Belçika'da oturum

Eger Belcikaya gelecekseniz. Kendinizi burada tanitabilir. Durumunuz hakkinda bilgi verebilirsiniz.

Moderatörler: sansli, unknown

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
jupp
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: istanbul
Yabanci_Ulke: bruxell

Re: Belçika'da oturum

Mesaj gönderen jupp »

Baris kayitlar baslamis pazartesi ve persembeleri oluyor 16 dan 20 e kadar adresi ve telefonu yolluyorum

Cours de Promotion sociale d'Uccle

Avenue de Fré, 62A
1180 Uccle

Tél. :02/374.05.48

ozl
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: İstanbul
Yabanci_Ulke: Belçika_Anvers

Mesaj gönderen ozl »

jupp yazmayi unuttugum bisi daha vardi hani demistin ya belcikanin haberi olmadan hollandadan giris cikis yaparim diye. eger giris cikis yapmana belcikanin sorun yapabilecegini dusunuyorsan sen hollanda dan gidip gelsen bile bence bundan belcikanin haberleri olur gibime geliyor. cunku sisteme isleniyor senin hangi ulkeden nerden ne zaman giris cikis yaptigin fln. yani tam emin olmamakla birlikte benim dusuncem bu. benim amacim gozunu korkutmak diil:)) sadece tum olasiliklari bil ona gore arastir ona gore onlemini al ve o sekilde hareket etmen dusuncesi.

nevilen ben iki kursada gitmedim. gitme zorunlulugum yok zaten belediyeye kayit oldugumuzda ordaki bayan bize gerci sizin kursa gitme zorunlulugunuz yok dedi ama yinede randevu veriyim dedi.kurs hakkinda on bilgi almamiz icin turk bi bayanla randevu ayarladi. ama ben o tarihte Istanbula gittigim icin randevuyada gidemedim:) bi sure sonra bize kursa gitmedigimiz ve bunun icin ceza alabilecegimiz hakkinda yazi geldi. esim kagida bakti rastgele standart olarak yollanmis bi mektup bizim kursa gitme zorunlulugumu yok dedi. o gun bugundurde ses seda yok :)

1.si dil kursu 2.si uyum kursu ( bu 2 ay suruyormus ve turk hoca veriyormus)
benim esim hollanda vatandasi oldugu icin zorunlulugum yoktu ve ikisinede gitmedim. ama birine gidip birine gitmeme gibi secenegim varmiydi bilmiyorum. olurunu olmazini randevuya gittiginde detayli sekilde gorusebilirsin.
2009 Ocak :Basvuru
2009 Mayis :Ret
2009 Mayis :Solvit sikayet
2009 Haziran :Vize
2009 Temmuz :Belcika'ya gelis
2010 Ocak :5 Yillik oturum
2011 subat :Hollanda belediyeye kayit
2011 mart :Ind'ye basvuru

fatih12
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: Eskisehir
Yabanci_Ulke: Belcika

Mesaj gönderen fatih12 »

fatih12
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen fatih12 »

Kullanıcı avatarı
muzaffer
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir:
Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen/Noord

Mesaj gönderen muzaffer »

insallah vizen istedigin zamanda vizen cikar ben nisanda geldim ve vize islerim okadarda zor gecmedi polisi beklemek bana 2 haftayi buldu o kadarda zor degil zaman su gibi geciyor dun bugun yarin derken 1 seneyi 3 ay gecti:))

jupp
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen jupp »

fatih12
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen fatih12 »

olimpio
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: aydin
Yabanci_Ulke: bruksel

Mesaj gönderen olimpio »

jupp
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen jupp »

Sonunda Belcikadayim gecen carsamba geldim Bruksele ve gelir gelmez esimle belediyeye kayit icin gittik. Oradaki gorevli 4-5 hafta icerisinde polis gelecegini ve daha sonra direkt 5 yillik oturum alabilecegimi soyledi.
umarim 5 haftaya kalmadan gelir ve bu is sonuclanir bende esimle fuarin tadini cikarir bol bol kebap yer ve ozgurce seyahat edebilirim:))
gelismeleri bildiririm arkadaslar...

fatih12
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen fatih12 »

hayırlı olsun jupp bende polis bkliyorum bakalım

“Belcikaya Gelenler ( Sohbet )” sayfasına dön