Vizem Cikti .! Nevilen
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: TURKIYE - Manisa
- Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen
Re: Vizem Cikti .! Nevilen
Benim cok cekindigim nokta su ; Beni belediyeye kayit etmediler . Baska bir kurum bakiyor bu islere , oraya basvuracaksiniz dediler .Orayi aradik adamlar 6-7 ay bulur oturum alman diyor .
Yarin birgun Vizenin gecerlilik suresi bitecek . Yolda Polis falan gorse durdursa bana sorun yapmazlar mi ,vize tarihin dolmus hadi geri gidiyorsun diye ?
Ozl birde sana Belediyeden herhangi bir belge verdiler mi ilk basta yada sende benim cekindigim durumlari mi yasadin ?
Yarin birgun Vizenin gecerlilik suresi bitecek . Yolda Polis falan gorse durdursa bana sorun yapmazlar mi ,vize tarihin dolmus hadi geri gidiyorsun diye ?
Ozl birde sana Belediyeden herhangi bir belge verdiler mi ilk basta yada sende benim cekindigim durumlari mi yasadin ?
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: İstanbul
- Yabanci_Ulke: Belçika_Anvers
Geldigimi esim maille bildirdi.yani maille form doldurduk sonra gelen cevapta iste polis beklememiz gerektigi yaziyordu.iste 2.5 3 ay polis bekledim. polis gelene kadar bir yere muracat etmedim. poliside hergun hergun beklemedim. cunku geldiginde evde bulamazsa yazi yaziyormus posta kutusuna atiyormus. sonucta sen evde tikili kalamazsin bir yerlere gitme hakkin var. bu arada polis sabah 10 11 gibi gelmisti.
vizemin bitmesine yakin polis geldi bahsettigim kagidi verdi ondan oncesinde elimde hic bir kagit belge vs yoktu dedigim gibi biz maille bildirdik geldigimizi. polisin verdigi kagittaki noyu aradik bize 3 ay sonraya randevu verdiler ( evraklari teslim etmemiz icin). biz de sen gibi dusunduk ve vizemin kisa sure sonra bitecegini soyledik. bunun icin endise etmemeize gerek olmadigini cunku kaydinin belediyede yapildigini soyledi.
vizemin bitmesine yakin polis geldi bahsettigim kagidi verdi ondan oncesinde elimde hic bir kagit belge vs yoktu dedigim gibi biz maille bildirdik geldigimizi. polisin verdigi kagittaki noyu aradik bize 3 ay sonraya randevu verdiler ( evraklari teslim etmemiz icin). biz de sen gibi dusunduk ve vizemin kisa sure sonra bitecegini soyledik. bunun icin endise etmemeize gerek olmadigini cunku kaydinin belediyede yapildigini soyledi.
2009 Ocak :Basvuru
2009 Mayis :Ret
2009 Mayis :Solvit sikayet
2009 Haziran :Vize
2009 Temmuz :Belcika'ya gelis
2010 Ocak :5 Yillik oturum
2011 subat :Hollanda belediyeye kayit
2011 mart :Ind'ye basvuru
-
- Mezun-BE
temmuzda geldim
eylulde polis geldi
randevuyu aralik ayina verdiler
aralikta gittim fotomu begenmediler fln fln derken
ocak basi 5 yillik kartimi aldim.
kartim olana kadar elimde bisi yoktu. sadece aralik ayinda bi kagit verdiler kart gelene kadar bunu tasi dediler. yani 6 ay sonra kartimi aldim ve 3 ay bitmis vizeyle dolastim. ayrica her hafta araliksiz Hollanda amsterdam a gidiyor 2 - 3 gun orada kaliyor dolasiyorduk
anliyorum uzun sure sonra vizeni aldin ama rahat ol artik telase etmene gerek yok. daha oncede dedigim gibi sen buraya kacak gelmis olsan bile atamazlardi ki resmi yollarla geldin.
ayrica d vizesi + 1 trasit vizesi demek yani vizende yazan bu sey. belcikaya gelmeden once baska bir sengen ulkesine inis yapip ordan belcikaya gecebilirsin demen. mesela ben hollandaya geldim ilk cunku ucak biletini hollandaya daha uygun bulmustum.
eylulde polis geldi
randevuyu aralik ayina verdiler
aralikta gittim fotomu begenmediler fln fln derken
ocak basi 5 yillik kartimi aldim.
kartim olana kadar elimde bisi yoktu. sadece aralik ayinda bi kagit verdiler kart gelene kadar bunu tasi dediler. yani 6 ay sonra kartimi aldim ve 3 ay bitmis vizeyle dolastim. ayrica her hafta araliksiz Hollanda amsterdam a gidiyor 2 - 3 gun orada kaliyor dolasiyorduk
anliyorum uzun sure sonra vizeni aldin ama rahat ol artik telase etmene gerek yok. daha oncede dedigim gibi sen buraya kacak gelmis olsan bile atamazlardi ki resmi yollarla geldin.
ayrica d vizesi + 1 trasit vizesi demek yani vizende yazan bu sey. belcikaya gelmeden once baska bir sengen ulkesine inis yapip ordan belcikaya gecebilirsin demen. mesela ben hollandaya geldim ilk cunku ucak biletini hollandaya daha uygun bulmustum.
En son ozl tarafından 21 Tem 2010, 15:14 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
-
- Mezun-BE
Evet bizde mail ile basvuracaktik ben guvenli olmaz diye posta yolu kullandim .
Birkac evrak yolladik , dun mektup geldi . Dosya isleme alindi yakin zamanda polis kontrole gelecek ,
polis kontrole geldiginde randevu vaktini ve hangi evraklarin getirilmesi gerektigine dair bir belge verecek diye .
Peki oturum icin hangi belgeleri istemislerdi Ozl ? Buna hazirlikli olayim bari . Birde sen oturum alana kadar Ehliyet degisimi falan yapabildin mi ? Antwerpende isler diger sehirlere gore cok cok farklida onun icin seni bulmusken sorayim hepsini .
Birkac evrak yolladik , dun mektup geldi . Dosya isleme alindi yakin zamanda polis kontrole gelecek ,
polis kontrole geldiginde randevu vaktini ve hangi evraklarin getirilmesi gerektigine dair bir belge verecek diye .
Peki oturum icin hangi belgeleri istemislerdi Ozl ? Buna hazirlikli olayim bari . Birde sen oturum alana kadar Ehliyet degisimi falan yapabildin mi ? Antwerpende isler diger sehirlere gore cok cok farklida onun icin seni bulmusken sorayim hepsini .
-
- Mezun-BE
Ehliyet icin basvurmadim. kartimi almadigim icin ama zeynanin dediklerini okudum belki sistem degismis yada benim bilmedigim bir seyler olabilir. ayrica burada ehliyetin 6 ay gecerli olmasi gerek. 6 aydan sonra kullanamiyorsun. bu arada rus ehliyetin varmis bilmiyorum senin icin ne kadar onemli ama ehliyet degisiminde turk ehliyetine el koyuyorlar. bu durumda mantiken seninde ehliyetine el koyabilirler.
ben ehliyeti henuz degismedim.
ben ehliyeti henuz degismedim.
-
- Mezun-BE
Oturum icin hangi belgeleri istediler Ozl ?
-
- Mezun-BE
Suan hatirlamiyorum tr de konsoloslugun sana verdigi formus b yi istediler ki (ben yenisini cikartip geldim cunku onlarin gecerliligi 6 ay fln oluyor diye) fotograf pasaport fotokopisi esinin pasaport fotokopisi, uygun sekilde cekilmis fotograf, polisin verdigi belge. benim hatirladikalrim bunlar extradan pek bisi istemediler. elimizde olan seylerdi. fotografi sorun etmislerdi. hafif arkada grilik varmis diye oyuzden tr den getirdigin foto yerine ne kadar uydurukta cekse buradaki fotocular burada cektir fotonu
git gel yapma cunku islemlerin bi 15 gun daha fln uzuyor.
![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
-
- Mezun-BE
- Yabanci_Ulke: Belçika-Antwerpen
23 Temmuz 2010 İKS evrak teslim
26 Temmuz 2010 Konsolosluk mülakat
29 Temmuz 2010 Vizeli pasaportum elimde
26 Temmuz 2010 Konsolosluk mülakat
29 Temmuz 2010 Vizeli pasaportum elimde
-
- Mezun-BE
Sevi senin sorulari Ozl ye yoneltebilirsin , o bu konulari daha cok arastiriyor .
Resmi bilgisi daha fazla . Ben avukata sora sora ogreniyorum .
Ozl , sen Hollandaya gittiginde hic Polis durdurdu mu ? Bende Bredaya gitmeyi istiyorum ,
esimin annanesi gayet rahatsiz, onu ailecek ziyaret etmeyi cok istiyorum .
Fakat dedikodular Hollandada nPolis sorun yapiyor , sakin gitmeyin diyor .
Avukat gidebilirsin sorun olursa hemen beni ararsiniz diyor ..
Sende ben cok gittim diyorsun ..
Sinirda yada Hollandada Polis durdurmasi , kontrolu gibi durum oluyor mu ?
Biliyorsun ben cok ugrastim , cok sorun yasadim onun icin goze alamiyorum bazen .
Resmi bilgisi daha fazla . Ben avukata sora sora ogreniyorum .
Ozl , sen Hollandaya gittiginde hic Polis durdurdu mu ? Bende Bredaya gitmeyi istiyorum ,
esimin annanesi gayet rahatsiz, onu ailecek ziyaret etmeyi cok istiyorum .
Fakat dedikodular Hollandada nPolis sorun yapiyor , sakin gitmeyin diyor .
Avukat gidebilirsin sorun olursa hemen beni ararsiniz diyor ..
Sende ben cok gittim diyorsun ..
Sinirda yada Hollandada Polis durdurmasi , kontrolu gibi durum oluyor mu ?
Biliyorsun ben cok ugrastim , cok sorun yasadim onun icin goze alamiyorum bazen .
-
- Mezun-BE
evet fotograflarin belli bir boyutu var vize icin istenilenlerle ayni olmasi gerek ama yinede polisten gelen belgede yazanlar daha kesin malum degisiklik vs fln olabilir. fotografin oranina fln da bakiyorlar bi kaliba sokuyorlar uyuyormu diye olcuyor zaten bunu her fotocu bilir hele antwerpen da kurdu olmuslardir:)
nevilen supheli davranmadigin surece kimse seni durdurmaz. ancak su olur trafikte bazen rutin kontroller olabiliyor trafikte hata yapmasan dahi. ayrica trafik kontrollerinde hollanda belcikaya oranla daha siki.
simdiye kadar kimse durdurmadi beni dedigim gibi her hafta hollandaya gidiyorum geziyorum geliyorum mass sorunum yok:)
turkiye ye de hollanda havaalanindangidip geliyorum ordada bi sorunla karsilasmadim 3 defa tr ye gittim geldim. ama biraz daha inceyebiliyor polis sadece o kadar:)
nevilen supheli davranmadigin surece kimse seni durdurmaz. ancak su olur trafikte bazen rutin kontroller olabiliyor trafikte hata yapmasan dahi. ayrica trafik kontrollerinde hollanda belcikaya oranla daha siki.
simdiye kadar kimse durdurmadi beni dedigim gibi her hafta hollandaya gidiyorum geziyorum geliyorum mass sorunum yok:)
turkiye ye de hollanda havaalanindangidip geliyorum ordada bi sorunla karsilasmadim 3 defa tr ye gittim geldim. ama biraz daha inceyebiliyor polis sadece o kadar:)