Ik begin met mijn shool..En sonunda :)

NT2 sinavi ve Inburgeringsexamen icin Testler alistirmalar, Soru ornekleri ve Dil okullari ve Arkadaslarin Tecrubeleri

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Kullanıcı avatarı
gulnur55
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Nederland-Zoetermeer
Yabanci_Ulke: Turkiye

Ik begin met mijn shool..En sonunda :)

Mesaj gönderen gulnur55 »

Arkadaslarrr .. en sonunda okuldan (roc id college) mektup geldi ;) vrijdag 19 maart ta test icin cagirdilar :cry:
het intakegesprek en de toets duren ongeveer 2 uur ..
Simdi tecrubeli arkadaslardan rica ediyorum ne yapmaliyim ? testte bana neLer soracaklar nelerle arsi karsiya gelcem hic bir bilgim yok bana yardimci olursaniz sevinirim arkadaslar
-Sinavi kazandim=2009-04
-Vizem cikti=2009-07
-Hollandadayim=2009-07
-Oturum kartimi aldim=2009-07
-5 yillik oturum kartimi aldim.=2010-07
-Ik ben geslaagd voor mijn praktijkexamen
-ik ben geslaagd voor mijn inburgeringsexamen 6/8/2011

Kullanıcı avatarı
konyali
NT2
NT2
Turkiye_Sehir: Konya
Yabanci_Ulke: Hollanda

Re: Ik begin met mijn shool..En sonunda :)

Mesaj gönderen konyali »

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

gulnur55 yazdı:Arkadaslarrr .. en sonunda okuldan (roc id college) mektup geldi ;) vrijdag 19 maart ta test icin cagirdilar :cry:
Simdi tecrubeli arkadaslardan rica ediyorum ne yapmaliyim ? testte bana neLer soracaklar nelerle arsi karsiya gelcem hic bir bilgim yok bana yardimci olursaniz sevinirim arkadaslar
cnm cok sevindim cok sukur bekledigin guzel haber gelmis,,,gozunaydin seninde sinav maceralarin basliyo artik umarim hepsinden kolayliklarla gecersin,,,okula baslaamadan once bana test yapmadiklari icin icerigi hakkinda bi bilgim yok ama seni zorlicak bisey olmicani dusunuyorum bu okula yeni baslicak biri icin fazlasiyla bilgilisin gordugum kadariyla cnm oyuzden rahat olmani tavsiye ederim,,,donuste tecrubelerini ve yasadiklarini paylasirsan senden sonra ayni seyleri yasicak olan arkdslarimiza isik tutmus olursun,,,
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

Kullanıcı avatarı
gulnur55
Mezun-NL
Mezun-NL

-Sinavi kazandim=2009-04
-Vizem cikti=2009-07
-Hollandadayim=2009-07

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

gulnur55 yazdı: Evet canim en sonunda bekledigim en guzel haber geldi ve istedigim okuldan gelmesi benim icin cok onemliydi .. evime cok yakin bisikletle 6 dakika :P
insallah sinavlarimi sizler gibi ozelliklede senin gibi kolaylikla gecerim .. :geek: Allah hepimizin yardimcisi olsun bu konuda ..
Insallah testte cok zor olmaz bende basarili olur bir an once kontratimi imzalayip okula baslamak istiyorum .. Hayirlisi ile insallah :geek:
Insallh hayirlisi ile guzel ve ozel haberlerle test tecrubemi yazarim .. okula baslama tarihimi insallah yazarim ..
Arkadaslarimiza da bu sayede yardimci olmus oluruz.. Hersey icin tesekkur ederim sansli arkadasim..
Bu arada hangi kitaplar kullaniliyor ne oluyor onuda pek iyi bilmiyorum bu konudada umarim yardimci olursunuz.. simdiden herkeze tesekkurler .. insallah en kisa zmanada guzel haberlerle geri donecegim.
Sevgiler ;)
cok sevindim cnm yakin olmasina senin icin iyi olmus,,,,ins ins ins sende kolaylikla alirsin arkdsm sinavlari ki alacagini biliyorum bu azimle,,,senin bu gidecegin sinavda sanirim seviye belirlemek icin oyuzden korkma genelde mantik sorulari cikicagini dusunuyorum zor olmicaktir sanirim,,,rica ederim arkdsm yardimci olabiliyosam ne mutlu bana,,,bizim okulda kitap kullanilmiyodu genelde formuller kagitlar fln oyle calisiyoduk kisa situatielerin oldugu kagitlar yada fotokopiden olusan soru kitapciklari vardi ama bizim calisma sistemimiz bilgisayardaki cp adi verilen 36 konulu dersler vardi inbugeringsexamen uzerine onlari goruyoduk bilgisayardan,,,ins ins ins guzel haberlerle donersin arkdsm,,,genelde kitap kullanan okullarda duydugum kitap isimleri nieuwe buren,,,op weg,,,onderweg,,,gibi kitaplari duymustum,,,bu kitaplarin (opweg ve onderweg) icerigide genelde tgn(toets gesproken nederlands) sinavina hazirlik gibi,,,,
hollandadayim(2008-5)

Kullanıcı avatarı
gulnur55
Mezun-NL
Mezun-NL

sansli yazdı:
gulnur55 yazdı: Evet canim en sonunda bekledigim en guzel haber geldi ve istedigim okuldan gelmesi benim icin cok onemliydi .. evime cok yakin bisikletle 6 dakika :P
insallah sinavlarimi sizler gibi ozelliklede senin gibi kolaylikla gecerim .. :geek: Allah hepimizin yardimcisi olsun bu konuda ..
Insallah testte cok zor olmaz bende basarili olur bir an once kontratimi imzalayip okula baslamak istiyorum .. Hayirlisi ile insallah :geek:
Insallh hayirlisi ile guzel ve ozel haberlerle test tecrubemi yazarim .. okula baslama tarihimi insallah yazarim ..
Arkadaslarimiza da bu sayede yardimci olmus oluruz.. Hersey icin tesekkur ederim sansli arkadasim..
Bu arada hangi kitaplar kullaniliyor ne oluyor onuda pek iyi bilmiyorum bu konudada umarim yardimci olursunuz.. simdiden herkeze tesekkurler .. insallah en kisa zmanada guzel haberlerle geri donecegim.
Sevgiler ;)
cok sevindim cnm yakin olmasina senin icin iyi olmus,,,,ins ins ins sende kolaylikla alirsin arkdsm sinavlari ki alacagini biliyorum bu azimle,,,senin bu gidecegin sinavda sanirim seviye belirlemek icin oyuzden korkma genelde mantik sorulari cikicagini dusunuyorum zor olmicaktir sanirim,,,rica ederim arkdsm yardimci olabiliyosam ne mutlu bana,,,bizim okulda kitap kullanilmiyodu genelde formuller kagitlar fln oyle calisiyoduk kisa situatielerin oldugu kagitlar yada fotokopiden olusan soru kitapciklari vardi ama bizim calisma sistemimiz bilgisayardaki cp adi verilen 36 konulu dersler vardi inbugeringsexamen uzerine onlari goruyoduk bilgisayardan,,,ins ins ins guzel haberlerle donersin arkdsm,,,genelde kitap kullanan okullarda duydugum kitap isimleri nieuwe buren,,,op weg,,,onderweg,,,gibi kitaplari duymustum,,,bu kitaplarin (opweg ve onderweg) icerigide genelde tgn(toets gesproken nederlands) sinavina hazirlik gibi,,,,

Arkadasim ne kadar yazmissin Allah razi olsun tesekkur ederim.
simdi netten arastiriyorum kitaplari testin nasil birsey oldugunu ama kolaymis seviye belirlemek icinmis .. insallah bu mini testte de basaili sonuclar alirim en kiza zamanda
ik begin ermee ;) diyorum .. insallah en kisa zamanda ik leer nederlanse diyorum Allahin izniyle insallah hersey cok guzel olacak cok cok tesekkur ederim,
Sevgiler
-Sinavi kazandim=2009-04
-Vizem cikti=2009-07
-Hollandadayim=2009-07

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

gulnur55 yazdı:
sansli yazdı:
Sevgiler ;)

Arkadasim ne kadar yazmissin Allah razi olsun tesekkur ederim.
simdi netten arastiriyorum kitaplari testin nasil birsey oldugunu ama kolaymis seviye belirlemek icinmis .. insallah bu mini testte de basaili sonuclar alirim en kiza zamanda
ik begin ermee ;) diyorum .. insallah en kisa zamanda ik leer nederlanse diyorum Allahin izniyle insallah hersey cok guzel olacak cok cok tesekkur ederim,
Sevgiler

nieuwe buren icin bisey diyemem ama opweg ve onderweg kitaplarini kutuphanelerden temin edebilirsin arkdsm hatta cd leride var iclerinde dinlemen cok iyi olur,,,ne guzel heyecanin yazina yansimis rabbim bu yolda yardimcin olsun ins ins ins cnm...
hollandadayim(2008-5)

pasakurt
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: istanbul
Yabanci_Ulke: hollanda den haag

Mesaj gönderen pasakurt »

benim bugun sinavim oldu fena gecemedi icerigi ile ilgili diyebilceegim sunlar.bir kisiyle karsilikli bir odada oturuyor bay bayan olabilir bana bay cikti.sonra elinde bir kitapcik var basta esim yanimdaydi bazi sorular sordu yaklasik 10 15 dk surdu.aklima gelenler adresin ,ne zaman buraya geldin, ne yapmak istiyorsun hollandada,hollandacadan baska dil ogrenicekmisin,kendi isyerini mi kurmak yoksa baska iste mi calismak istiyorsun,gibi sorular sorular sordu bende kisa cevaplar verdim.sonra esim gitti.baska bir kitapcik verdi ondada surayi oku dedi dakika tuttu.yani biraz hizli okumak faydali sanirim.sonra tuhaf bir test verdi harfler rakamlar var buyuk kucuk bir iki tane ornek vermisler onlara gore digerlerini yapican oda sacmaydi birseyler attim.sonra bir kitapcik daha veriyor yarim saat icinde burayi doldur diyor yanilmiyorsam o harfler dedikelerimde bunlarin icindeydi.burdada bosluk doldurmaca falan vardi hatirladigim.sonra baska bir kitapcik daha verdi bunu okuttu kaset calari acip ordan sorular sordu ve bitti.ama herseye kisa cevaplar verdim.sunuda eklemek istiyorum adam test yaparken sordugu sorularin altinda verebilcegin muhtemel cevaplar var ve kapatmiyor ustunu ben isteseydim cok kopya cekerdim ama kendimi kandirmis olurdum eger senin verdigin cevap orda yoksa onuda bosluk var oraya yaziyor.sana tavsiyem eger yanina birini alabiliyorsun o ilk bolumdeki soru cevap kismini yanindakine sor oyle cevapla ve sonrakiler zaten sana kalmis simdiden kolay gelsin.4 ile 6 hafta icinde kagit gelir okulada baslarsin dedi sanirim iki uc haftada gelir bence.

ALLAH (cc) YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN

Kullanıcı avatarı
gulnur55
Mezun-NL
Mezun-NL

pasakurt yazdı:benim bugun sinavim oldu fena gecemedi icerigi ile ilgili diyebilceegim sunlar.bir kisiyle karsilikli bir odada oturuyor bay bayan olabilir bana bay cikti.sonra elinde bir kitapcik var basta esim yanimdaydi bazi sorular sordu yaklasik 10 15 dk surdu.aklima gelenler adresin ,ne zaman buraya geldin, ne yapmak istiyorsun hollandada,hollandacadan baska dil ogrenicekmisin,kendi isyerini mi kurmak yoksa baska iste mi calismak istiyorsun,gibi sorular sorular sordu bende kisa cevaplar verdim.sonra esim gitti.baska bir kitapcik verdi ondada surayi oku dedi dakika tuttu.yani biraz hizli okumak faydali sanirim.sonra tuhaf bir test verdi harfler rakamlar var buyuk kucuk bir iki tane ornek vermisler onlara gore digerlerini yapican oda sacmaydi birseyler attim.sonra bir kitapcik daha veriyor yarim saat icinde burayi doldur diyor yanilmiyorsam o harfler dedikelerimde bunlarin icindeydi.burdada bosluk doldurmaca falan vardi hatirladigim.sonra baska bir kitapcik daha verdi bunu okuttu kaset calari acip ordan sorular sordu ve bitti.ama herseye kisa cevaplar verdim.sunuda eklemek istiyorum adam test yaparken sordugu sorularin altinda verebilcegin muhtemel cevaplar var ve kapatmiyor ustunu ben isteseydim cok kopya cekerdim ama kendimi kandirmis olurdum eger senin verdigin cevap orda yoksa onuda bosluk var oraya yaziyor.sana tavsiyem eger yanina birini alabiliyorsun o ilk bolumdeki soru cevap kismini yanindakine sor oyle cevapla ve sonrakiler zaten sana kalmis simdiden kolay gelsin.4 ile 6 hafta icinde kagit gelir okulada baslarsin dedi sanirim iki uc haftada gelir bence.

ALLAH (cc) YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN

Cok cok tesekkur ediyorum arkadasim gayt guzel anlatmissin Allah razi olsun.
ben aslinda sole yapamamadan degil ama ben cok utaniyorum heyecanlaniyorum. yanlis olacak diye konusmuyorum . sorun orda aslinda ama bu hafta cok sik denemeler yapip kendimi bu konuda egitmeyi dusunuyorum. umarim her ikimizde okulumuzda cok cok basarili oluruz bir an one Allahin izniyle hayirlisi ile okulumuza baslariz .. cok cok tesekkur ederim arkadasim sana
sevgiler
-Sinavi kazandim=2009-04
-Vizem cikti=2009-07
-Hollandadayim=2009-07

zeyna
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: ankara
Yabanci_Ulke: Belgium

Mesaj gönderen zeyna »

gulnur55 yazdı:Arkadaslarrr .. en sonunda okuldan (roc id college) mektup geldi ;) vrijdag 19 maart ta test icin cagirdilar :cry:
canim cok sevindim senin adina cok bekledin nihayet istedigin oldu.yakin olmasida sevindirici.bende kayit yaptircam okula insallah cok beklemem.eve yurume mesafesiyle 2 dakikalik bi okul var insallah orayi verirler.
12 ekim 2009 iks'ye evraklarımı teslim ettim.
12 ocak 2010 vizem cikti...

“NT 2 & Inburgeringsexamen Sinavlari ve Dil Okullari..!” sayfasına dön