nevilen bende boyle olmadi.ben bi pazar gunu geldim belcikaya.ertesi gun hemen gidip bildirdik geldigimi.1 hafta sonra polis geldi kontrole.gun verdi 3-4 gun sonrasina belediyeye gidip basvuru icin.verdikleri tarihte gittik formul a ve b yi kullanarak bi form doldurdular.fotograf aldilar.bi dosya kagidina bilgilerimi girip oturum gelinceye kadar bu kimligin olcak dediler verdiler elime.zaten onunda suresi vardi 1 ay.o 1 ay dolmadan 5 yillik oturumum geldi.suanda sana hicbir kagit vermemeleri normal.cunku polis kontrole gelcek.onay verdikten sonra tekrara gidip oturum icin basvurcaksin.suanda sadece geldigin bildirildi.sorun olmaz merak etme.senin bulundugun yerin belediyesinde islemler farkli mi yuruyo bilmiyorum ama ben bu sekilde aldim oturumu...bize gelen poliste cok iyiydi.hic sorun cikarmadi.gozumuzu bayagi korkutmuslardi.burdaki bazi kisilerin odalarina dolaplarina kadar kontrol etmisler dugun fotografi istemisler.kiyafetlerine kadar bakmislar gercekten o evde mi yasiyo diye...insallah iyi polise denk gelirsiniz sizlerde.nevilen yazdı:Arkadaslar birsey sormak istiyorum .
Bugun Belediye ye gittik .Lanet insanlar var . Kayit olmak icin basvurdum bana 2 tane kagit verdiler bunlarti doldurun su adrese gonderin diye.2/3 ay tutat dedi incelemeleri.Sonra polis falan gelecekmis .
Fakat bana hicbirsey vermediler yani 5 Yillik karti alana kadar kullanabilecegim hicbirsey yok .
Benim vizenin tarigi gecince ne olacak .. Ben belediyede kayit ediyorlar diye biliyordum sonra bir belge verecekler diye biliyordum.
Son zamanlar Antwerpenden kayit olan var mi .Yine bir sorunun icine" bulasmayalim.Belediyedekileride hic sevmedin yanlis birsey soylerler birde pasaportta 8 gun icinde belediyeye gidin diyor gittikte birsey olmadi sonra 8 gun icinde gelmemissiniz derler sorun cikartirlar korkuyorum bunlardan .
Kayit islerinde bilgisi olan var mi arkadaslar ?
yaz sezonu gelip islemler yavas yurudugu icin o kadar zaman vermisler nevilen.bu demek oluyoki 3-4 ay sonra ancak alirsin oturumu.o kadar bekledin3-4 ay ne ki senin sabrinin yaninda...ehliyetin varsa cevirttirmek icin hemen onada basvur.1 ay falanda bu islem suruyo cunku.