Vizem Cikti .! Nevilen

Belcikadan vize basvurusu nasil yapilir. Belcikadan Hollandaya gecis nasil hangi sartlarda yapilir. Belcika uyum sinavi

Moderatörler: sansli, unknown

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
fatih12
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: Eskisehir
Yabanci_Ulke: Belcika

Re: Vizem Cikti .! Nevilen

Mesaj gönderen fatih12 »

zeyna
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: ankara
Yabanci_Ulke: Belgium

Mesaj gönderen zeyna »

nevilen yazdı:Arkadaslar birsey sormak istiyorum .

Bugun Belediye ye gittik .Lanet insanlar var . Kayit olmak icin basvurdum bana 2 tane kagit verdiler bunlarti doldurun su adrese gonderin diye.2/3 ay tutat dedi incelemeleri.Sonra polis falan gelecekmis .

Fakat bana hicbirsey vermediler yani 5 Yillik karti alana kadar kullanabilecegim hicbirsey yok .
Benim vizenin tarigi gecince ne olacak .. Ben belediyede kayit ediyorlar diye biliyordum sonra bir belge verecekler diye biliyordum.

Son zamanlar Antwerpenden kayit olan var mi .Yine bir sorunun icine" bulasmayalim.Belediyedekileride hic sevmedin yanlis birsey soylerler birde pasaportta 8 gun icinde belediyeye gidin diyor gittikte birsey olmadi sonra 8 gun icinde gelmemissiniz derler sorun cikartirlar korkuyorum bunlardan .

Kayit islerinde bilgisi olan var mi arkadaslar ?
nevilen bende boyle olmadi.ben bi pazar gunu geldim belcikaya.ertesi gun hemen gidip bildirdik geldigimi.1 hafta sonra polis geldi kontrole.gun verdi 3-4 gun sonrasina belediyeye gidip basvuru icin.verdikleri tarihte gittik formul a ve b yi kullanarak bi form doldurdular.fotograf aldilar.bi dosya kagidina bilgilerimi girip oturum gelinceye kadar bu kimligin olcak dediler verdiler elime.zaten onunda suresi vardi 1 ay.o 1 ay dolmadan 5 yillik oturumum geldi.suanda sana hicbir kagit vermemeleri normal.cunku polis kontrole gelcek.onay verdikten sonra tekrara gidip oturum icin basvurcaksin.suanda sadece geldigin bildirildi.sorun olmaz merak etme.senin bulundugun yerin belediyesinde islemler farkli mi yuruyo bilmiyorum ama ben bu sekilde aldim oturumu...bize gelen poliste cok iyiydi.hic sorun cikarmadi.gozumuzu bayagi korkutmuslardi.burdaki bazi kisilerin odalarina dolaplarina kadar kontrol etmisler dugun fotografi istemisler.kiyafetlerine kadar bakmislar gercekten o evde mi yasiyo diye...insallah iyi polise denk gelirsiniz sizlerde.
yaz sezonu gelip islemler yavas yurudugu icin o kadar zaman vermisler nevilen.bu demek oluyoki 3-4 ay sonra ancak alirsin oturumu.o kadar bekledin3-4 ay ne ki senin sabrinin yaninda...ehliyetin varsa cevirttirmek icin hemen onada basvur.1 ay falanda bu islem suruyo cunku.
12 ekim 2009 iks'ye evraklarımı teslim ettim.
12 ocak 2010 vizem cikti...

nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: TURKIYE - Manisa
Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen

Mesaj gönderen nevilen »

Belediyeden 2 kagit verdiler doldurun diye bunu postalayin dediler doldurup.
Bizim hakkimizdaki bilgiler yaziyor.
Biz orayi aradik sorduk pasaport fotokopisi+evlenme kayit ornegi+vizenin fotokopisi +evlilik cuzdani fotokopisi istediler.onlarida yolladik .

Telefonda bu evraklar elimize gecince inceleme 3 Ay surer bitince sizi arariz dediler.
Fakat elimimde hicbir belge hicbirsey yok.
Belediye benim hakkimda hicbirseyde yapmadi sadece o 2 kagidi verdi dodur yolla dedi baska birsey yok.Yarin birgun vize tarihim bitince Polis kontrolunde falan ben ne diyebilirim ki ?
Yada vizenin tarihi bitti hadi geri donuyon demesinler ?

yani bana bu islemler bitene kadar gecici bir oturum bir kagit vermeleri gerekir diye dusunuyorum.Yoksa 1 yilda olsa umrumda degil .Ben vizemi yakarlarda geri yollarlar diye korkuyorum .

zeyna
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: ankara
Yabanci_Ulke: Belgium

Mesaj gönderen zeyna »

nevilen yazdı:Belediyeden 2 kagit verdiler doldurun diye bunu postalayin dediler doldurup.
Bizim hakkimizdaki bilgiler yaziyor.
Biz orayi aradik sorduk pasaport fotokopisi+evlenme kayit ornegi+vizenin fotokopisi +evlilik cuzdani fotokopisi istediler.onlarida yolladik .

Telefonda bu evraklar elimize gecince inceleme 3 Ay surer bitince sizi arariz dediler.
Fakat elimimde hicbir belge hicbirsey yok.
Belediye benim hakkimda hicbirseyde yapmadi sadece o 2 kagidi verdi dodur yolla dedi baska birsey yok.Yarin birgun vize tarihim bitince Polis kontrolunde falan ben ne diyebilirim ki ?
Yada vizenin tarihi bitti hadi geri donuyon demesinler ?

yani bana bu islemler bitene kadar gecici bir oturum bir kagit vermeleri gerekir diye dusunuyorum.Yoksa 1 yilda olsa umrumda degil .Ben vizemi yakarlarda geri yollarlar diye korkuyorum .
korkma oyle bisey yapamazlar.sen kaydini bildirmissin ve gereken kagitlari yollmassin.daha onceki yazimda belirttim ya polis kontrole gelip onay vermedigi icin sana kagit vermemeleri normal.banada vermediler.1 hafta sonra polis geldi tekrara gidip basvuruda bulununca verdiler gecici kagidi.ben yaz donemi gelmedigim icin islemlerim o kadar hizli oldu.senin suanda beklemekten baska yapabilecegin yok.senden istenen kagitlarin hicbiri istenmedi benden.yanlizca formul a ve b ye baktilar.ordaki gorevli kadin o kagitlara bakarak bi kagit doldurdu o kadar.senden neye gore diger kagitlari istediler anlamis deilim.ama icini ferah tut sen yapman gerekeni yapmissin zaten.oyle geri gonderemezler.
12 ekim 2009 iks'ye evraklarımı teslim ettim.
12 ocak 2010 vizem cikti...

fatih12
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: Eskisehir
Yabanci_Ulke: Belcika

Mesaj gönderen fatih12 »

Kullanıcı avatarı
unknown
NT1
NT1
Turkiye_Sehir: Türkiye-FatSa
Yabanci_Ulke: Belgium-Beverlo

Mesaj gönderen unknown »

Gozun aydin.. Yeni hayatinda basarilar.
Misyonumuz al sancakli bayrak..
ALLAH'in onunde egiliriz ancak.!!!

nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen nevilen »

unknown yazdı:Gozun aydin.. Yeni hayatinda basarilar.
Saol dostum .

nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen nevilen »

korkma oyle bisey yapamazlar.sen kaydini bildirmissin ve gereken kagitlari yollmassin.daha onceki yazimda belirttim ya polis kontrole gelip onay vermedigi icin sana kagit vermemeleri normal.banada vermediler.1 hafta sonra polis geldi tekrara gidip basvuruda bulununca verdiler gecici kagidi.ben yaz donemi gelmedigim icin islemlerim o kadar hizli oldu.senin suanda beklemekten baska yapabilecegin yok.senden istenen kagitlarin hicbiri istenmedi benden.yanlizca formul a ve b ye baktilar.ordaki gorevli kadin o kagitlara bakarak bi kagit doldurdu o kadar.senden neye gore diger kagitlari istediler anlamis deilim.ama icini ferah tut sen yapman gerekeni yapmissin zaten.oyle geri gonderemezler.
Zeyna bugun eve mektup geldi . Evraklar Ayin 15 inde incelemeye alindi , yakin zamanda Polis kontrole gelecek ,kapida falan esinizinde ismi olsun , polis kontrolunun evraki ile birlikte Memur o belge icin ne zaman randevumuz oldugunu ve hangi evraklari getirmemiz gerektiginide verecekmis . Yani daha belediyeye kayit oldugumuza dair belgeyi alabilmek icin randevu alacagiz..Tabi Polis ne zaman tesrif ederse ..

Fakat isin Antwerpene ozel cins tarafi Polisin ne zaman gelecegi yazmiyor .Yakin zamanda diyor .Ben butun gun evdeyim tabi , geldigimden beri cocuklar krese gitmiyor tum gun onlarlayim fakat bakkala manava dahi cikmayacagim artik .Cunku bu polis bir defa canimi kotu yakmisti biliyorsun .Avukat ilede goresecegim , o bu isleri guzel hallediyor , biz ilk aradigimizda evraklarinizin bize ulasmasi ve isleme alinmasi 4 hafta surer demislerdi , Avukat orayi aradi , yolladigimizin ertesi gunu isleme alinmis . Insallah su avukat bu iside cozer .
Yarin bayrammis burda , karakol kapali olur , Cuma ogleden sonra karakola gidip soracagiz.
Bu polis beni nasil iskillendiriyor bilemessin .

Zeyna polis kontrolde ne yapiyor ? Butun odalara falan mi bakiyor , esya var mi yokmu , bunlar ne yer ne icer diye dolaplari falan mi kurcukluyor ? Ben bu isin pratigini cozemedim .
Polis icin ne yapmaliyiz ki ? Gerci bizim assada Faslilarin kahvesi var ,bir kutu lokum aldim girdim kahveye, hepsine dedim zira kapinin onunde Polis falan gorurseniz tutun birakmayin hemen beni caldirin inerim assagi diye ya..Hadi bakalim Bismillah ..

Not / Tosuna isim dusundun mu ? Mithat, Kenan yada Mithat Kenan koyabilirsin .
Boylece Kenanlar cogalir ve babam cok mutlu olur :P

Esine Selam .

ozl
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: İstanbul
Yabanci_Ulke: Belçika_Anvers

Mesaj gönderen ozl »

Hayirli olsun nevilen vizeni alip gelmene sevindim. Umarim mutlu olursun burada. Gecen sene bende 10 temmuzda gelmistim her gun camda polis beklemekten bikmistim ki yaklasik 2.5 ay sonra polis tesrif etti. polisin durumu ise polisten polise degisiyor. bize buraya bakan polis guler yuzlu biriydi. geldi bi iki soru sordu kapidan, iceri davet ettim gelmek istemedi. sonra elime uzerinde numarada yazan bi kagit verdi iste o numarayi arayip randevu aldik yaklasik 2.5 ay sonraya. evraklari goturduk teslim ettik normal presedurle kartini 1 ay sonra aliyosun yaklasik ama daha fazla odersen 3 is gununde biraz daha fazla odersen 2 is gununde teslim aliyorsun. yani kategorilere ayirmislar. 95 euro odeyip 3 is gununde 5 yillik oturum kartini aliyorsun. bu arada kartini almadan Turkiyeye fln gidemiyorsun. bu arada ben her hafta Hollandaya gidiyordum hic bi sorun olmadi yanimda esim oldugu icin sorun olmuyormus. esim yanimda degilkende evlilik cuzdanini ve onun hollanda vatandasi oldugunun belgesi olarak pasaportunun fotografli kisminin fotokopisini tasiyordum. yani bisi olmaz rahatina bak tek sorun Tr ye gidememen olacaktir.
2009 Ocak :Basvuru
2009 Mayis :Ret
2009 Mayis :Solvit sikayet
2009 Haziran :Vize
2009 Temmuz :Belcika'ya gelis
2010 Ocak :5 Yillik oturum
2011 subat :Hollanda belediyeye kayit
2011 mart :Ind'ye basvuru

nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen nevilen »

Ozl bu sadece Antwerpene has durum heralde . Siz belediyeye mi kayit olmustunuz yoksa belediye 2 belge verdi sizde baska bir kuruma mi basvurdunuz ? Sen Antwerpendesin degil mi , oturumu alman kac ayi buldu ?

“Belcikadan Basvuru” sayfasına dön