inburgering egitimini normaldn kisa zamanda tamamlayan varmi
Moderatör: sansli
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
- kimene
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: istanbul-izmir
- Yabanci_Ulke: Rotterdam
inburgering egitimini normaldn kisa zamanda tamamlayan varmi
inburgerin egitimindeyim 18 aylik egitim cikti bana 2 aydir okula gidiyorum herkesden daha onde gidiyorum evde calisip gidiyorum yani siniftakiler agir ilerliyor derste sikiliyorum daha kisa surece bu sinavi vermek istiyorum aramizda bu sekilde kisaltanlar olduysa neler yaptilar nasil bi program izlediler anlatabilirlermi sinivin asamalarini nelere agirlik vermem gerektigi birde ...
elim cok kaynak var ders calismak icin cok olunca neye nerden basliycam iyice kafam karisti 6 ay sonra bu isi bitirmis olmak istiyorum daha sonra nieuwe 3 egitimi ne gitmek istiyorum
ondan sonrada ya resim ogretmeni yada ic mimari gibi bi egitim almak istiyorum cokmu sey istiyorum ki acaba?
elim cok kaynak var ders calismak icin cok olunca neye nerden basliycam iyice kafam karisti 6 ay sonra bu isi bitirmis olmak istiyorum daha sonra nieuwe 3 egitimi ne gitmek istiyorum
ondan sonrada ya resim ogretmeni yada ic mimari gibi bi egitim almak istiyorum cokmu sey istiyorum ki acaba?
28 temmuz 2009 Hollandaya geldim
3 ayda Oturum kartim cikti
14 aralik 2009 dil okuluna yazildim okula yazildim
2 april 2011 inburgering kursu bitti
- sansli
- Ogretmen
- Turkiye_Sehir: turkiye
- Yabanci_Ulke: hollanda-den haag
Re: inburgering egitimini normaldn kisa zamanda tamamlayan varmi
cok sey istemiyosun arkdsm,,,guzel planlarin var tabiki en kisa surede inbugeringsexamen i bitirip niveau 3 yapabilirsin diye dusunuyorum illa o kontrati tamamlamana gerek yok,,,bana eylulden eylule vermislerdi yani 12 ay ben tr ye gitmeden once yani haziran gibiydi sanirim central exameni yapmistim sonra tr gittim geldim eylulun basinda praktijk exameni yapmistim sonra bitirmistim aslinda daha erkende yapip bitirebilirdim ama sinavin nasil bisey oldugunu bilmedigimden korkmustum ozaaman ve bilerek praktijkexamen suresini kendi rizamla eylule atmistim ordaki gorevliden rica edip,,,yani sende kendini gercekten hazir hissediyosan her iki bolum icin ( central examen ve praktijkexamen) girersin sinava kazzanirsan alirsin diplomani sonra niveau 3 e basvurursun,,,bende suan niveau 3 basvurdum okuldan cvp bekliyorum,,,
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09
- kimene
- Mezun-NL
cevabin icin tesekurler sansli bu forumlarda olmasa biz yanmisiz gercekten inburgering egitiminde ogretmenim turk bi bayan ve turkce aksanli okuyor yazilari bi hollandali telafuzu yok zaten grammerde pek vermiyorlar sadece bi ders kitabimiz var niewu start isminde kitabin icerigide cok basit kitabin hepsine bi goz attim arada bilmedim tek tuk seyler var onlarida bi kac gun ayirsam yapar bitiririm kitap daha cok gunluk hayatta olabilcek seyleri nasil yapariz gibisinden iste cantami caldirsam nereye tel acmaliyim yada otobuse nasil binilir falan filan 18 ay bunlarla kaybetmek istemiyorum bunu daha kisa zamanda ogrenebilcegimi saniorum evde de grammer calismaya gayret ediyorum senden ricam inburgering sinavi tam olarak nasil icerigi nelere calismaliyim bu portfolyo hazirlamayi kendi kendime istedigim zamanmi yapabilirim ogretmenlerin dedigi zamanmi bana bi fikir verirsem mutlu olurum evde oturmaya niyetim olsa agir agir gider gelirim sorun yok ama daha cok yapmak istediklerim var 28 29 yasina anca okulu bitirmis olmak istemem hem zaten ozamana kadar belki coluk cocugum olur hedeflerimi hic yapamam ozaman cok mutsuz olucam
- sansli
- Ogretmen
hocanizin turk olmasi gercekten aksaniniz icin iyi olmamis ama siz sadece kendi hocanizla temas halinde kalmayin diger hocalarlada kontak kurup onlardan yardim isteyebilirsiniz onlara sorabilirsiniz,,,illa gerckten bisey sorman gerekmez bildigin bisey bile olsa sirf konusmak olsun maksat git sor,,,ben oyle yapiodum bakiorum arastirip buluyodum ama yinede gidip hollandali hocayla maksat konusabilmek yani gidip soruyodum anlatiyodu tesekkur ederim deyip geri masama gidiodum,,,boylece konusman ilerler pratik yapmis olursun,,,inburgeringsexamen in icerigi uzun uzun anlatilir arkdsm ama senin dedigin o gunluk yasamdaki diye ogrendigin seyler portfolio sinavina hazirlik,,,mesela bizde okulda formuller dolduruoduk bisiklet calinmis polise aangifte yapiosun formulu nasil doldurursun yada evindeki yatak eski dolap var atmak istiyosun belediyenin onunla ilgili bolumu arayip randevu yapiosun nasil konusman gerek bu tip seyleri ogrenmendeki amac portfolio sinavina hazirlik,,,portfolionu simdiden hazirlamaya baslayabilirsin illa hocanin sana hadi portfolionu hazirla demesine gerek yok ama gecikirsen soyleyebilir artik portfolionu bitir basvurunu yap die ki senin daha varmis zamanin,,,baska sorularin olursa yani sinavla ilgili anlatilcak cok sey vardir dusunsen cok sey anlatilir ama sen ozellikle ne bilmek istiyosun onu sorarsan daha kisa ve net cvplar yazabilirim,,,boyle uzun uzun yazinca okumaktan sklabilirsin simdiden inburgeringsexamen bolumunu inceleyebilirsin bende dahil sinavi yapan arkdslarimiz bu sinavin bolumleri hakkindaki dusunce tecrubelerimizi yazdik aklimizda kalan cikan sorulari yazdik bi fikir edinmis olursun ama yinede soracagin sorular olursada tabiki elimden geldigince cvplarim bilmedigim seylerde olursa baska bilen arkdslar yardimci olucaklardir,,,umarim yardimci olmusumdur birazcikda olsa,,,sanirim bayansin coluk cocuk olur dedigine gore oyleyse dedigin gibi en kisa sekilde meslek okuluna gidebilmen icin cabalaman cok guzel umarim istediklerine cabuk ulasirsin bu gayretinle,,,kimene yazdı:cevabin icin tesekurler sansli bu forumlarda olmasa biz yanmisiz gercekten inburgering egitiminde ogretmenim turk bi bayan ve turkce aksanli okuyor yazilari bi hollandali telafuzu yok zaten grammerde pek vermiyorlar sadece bi ders kitabimiz var niewu start isminde kitabin icerigide cok basit kitabin hepsine bi goz attim arada bilmedim tek tuk seyler var onlarida bi kac gun ayirsam yapar bitiririm kitap daha cok gunluk hayatta olabilcek seyleri nasil yapariz gibisinden iste cantami caldirsam nereye tel acmaliyim yada otobuse nasil binilir falan filan 18 ay bunlarla kaybetmek istemiyorum bunu daha kisa zamanda ogrenebilcegimi saniorum evde de grammer calismaya gayret ediyorum senden ricam inburgering sinavi tam olarak nasil icerigi nelere calismaliyim bu portfolyo hazirlamayi kendi kendime istedigim zamanmi yapabilirim ogretmenlerin dedigi zamanmi bana bi fikir verirsem mutlu olurum evde oturmaya niyetim olsa agir agir gider gelirim sorun yok ama daha cok yapmak istediklerim var 28 29 yasina anca okulu bitirmis olmak istemem hem zaten ozamana kadar belki coluk cocugum olur hedeflerimi hic yapamam ozaman cok mutsuz olucam
hollandadayim(2008-5)
- kimene
- Mezun-NL
evet bayanim sansli ve 23 yasindayim 7 aydir hollandadayim ve iki aydir da inburgeringdeyim 18 aylik bi surec verildi bana :
Biraz okumaya calistim sinavla ilgili yazilari ama tam istedigim bilgileri bulamadim mutlaka yazilmistir tabi .. simdi kendi kafamdaki plan su 2 ay gitti geriye 16 ay kaldi ben 6 ay sonra bu sinavi gecmis olmak istiyorum yani 10 ay kisaltmaliyim nekadar calismam lazimsa okadar calisirim
ogretmen gecenlerde sinavin asamalarini yazdi tahtaya su sekilde
hollandaca anlatti genel olarak anladim ama ayrintilarini aciklamni istiyorum bi zahmet
inburgering examen
1)Central examen = TGN+KNS+EPE
2)Decentral examen= portfolio + assesment 30 bewijzen
sinav bunlardan ibaretmis bunlarin acilimini istiyorum kac soru ve konular neler 6 ay icinde verebilmem mumkunmu ? sinavin zorluk orani nedir ? ve uyum sinavindaki gibi konusmalar hizlimi daha anlasirlir bi bicimdemi ?
Biraz okumaya calistim sinavla ilgili yazilari ama tam istedigim bilgileri bulamadim mutlaka yazilmistir tabi .. simdi kendi kafamdaki plan su 2 ay gitti geriye 16 ay kaldi ben 6 ay sonra bu sinavi gecmis olmak istiyorum yani 10 ay kisaltmaliyim nekadar calismam lazimsa okadar calisirim
hollandaca anlatti genel olarak anladim ama ayrintilarini aciklamni istiyorum bi zahmet
inburgering examen
sinav bunlardan ibaretmis bunlarin acilimini istiyorum kac soru ve konular neler 6 ay icinde verebilmem mumkunmu ? sinavin zorluk orani nedir ? ve uyum sinavindaki gibi konusmalar hizlimi daha anlasirlir bi bicimdemi ?
- sansli
- Ogretmen
Anladim cnm ben sana anlatmaya calisayim elimden geldigince,,,sinav hocaninda dedigi gibi 2 ana bolumden olusuo o 2 ana bolumde kendi icinde 4 ayriliyo...central examendaki TGN=toets gesproken nederlands yani tr deki sinavin 2.bolumunun aynisi 15 dk suruyo...kimene yazdı:evet bayanim sansli ve 23 yasindayim 7 aydir hollandadayim ve iki aydir da inburgeringdeyim 18 aylik bi surec verildi bana :
inburgering examen
KNS=kennis van de nederlandse samenleving oluyo burda yaklasik 42-43 soru geliyo hollanda kulturuyle alakali genelde egitim saglik konulari,,, buda 45 dk suruyo burda minimum %62 yapman gerek kazanmak icin,,, kisa kisa filmler izliyosun sonra soru geliyo ekrana hem sesli dinleyip hem okuyabiliyosun ve seceneklerden birini secmen gerekiyo,,,
EPE=elektronisch praktijk examen oluyo bundada asagi yukari 42-43 soru aliosun burdaki suren ise 60 dk,,,%73 yapman gerek kazanman icin ama bu % 73 kac soruya denk geliyo onu bilemiyorum,,,burdada politika,hollandada yasam aangifteler fln gibi sorular geliyo ( uzun uzun ornek vermiyorum link vericem ornek sinav var bakman icin izleyince daha iyi anlasilir diye dusundum)
ikinci ana bolum praktijk examen yani portfolio sinavi burdada ya:
15 bewijs + 3 assessment (karsilikli konusma) yada
30bewijs + 1 panelgesprek (30 bewijsdan olusan genel sorulara cvp veriyosun yine karsilikli konusma seklinde) buda yanlis hatirlamiyorsam 1 saat 45 dk gibi fln suruyo,,,formul doldurma,plastik bi telefonla biyeri arayip randevu yapma gibi,is basvurusunda nasil basvurursun konusursun die karsilikli konusma var ,,,iki examenatorle yapiosun biri senle konusurken digeri seni dinliyo ve izliyo,,,kisa kisa yazilar yaptiriyolar...ben sinava girene kadar akla karayi sectim hocam surekli gir biliyorum kazanicaksin demesine ragmen basvuruyu hep erteledim korkumdan kaybederim diye ama giripde sinavi gordukden sonra aman bumuymus korktugum sinav dedim niveau 2 almak bukadar kolaymiymis dedim oyle soylim zorluk derecesini ama tabiki bunda benim hocamin anlatma calistirma sekli cok onemliydi bicok arkdsmla konusup kendi hocami onlarin hocasiyla kiyasladigimda benimki gercekten calistiriyomus bizi dedim yani,,,(gerci o simdi gitti rotterdamda examenatorluk yapiyo) 6 ay icinde yapabilmem mumkunmu demissin soyle soylim bana eylulden eylule kontrat vermislerdi 12 ay yani ama haftada 3 gun gidiyodum sadece okula gidip oturdugum ders yaptigim gunleri hesapladim tami tamina 2 ay cikti diger gunler okula gitmedigim gunler tatiller haftasonlariyla gecti kontratin geri kalan suresi,,,oyuzden calisma sekli istek cok onemli nekadar surede alacaginda,,,toets gesproken nederlands sinavi ayni turkiyedeki gibi hiz icerigi fln,,,
kns ve epe ise kulakligi kulagina takiyosun 45 ve 60 dk var secenekler var dinliyosun okuyosun ve seceneklerden birini mausle secerek ilerliyosun bu sekilde tabiki izledigin fragmanlar kisa filmler yada sorularin okunusu biraz hizli ama anlasilmayacak sekilde deil( yani bana oyle gelmisti) boyle iste arkdsm amma uzun yazdim kusura bakma umarim biraz aciklayici ve yardimci olmusumdur,,,,
bu inbugeringsexamenin nasil bisey oldugunu ortamin nasil oldugunu gosteriyo,,,izlemeni tavsiye ederim
http://www.inburgeren.nl/inburgeraar/kl ... examen.asp
burdada elektronisch praktijkexamen anlatimi ve ornek sorulari var bakabilirsin,,bu bolumde kendine uygun olan kisimdaki sorulari cozmeni tavsiye ederim yani bolumun ne A2 OGO of A2 WERK....
http://www.inburgeren.nl/inburgeraar/kl ... examen.asp
burdada kennis van nederlandse samenleving icin ornek soru ve anlatimi var bakabilirsin,,,
http://www.inburgeren.nl/inburgeraar/kl ... leving.asp
hollandadayim(2008-5)
- kimene
- Mezun-NL
valla cok saol cok aydinlandim uzun uzun yazmisin benim icin daha iyi ne sikilmasi benim ogretmene soruyorum uyuz uyuz iki cevap vercek agzindan laf cikmiyo kadinin daha erken diyip duruyo ogretmenden yana sanssizzim maalesef ! bi insan ne yapmasi gerektigi bilmezse ve plan yapmazsa guvensiz kaliyo hep olurmu olmaz mi diye ne yapcagimi bilmem onemliydi tesekkurler
- sansli
- Ogretmen
kimene yazdı:valla cok saol cok aydinlandim uzun uzun yazmisin benim icin daha iyi ne sikilmasi benim ogretmene soruyorum uyuz uyuz iki cevap vercek agzindan laf cikmiyo kadinin daha erken diyip duruyo ogretmenden yana sanssizzim maalesef ! bi insan ne yapmasi gerektigi bilmezse ve plan yapmazsa guvensiz kaliyo hep olurmu olmaz mi diye ne yapcagimi bilmem onemliydi tesekkurler
rica ederim arkdsm yazdiklarimin isine yaramasina sevindim,,,ay sinir oluyorum oyle diyen hocalara benimde bicok arkdsm bu dertten muzdarip hep soruyolarmis onun icin daha erken bunun iicin daha erken diyolarmis,,,yaa sen anlat ogrenci bilmek istiyosa simdiden azar azar bilgilendir nolcak sanki,,,bizimkide uzun uzun anlatirdi taki sen anlayana kadar bazen okadar anlatirdiki kadinin gozunun icine bakmakdan sklir bitirsede masama donsem diye beklerdim evet insanin onunu gorebilmesi acisindan bilgilenmesi onemli,,,ilerde neyle karsilasicagini bilmesse dedigin gibi kendine guvenemiyo,,,ama burdan istedigin kadar sorabilirsin elimden geldigince cvplarim cnm,,,kolay gelsin,,,
hollandadayim(2008-5)
- kimene
- Mezun-NL
evet baya yardimci oldu ozellikle o kisa videolar bugun pazara gittik ben yanlis bise yapmadim ama yanda iki hollandali vardi yasli kari koca gulmeye basladilar bana bakip bakip bise dedi sonra ne bilmiyorum dedimki az hollandaca biliyorum kisaca anlamadim demek istedim ama ine konusmaya dewam ettiler sonra ingilizce konusuyonmu dediler az dedim guluyolar filan sinir oldum belki onlarin sirasiydi ben one gectim baska bise aklima gelmiyo ama hala merak ediyorum ne dediler dil bilmemek kotu bugun baya kendime guvenimi kaybettim ne dediler neden anlamadim bu sinavi yapamiycam galiba diye
- sansli
- Ogretmen
sakin arkdsm kendine guvenini kaybetme aksine bu sana daha fazla hirs vermesi lazim,,,hollandalilari rahatca anlamak istiyosam bu dili cok iyi ogrenmem gerek deyip hirslanman gerek,,,sakin dusunme ben bu sinavi yapamicam diye,,,okula gitmeye devam et,,,bak ben sitede bi link yuklemistim kns ve epe icin ornek sinav var orda onlari yap ortam olarak sinavin aynisi,,,ama sakin kendine inancini guvenini kaybetme,,,kimene yazdı:evet baya yardimci oldu ozellikle o kisa videolar bugun pazara gittik ben yanlis bise yapmadim ama yanda iki hollandali vardi yasli kari koca gulmeye basladilar bana bakip bakip bise dedi sonra ne bilmiyorum dedimki az hollandaca biliyorum kisaca anlamadim demek istedim ama ine konusmaya dewam ettiler sonra ingilizce konusuyonmu dediler az dedim guluyolar filan sinir oldum belki onlarin sirasiydi ben one gectim baska bise aklima gelmiyo ama hala merak ediyorum ne dediler dil bilmemek kotu bugun baya kendime guvenimi kaybettim ne dediler neden anlamadim bu sinavi yapamiycam galiba diye
hollandadayim(2008-5)