Vizem Cikti .! Nevilen
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: TURKIYE - Manisa
- Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen
Re: Vizem Cikti .! Nevilen
OZL , Belediyedekiler tam Ankara Kecisi . Nerde Cins var orda toplanmis .. Tabi bu Katedralin arka sokagindaki Belediye . Baska varmi bilmiedigimden soyluyorum .
Yahu bana Antwerpene cok yabanci geliyor diye laf atan kadin Endonezyaliydi ..
Nasil delirmem , nasil sinirlenmem .
Sanirim sizde bu Centrall Aakat denen yere gittiniz ..Hiltonun arasokaginda biryerde ..
Oraya gittiyseniz oradakiler nazik gercekten ..Belki bana iyisi dustu.
Belediye ise tam Ankara Dagi , icindekiler uzerinde yasayan mahlukatlar .
Ozl , o kurs cezasi soyle isliyormus ; Eger kontrat yaparsan , derslerin %80 ine gitmen gerekiyor.
Eger gitmessen 50 ile 250 Euro arasi ceza geliyormus . Fakat esleri Diger Ab ulkesi Vatandasi olanlar,katilmaya mecbur olmadigindan ,kontrat yapma zorunlulugu yok ..Cezada yok ..Ben sahsen gidip gitmeme arasinda resmi bir farkta gormuyorum ..
Sadece bosken su dil isini halletmek lazim ondan istiyorum .
Ozl , Antwerpende nerde Turkce Hollandaca sozluk bulunur biliyor musun ?
Selam ,
Yahu bana Antwerpene cok yabanci geliyor diye laf atan kadin Endonezyaliydi ..
Nasil delirmem , nasil sinirlenmem .
Sanirim sizde bu Centrall Aakat denen yere gittiniz ..Hiltonun arasokaginda biryerde ..
Oraya gittiyseniz oradakiler nazik gercekten ..Belki bana iyisi dustu.
Belediye ise tam Ankara Dagi , icindekiler uzerinde yasayan mahlukatlar .
Ozl , o kurs cezasi soyle isliyormus ; Eger kontrat yaparsan , derslerin %80 ine gitmen gerekiyor.
Eger gitmessen 50 ile 250 Euro arasi ceza geliyormus . Fakat esleri Diger Ab ulkesi Vatandasi olanlar,katilmaya mecbur olmadigindan ,kontrat yapma zorunlulugu yok ..Cezada yok ..Ben sahsen gidip gitmeme arasinda resmi bir farkta gormuyorum ..
Sadece bosken su dil isini halletmek lazim ondan istiyorum .
Ozl , Antwerpende nerde Turkce Hollandaca sozluk bulunur biliyor musun ?
Selam ,
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: İstanbul
- Yabanci_Ulke: Belçika_Anvers
Sozlugu nereden alcagin konusuda pek fikrim yok acikcasi ama kurs icin gorustugun danisman kisiye sorsaydin keske ben tr den getirmistim.Ama su siteden internet uzeri alabilirsin
http://www.kitapyurdu.eu/arama/default. ... tis=2&x2=0
sana ufak bi detay vercek olursam.
ayrica hollanda ve belcikanin konustugu dilde cok olmasada farkliliklar var ozellikle telaffuzlarda hollandalilar daha cok bogazdan konusuyor yumusak g h g harfleri belirginken belcikada zz vv rr harflerinin kulaga belirgin olarak geldigi hissediliyor. Ayrica belcika da sokakta konusulan hollandaca harici Atwerpende de ap ayri bir dil kullaniyorlar ) buradakilerin kullandigi sokak dili buna kendileri Antwerpce diyorlar:) bu dil hollandaca konusanlara bile cok farkli geliyor. belcikalilara sempatik geliyormus. Ama hollandacayi iyi bilen kocamin bile bazen anlamada gucluk cektigi olmuyor degil )
http://www.kitapyurdu.eu/arama/default. ... tis=2&x2=0
sana ufak bi detay vercek olursam.
ayrica hollanda ve belcikanin konustugu dilde cok olmasada farkliliklar var ozellikle telaffuzlarda hollandalilar daha cok bogazdan konusuyor yumusak g h g harfleri belirginken belcikada zz vv rr harflerinin kulaga belirgin olarak geldigi hissediliyor. Ayrica belcika da sokakta konusulan hollandaca harici Atwerpende de ap ayri bir dil kullaniyorlar ) buradakilerin kullandigi sokak dili buna kendileri Antwerpce diyorlar:) bu dil hollandaca konusanlara bile cok farkli geliyor. belcikalilara sempatik geliyormus. Ama hollandacayi iyi bilen kocamin bile bazen anlamada gucluk cektigi olmuyor degil )
2009 Ocak :Basvuru
2009 Mayis :Ret
2009 Mayis :Solvit sikayet
2009 Haziran :Vize
2009 Temmuz :Belcika'ya gelis
2010 Ocak :5 Yillik oturum
2011 subat :Hollanda belediyeye kayit
2011 mart :Ind'ye basvuru
2009 Mayis :Ret
2009 Mayis :Solvit sikayet
2009 Haziran :Vize
2009 Temmuz :Belcika'ya gelis
2010 Ocak :5 Yillik oturum
2011 subat :Hollanda belediyeye kayit
2011 mart :Ind'ye basvuru
-
- Mezun-BE
Evet bu farktan haberdarim . Bazen birbirlerini anla,adiklarinida biliyorum .
Hollandalilarin kullandigi Flemence bana daha guzel geliyor .
Aynen Amerikan Ingilizcesi ve British Ingilizce gibi .
Biri cok resmi , digeri afedersin yalama motor sesi gibi .
Ogrencez artik birseyler . Insallah karti sorunsuz alirimda gerisinide getiririz .
Hollandalilarin kullandigi Flemence bana daha guzel geliyor .
Aynen Amerikan Ingilizcesi ve British Ingilizce gibi .
Biri cok resmi , digeri afedersin yalama motor sesi gibi .
Ogrencez artik birseyler . Insallah karti sorunsuz alirimda gerisinide getiririz .
- sansli
- Ogretmen
- Turkiye_Sehir: turkiye
- Yabanci_Ulke: hollanda-den haag
o dildeki farki bende farketmistim arkdslarla belcikaya gezmeye gittgimizde alisveris yaparken bian yabancilik cektiysemde kulaga kibar gelen bi siveyle konusuyolar gibi geldi bana ...ozl de dedigi gibi hollandalilar da (bizim ogrendigimiz telafuzda) girtlaktan konusuluyo g ler h lar daha baskin konusmasi bazen zorlasada insani harfleri cikartmada ben hos buluyorum ama anwers deki sivede hosuma gitmedi deil hani...
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09
-
- Mezun-BE
Merhaba Arkadaslar , Herkese Hayirli Bayramlar diliyorum .
Allaha cok sukur , bugun 5 yillik kartimi aldim . Antwerpene gore cok hizli oldu .
Daha vizem bile bitmedi.Ozl gibi, Antwerpene gelenler ne kadar uzun suruyor bilirler.
Benim birkac sorum var , bilgisi olan arkadaslar ilgilenir dilerim ;
-Belcika icinde bu kart yeterlimi yoksa herzaman cebimizde pasaport tasimak zorunda miyiz?
-Yada ornegin Hollandaya giderken kart yaninda pasaportuda tasimak zorunda miyiz?
-Turkiyeye giris cikis yapabilir miyiz?( baska birsey yapmamiz gerekiyor mu? Or/ Ben ogrenciyken Rusyadan Turkiyeye gitmek icin ''Cikis Izni '' adinda bir belge almamiz gerekiyordu,Belcikada da boyle mi , yoksa Sadece Kartimiz ve Pasaportumuz ile rahatca giris cikis yapabiliyor muyuz?)
-5 yillik kartimiz ,''Calisma izni'' anlaminada geliyor mu , yoksa bir ise baslamak icin extradan bir kart yada belge almamiz mi gerekiyor ?
Selam ,
Allaha cok sukur , bugun 5 yillik kartimi aldim . Antwerpene gore cok hizli oldu .
Daha vizem bile bitmedi.Ozl gibi, Antwerpene gelenler ne kadar uzun suruyor bilirler.
Benim birkac sorum var , bilgisi olan arkadaslar ilgilenir dilerim ;
-Belcika icinde bu kart yeterlimi yoksa herzaman cebimizde pasaport tasimak zorunda miyiz?
-Yada ornegin Hollandaya giderken kart yaninda pasaportuda tasimak zorunda miyiz?
-Turkiyeye giris cikis yapabilir miyiz?( baska birsey yapmamiz gerekiyor mu? Or/ Ben ogrenciyken Rusyadan Turkiyeye gitmek icin ''Cikis Izni '' adinda bir belge almamiz gerekiyordu,Belcikada da boyle mi , yoksa Sadece Kartimiz ve Pasaportumuz ile rahatca giris cikis yapabiliyor muyuz?)
-5 yillik kartimiz ,''Calisma izni'' anlaminada geliyor mu , yoksa bir ise baslamak icin extradan bir kart yada belge almamiz mi gerekiyor ?
Selam ,
- iv22
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: İzmir - Bornova
- Yabanci_Ulke: Belgique - Liège
Hayırlısı olsun. Allah hiç bir insanı yalnız bırakmasın...
14 Eylül 2010 Evrakları Ankara'ya teslim ettim.
06 Ekim 2010 Pasaport UPS e Teslim Edilmistir.
07 Ekim 2010 Vizeli Pasaportum elimde.
16 Ekim 2010 Belçikadayım.
06 Ekim 2010 Pasaport UPS e Teslim Edilmistir.
07 Ekim 2010 Vizeli Pasaportum elimde.
16 Ekim 2010 Belçikadayım.
- atabilgin
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: istanbul
- Yabanci_Ulke: belçika-zele
- sansli
- Ogretmen
- Turkiye_Sehir: turkiye
- Yabanci_Ulke: hollanda-den haag
hayirli ugurlu olsun nevilen arkdsm oturum kartin,,,darisi belcika vatandasligina ins ins ins,,,
hollandadayim(2008-5)
-
- Mezun-BE
Insallah , Is konusunuda cozerim yakin zamanda . Olmaz olmaz derken Vize cikti , geldik yerlestik ,
Oturumu aldik .. Okula basladik , Uyum Kursuna basladik ..
Insallah ehliyette cevrilir *
* T.C Ehliyeti disinda ehliyet sahibi olanlar ( Ornegin ; Rusya,Ukrayna,Azerbaycan ) .Ehliyetleri BE Ehliyetine ceviriyorlar fakat ehliyeti ne zaman aldiysaniz ( Ornegin benim ehliyetim 20.10.2007 tarihli, benim bu tarihten 3 ay onceden ehliyeti aldigim gune kadar orada yasadigimi ispatlamam gerekiyor, resmi bir belge ile) o vakitte o ulkede yasadiginizi resmi bir belge ile ispat etmelisiniz.. Ben bugun Univversite Diplomami , Oradaki Oturum Kartimi falan gosterdim fakat kabul etmediler..
Turk Ehliyetlerine sorun yapmiyorlar .
Belcika Vatandasligi 5 yil sonra mumkun heralde . O konuyu arastirdim biraz , biri 3 yil diyor biri 7 yil .. Insallah o gunleride goruruz .
Bunlar artik tatli telaslar. Allah bekleyenlere sabir versin ..
Ne kadar zorluk cektim boyle , bir ben bilirim bir Allah .
Insallah bu isler dahada kolaylasirda , kimse sikinti yasamaz .
Selam ,
Oturumu aldik .. Okula basladik , Uyum Kursuna basladik ..
Insallah ehliyette cevrilir *
* T.C Ehliyeti disinda ehliyet sahibi olanlar ( Ornegin ; Rusya,Ukrayna,Azerbaycan ) .Ehliyetleri BE Ehliyetine ceviriyorlar fakat ehliyeti ne zaman aldiysaniz ( Ornegin benim ehliyetim 20.10.2007 tarihli, benim bu tarihten 3 ay onceden ehliyeti aldigim gune kadar orada yasadigimi ispatlamam gerekiyor, resmi bir belge ile) o vakitte o ulkede yasadiginizi resmi bir belge ile ispat etmelisiniz.. Ben bugun Univversite Diplomami , Oradaki Oturum Kartimi falan gosterdim fakat kabul etmediler..
Turk Ehliyetlerine sorun yapmiyorlar .
Belcika Vatandasligi 5 yil sonra mumkun heralde . O konuyu arastirdim biraz , biri 3 yil diyor biri 7 yil .. Insallah o gunleride goruruz .
Bunlar artik tatli telaslar. Allah bekleyenlere sabir versin ..
Ne kadar zorluk cektim boyle , bir ben bilirim bir Allah .
Insallah bu isler dahada kolaylasirda , kimse sikinti yasamaz .
Selam ,
-
- Beginner
- Turkiye_Sehir: eskisehir
- Yabanci_Ulke: belcika-oudenaarde
merhaba arkadaslar uzun zamandir izleyici olarak katiliyordum araniza sonunda bende uye olayim dedim tam benim durumumda arkadasla karsilasmadim..
ben 11 agostosda vize randevum vardi ankarada gittim hic bir evrak esik degil dediler..
2eylulde beni aradilar mulakata gelmeniz gerekiyor dediler gittim 3 eylulde dosya doldurdum esimin sevdigi renk vsvs... orda kadin bana duzgun birine benziyorsun dedi tsk ettim vizem nezaman cikar dedim iksyi ara dedi okadar bir diyalog gecti aramizda baskada bisey yok iksde pasaport islemde yaziyor nekadar daha islemde olcak arkadasim bu???
simdi ozel durumumda su esim belcika vadandasi (cifte vatandas) belcikada dogdu orda calisiyor.. ama 2008de belcikada bir evlillik yapmisti yine ordan bir gurbetciylen orda dogup calisanla yani 2009 sonunda bosandilar 2010dada biz evlendik bunu ciddi ciddi sorun ederlermi cok merak ediyorumm yardimci olursaniz coook sevinirim simdiden tskler...
ben 11 agostosda vize randevum vardi ankarada gittim hic bir evrak esik degil dediler..
2eylulde beni aradilar mulakata gelmeniz gerekiyor dediler gittim 3 eylulde dosya doldurdum esimin sevdigi renk vsvs... orda kadin bana duzgun birine benziyorsun dedi tsk ettim vizem nezaman cikar dedim iksyi ara dedi okadar bir diyalog gecti aramizda baskada bisey yok iksde pasaport islemde yaziyor nekadar daha islemde olcak arkadasim bu???
simdi ozel durumumda su esim belcika vadandasi (cifte vatandas) belcikada dogdu orda calisiyor.. ama 2008de belcikada bir evlillik yapmisti yine ordan bir gurbetciylen orda dogup calisanla yani 2009 sonunda bosandilar 2010dada biz evlendik bunu ciddi ciddi sorun ederlermi cok merak ediyorumm yardimci olursaniz coook sevinirim simdiden tskler...