ben nasil basaricam (yardim edin nolur..)

Uyum sinavi belediye sinavini kazandikdan sonra yapilmasi gerekenler.. Vize islemleri

Moderatörler: sansli, xmultecix

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
gül güzeli
Mezun-NL
Mezun-NL

ben nasil basaricam (yardim edin nolur..)

Mesaj gönderen gül güzeli »

ya arkadaslarim benim cok buyuk bi sorunum var okula basladim 3 hafta oldu haftada 3 gun gidiyorum amaa ben bi turlu kendimi adapte edemiyorum ders calisamiyorum.nasi olcak bilmem okul tamam guzel gidiyo dersteyken anliyorum ama eve geldigim zaman bi turlu ders calismak istemiyorum..bian once ogrenmek istiyorum ama nedense evde ders calisamiyorum ..cok yogun kosusturmali bi hayatim var gun icinde surekli hareket halindeyim islerimi bitiripte bos kaldigim zamanlardada canim ders calismak istemiyo...gunduz 11 gibi kalkiyorum gece 5 yada gun doganca yatabiliyorum turkiyedeki butun dengemi kaybettim yani anliycaginiz ayarlarim bozuldu :D bennasi ve ne zamanlari ders calisiyim bide nasi daha cok verimli olabilirim? yaa nolur biri yardim etsin sihirli bi deynekde yokki alip bilgileri beynime yerlestirsem oooffff...gittikce daha cok daraliyorum hee...

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Re: ben nasil basaricam (yardim edin nolur..)

Mesaj gönderen sansli »

gul guzeli senin yasadigin seyleri bende yasadim uykusuzluk v.s ama simdi geceleri cok erken yatamasamda bi duzen oturttum sayilir...sana yarin uzun uuzun yazmaya calisicam,,,eger gercekten bu dili cabuk ogrenmek istiyorum diyosan bunu basarabilirsin ders calismak istememe sebebin acik ortada ,,,gun icinde cok kosturdugun icin oturmaya firsat buldugundaki yorgunlugundan kaynaklaniyo...tam olarak bilmiyorum inburgeringdemisin yoksa niveauverhogingmi ona gore daha detayli konusabilirim...
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

Kullanıcı avatarı
xmultecix
NT3
NT3
Turkiye_Sehir: Turkiye
Yabanci_Ulke: Hollanda

Mesaj gönderen xmultecix »

Geluk
Site Admin
Site Admin
Turkiye_Sehir: yozgat-kayseri-tekirdag-trabzon
Yabanci_Ulke: hollanda-breda

Mesaj gönderen Geluk »

bence indir dersleri mp3 olarak, tak kulakliklari, hem dinle hem yap isini :)

kolay gele

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

slm gulguzeli kusura bakma yarin yazicam dedim ama okadar yogunumki yazamadim kusura bakma arkdsm,,,simdi once uykusuzlugun icin sana tavsiyem yani ben bu sekil yaaparak uyuma saatimi once 2 ye simdide 1.5 a kadar dusurdum eskiden bende sabah 4 lere 5 lere kadar otururdum,,,gece nekadar gec yatarsan yat ama sabah erken kalk ilk baslarda iskence gibi olucak ama zamanla sabahlari erken kalktigin icin geceleri 4-5 e kadar dayanamicaksin oyle oyle duzeltebilirsin uyku duzenini...dil ogrenmeye gelince geluk ablamizin dedigi gibi mp3 olarak tak kulagina evin icnde dolanirken disardayken surekli dinle o zevkli olmuyo dersen degisik testler coz hollandaca oefeningler yap...kendi kendine surekli (kafanin icinde dusunerek)cumle kurmaya calis surekli hollandaca dusunmeye cabala...birine bisey anlaticaksin mesela onu gordugunde diyelimki,,,dusun hollandaca olarak cumleleri kafanda kur duzenle gozunde canlandir bi zaman sonra zevkli hale gelmeeye basladigini goruceksin...
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

ferhat
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: ankara
Yabanci_Ulke: belçika

Mesaj gönderen ferhat »

arkadasım hepımızde aynı dert var merak etme.bende gelelı bır sene oldu.eylulde okula basladım ve mayısta bıttı.senın gıbı okulda herseyı anlıyorum testlerı felan yapıyorum ama eve gelıp ders calısmak ıstemıyorum.senın gıbı hemen ogrenmek ıstıyorum.sunu unutma.benım gozlemledıgım kadarıyla gunde en az 1 2 cumle ezberleyıp sureklı hollanda kanalları ızleyıp ve sureklı evde zorlada olsa hollandaca konusmamız gerekıyor.ve zamanla olucak.suan zor zamanlarımız ama gun gelıcek bu gunlerımıze hatırlayıp gulucez.ben esım de hollandacası cok yok cunkı 5 yıl olmus gelelı.ama ben kendımı ıdare edıcek kadr ogrendım.gementeye vdab polıtıe ye carsısına felan gıdıp derdımı anlatıcak kadar ogrendıgıme ınanıyorum.azmını kaybetme olucak super nederland praten yapıcaz hehhhe

gül güzeli
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen gül güzeli »

wallaa sagolun arkadaslarim dediklerinizi yapcam allahin izniyle ferhat kardesim benim esim super biliyo hollandaca cocuklutan yetisme burda sanslinin dediklerini harfiyen yapiyorum beynimde sureeeekkli olarak neyi nasi soylerim nasi cumle halinde konusurum diye planliyorum cogunu hayatada geciriyorum ilk geldigim gunlerde evin icinde konusulmasi beni rahatsiz ediyodu ama simdi ben kendim istiyorum yabanci konusmalarini anliyorum dediklerini fakat cevaplayamiyorum bakalim allah hepnizden razi olsun sagolun sanslicim bende erken yatmayi cok istiyorum gulum butun dengem bozuldu vala ama keyfimden deil mecburiyetten esim gelene kadar bekliyorum cunku bende tek basina yatamama korkusu var bi turlu yanliz yatmaya alisamiyorum buda beni kotu etkiliyo sabahlari uyuyorum m gece uykus gibi olmuyo tabiki...neyse allah yardim eder insallaah daha yeni basladim okula hayirlisiyla ogrenirim demii yyaa kismeet ....allah herkesin gonlune gore versin

“Hollandaya Vize Basvurusu ( mvv )” sayfasına dön