belcıka aile birleşimi

Eger Belcikaya gelecekseniz. Kendinizi burada tanitabilir. Durumunuz hakkinda bilgi verebilirsiniz.

Moderatörler: sansli, unknown

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
maxima
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: istanbul
Yabanci_Ulke: belçika

Re: belcıka aile birleşimi

Mesaj gönderen maxima »

zeyna
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: ankara
Yabanci_Ulke: Belgium

Mesaj gönderen zeyna »

12 ekim 2009 iks'ye evraklarımı teslim ettim.
12 ocak 2010 vizem cikti...

edoxia
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir:
Yabanci_Ulke: Belcika-Liege

Mesaj gönderen edoxia »

Sevgili Zeyna

Ben bir haftadir Belcikadayim.Evlilikyapip geldim,esim Belcikali <Turk degil> pasaportuma ulkeye girisinizi ,mutakip 8 gun icinde belediyeye kayit olun yaziyordu oldum,eve polis gelecegi soylendi <daha gelmedi>onada tamam.Fakat forumda okudugum ve anlamadigim bu uyum sinavi nedir?Dil kursuna gitme zorunlulugu nedir?Bu uyumsinavi denen sey sadece hollanda icinmi gecerlidir,Esim ASBL diye bi yer buldu Kurs <Liege St Marguerite> taraflarinda ama hoca afrikali ve anlasilmiyor ne dedigi bile.Kisaca Buradayim ve ne yapmaliyim lutfen bi fikir ver,
Tesekkur eder basarilar dilerim...
Er o dur ki dünyada koya bir eser,Esersiz kisinin yerinde yeller eser...

maxima
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen maxima »

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

maxima iletilerini okuyorum ve inan cok uzuluyorum ins ins ins en kisa zamanda vizen ccikti haberini alirsin arkdsm,,,
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

maxima
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen maxima »

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

duaciniz arkdsm,,,kul sksmayinca hizir yetismezmis sende tahmin ediyorum suan cok skntidasin rabbim biran once ins ins ins yuzunu guldurur arkdsm,,,,
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

maxima
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen maxima »

maxima
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen maxima »

zeyna
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: ankara
Yabanci_Ulke: Belgium

Mesaj gönderen zeyna »

edoxia yazdı:Sevgili Zeyna

Ben bir haftadir Belcikadayim.Evlilikyapip geldim,esim Belcikali <Turk degil> pasaportuma ulkeye girisinizi ,mutakip 8 gun icinde belediyeye kayit olun yaziyordu oldum,eve polis gelecegi soylendi <daha gelmedi>onada tamam.Fakat forumda okudugum ve anlamadigim bu uyum sinavi nedir?Dil kursuna gitme zorunlulugu nedir?Bu uyumsinavi denen sey sadece hollanda icinmi gecerlidir,Esim ASBL diye bi yer buldu Kurs <Liege St Marguerite> taraflarinda ama hoca afrikali ve anlasilmiyor ne dedigi bile.Kisaca Buradayim ve ne yapmaliyim lutfen bi fikir ver,
Tesekkur eder basarilar dilerim...
bendede aynisi yaziyordu arkadasim.geldigim gunun ertesi gunu basvuruda bulunduk belediyeye.1 hafta sonra polis gelecegi soylendi.yanliz polis soylenen saatten 1 saat once geldi.buna dikkat edin.saat veriyolar ama daha once geliyolar.polis onayladi suan kayinvalidemin evinde oturuyo gozuktugumuz icin onun ve benim imzami aldi 1 hafta sonra belediyede randevumuz oldugunu soyledi ve gitti.odamiza bile bakmadi.burdaki bazi kisilerin yatak odalarina dolaplarina kadar bakiyolarmis.o evde gercekten yasayip yasamadigimi anlamak icin.burda bi komsuya oyle yapmislar damatlarini getirdiklei zaman.yada ev ile ilgili sorular soruyolarmis.polisin insafina bagli yani.belediyeye gittim randevu gunu polis kontrolune baktilar 1 aylik gecici bi kagit verdiler bana.1 ay sonra oturumumun gelecegini soyleyip oturum gelinceye kadar bu kagidin benim kimligim oldugunu belirttiler.uyum kursuna gelince benim otuurumum henuz gelmedi yaklasik 10 gun sonra elimde olur diye umut ediyorum.ama o verdikleri gecici kimlikle okul icin basvuruya gittim.evlilik yoluylami geldigimi esimin turk vatandasimi ab vatandasimi oldugunu sordular.ab vatandasi esim.oyle soyleyince zorunlu olarak okula gitmem gerektigini ve ayrica ayriyetten uyum kursu varmis.oturumu alinca tekrar kayit icin gittigim yere gitmemi soylediler.uyum kursu icin.bu uyum kursunda belcikayi tanitiyolarmis.yasal haklarimizi ogretiyolarmis.bu kursa da katilmak zorundaymisim.26 nisanda okula basliycam.diger bolumdede yazmistim gerci sana.polis gelip oturum yerine gecen kimligi alir almaz okula muraacat et.nisan donemine yetisirsin belki.ama esinin buldugu kurs ile ilgili bi fikrim yok.ben okula gidecegimizi biliyorum.ve bahsettigim uyum kursuna.onun disinda bi bilgim yok.yinede biseyler duyarsam mutlaka bilgilendiririm seni merak etme
12 ekim 2009 iks'ye evraklarımı teslim ettim.
12 ocak 2010 vizem cikti...

“Belcikaya Gelenler ( Sohbet )” sayfasına dön