizlerinde ALLAHCC gonlune gore versin...

“NT 2 & Inburgeringsexamen Sinavlari ve Dil Okullari..!” sayfasına dön