ozl yazdı:gecmis olsun arkadasim. bu arada baslikta ''vizem iptal olmus'' derken oncelikle vize verildi sonra ipal edildi gibi anlasiliyor fakat yazinin icerigini okuyunca direk vize talebine ret geldigini anladim.
bende ret aldim arkadaslarin dedigi gibi, cok muallakta kaldik yani karara itiraz mi etsek yoksa yeniden mi basvursak diye biraz daha zaman kaybi olcakti ama solvite durumumuzu ayrintili bir sekilde anlattik onlarda ilgili kisilere durumumuzu iletceklerini soylediler. ve onlarda bizden gerekli evraklari istediler. iste ben galiba bu yolda olmuycak fln diye dusunurken 3 hafta sonra pasaportumun fotokopisini istediler. bi iki gune kalmadi ki ret kararinin degistirildigini haber ettiler.
solvitle sadece email ve telefonla iletisim kurduk hic bir sekilde bu evraklari posta ile gondermedik bile. ayrica cok ilgililer Allah onlardan razi olsun. konsolosluktan once solvit haber verdi kararin degistigini. ayrica ben belcikaya geldikten 4-5 ay sonra tekrar telefon actilar esime herseyin yolunda olup olmadigini ogrenmek icin.
ama oncelikle ret kararinin nedeninide bilmek onemli.
arkadasım sen sanslıymıssın ne guzel vızenı almıssın.Ben red aldıgımda yanlıs bısey yapmaktan cok korktum ıkılemde kaldım sonra en bastan basladık bakalım hayat bıze neler gosterecek Allah utandırmasın herkesı sevdıgıne kavustursun...
Arkadasim yanlis bir sey yapmak degil bu yanlisi dogrusu olmaz bu isin uzun yolu kisa yolu vardir. muracat edebilmek icin sartlarin olusmasini beklemek icin 5 ay, muracattan sonrada vize karari icinde 5 ay bekleyip ve sonunda ret almis biri olarak 1 gun kaybinin bile ne kadar anlam ifade ettigini burada bekleyenler kadar bilen bilen biriyim. biz hollandadan gectik bekcikaya ve her sey gec olsun fakat guc olmasin dusuncesindeydik. daha once anlatmistim belcika yolunu kullanmadan sinavsiz olarak hollandaya muracat etme sansim vardi kanunen( bunuda solvite sormustuk), fakat biz oyalayacaklarini ugrastircaklarini bildigimiz icin bu yolu secmedik ama bu sekilde de bayagi ugrasmis olduk. iste hersey nasip kismet isi ugrascagimiz varmis. sonuc olarak solvite basvururken ne kadar surede sonuclanacagini ve hatta vizemizi alip alamayacagimizi bilmeyerek basvurduk.
itiraz etmek aklimizdan gecti avukatlara gazete yazarlarligi yapan avukatlarla gorustuk boyle bu hakkimiz oldugunu ama onunda ne zaman ve nasil sonuclanacagi belli olmadigi icin uzak durduk. ayrica ret kararini haksiz bir sekilde veren kisi ( minareyi calan kilifini hazirlar misali ) bahansinide coktan uydurmustur dusuncesindeydik. solvit durumu duzeltemezse ki boyleside soz konusuydu yeniden vize icin muracat etcektik.
lafin ozu benim onumde ornek yokken bir bilinmezin icinde bu karari aldik ve basarili olduk. siz acisindan da bakildiginda size cesaret verecek bir onek var.
onemli olan tilki gibi olmak nerde ne var didik gidik edin okuyun ogrenin haklarinizi. sonra sizin icin en dogru karari vermek zaten daha kolay olacaktir. yok yine mi olmadi o zaman kader diyeceksin herseyde vardir bi hayr diyeceksin isyan etmeyeceksin.
2009 Ocak :Basvuru
2009 Mayis :Ret
2009 Mayis :Solvit sikayet
2009 Haziran :Vize
2009 Temmuz :Belcika'ya gelis
2010 Ocak :5 Yillik oturum
2011 subat :Hollanda belediyeye kayit
2011 mart :Ind'ye basvuru
s.a arkadaslar gercekten tavsıyelerınız ve destegınız ıcın hepınız cok cok sagolun bız burada gercekten gurbetcı toplulugu olarak bı aıle olmusuz gercekten cok hos tekrar tesekkurler hepınıze suan neden red oldugunu bılmıorum ama 1 2 gune kalmaz pasaportum elımde olur ve bende sıze tekrar kosarım bılıorum cunku burada karsılıksız yardım var:P
red oldugunu duydugumda kalbım durdu sankı bı an yakında orada olmayı dusunurken hayal kırıklıgı ama allahın taktırı bız acız bı kuluz sonucta yapacak bırsey yok
solvıt hakkında bıraz daha bılgı verırmısın benım mı aramam gerekır yoksa esımın ıslerın nereden nasıl yuruyecegını bılmıorum afalladım gercekten haberlerı yazarım OZL arkadasım bana bu konuda yardımcı olursan daha da cook sevınırım sımdıden cok sagol herkese iii gunler umarım herkes hakkındaa hayırlı olan herseye kavusur ıns dogru zamnda AMINNN
29 haziran 2010 vizem cikti
18 eylul 2010 1.ci dugun oldu:)
21 eylul 2010 belcikadayim...
26 eylul 2010 2.ci dugun:):);)
05 ekim 2010 dil okuluna basladim...
10.10.2010 dogum gunum:P...
ozl yazdı:gecmis olsun arkadasim. bu arada baslikta ''vizem iptal olmus'' derken oncelikle vize verildi sonra ipal edildi gibi anlasiliyor fakat yazinin icerigini okuyunca direk vize talebine ret geldigini anladim.
bende ret aldim arkadaslarin dedigi gibi, cok muallakta kaldik yani karara itiraz mi etsek yoksa yeniden mi basvursak diye biraz daha zaman kaybi olcakti ama solvite durumumuzu ayrintili bir sekilde anlattik onlarda ilgili kisilere durumumuzu iletceklerini soylediler. ve onlarda bizden gerekli evraklari istediler. iste ben galiba bu yolda olmuycak fln diye dusunurken 3 hafta sonra pasaportumun fotokopisini istediler. bi iki gune kalmadi ki ret kararinin degistirildigini haber ettiler.
solvitle sadece email ve telefonla iletisim kurduk hic bir sekilde bu evraklari posta ile gondermedik bile. ayrica cok ilgililer Allah onlardan razi olsun. konsolosluktan once solvit haber verdi kararin degistigini. ayrica ben belcikaya geldikten 4-5 ay sonra tekrar telefon actilar esime herseyin yolunda olup olmadigini ogrenmek icin.
ama oncelikle ret kararinin nedeninide bilmek onemli.
arkadasım sen sanslıymıssın ne guzel vızenı almıssın.Ben red aldıgımda yanlıs bısey yapmaktan cok korktum ıkılemde kaldım sonra en bastan basladık bakalım hayat bıze neler gosterecek Allah utandırmasın herkesı sevdıgıne kavustursun...
Arkadasim yanlis bir sey yapmak degil bu yanlisi dogrusu olmaz bu isin uzun yolu kisa yolu vardir. muracat edebilmek icin sartlarin olusmasini beklemek icin 5 ay, muracattan sonrada vize karari icinde 5 ay bekleyip ve sonunda ret almis biri olarak 1 gun kaybinin bile ne kadar anlam ifade ettigini burada bekleyenler kadar bilen bilen biriyim. biz hollandadan gectik bekcikaya ve her sey gec olsun fakat guc olmasin dusuncesindeydik. daha once anlatmistim belcika yolunu kullanmadan sinavsiz olarak hollandaya muracat etme sansim vardi kanunen( bunuda solvite sormustuk), fakat biz oyalayacaklarini ugrastircaklarini bildigimiz icin bu yolu secmedik ama bu sekilde de bayagi ugrasmis olduk. iste hersey nasip kismet isi ugrascagimiz varmis. sonuc olarak solvite basvururken ne kadar surede sonuclanacagini ve hatta vizemizi alip alamayacagimizi bilmeyerek basvurduk.
itiraz etmek aklimizdan gecti avukatlara gazete yazarlarligi yapan avukatlarla gorustuk boyle bu hakkimiz oldugunu ama onunda ne zaman ve nasil sonuclanacagi belli olmadigi icin uzak durduk. ayrica ret kararini haksiz bir sekilde veren kisi ( minareyi calan kilifini hazirlar misali ) bahansinide coktan uydurmustur dusuncesindeydik. solvit durumu duzeltemezse ki boyleside soz konusuydu yeniden vize icin muracat etcektik.
lafin ozu benim onumde ornek yokken bir bilinmezin icinde bu karari aldik ve basarili olduk. siz acisindan da bakildiginda size cesaret verecek bir onek var.
onemli olan tilki gibi olmak nerde ne var didik gidik edin okuyun ogrenin haklarinizi. sonra sizin icin en dogru karari vermek zaten daha kolay olacaktir. yok yine mi olmadi o zaman kader diyeceksin herseyde vardir bi hayr diyeceksin isyan etmeyeceksin.[/quo haklısınız herkese bı ornek aslında sızın yasadıklarınız ıste oylarlar fln dedıler bıze en az 9 ay fln denıldı ıste yenıden absvurmak daha mantıklı dıe dusunduk öle oldu bakalım ne olacak hayırlısı
Rüzgar ne kadar sert eserse essın,kayadan goturecegı sadece tozdur!!!
yardımın ıcın sagol da sen hala beklemedesın yanı dımı yalnıs anlamıyorum ve bana sımdı ne yapmamı onerırsın acaba bugun yarın pasaportum elımde olur galıba hemn tekrar basvuru yapabılıyorum aynı evrakları ve eksıklerını tamalayıp teslım etsem olur mu ve aynı evrakların olması sakıncalı olur mu tarıhler falan ıste bu konuda bılgınız varsa yardımcı olun tekrar bu evrakları almk cok ugrastırıyor cunku
BEKLIYORUMM ...
29 haziran 2010 vizem cikti
18 eylul 2010 1.ci dugun oldu:)
21 eylul 2010 belcikadayim...
26 eylul 2010 2.ci dugun:):);)
05 ekim 2010 dil okuluna basladim...
10.10.2010 dogum gunum:P...
Sana evraklarini geri veermiceklerki ayni evraklarla basvurasin.
Herseyi yeniden yeni tarihli vereceksin.
Ama sen biraz dusun,bir kere karari gor,sebep neymis ona gore davran.