5 yillik oturumu aldim :)

Hollandaya geldikden sonra yapilmasi gereken islemler oturuma basvuru.

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
zeyna
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: ankara
Yabanci_Ulke: Belgium

Re: 5 yillik oturumu aldim :)

Mesaj gönderen zeyna »

hayirli olsun canim oturumun.gule gule otur insallah :)
12 ekim 2009 iks'ye evraklarımı teslim ettim.
12 ocak 2010 vizem cikti...

alperenNL
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: sivas
Yabanci_Ulke: holanda

Mesaj gönderen alperenNL »

arkadasim gozun aydin biraz detaylari anlatirmisin cunki bende esimi gecen yil getirdim turkiyen bir yillik oturum aldik ama suanda uzatmak icin formul gonderdi ind doldurup gonderdim arkasindan odemem gereken cek geldi 41 euro yatirdim benim tek korkum is kagidi istiyorlarimi sonradan cunki ben calismiyorum ve bir yerden bir gelirimde yok cok korkuyorum ustelik esim hamile gerci avkata vefan danistim bisey olmaz dedi ama genede sizlrinde bilgisini almak isterim neler istediler birde ben verzekerin pasisinin fotokipisini gondedim bisey olurmu ve birde gene ayni resmi ginderdim kabul ederlermi yardimci olursan sevinirim

Kullanıcı avatarı
gulnur55
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Nederland-Zoetermeer
Yabanci_Ulke: Turkiye

Mesaj gönderen gulnur55 »

alperenNL yazdı:arkadasim gozun aydin biraz detaylari anlatirmisin cunki bende esimi gecen yil getirdim turkiyen bir yillik oturum aldik ama suanda uzatmak icin formul gonderdi ind doldurup gonderdim arkasindan odemem gereken cek geldi 41 euro yatirdim benim tek korkum is kagidi istiyorlarimi sonradan cunki ben calismiyorum ve bir yerden bir gelirimde yok cok korkuyorum ustelik esim hamile gerci avkata vefan danistim bisey olmaz dedi ama genede sizlrinde bilgisini almak isterim neler istediler birde ben verzekerin pasisinin fotokipisini gondedim bisey olurmu ve birde gene ayni resmi ginderdim kabul ederlermi yardimci olursan sevinirim

teskler arkadasim;
is belgesi vb hic birsey istemiyolar. sadece size gelen mektup wski oturum karti ve pasaport gidiyorsun, sira aliyorsun zaten hemen geliyor siran 1 dakikalik islem odaya girip ismini soyluyorsun eski oturumu pasaportu gosteriyorsun ordaki gorevli memur ismini buluyor kartini veriyor alip cikiyorsun is le ilgili hic birsey ne soruyolar .. ne sen diyorsun.
hic bisey olmaz.
hadi bakalim kolay gelsin.. simdiden hayirli olsunn
-Sinavi kazandim=2009-04
-Vizem cikti=2009-07
-Hollandadayim=2009-07
-Oturum kartimi aldim=2009-07
-5 yillik oturum kartimi aldim.=2010-07
-Ik ben geslaagd voor mijn praktijkexamen
-ik ben geslaagd voor mijn inburgeringsexamen 6/8/2011

alperenNL
Beginner
Beginner

gulnur hanim oncelikle tebrik ediyorum benimde kafama takilan bir sey var bu konuda aydinlatyirsan sevinirim bende esimi gecen yil turkiydene getirdirim ve simdi birinci uzatmak icin mektuplari doldurup yolladik arkasindan odemem gereken cek geldi ve yatirdim 4 hafta oldu ama halen bir haber yok gecen aradim arastiriliyor dediler ve ben calismiyorum bir yerden bir gelirimizde yok uzatirlarmi uzatmazlarmi korkuyorum henuz biseyde istemediler ama napicami sasirdim esimde hamile zaten is bulamamin sebebide belcikaya tasinmaya ugrasiyorum burda patron olarak gozukuyorum henuz burda oturumum yok ama murcaat ettik bekliyoruz yani demek istedigim belcikanin cevabi gelmeden esimin ordaki oturumu bitti benim avrupa birligi kartim var yani EG langdureg yani calismadigim halde uzatirlarmi esimin oturumunu yanitlarsan sevinirim cok tsk basinizi agrittim

Kullanıcı avatarı
gulnur55
Mezun-NL
Mezun-NL

alperenNL yazdı:gulnur hanim oncelikle tebrik ediyorum benimde kafama takilan bir sey var bu konuda aydinlatyirsan sevinirim bende esimi gecen yil turkiydene getirdirim ve simdi birinci uzatmak icin mektuplari doldurup yolladik arkasindan odemem gereken cek geldi ve yatirdim 4 hafta oldu ama halen bir haber yok gecen aradim arastiriliyor dediler ve ben calismiyorum bir yerden bir gelirimizde yok uzatirlarmi uzatmazlarmi korkuyorum henuz biseyde istemediler ama napicami sasirdim esimde hamile zaten is bulamamin sebebide belcikaya tasinmaya ugrasiyorum burda patron olarak gozukuyorum henuz burda oturumum yok ama murcaat ettik bekliyoruz yani demek istedigim belcikanin cevabi gelmeden esimin ordaki oturumu bitti benim avrupa birligi kartim var yani EG langdureg yani calismadigim halde uzatirlarmi esimin oturumunu yanitlarsan sevinirim cok tsk basinizi agrittim

Size gelen formulleri doldurup yollamissiniz ucreti yatirmissiniz 4 hafta olmus en yakin zamanda mektubunuz gelir biz formulleri doldurduk yolladik parayi yatirdik yaklasik 8 hafta sonra gelin kartinizi alin diye mektup geldi.
Senin isinin olmamasi hic bir sorun cikarmaz . senin tek yapacagin gelen mektup ve belirtilen evraklarla gidip oturumu almak senin issiz olman onlari ilgilendirmiyor , zamani geldiginde gidip oturumu aliyrsun.
bende geleli bir yil daha olmadi.24 temmuzda dolacak ben erken basvurdum. geldi doldurduk yolladik 5 yillik aldim.
ins seninde isin ras gidecek .
problem yapmana gerek yok .icin rahat olsun bizden de tanidiklarimdanda esi calisiyormu calismiyormu diye bakmiyorlar,
o sadece hollandaya gelirken onemli oturum icin bir sorun tesgil etmez.

hadi bakalim kolay gelsin,
en yakin zamanda guzel haberlerini duyariz insallah.!
-Sinavi kazandim=2009-04
-Vizem cikti=2009-07
-Hollandadayim=2009-07

alperenNL
Beginner
Beginner

cok tesekur ederim verdigin bilgiler icin gulnur hanim inan rahatladim ama ben gene ayni resmi koydum yanlislikla ama onemli degil artik sanirim onu nasilsa degistiririz tekrar yollarim birde ben zorverzekering kartinin fotokopisini yolladim istedikleri sey buydu demi saglik sigortasi adina vlla sorularimla sizide yoruyorum esim suan turkiyede ve oturumu bitmesine iki hafta kaldi bir hafta once donse bir sorun olmaz demi arabayla gitti

Kullanıcı avatarı
gulnur55
Mezun-NL
Mezun-NL

alperenNL yazdı:cok tesekur ederim verdigin bilgiler icin gulnur hanim inan rahatladim ama ben gene ayni resmi koydum yanlislikla ama onemli degil artik sanirim onu nasilsa degistiririz tekrar yollarim birde ben zorverzekering kartinin fotokopisini yolladim istedikleri sey buydu demi saglik sigortasi adina vlla sorularimla sizide yoruyorum esim suan turkiyede ve oturumu bitmesine iki hafta kaldi bir hafta once donse bir sorun olmaz demi arabayla gitti

Evet sigorta kagidinin fotokopiside bir garantidir sanirim bende yollamistim,. Ayni resmi yolladim diye :) mektup geldi farkli bir resim yolladimdaha eski onu kabul ettiler :) onemli olan ayni olmamasiymis onunla ilgili bir mektup size gelecektir hemen ilistirir yollarsiniz, o sorun olmaz.
ondan birsey olmaz son gune kadar izin var tabiki 2 hafta oncesine kadar donmesi iyi olur hic bir sorun yasamaz.
-Sinavi kazandim=2009-04
-Vizem cikti=2009-07
-Hollandadayim=2009-07

alperenNL
Beginner
Beginner

cok tesekur ederim verdigin bilgiler icin kardesim inan cok rahatladim kafama takilip duuyordu bunlar zaten biz ayin 5 inde tekrar donucez en gec 8 de orda oluruz oturumuda 19 bitiyor ama o zamana kadarda insallah oturumu gelir insallah yolda bir sorun cikmaz tekrar tesekurler hersey icin

“Hollandadaki Asamalar ve Tecrubeler” sayfasına dön