Aile Birlesimi Evrak ( Konu Duzeltilmistir )

Belcikadan vize basvurusu nasil yapilir. Belcikadan Hollandaya gecis nasil hangi sartlarda yapilir. Belcika uyum sinavi

Moderatörler: sansli, unknown

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: TURKIYE - Manisa
Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen

Re: Aile Birlesimi Evrak ( Konu Duzeltilmistir )

Mesaj gönderen nevilen »

zeyna yazdı:arkadaslar bugun diplamami aldim.cok iyi bi dereceyle bitirdim Allah a sukur :)
bu dili iyice ogrenmek icin devam etmek istiyorum zorunlu olmadigi halde.eylul de baslayacak okula kaydimi yaptirdim hemen.Allah tan bir mani olmadigi taktirde 2 eylulde yeniden okullu olcam :)
Zeyna bu Kurslar ( yada okullar ) ucretli mi ? Sen devam etmek istiyorum diyorsun , bu cok faydali fakat maddi kulfeti ne kadar ? Merak ettimde .

Selam .

zeyna
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: ankara
Yabanci_Ulke: Belgium

Mesaj gönderen zeyna »

nevilen yazdı:
zeyna yazdı:arkadaslar bugun diplamami aldim.cok iyi bi dereceyle bitirdim Allah a sukur :)
bu dili iyice ogrenmek icin devam etmek istiyorum zorunlu olmadigi halde.eylul de baslayacak okula kaydimi yaptirdim hemen.Allah tan bir mani olmadigi taktirde 2 eylulde yeniden okullu olcam :)
Zeyna bu Kurslar ( yada okullar ) ucretli mi ? Sen devam etmek istiyorum diyorsun , bu cok faydali fakat maddi kulfeti ne kadar ? Merak ettimde .

Selam .
buraya gelen herkesin gitmesi gereken 1.1 dil kursu ve yasal haklarimizi ogrenmemizi saglayan turkce belcika uyum kursu var.bu belcika uyum kursu icin basvuruda bulunulan yer basvuran kisileri okula yonlendiriyo.ben okula kaydimi yaptirdim fakat uyum kursuna gec kaldim.o nedenle okula 85 euro para verdim kayitta.(60 i okul kaydi icin;25 i kitap icin).daha sonra uyum kursu icinde kaydimi yaptirdim ve okula odedigim 60 euroyu geri aldim.yanlizca kitap parasi odemis oldum.bugun kayitta da para odemedim.yanlizca kitap parasi alirlar okul acilinca.nevilen burasi ozel kurs deil.devletin seni yonlendirmis oldugu bildigin okul.o nedenle para odemiyosun.
12 ekim 2009 iks'ye evraklarımı teslim ettim.
12 ocak 2010 vizem cikti...

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

zeyna yazdı: iyi yapmissin canim bayagi guzel bi deisiklik olmustur eminim senin icin.gent bana bayagi uzak 2-3 saatlik mesafede. oralar nasil hic bilmiyorum ama genelleme yapmak gerekirse gordugum kadariyla belcika biraz deil bayagi donuk
evet yaa cok degisik bi guzellik oldu bayan bayana gezzdik arkdslar marokan hollandali ve turkler cok guzel bi gezi oldu piknik yapma imkanimiz oldu...guzel siirin bi kafe bulduk turk calisan bi bayani vardi bize baya bi guleryuzlu davrandi calisanlari oturduk sohbet ettik resimler cekindik hos bi ani olarak kaldi akillarimizda seneye de allah izin verirse almanyayaymis yolculugumuz...bizde 3 saatte gittik hollandadan gent e,,,suan hic gorme heryer kazi calismalari toz toprak hatta arkdslarla sakalastik aramizda koyunu tas toprak ozleyen buraya gelsin die :lol: eski koy yollari gibiydi kazmislar heryeri...hollandaya gelme firsatin olur ins ins ins bigun ve gorursun yani genede goreceli bi konu tabi belkide begenmessin cnm ama burasi daha hareketli canli gibi geldi bana karsilastirinca....

hayirli ugurlu olsun cnm diploman ne kadar surdu okulun az surdu sanki ama sevindim iyi bi dereceyle gecmene...ins ins ins azmini tebrik ediyorum boyle istekli olursan devam edersen kisa surede ogrenebilirsin,,,sen iyi ogrenki yarin bebisin dogdugunda ona daha iyi yardimci olabilesin disaridaki hayatinda...
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

zeyna
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen zeyna »

sansli benim okulum 1.5 ay surdu.iQ testi sonucu hizlandirilmis okula gitmeye hak kazandigim icin.normal okula gidenlerin okulu sanirim eylulde bitcek.benimki o nedenle erken bitti.dusuk puan alip normal okula gidenlerin uzun bi zamanda ogrendigini biz 1.5 ayda ogrendik.bayagida iyi oldu aslinda benim icin.1.1 seviyesi aslinda hicbirsey.cok yetersiz.saatler mevsimler nerden geldigini kim oldugunu soyleyebiliyosun adres tarif edebiliyosun o kadar.bi ise girip calisabilmen icin 2.4 seviyesine cikman lazim.ben suan 1.2 ye kaydimi yaptirdim.cocuk olduktan sonra ne yapcam hic bilmiyorum.biraz zor olcak ama yinede devam etmeye caliscam.gidebildigim yere kadar.anlama konusunda problemim yok.spreken sinavini yapan hoca bile cok sasirdi bu kadar kisa bi surede nasil bu kadar iyi anlayabiliyosun ve cvp verebiliyosun diye(tabi verdigim cvplar yetersiz bana gore )ama anlamak yetmiyo cok iyi bi sekilde konusmamda gerekiyo.ot gibi yasamak istemiyorum.buraya geldiysem dilini de ogrenmek zorundayim.ayrica seviyorum da dil ogrenmeyi.
canim hollandaya geldim ben.biz hollanda sinirindayiz.begendim aslinda hollandayi gordugum kadariyla.sehir plani turkiyeyi andiriyo biraz.ve gayet hareketli orasi.oyle hareketli biyerden belcikaya gecince insan tabiki bi tuhaf olur.bende turkiyeden geldigimde ayni seyi hissetmistim.cok monoton bi hayati var belcikanin

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

hmm anladim cnm 1.1 seiyesi oyle ise gercekten kisa surede yapip bitirme sansin oldugu icin cok sansliymissin o konularla 1 sene gecermi yaaa ...hocana deseydin biz bunlari kendi basimiza kurssuz hallettik ogrendik hocam kacarmi bizim elimizden deseydin,,,sen bu azimle 2,4 e cok cabuk ulasirsin merak etme...bende seviyorum dil ogrenmeyi hollandacayi ogrendikce kullanabildikce daha cok hosuma gitmeye basliyo...hollandanin heryeri her sehri cok farkli bence ,,,mesela belcikaya yakin tilburg var dongen var oralar tam bi sessizlik gece tek basina bile cikip dolasabiliyosun ama carsisi kucuk marketler var sadece kiyafet taki gibi bayansal seyleri bulma imkanin az,,,utrecht var mesela worden a gittim cok hos kucuk kucuk evler (kat anlaminda) heryer yesillik park kanal...kucuk bi carsi guleryuzlu insanlar tertemiz yollar sokaklar,,,amsterdam mesela yolda arabayla giderken tram yollarinin demirlerinden cikan takirtidan insanin basi sisiyo heheheeh,,,,denhaag guzel herturlu dukkan carsi pazar elinin altinda heryer yakin piknik yerleri var ...demek istedigim her sehri farkli bi yer bence bilmiyorum ben gezdikce daha cok hosuma gidiyo hollanda...dedigin gibi tr den gelipde sessiz biyere dusunce dusunuyo insan belki ben oyuzden fazla zorluk cekmedim pazara gittigimde hollandalilarda alismis turklerde bas bas bagiriyolar 1 euro 1 euro die turkler bazen tezgaha bi turk yaklastiginda gel abi bak tadina bak begenmessen para verme yada yenge al super fln diye bagiriyolar (ayni turkiyedeki pazarlar gibi) hehehehe....
hollandadayim(2008-5)

zeyna
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen zeyna »

sansli yazdı:hmm anladim cnm 1.1 seiyesi oyle ise gercekten kisa surede yapip bitirme sansin oldugu icin cok sansliymissin o konularla 1 sene gecermi yaaa ...hocana deseydin biz bunlari kendi basimiza kurssuz hallettik ogrendik hocam kacarmi bizim elimizden deseydin,,,sen bu azimle 2,4 e cok cabuk ulasirsin merak etme...bende seviyorum dil ogrenmeyi hollandacayi ogrendikce kullanabildikce daha cok hosuma gitmeye basliyo...hollandanin heryeri her sehri cok farkli bence ,,,mesela belcikaya yakin tilburg var dongen var oralar tam bi sessizlik gece tek basina bile cikip dolasabiliyosun ama carsisi kucuk marketler var sadece kiyafet taki gibi bayansal seyleri bulma imkanin az,,,utrecht var mesela worden a gittim cok hos kucuk kucuk evler (kat anlaminda) heryer yesillik park kanal...kucuk bi carsi guleryuzlu insanlar tertemiz yollar sokaklar,,,amsterdam mesela yolda arabayla giderken tram yollarinin demirlerinden cikan takirtidan insanin basi sisiyo heheheeh,,,,denhaag guzel herturlu dukkan carsi pazar elinin altinda heryer yakin piknik yerleri var ...demek istedigim her sehri farkli bi yer bence bilmiyorum ben gezdikce daha cok hosuma gidiyo hollanda...dedigin gibi tr den gelipde sessiz biyere dusunce dusunuyo insan belki ben oyuzden fazla zorluk cekmedim pazara gittigimde hollandalilarda alismis turklerde bas bas bagiriyolar 1 euro 1 euro die turkler bazen tezgaha bi turk yaklastiginda gel abi bak tadina bak begenmessen para verme yada yenge al super fln diye bagiriyolar (ayni turkiyedeki pazarlar gibi) hehehehe....
evet canim bana kalsa ilerleyebildigim en ust seviyeye ulasmak istiyorum ama biliyosun bebegim olcak yakinda.onu kimseye emanet edemiyecegim icin bilmiyorum ne yapcam.simdiden onun dusuncesi sardi beni.
bencede heryerin her sehri birbirinden farkli.belcikanin bile kimi yeri cok hareketli kimi yeri cok sakin.benim gibi buyuk sehirlerden gelenler uyum konusunda biraz zorluk cekebilirler.

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

biliyorum cnm bebis olcak ama belki sinifa yanina alma sansin olabilir sessiz bi bebek olursa...sende rahatlikla derslere girip cikabilirsin...molalarda flnda bebisin gerekli ihtiyaclarini giderdinmi tamamdir...biraz zorlar belki ama dili cozdugunde sakir sakir konustugunda cektigin skntilari unutursun bence...
hollandadayim(2008-5)

nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: TURKIYE - Manisa
Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen

Mesaj gönderen nevilen »

zeyna yazdı:
nevilen yazdı:

Selam .
buraya gelen herkesin gitmesi gereken 1.1 dil kursu ve yasal haklarimizi ogrenmemizi saglayan turkce belcika uyum kursu var.bu belcika uyum kursu icin basvuruda bulunulan yer basvuran kisileri okula yonlendiriyo.ben okula kaydimi yaptirdim fakat uyum kursuna gec kaldim.o nedenle okula 85 euro para verdim kayitta.(60 i okul kaydi icin;25 i kitap icin).daha sonra uyum kursu icinde kaydimi yaptirdim ve okula odedigim 60 euroyu geri aldim.yanlizca kitap parasi odemis oldum.bugun kayitta da para odemedim.yanlizca kitap parasi alirlar okul acilinca.nevilen burasi ozel kurs deil.devletin seni yonlendirmis oldugu bildigin okul.o nedenle para odemiyosun.
Peki bu kurslara ne kadar sure ucretsiz katilabiliyorsun ? 1 yil..2 yil..Insan hem calisip hem bu kurslara katilabilir mi ?
Kurslar ne zaman oluyor , calisma vakitlerini oldurmuyor mu ?

Bu kurslara gitmek istemiyorum deme luksun var mi ?

zeyna
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen zeyna »

bence istedigin seviyeye ilerleyebildigin kadar gidebilirsin.diyorumya normal okul cunku.birde aksam okullari var onlar ucretliymis ama.kurslar okul donemlerinde oluyo IQ testinde yapacagin puana gore suresini sen belirliyosun.(120 yada 220 saat)yanlizca 1.1 zorunlu.onu bitirmek zorundasin sadece.birde 1.5 ay suren tanitim kursu var belcikayi tanimak icin.ogretmenler turk zaten.belcikayi gezdiriyolar yasal haklarini ogretiyolar.ben tanitim kursuna agustos yada eylulde gitcem.okuldan giden arkadaslarim vardi onlardan biliyorum neler yapildigini.
ama 1.1 cok yetersiz bi seviye.yanlizca kendini tanitmayi,saatleri;mevsimleri ve yol tariflerini ogretiyolar.calismak isteyen birisi icin is bulmak cok zor olur cunku 2.4 sarti var burda.belki bi turk dukkaninda calisilabilir ama dil bilmeden nereye kadar.
ben bu kurslara gitmek istemiyorum deme luksun tabiki var.1.1 ve belcika uyum kursu(tanitim kursu)haricindeki kurslara.cunku bu 2 si zorunlu.gidilmedigi taktirde burdaki ucuz ev denilen belediye evlerinden yararlanamiyosun.para cezasi var.ve hatta oturumu elinden almaya kadar gidiyomus.

zeyna
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen zeyna »

sansli yazdı:biliyorum cnm bebis olcak ama belki sinifa yanina alma sansin olabilir sessiz bi bebek olursa...sende rahatlikla derslere girip cikabilirsin...molalarda flnda bebisin gerekli ihtiyaclarini giderdinmi tamamdir...biraz zorlar belki ama dili cozdugunde sakir sakir konustugunda cektigin skntilari unutursun bence...
oyle biseye izin verirlermi acaba.keske yapsalar.ama ben pek umitli deilim bundan canim.dusunsene dersin en onemli yerinde benimki ciyaklamaya basliyomus.kimsede konsantre denen bisey kalmaz.sinifimizda uzun zamandir burda bi olan biri vardi.cocugunu birakacak kimsesi olmadigi icin devam edemedi.kucukte deil cocuk.ama ogretmen getir demedi bu sebeple kursu biraktigini bildigi halde.ki bu zorunlu bi okuldu dusun artik.

“Belcikadan Basvuru” sayfasına dön