inburgering egitimini normaldn kisa zamanda tamamlayan varmi

NT2 sinavi ve Inburgeringsexamen icin Testler alistirmalar, Soru ornekleri ve Dil okullari ve Arkadaslarin Tecrubeleri

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Kullanıcı avatarı
acer
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: yozgat cayiralan
Yabanci_Ulke: hollanda rotterdam

Re: inburgering egitimini normaldn kisa zamanda tamamlayan varmi

Mesaj gönderen acer »

sanslicim benimde moralim bozuk okulum bitti zaten basima gelenleri biliyorsun bosa gitmis onca zamanim simdi yeni okul bekliyorum beni sinav yaptilar ve bu grup senden cok geride bu gruba uygun degilsin sana iyi bir grup verelim dediler mektup yollayacaz dediler fakat onumuzdeki okullarin acilma zamanina kadar bostayim ve en kotusu bir sene okul vermeye bilirlermis canim sikiliyor bir sene bosa gitti simdide ikinci sene ziyan olacak bende cok heveslenmistim en kisa zamanda sinavlari bitirmek icin fakat okula ilk basladm gunden beri bir adim ileriye gidemedim ve hayallerim suya dustu gercekten biri bakip guldumu insanin zoruna gidiyor yada cvp verirken kelimeyi yanlis soyleyince offfffffffffff
guzel rabbim yardimcimiz olsun ins ins ins
UYUM SINAVINA 10/10/2007 GIRDIM
NL 17/08/2008 GELDIM
okula baslidim
ikinci oturuma basvurdum 02/06/2009
bes yıllık oturumum geldı 10 07 2009

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

bak cnm sana nacizane bisey tavsiye edicem sakin evde oturup mondriaanin yada hangi okul varsa rotterdamda onlarin cagirmasini 1 sene bekleme,,,gonullu hollandaca ders veren yerler var buurthuislerde,,,yada yabanci kadinlara hollandaca ders veren kurumlar var oraya git bazilari(geneli) ucretsiz yada cok cuzi bi ucretle ders veriyolar hollandaca konusur yazar hollandacani kendin gelistirirsin ve okul seni cagirdiginda dersleri hemen kavrayarak mesela sana 10 aymi 12 aymi vericekler sen 4-5 ayda bilemedin 6 ayda girersin verirsin sinavlarini kurtulursun ama evde oturup bekleme,,,bak ben niveau 3 e basvurdum eger adam sen moet eylulu beklicen deseydi bende oralara gidip yazilcaktim sirf konusucak ortamim olsun surekli hollandaca konusayim die,,,ama nisanda buyuk ihtimal baslarsin dedikleri icin simdilik elim kolum bagli,,,tahmin edebiliyorum gercekten insan birisi kendisine gulunce cok bozuluyo cok uzuluyo benim basima gelmedi simdiye kadar allaha sukur(ins ins ins da gelmez) ama benim yanimda bicok arkdsmn basina geldi,,,ben simdi biraz acilmaya calisiorum gecen markette benim onume bi kadin gecmeye calisti kadina kizdim ben sirada bekliyorum die (hollandaca) kadin geri cekilmek zorunda kaldi bisey diyemedi esim dio bana deseydin sorardim ben o kadina sana niye ters davraniyomus die dedi bende dedim ben kendim cvbini verdim bozuldu geri cekildi deidm guluyo,,,sakin cekinme utanma guluyolarmi sende deki bu benim icin yeni bi dil deniyorum konusmaya calisiyorum fln de onlar bozulup susuyolar ...ama sakin kendine olan guvenini kaybetme cnm lutfen,,,yanlis soyle hic bisey olmas bak ben A2 aldim ama bu yeterlimi deil haaala bazen kelimeleri yanlis kullaniyorum sonra diorumki pardon boyle demek istedim diye duzeltiyorum yada bisey demek istiyorum ama hangi kelimeyi secmem gerek bilmiyorum 1 dk diyorum ozaman karsidaki insan natuurlijk dio beklio senin konusmani (yani bana denk gelenler boyleydi bilmiyorum) zaten beni dinleyemeyecek kadar sabirsizsa ceksin gitsin bosver,,,bazen bak haala oglenleri okula gittigimde bos bulunup goedemorgen diyip geciyorum hocalairn yanindan sonra farkediorumya geri gidip diyorumki sorry ik bedoel goedemiddag want het is om 13;00 uur diorum mesela onlarda gulumseyip farkedip duzeltmen bile guzel onemli deil anladim ben zaten dio gulusuoruz geciyoruz mesela,,,surekli guleryuzlu olun konusurken yanlis yapicam die surat asarak konusursaniz agresif oldugunuzu dusunup onlarda agresiflesiolar,,,bak benim okulda bitane hocam var gecen seneden kadin benden bahsederken kizi gibi bahsediyo cok iyi biogrenci guveniyorum dio beni baskasina anlatirken mesela biseyi odunc almam gerekiyo okuldan kitap materyal fln ama kontratim olmadigindan alamiyorum hoca dio ben kefilim verebilirsiniz alabiliyorum niye biliyomusun sherzaman ben gider o kadinla sohbet ederim sorular sorarim hatta onun bile benden(bilgisayar hakkinda) yada turk kadinlara tercume (basis seviyede hollandacayi) etmem icin yardim ister oyle yani demek istedigim herkesle kontak kurmaya calis surekli cabaladigini goster insanlara ozaman onlar gorurseki sen gercekten cabaliyosun gercekten yardimci oluyolar ozaman,,,bak ben bikeresinde okula gittigimde 2 hocayi konusurken gordum tesadufen yanlarindan geciodum biride benim eski hocamdi aralarinda kmden bahsediylarmis biliyomusun BENDEN :lol: sonra beni gorunce yanina cagirdi anlatti bende bu hocaya senden bahsediyodum bi ogrencimiz var kontrati bittigi halde hergun gelip bilgisayarda calisio cok azimli guleryuzlu bi kiz baya guzelde gidio calisiyo degisik siteler buluyo fln polis olmak istiyo ayni zamanda dedim fln dedi obur hoca boyle cok guzel iyi yapiosun devam et bu sekil dedi polis olmak istiyomussun ne guzel hos fln dedi benimde hosuma giitti hollandalilarin arkmdan boyle guzel konusmalari,,,sende surekli dene konusmaya calis surekli yanlis olsun onlar yardimci olup duzeltirler zaten,,,bazen bende cumleyi kurarken yanlis soyluyorum hoca duzeltiyo bende tekrar ediorum oyle oyle insan ogreniyo ve ama varya onu bunu bilmemde yazarak calismakdan daha iyi ogrenilicegini sanmiyorum ben,,,gorsel kavram herzaman beyne daha iyi etki ediyo yazdigin seyi gozun gorurse beyin daha cabuk kavriyo,,,su kurs hakkinda dediklerimi dusun bi cnm,,,ammaa uzun yazdim kusura bakma cnm yaa gece gece cenem dustu yine,,,
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

Kullanıcı avatarı
acer
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen acer »

canim tavsiyen icin tesekkur ederim arastiriyim oyle bir yer bulursam tabiki giderim evde durupta ne yapacam dili ogrenmem onemli ve oncelikli benim ogretmenimde beni ovguyle bahsederdi diger arkadaslara onlar benden once baslamislar ama ilerleyememisler bakin semiha cok kalin kitaplarla calisiyor bilmed konulari cumle kurmalari arastirip ayri defter tutuyor sizden onede gidiyor cabaliyor ama size gore ilerledimizden pek yardimimiz olmuyor derdi bugun oglumu krese goturuyordum karsilastik bana ne yatimi okul icin brif gelip gelmedini sordu bes dk konustuk jammer jammer bir sene bosa bekliyecen diye uzuldu basari diledi zaten kendi cok merakli bir gretmendi hollandali erkek ogretmenimiz sonra hollandali bayan ogretmen geldi ilk gun benim okumamin guzel oldunu soyledi diger derslerde dediki iyi dinleyin arkadasiniz hollanda aksaninda ve cok hizli okuyor bizden bir farki yok dedi her ders ilk bana okuttururdu birgun kantordan bir bayan geldi sinav yapmak icin bayan ogretmenimiz ilk beni soyledi beni aldi baska sinifa goturdu ilk sorular sordu cvp verdim heycan yapmadim duzgun cvplar verdim hosuna gitti dediki ne zaman okula geldin dedi su tarihte basladim dedim cok iyi dedi sonra uc sayfa kelime cumle karisik okuttu bir dakka verdi 30 sn gelmeden bitirdim goed snel lezen dedi sinav bitti bes dk surmedi sonra bana senin grubunu degistiriyorum dedi sinifa gidebilirsin dedi diger arkadaslari aldi 15 dk once gelen olmadi benim arkadasa geldi sira oda hollanda pasaportu var okumasi yazmasida guzel evde durmamak icin gidiyordu ona semihanin ve senin grubunu degistirecez ikinizde ondesiniz demis fakat arkadas birakti kucuk cocugu oldu icin ben kaldim bakalim hayirlisi bos durmam evde olsam bile ama okul daha iyi konusma yonunden hayirisi canim benimde cenem dustu cok ck teskkurler tavsiyen icin bir ara camide verildini duymustum eger varsa ordan baslayim arastirmaya ins ins ins hakkimda hayirlisi ne ise o olsun
NL 17/08/2008 GELDIM
okula baslidim

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

cok sevindim cnm senin adina ,,,insan boyle seyler dduydugunda mutlu oluyo demi? sende bu duzenini bozma bu sekil devam ,,,bence cocuk engel olmamali bak benim 2 tane arkdsm var okulda birinin cocugu 14 aylik birininki 1,5 yasinda ikiside okula geliyolar zaten haftada 2-3 gun 2-3 saat okullar genelde,,, haa dahada kucukse ona bisey diyemem uslu duruyosa sinifda yanina goturebilir zaten kucukse surekli uyuyodur,,,sende mumkun oldugunca hollandali hocalarin ders verdigi yerleri arastir cnm cunku aksanda cok onemli hollandalinin agzindan kelimeleri duymakla turk hocalarin verdigi aksan farkli olabiliyo,,,umarim en kisa zamanda okuldan cvp gelir cnm,,,
hollandadayim(2008-5)

Kullanıcı avatarı
acer
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen acer »

evet cok mutlu ediyor benim oglum 6aprilde 3 yasina girecek krese gidiyor yuklu yk canim arkadasimin cocugu kucuk bu okulun avantaji oglumla ayni okuldaydik kolay oluyordu belki ins ayni okulda baska bir kurs acilir evime bes dk okul yakin hemde oglumla birlikte gidip geliriz yine ama okul cikana kadar bos durmam hic olmassa hollandali arkadasim var hemsire turkcede biliyor ona belli bir ucret karsilinda drs alirim hayirlisi bakalim destegin icin saol canim
NL 17/08/2008 GELDIM
okula baslidim

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

bu senin icin cok ama cok iyi bi firsat kesinlikle arkdsni kafaya al ondan cok rahat ogrenebilirsin,,,,
hollandadayim(2008-5)

Kullanıcı avatarı
kimene
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: istanbul-izmir
Yabanci_Ulke: Rotterdam

Mesaj gönderen kimene »

mrb arkadaslar bugun wdka hbo okulunun open dag ina gittim bilgi almaya esimin ablasiyla birlikte o yardimci oldu iste ben 2 aydir inburgering de oldugumu ama september da yeni basliycak doneme ic mimari bolumune girip giremiycemi sordum ve sartlarini dil konusunu fazla sorun yapmiyolarmis fakat inburgeringi gecip oyle gelmelisin dediler en azindan yani nt2 seviyesinde ama yinede ben basvuru yapicam bu hafta beni konusmaya cagircaklar cizimlerimi ve dizaynlarimi goturcekmisim onlara bakip benle konusup bi karar vericekler en azindan imkansiz degilmis onu anladim kendi adima cizimlerime guveniyorum en kotu ihtimalle bu yil acele etme yeterli degilsin obur yil hollandacan daha iyi olursa garanti girersin cevabi alsam en azindan cizimlerimin degerlendirmesini bilsem yine yeterli ama simdi hazirana kadar iice kasmaliyim kendimi bugun sinava calismak icin kutuphaneden iki kitap aldim yardim edecegini saniyorum oefeningler var baya hadi hayirlisi
28 temmuz 2009 Hollandaya geldim
3 ayda Oturum kartim cikti
14 aralik 2009 dil okuluna yazildim okula yazildim
2 april 2011 inburgering kursu bitti

“NT 2 & Inburgeringsexamen Sinavlari ve Dil Okullari..!” sayfasına dön