:!: belcika ya gelecek olan arkadaslar buraya

Belcikadan vize basvurusu nasil yapilir. Belcikadan Hollandaya gecis nasil hangi sartlarda yapilir. Belcika uyum sinavi

Moderatörler: sansli, unknown

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
ozl
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: İstanbul
Yabanci_Ulke: Belçika_Anvers

Re: :!: belcika ya gelecek olan arkadaslar buraya

Mesaj gönderen ozl »

apostil demek lahey sozlesmesine gore bu belgenin uluslararasi gecerlili var anlamina gelmektedir.cok dilli aldigidin bir belge zaten uluslararasi gecerliligi olacagi icin cok diili yapilmistir. yoksa bizim resmi dilim turkce fazlasina gerek yok ki :)) ben formul b yi konsolosluga apostilsiz tek sayfa verdim. hatta konsolosluk bana geri gonderdi formul B yi pasaportumla beraber. belcikaya gelirken ayni kagidi getirmedim yeniden cikarttim. cunku ilk formul B yi ocak ayinda cikartmistim ve 6 ay gecerliligi var. ben bencikaya gittim kayit oldum derken 6 ay kil payi dolucakti bende risk almiyim diye yeniden cikarttim ve yenisini goturdum iyiki oyle yapmisim cunku aralik ayinda yani ilk cikarttigim belge uzerinden 1 sene gecmis oldu, ikinci aldigim formul B nin de zamani dolmasina 1 ay kala teslim ettim:)
sonucta istedikleri dil ingilizce hollandaca ve fransizca degilmi formul b de zaten hepsi olmasada gecerli kabul ettikleri var anlamsiz geldi bana. ben ilk konsolokluk basvurunsa bulunurken de istedikleri belgeyi hollandaca ya degil ingilizceye cevirtip noter taktigi ve apostil ettirmistim.
2009 Ocak :Basvuru
2009 Mayis :Ret
2009 Mayis :Solvit sikayet
2009 Haziran :Vize
2009 Temmuz :Belcika'ya gelis
2010 Ocak :5 Yillik oturum
2011 subat :Hollanda belediyeye kayit
2011 mart :Ind'ye basvuru

fatih12
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: Eskisehir
Yabanci_Ulke: Belcika

Mesaj gönderen fatih12 »

nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: TURKIYE - Manisa
Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen

Mesaj gönderen nevilen »

Baris , apostili elcilikler mi vuruyor ?Getirdigimiz Formul B yi gotursek apostil yapiyorlar mi,yoksa ordan tekrar cikartip onami apostil vuruyorlar?

Vallahi artik bunlar ne yapacaklarini sasirmis .

gencmucahit
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: mersin
Yabanci_Ulke: belçika

Mesaj gönderen gencmucahit »

fatih12
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen fatih12 »

ozl
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: İstanbul
Yabanci_Ulke: Belçika_Anvers

Mesaj gönderen ozl »

belgeyi hangi belediyeden aldiysan apostilide ordan yaptirman gerek diye biliyorum yani en azindan bana oyle yaptirdilar. belgeyi A belediyesinden alip bagli bulundugu kaymakamliktan apostil yaptirmistim. ikinci sefer belediye secimlerinde belediyeler ayrilinca daha once A belediyesinden aldigim belgeyi kendi bagli bulundugumuz B belediyesinin kaymakamligina gittim apostil yaptirmak icin ama bana belgeyi nerden aldiysaniz apostilide ordan yaptirmaniz gerek demislerdi. imza atiyorlar ya ayni yerim imzasi olsun diye heralde. ama sacma bence sonucta devletin kurumu ayni ne mantik anlamadim ama belkide evrakta sahtecilik fln yapanlar icin tek kisiyi sorumlu tutmak icinde olabilir.

sonuc olarak benim demek istedigim arastirin arkadaslar yani ordan aldiginiz evragi burda apostil yapcaklar mi once bunu sorun. simdi ordan binbir zahmetle alip burda cevirtirsiniz sonra burdakiler olmaz ordan aldiniz orda yaptirmaniz gerekiyordu apostili derseler. isiniz uzamasin okadar ugrascaksiniz madem garantici olun bu saatten sonra arayin sorun (turkiyenin su il su ilcesinden alacagimiz x belgesiyle belcikada tercume ettirdikten sonra size getirdigimizde siz apostil yaparmisiniz ) diye. konsutugunuz kisi olumlu veya olumsuz yanit verse bile mutlaka konustugunuz kisinin oncelikle adini alin. adam evet der getirsiniz baskasi olmaz der falan hakkinizi aramaniz icin en azindan kimle muhatap oldugunuzu bilmenizde onemli.

bunlari bilen olur bilmeyen olur diye yaziyorum. en azindan karsilasabileceginiz muamelelerden biri bu olabilir. biliyorsunuz ki kimin ne zaman ne isteyip kime nasil davranacaginin garantisi yok.
kolay gelsin sizlere.

bu arada Nevilen en azindan polis isini erkenden halletmene sevindim.
2009 Ocak :Basvuru
2009 Mayis :Ret
2009 Mayis :Solvit sikayet
2009 Haziran :Vize
2009 Temmuz :Belcika'ya gelis
2010 Ocak :5 Yillik oturum
2011 subat :Hollanda belediyeye kayit
2011 mart :Ind'ye basvuru

mehmet666
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: antalya
Yabanci_Ulke: belcika

Mesaj gönderen mehmet666 »

slm arkadaslar .. benim hollandali bi esimn war. 3 yasin da da 1 cocugumuz war.. suan ailece türkiyede yasiyoruz... cocugumun ve esimin hollanda pasportlari war... yalniz buradaki ekonomik sikintilarimdan dolayi belcikada yasamaya karar verdik.

simdi size sorum ben burda iken yani türkiyede iken belcikadan ev kiralayabilirmiyim ?
eger böyle bsey mümkün ise lütfen bana prosödürleri yazarmisiniz ? ne yapmam gerekir ?
bu arada esimi oraya tek gönderemem. 1 incisi pisikolosik sorunlarindan dolayi 2 incisi bensiz ucaga bile binemiyor ... yani durumumda baya bi caresizim lütfen yarimci olun ... simdiden tesekkür ederim saygilarimla ........

daha önce herhangi bi ülkeden oturum almadim... sadece turist 2 defa hollanda daya gittim ..

nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen nevilen »

fatih12
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen fatih12 »

nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen nevilen »

Baris ,

Avukat Polis isini halletti sorunsuz aldim evrakimi , onun uzerinde bu CENTRAAL A .. diye bir kurum var oraya yollamistik evraklari , orasi ile 28 inde randevu ve evraklar yaziyor . Bizim evraklarda zor birsey yok , esimin benim pasaport fotokopileri ..vize fotokopisi ..fotograf ..ve Formul B + hollandacaya tercumesi+Apostill istediler .

Biz avukati aradik , Kadin cok dilli evrak tercume mi olur , hic apostille mi vurulur dedi .
Pazartesi esim ariyacak o merkezi . Eger istiyorlarsa cevirtcez ne yapalim ,Aposttilide ayarlicam artik .Olmadi Manisadan isteyecegim . Babam haftaici yollasa 28 ine anca yetisir .

“Belcikadan Basvuru” sayfasına dön