Geçici oturum ile türkiyeye seyahat
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
-
- Beginner
- Turkiye_Sehir: Ankara
- Yabanci_Ulke: Belçika-Hasselt
Geçici oturum ile türkiyeye seyahat
Arkadaslar Türkiye pasaportunu göstermeden, 5 yillik geçici Belcika oturumu ile uçakla Türkiyeye seyahat mümkünmü (yani f-kaart ile, su belçika pasina benzeyen)?
Pasaportun günü bitmis ve normalde hemen uzatiliyordu ama bazilarindan biometrik pasaport uygulamasi diye birseyler duydum ve ve buda oyle bir iki günde olacak is degilmis. Yani yeni farkina vardik günün geçtigine ve iki gün icinde yolcuyuz insaallah.
Varmi bu konuda bilgisi olan?
Bi arama yaptim ama forumda baska bilgiye ulasamadim, internet üzerede maalesef pek birsey bulamadam. Yardimci olabilen var ise sevinirim.
Saygilar...
Pasaportun günü bitmis ve normalde hemen uzatiliyordu ama bazilarindan biometrik pasaport uygulamasi diye birseyler duydum ve ve buda oyle bir iki günde olacak is degilmis. Yani yeni farkina vardik günün geçtigine ve iki gün icinde yolcuyuz insaallah.
Varmi bu konuda bilgisi olan?
Bi arama yaptim ama forumda baska bilgiye ulasamadim, internet üzerede maalesef pek birsey bulamadam. Yardimci olabilen var ise sevinirim.
Saygilar...
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: TURKIYE - Manisa
- Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen
Re: Geçici oturum ile türkiyeye seyahat
Abdullah Pasaportun olmadan hicbiryere gidemessin . Kart falan bir ise yaramaz. Kart sadece o ulkede yasama belgen , yani sinirda Vize yada Kartina bakiyorlar ,varsa gecmene izin veriyorlar.Fakat gecersiz bir pasaportun varsa neye nasil baksinlar ki , isleme dahi almiyorlar Pasaportunu .
Senin pasaportunu degistirmenin geregi yok ki , istersen o pasaportu kullan ..Ayni gun uzatabilirsin , internetten bak ne istiyor Konsolosluk ,yarin hallet .
Senin pasaportunu degistirmenin geregi yok ki , istersen o pasaportu kullan ..Ayni gun uzatabilirsin , internetten bak ne istiyor Konsolosluk ,yarin hallet .
-
- Beginner
Evet normalde öyle, ayni günde uzatiliyor. Fakat hazirandan itibaren biometrik pasaport uygulamasi baslamis, bi ara haberlerde izledim ama tam ne içerdigini hatirlamiyorum.nevilen yazdı:Abdullah Pasaportun olmadan hicbiryere gidemessin . Kart falan bir ise yaramaz. Kart sadece o ulkede yasama belgen , yani sinirda Vize yada Kartina bakiyorlar ,varsa gecmene izin veriyorlar.Fakat gecersiz bir pasaportun varsa neye nasil baksinlar ki , isleme dahi almiyorlar Pasaportunu .
Yani sizce o biometrik davasi falan su an gecerli degil?
Tesekkürler, biraz olsun rahatlattiniz
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: İstanbul
- Yabanci_Ulke: Belçika_Anvers
5 yillik elektronik kart gecici degildir. adi uzerinde koskoca 5 yil yani onunla istedigin yere gidersin amaaaaa nevilenin dedigi gibi pasaportunun gunu gecmis gunu gecmis pasaport hic bir ise yaramaz yani sinirdan geri donersen daha kotu olur bence yarin hemen Turk konsolosluguna git. Biometrikte tam ayrintiyi bilmiyorum ama simdiki pasaportunu 6 aylik uzatabilirler belki. ama hic bir sey yapmazsan gunu gecmis pasaportla hicbir yere adim adamazsin. bosuna yazik biletinde yanar.
2009 Ocak :Basvuru
2009 Mayis :Ret
2009 Mayis :Solvit sikayet
2009 Haziran :Vize
2009 Temmuz :Belcika'ya gelis
2010 Ocak :5 Yillik oturum
2011 subat :Hollanda belediyeye kayit
2011 mart :Ind'ye basvuru
-
- Beginner
Haklisiniz, yarin insaallah ver elini anvers ,ozl yazdı:5 yillik elektronik kart gecici degildir. adi uzerinde koskoca 5 yil yani onunla istedigin yere gidersin amaaaaa nevilenin dedigi gibi pasaportunun gunu gecmis gunu gecmis pasaport hic bir ise yaramaz yani sinirdan geri donersen daha kotu olur bence yarin hemen Turk konsolosluguna git. Biometrikte tam ayrintiyi bilmiyorum ama simdiki pasaportunu 6 aylik uzatabilirler belki. ama hic bir sey yapmazsan gunu gecmis pasaportla hicbir yere adim adamazsin. bosuna yazik biletinde yanar.
Tesekkürler
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: Eskisehir
- Yabanci_Ulke: Belcika
iyide pasaportun gununu uzatırlar biyometrik pasaport zorunlu deil henuz taa 2012 e kadar gecerli normal pasaportlarınız
-
- Beginner
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: TURKIYE - Manisa
- Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen
Ozl Turkiye'ye degilde ornegin Hollanda yada Luxemburga giderken ,pasaportu tasimamiz gerekiyor mu ? Ab sinirlarinda sadece 5 yillik gecerli mi yoksa her zaman pasaportta gerekli mi ?ozl yazdı:5 yillik elektronik kart gecici degildir. adi uzerinde koskoca 5 yil yani onunla istedigin yere gidersin amaaaaa nevilenin dedigi gibi pasaportunun gunu gecmis gunu gecmis pasaport hic bir ise yaramaz yani sinirdan geri donersen daha kotu olur bence yarin hemen Turk konsolosluguna git. Biometrikte tam ayrintiyi bilmiyorum ama simdiki pasaportunu 6 aylik uzatabilirler belki. ama hic bir sey yapmazsan gunu gecmis pasaportla hicbir yere adim adamazsin. bosuna yazik biletinde yanar.
Hollandaya gittiginde goturuyormuydun pasaportu ?
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: İstanbul
- Yabanci_Ulke: Belçika_Anvers
Nevilen ilk baslarda tasidim aslinda tasimak iyi bisi ama surekli oluncada yipraniyor diye cikarttim . oraya buraya giderken sadece 5 yillik belcika kimlik kartimi tasiyorum sadece. yani evden biyere kalmak icin gitmiyorsam yanima almiyorum. 1 kere belcikada biraktim ve hollandaya geldim ( hollandada 3 gun kaliyorum)ondada tr ye gitmem gerekti sadece pasaport icin belcikaya gitmek zorunda kaldim. yani yanina almak iyi bir bakima nolur nolmaz diye ama almasanda sorun olcagini dusunmuyorum.
2009 Ocak :Basvuru