nevilen polisin gelmesi cok surmez heralde.ama sezon itibariyle gecte gelebilir.belediyeye geldigimi bildirdigimiz zaman bize polisin hangi tarihte ve saat kacta gelecegini soylemislerdi.gerci polis 1 saat once geldi.gecip oturdu.bi kagit doldurdu.kayinvaldeme ve bana imzalatti.(esim istegi annesinin evi uzerinden yapmisti cunku)bi kagit verdi bize.hangi gun belediyeye oturum basvurusu yapmamiz gerektigi yaziyodu.hicbirsey sormadi.evin kac yatak odali oldugu disinda.evi bile dolasmadi.burdaki bazi komsular anlatmislardi bana hazirlikli olun falan diye.onlarin gelinleri yada damatlari geldiginde gelen polis evin butun odalarini gezmis.yatakodalarina cekmecelere dolaplara kadar bakmis.gercekten ordami yasiyo diye.yada duruma gore yaniltici sorular sorabiliyomus ev ile ilgili.evde kopek varmi?evin elektrik tesisati nerde gibi.dugun,nisan,nikah fotograflari da isteyebiliyomus.hazirda bulundurun.gerci polisin insiyatifine kalmis.hicbirseyde istemeyebilir bizde oldugu gibi.nevilen yazdı:Zeyna bugun eve mektup geldi . Evraklar Ayin 15 inde incelemeye alindi , yakin zamanda Polis kontrole gelecek ,kapida falan esinizinde ismi olsun , polis kontrolunun evraki ile birlikte Memur o belge icin ne zaman randevumuz oldugunu ve hangi evraklari getirmemiz gerektiginide verecekmis . Yani daha belediyeye kayit oldugumuza dair belgeyi alabilmek icin randevu alacagiz..Tabi Polis ne zaman tesrif ederse ..korkma oyle bisey yapamazlar.sen kaydini bildirmissin ve gereken kagitlari yollmassin.daha onceki yazimda belirttim ya polis kontrole gelip onay vermedigi icin sana kagit vermemeleri normal.banada vermediler.1 hafta sonra polis geldi tekrara gidip basvuruda bulununca verdiler gecici kagidi.ben yaz donemi gelmedigim icin islemlerim o kadar hizli oldu.senin suanda beklemekten baska yapabilecegin yok.senden istenen kagitlarin hicbiri istenmedi benden.yanlizca formul a ve b ye baktilar.ordaki gorevli kadin o kagitlara bakarak bi kagit doldurdu o kadar.senden neye gore diger kagitlari istediler anlamis deilim.ama icini ferah tut sen yapman gerekeni yapmissin zaten.oyle geri gonderemezler.
Fakat isin Antwerpene ozel cins tarafi Polisin ne zaman gelecegi yazmiyor .Yakin zamanda diyor .Ben butun gun evdeyim tabi , geldigimden beri cocuklar krese gitmiyor tum gun onlarlayim fakat bakkala manava dahi cikmayacagim artik .Cunku bu polis bir defa canimi kotu yakmisti biliyorsun .Avukat ilede goresecegim , o bu isleri guzel hallediyor , biz ilk aradigimizda evraklarinizin bize ulasmasi ve isleme alinmasi 4 hafta surer demislerdi , Avukat orayi aradi , yolladigimizin ertesi gunu isleme alinmis . Insallah su avukat bu iside cozer .
Yarin bayrammis burda , karakol kapali olur , Cuma ogleden sonra karakola gidip soracagiz.
Bu polis beni nasil iskillendiriyor bilemessin .
Zeyna polis kontrolde ne yapiyor ? Butun odalara falan mi bakiyor , esya var mi yokmu , bunlar ne yer ne icer diye dolaplari falan mi kurcukluyor ? Ben bu isin pratigini cozemedim .
Polis icin ne yapmaliyiz ki ? Gerci bizim assada Faslilarin kahvesi var ,bir kutu lokum aldim girdim kahveye, hepsine dedim zira kapinin onunde Polis falan gorurseniz tutun birakmayin hemen beni caldirin inerim assagi diye ya..Hadi bakalim Bismillah ..
Not / Tosuna isim dusundun mu ? Mithat, Kenan yada Mithat Kenan koyabilirsin .
Boylece Kenanlar cogalir ve babam cok mutlu olur![]()
Esine Selam .
polisin verdigi kagitla belediyeye gittik diyemiycem cunku evde unuttuk.ama sorun olmadi.o verdigi kagidin aynisi belediye arsivlerinde de oluyo.yanlis hatirlamiyosam 4 adet fotografla gittik.pasaporta kullandigim fotografimi kabul etmedikleri icin onceden yeni fotograf cekilip gittim.o kadar igrenc cekiyolarki hapisane kackinlari gibi ciktim valla.ama o dandik fotografi kabul ediyolar iste.fotografinin yapistirilmis oldugu bi kagit veriyolar kimlik niyetine gecen..uzerinde ne zamana kadar gecerli oldugu yaziyo.o sure bitmeden de oturum geliyo zaten.bana 1 ay gecerli olan bi kagit verdiler.suresi bitmeden oturumum geldi.
ehliyete gelince ben oturum almadan deistirdim ehliyetimi,verdikleri o 1 aylik kimlik yerine gecen gecici kagitla.ehliyetin gelmesi de 4-5 hafta suruyo.oturumun ardindan hemen ehliyetimde geldi.bu arada ben okula kaydi da bu gecici kagitla yaptim.sizde oturumun gelmesini beklemeyin.cunku o kagitta birnevi kimlik yerine geciyo.kayit icin zaman kaybi olmaz.
cocugumun ismine gelince
![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
uzgunum nevilen
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)