Vizem Cikti .! Nevilen

Belcikadan vize basvurusu nasil yapilir. Belcikadan Hollandaya gecis nasil hangi sartlarda yapilir. Belcika uyum sinavi

Moderatörler: sansli, unknown

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: TURKIYE - Manisa
Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen

Re: Vizem Cikti .! Nevilen

Mesaj gönderen nevilen »

leonardo06 yazdı:dostum,

nihayet, senin de mutlu haberini aldim ya artik gam yemem.
hayatinda, bundan sonra basina gelecek butun guzelliklerin bir daha seni bu kadar bekletmemesi dilegiyle tebrik ediyor, surecin belcika ayaginda bol sanslar temenni ediyorum.

yolun acik olsun...

Leonardo

Sevgili Leonardo ,

Bu islerde sabir gerekiyormus , bu sayede nefsimizi egittik .

Yanlis yoldan gitmenin birden cok yolu varmis.. Fakat dogruyu yapmak icin tek bir yol.. Yanlis yapmak bu yüzden kolaymis, dogruyu bulmak ise bu yüzden zor.

Bekleyen butun arkadaslara sabir diliyorum.

Iyi dileklerin icin tesekkur ederim .

Selam ,

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

nevilen cok cok ama cok sevindim inanki,,,ikizlerinden ayri kaldigina cok uzuluyordum,,,onlarda buyuduklerinde senin gibi azimli olurlar ins ins ins,,,senin ikizlerin icin neler yaptigini site olarak hepimiz biliyoruz...rabbim bundan sonraki islemlerinde hayatinda kolayliklar versin islerini zorlastirmasin ins ins ins...gozunaydin cok ama cok sevindim rabbim sagsalim esine cocuklarina kavusmanida nasip etsin ins ins ins,,,
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen nevilen »

Merhaba

Cok sukur dun gece Belcika'ya geldim .Nedense hic bir sorun cikartmadilar.
Fakat Bruksel'e gelince cok sasirdim . Havaalani ,Caddeler,Sokaklar cok pis..
Havaalaninda kagitlar yerlerde,cikolata artiklari ... Bu ne ya 8-)

Vallahi Allah kimseyi ailesinden coluk cocugundan ayri birakmasin , yasarken degilde
mutlu sona ulasinca insan dahada anliyor bu zorluklari .

Insanin ailesi,cocuklari ile kahvalti yapmasi,esiyle yemek pisirmesi gibi bir mutluluk var mi..
Bunlari bile ozlemisiz.Cocuklara mama yedirmeyi ozlemisim .

Benim bir sorum var ; Vizemde Belcika +1 Transit Shengen States yaziyor . Acaba bu aksam yada yarim Hollandaya gidebilir miyim .?Esimin Ailesine ziyaret gitmek istiyoruz fakat yolda bir sorun olurda ,problem yaparlar,vizemi yakarlar diye korkuyorum.Bilgisi olan birisi var mi ?
Belediyeye Pazartesi gidecegiz , gitmeden Hollanda'ya gidebiliriz gibi geliyor fakat bilmiyorum .

Herkese Antwerpen' den selam .

Kullanıcı avatarı
muzaffer
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir:
Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen/Noord

Mesaj gönderen muzaffer »

hosgeldin antwerpen e bence sorun olmaz zannedersem onemli olan buraya gelmendi nevilen vize sonucta sengen vize zannedersem suan tum ab ulkelerine rahatca gidebilirsin.

sude erik
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: nevsehir
Yabanci_Ulke: belcıka chatelet

Mesaj gönderen sude erik »

valla sabır cok zor ıs.ınsan su dosyalarla ugrasanların yanına gıdıp bukadar ugrastıgınız ne,daha neyı arastırıyonuz.ne ıcın bekletıyonuz.verın ben yapım dıye bagrıp cagrasım gelıyo.ama ımkansız...maıl attım demıslerkı ortalama 17 hafta.belkı 17 dende fazla demek bu.cunku bıde yaz sezonu.bunlar benı sınır hastası ettı.ınanın sınır hastası oldum.ya evıme gıtmek ıstıyorum.kocamın yanına gıtmek ıstıyorum. artık.bu ne ezıyet yaa.bellı bısey formalıta degıl..eksık evragmız yok..eeee neyı beklıyosun.artık cok zoruma gıdıyo yaptıkları.ınanın yeter dıye bagrasım gelıyo.

Kullanıcı avatarı
atabilgin
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: istanbul
Yabanci_Ulke: belçika-zele

Mesaj gönderen atabilgin »

zeyna
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: ankara
Yabanci_Ulke: Belgium

Mesaj gönderen zeyna »

nevilen yazdı:Merhaba

Cok sukur dun gece Belcika'ya geldim .Nedense hic bir sorun cikartmadilar.
Fakat Bruksel'e gelince cok sasirdim . Havaalani ,Caddeler,Sokaklar cok pis..
Havaalaninda kagitlar yerlerde,cikolata artiklari ... Bu ne ya 8-)

Vallahi Allah kimseyi ailesinden coluk cocugundan ayri birakmasin , yasarken degilde
mutlu sona ulasinca insan dahada anliyor bu zorluklari .

Insanin ailesi,cocuklari ile kahvalti yapmasi,esiyle yemek pisirmesi gibi bir mutluluk var mi..
Bunlari bile ozlemisiz.Cocuklara mama yedirmeyi ozlemisim .

Benim bir sorum var ; Vizemde Belcika +1 Transit Shengen States yaziyor . Acaba bu aksam yada yarim Hollandaya gidebilir miyim .?Esimin Ailesine ziyaret gitmek istiyoruz fakat yolda bir sorun olurda ,problem yaparlar,vizemi yakarlar diye korkuyorum.Bilgisi olan birisi var mi ?
Belediyeye Pazartesi gidecegiz , gitmeden Hollanda'ya gidebiliriz gibi geliyor fakat bilmiyorum .

Herkese Antwerpen' den selam .
nevilen oncelikle gurbete hosgeldin :) inan senin ve esin adina cok sevindim.esin de artik rahat bi nefes almistir.rabbim sizi birdaha hic ayirmaz insallah...
hollandaya gitme konusuna gelince tavsiye etmem.cunku senin buraya geldigine dair belediyeye kaydin bile yok.direk kacak durumuna dusersin.once belediyeye kayit olcaksin.polis kontrole gelcek.sana bi gun vercek.soyledikleri gun oturum icin basvuruda buluncaksin.oturumun gelinceye kadar gecici bi kagit vercekler belcika icinde kimlik yerine gecen.ardindan da oturum gelcek yaklasik 1 ay sonra falan.biz hollanda sinirindayiz.ben buraya geldikten 1 ay sonra falan kaynim hollanda da cok buyuk bi kaza gecirdi.belediyeden oturumunuzu gelip alin dedikleri mektup geldigi halde karti gidip almadigim icin hastaneye ziyaretine gidemedim.esim kartimi alip oyle goturdu beni 1 gun sonra.hollanda polisi boyle konularda acayip killik yapiomus.riske atma derim.o kadar ugrastin bircok sanssizlik yasadin.1.5 ay daha sabret sonra elini kolunu sallaya sallaya istedigin yere git derim.bu arada yaz sezonu geldigi icin belediyeler ne hizda calisiyo bilmiyorum.1.5 ay dedim ama.
12 ekim 2009 iks'ye evraklarımı teslim ettim.
12 ocak 2010 vizem cikti...

nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen nevilen »

Evet gitmek hic akillica degil. Pazartesi Belediyeye gidelim bakalim ne olacak.
Insallah Elciliktekiler gibi davranmazlar.

zeyna
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: ankara
Yabanci_Ulke: Belgium

Mesaj gönderen zeyna »

nevilen yazdı:Evet gitmek hic akillica degil. Pazartesi Belediyeye gidelim bakalim ne olacak.
Insallah Elciliktekiler gibi davranmazlar.
yok merak etme cok iyi davraniyolar.yapacaginiz bisey yokki sadece esin geldigini bildircek.onlarda sana hangi gun saat kacta polisin kontrole gelcegini soyliycek.gerci soyledikleri saatten daha erken geliyo polis ona dikkat et.formul a ve b yi yaninda gotur.baska yapilacak bi islem yok.
12 ekim 2009 iks'ye evraklarımı teslim ettim.
12 ocak 2010 vizem cikti...

nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen nevilen »

Arkadaslar birsey sormak istiyorum .

Bugun Belediye ye gittik .Lanet insanlar var . Kayit olmak icin basvurdum bana 2 tane kagit verdiler bunlarti doldurun su adrese gonderin diye.2/3 ay tutat dedi incelemeleri.Sonra polis falan gelecekmis .

Fakat bana hicbirsey vermediler yani 5 Yillik karti alana kadar kullanabilecegim hicbirsey yok .
Benim vizenin tarigi gecince ne olacak .. Ben belediyede kayit ediyorlar diye biliyordum sonra bir belge verecekler diye biliyordum.

Son zamanlar Antwerpenden kayit olan var mi .Yine bir sorunun icine" bulasmayalim.Belediyedekileride hic sevmedin yanlis birsey soylerler birde pasaportta 8 gun icinde belediyeye gidin diyor gittikte birsey olmadi sonra 8 gun icinde gelmemissiniz derler sorun cikartirlar korkuyorum bunlardan .

Kayit islerinde bilgisi olan var mi arkadaslar ?

“Belcikadan Basvuru” sayfasına dön